Cinsellik yasağı ve eşin psikolojisi

Paprikamaprika

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2021
69
-2
32
Merhaba hanımlar. Ben 3 yıllık evliyim. Severek evlendik ve normal sağlıklı bir cinsel hayatımız vardı. Fakat ilk bebeğimizi çok sıkıntılı süreçler (erken doğum, yoğun bakım ve bebek ölümü) yaşayarak kaybettik. 6 ay sonra tekrar hamile kaldım ve düşük riskine karşı dikiş atıldı rahim ağzına. Eşimle farklı şekillerde tam birleşme olmadan cinsellik yaşamaya çalışıyoruz çünkü birleşme yasak . Ben devamlı uzanıyorum dr tavsiyesi ile. Ama yine de ufak tefek eşimin ütüsü kahvaltısı vs yapmaya çalışıyorum. İkimiz de memuruz bu arada ben izindeyim. Eşim bu cinsel perhizden ve evle ilgilenemeyişimden çok muzdarip hatta bunalıma girdi diyebilirim. Aslında sevgimiz yerinde sarılıp öpme sohbet ilgi vs şükür var. Ama bu uzak kalma çok etkiledi onu ve evin düzensiz kalması. Muhafazakar insanlarız, İslami inanca sahibiz. Ben bir şekilde dediğim gibi onu tatmin etmeye çalışıyorum ama ona yeterli gelmiyor tabi. İstediğini ve stresini belli ediyor devamlı. Hatta ara sıra bana "ilk eşim", "Allah neye izin vermişse bir hikmet var ", "büyük konuşmamak lazımmış" vs gibi şaka yollu çokeşlilik imasında bulunuyor. Ben de istediğini yap ama sonra beni unut diyorum üzülüp ağlıyorum bu halimle. 31 haftalık gebeyim. O da şaka yaptığını filan söylüyor öyle bir niyetim yok diyor. Ara sıra diyorum ki maaşım olmasa sen bana çok iş yükü yüklerdin şimdi bile ben iş yapınca hoşuna gidiyor itiraz etmiyor erken doğum riskime rağmen. O da evet iyi ki çalışıyorsun diyor . Gülüyor güya şaka yollu söylüyor ama itici geliyor bu tutumu. Ataerkil bir kafası var hizmet ve ev işi kadın çalışsa bile ona ait olmalı gibisinden. Ama sevgi yönünden çok iyi sohbet edebiliyoruz vs ben de seviyorum o da. Her gün veya 2 günde 1 bir şekilde tatmin olmasını sağlıyoruz ama durum bu şekilde. Biraz daldan dala atladım kusura bakmayın lütfen. Sizce bu durumda ben ne yapmalıyım siz olsanız ne yapardınız? Sabırla okuduğunuz için ve yorumlarınız için şimdiden teşekkürler...

Oturup paşa paşa bekliycek. Benzer süreçlerden geçtim iki kaybım var 3.de esim zaten uzak durdu aman bebeğe bi zarar gelir diye. Eşinizin tavri koyun can derdinde kasap et derdinde gibi bir durum olmus. Bence kendini bu zor surecinde bir de eşini memnun edebilmek için çok zorlama az bir zamanin kalmış sağlıkla al bebeğini kucagina gerisi zaten sizin. Riskli hamileliği yaşamak tamamlamak kolay değil erkeklere kolay geliyor o ayri

Haklısınız bazı erkekler riskli gebelik olmasa bile eşlerine bebeklerine kıyamayıp uzak duruyorlarmış. Bizimki tam tersi isteği arttı sanki. Ama şu da var bebeğimiz 8 ay yaşadı kaybettik ve ben o sıra memleketteydim eşim de başka ilde idi iş dolayısıyla ve cenazeye gelemedi hasta olmuştu kalkamıyordu. Bir de benim bu yatalak dönemlerimde sıcak bir memlekette mahsur kaldık , ailelerden yeterli desteği göremediğimiz düşünüyor. Her yaz benim memlekete giderdik gezemedi bunaldı baya. Sosyal ve gezmeye düşkün biri. Bilemiyorum psikolojisi bunlardan da mı etkilendi.

Tamam derseniz ikinci eşe sahip olacak. Bunu da önden Muhafazakarlik diye acikladiniz ya pes yani.
Bilmiyorum yok filan diyor şaka olduğunu söylüyor hatta sorsan ima bile etmemiş ben yanlış anlıyormuşum. Bu muhafazakarlığı belirtmemin nedeni dinen izin verilmiş olması ama ben baştan söyledim evlenirken. Böyle bir şeyi kabul etmem diye. Normalde böyle bir mevzu yoktu bu yasak döneminde başladı ki hiç tatmin olmuyor da değil.

Sorun sadece ikinci eş iması mı sizce?

Sırf kendi tatmini için sizin sağlığınızı hiçe sayması

Sizi evin kadrolu hizmetçisi gibi görmesi

Kendi çocuğu için bile endişelenmemesi

Ban yememek icin susuyorum. Dinen izin verilmiş mi diyorsunuz hala? Bu zihniyetle nasil yasiyorsunuz?

Tam olarak neden öyle dediniz acaba? Sizin eşiniz olsa tavrı nasıl olurdu size karşı? Siz benim yerimde olsanız
Ben sizin yerinizde olmazdım. Diğer arkadaşın da dediği gibi yolda karşılaşsam kafamı çevireceğim insanlar kategorisinde eşiniz. Kaldı ki yuva kuracağım bir de çocuk yapacağım.

İslami inançla ne ilgiis var ? Bir tüp bebek negatif ve sonrası aşılama ile hamile kaldım doktorum yasak getirmedigi halde eşim benden uzak kendisi kaldı çocuğumuza bişey olur vs diye çünkü psikolojik olarak yıkıntıların ardından keyfi olarak düşünmek bambaşka bir boyut . İslamla filanda ilgisi yok eşinizin kusuruma bakmayın

Ben bastan soyledım evlenırken mi? Bakın kendiniz de normallestırıyorsunuz bu durumu. Sız zaten cok zor bı donem atlatıyorsunuz suan yasadıklarınız cok zor Allah kolaylık versin saglıkla alın kucagınıza bebegınizi. Sadece kendinizi dusunun lutfen. Cunku sızı dusunen bı es goremedım ben kusura bakmayın

Atam iyi ki doğmuş, iyi ki bu devletin kurucusu olmuş. Yoksa bir çöp tanesi kadar kıymetimiz olmayacakmış. Ağzından salyalar akan bir Orta Doğuluya, kim bilir kaçıncı kadin olarak verilecekmişiz. 2021'de bile bu zihniyeti taşıyan insanlar var ve bunu "muhafazakarlik" diye açıklayabiliyorlar.

Normalleştirmek istemiyorum ama sanırım kendimi yetersiz hissediyorum suçluluk duyuyorum o yüzden oluyor. Ama artık yok yapmayacağım böyle... inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…