Cinsellik yasağı ve eşin psikolojisi

Dini nikahı kullanıyorlar diye resmi nikah kiyilmadan dini nikah kiyilmiyor artık neden çünkü kadınlar haksızlığa uğramasin kadın mağdur olmasın diye hangi devirde yaşıyoruz ki dinimizde serbest diyebiliyorsunuz çok eşlilik yıllar yıllar önce bitti şimdi çok eşlilik dinen serbest diyen kişi uçkurunu düşünen kişiler . Eşiniz gerçekten de iğrenç bir insan siz zorluk bir süreç geçirirken onun o düşüncesi kadın ev işi yapsın hizmet beklesin

Siz kendinizi eşinize kahvaltı hazırlamak zorunda olan, her gün bilemedin gün aşırı tatminini sağlamak zorunda olan, eğer bunları yapmazsanız 2. Eşi bulur ve buna da hakkı var diyen bir kadın olarak görüyorsanız eşiniz sizi bunlardan ötesi hayat arkadaşı olarak göremez zaten.

Riskli bir gebeliğiniz var ailecek düştüğünüz dert adamın uçkuru olmamalı.

Birkaç ay önce düşük yaptım şimdi tekrar hamileyim ki şu an için bir sıkıntı yok eşime kalsa ağzıma yyemeğimi verecek. Gerçekten Allah insana koca değil zor gününde destek olacak bir hayat arkadaşı nasip etsin. Çok üzüldüm sizin için.
Ne güzel çok hoş olması gereken de bu tabi ki. Ne mutlu size. Adınıza sevindim. Ama sanırım siz de karakterinizle böyle güzel davranışları hak ediyorsunuzdur. Hayat arkadaşı olarak görülebilmeyi hak edecek bir yaşayışınız var demek ki. Umarım ben de o kıvama gelebilirim.

Boşayın o kacayı.

Bizim de evi bok götürdü haftalardır. Hiç düşük riskim filan da olmadı keyfiye yattım. Göbeğim büyüdü canım istemedi yapmadım. En başından beri her iş yapacağımda eşim yapma diye tembihledi. Seks bir kaç kez olmuştur. Şimdi doğum yaklaştı kış temizliğini eşim kendi yapıyor. Izinli olduğu günlere bölerek. Gün içinde defalarca arayıp iyi olduğumdan emin oluyor.

Boşayın o kacayı.

Bizim de evi bok götürdü haftalardır. Hiç düşük riskim filan da olmadı keyfiye yattım. Göbeğim büyüdü canım istemedi yapmadım. En başından beri her iş yapacağımda eşim yapma diye tembihledi. Seks bir kaç kez olmuştur. Şimdi doğum yaklaştı kış temizliğini eşim kendi yapıyor. Izinli olduğu günlere bölerek. Gün içinde defalarca arayıp iyi olduğumdan emin oluyor.
Çok şanslıymışsınız ne kadar güzel...

Çok şanslıymışsınız ne kadar güzel...
Bu şans değil. Bu normali. Böyle olmayacaksa olmasın evlilikler. Ev sadece sizin değil her şeyinden siz sorumlu degilsiniz. Iş bölümüyle hareket etmelisiniz. Ben çalışmıyorum diye genelde tüm ev işini yapardım. Ama şimdi yapmıyorum. Seks de sadece kocaların ihtiyaç duyduğu, tatmin olması gereken bir şey değil. Tam birleşme olmayacaksa ben tatmin olmam. O kısma kadar getirip beni daha da tahrik edip zirvede bırakmanın da bi manası yok.

Sevgili hanımefendi :) din kültürü öğretmeniyim. İlahiyat mezunuyum. İnanın hiç böyle bir şeyi istemedim , istemem de. Kim ister ki? Eşin rızası gerekmiyor eğer merak ediyorsanız. Fakat evlenirken başta belirtebiliyorsunuz. Ben tüm iyi niyetimle sordum kimseyle polemiğe girmek istemem. Zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.
Ucundan azcık siyasete girecek ama “okulda çocuklara neden din dersi aldırılmamalı”nın kanıtı bir mesaj olmuş. Öğretmenin anlattığını evde düzeltmekle uğraş işin yoksa...

Kızlar aslında olan ne biliyor musunuz çocuklarımızı yanlış yetiştiriyoruz. Annelerimiz oğullarını evrenin hakimi kızlarını hizmetçi olarak yetiştirdi. Bakın eleştiriyorum kimse alınmasın benim annem okumuş bir kadın ama birgün kız kardeşimden dert yanıyor evi toplamadı vs dedim ki anne yaptığı doğru değil ama evde yetişkin iki oğlun daha var onlarda yapsın garipsedi inanın. Allah bana evlat nasip etmedi ama oğullarınızı şimdiden aşılayın ev temizlemek sadece kadının işi değil ayrıca kadınların sadece onların zevklerini yerine getirmek için var olmadığını

Bu şans değil. Bu normali. Böyle olmayacaksa olmasın evlilikler. Ev sadece sizin değil her şeyinden siz sorumlu degilsiniz. Iş bölümüyle hareket etmelisiniz. Ben çalışmıyorum diye genelde tüm ev işini yapardım. Ama şimdi yapmıyorum. Seks de sadece kocaların ihtiyaç duyduğu, tatmin olması gereken bir şey değil. Tam birleşme olmayacaksa ben tatmin olmam. O kısma kadar getirip beni daha da tahrik edip zirvede bırakmanın da bi manası yok.
Fikrinizi belirttiğiniz için teşekkür ederim. Evet keşke tüm evlilikler böyle olsa. Böyle olması ümidiyle evleniyordur eminim herkes...

Hayır asla değil... Ben sevgiyi önceliyorum hep..ama burada herkes evliliğin yüzde 90 ı cinsellik vs diyor... biliyorum bu hastalık hali bebek var ortada ama çok gereksiz derecede anlayışlı davranıyorum galiba ben...
Eee bu nasıl mantık. Herşey cinsellik mi. O zaman adamda sorun ölünce kadında başka arayışlara mi girmeli ...

Siz keyfinizden red ediyor değilsiniz ,ki adamın gönlünü yine yapıyormuşsunuz bu halinizde. Onunda çocuğu karnınızda tasidiginiz .

Fikrinizi belirttiğiniz için teşekkür ederim. Evet keşke tüm evlilikler böyle olsa. Böyle olması ümidiyle evleniyordur eminim herkes...
Evlenmeden önce ikinci eşe rızam yok diye anlaşmak yerine,
hayatımızi paylaştığımız gibi tüm sorumluluklarımızı paylaşacağız diye anlaşsaydınız daha başka olurdu.

Konusulacak sey var konusulmayacak sey var.

Sizinki eşeğin aklina karpuz kabugu sokmak gibi olmuş.

En basindan Söz konusu yaptığınız icin hala bunun imasıyla uğraşıyorsunuz.

Eee bu nasıl mantık. Herşey cinsellik mi. O zaman adamda sorun ölünce kadında başka arayışlara mi girmeli ...

Siz keyfinizden red ediyor değilsiniz ,ki adamın gönlünü yine yapıyormuşsunuz bu halinizde. Onunda çocuğu karnınızda tasidiginiz .
Ben çok yüz verdim kendimi suçlu hissettim onun da işine geldi sanırım. Ama daha başka olacak artık. Teşekkürler yorumunuza.

Haklısınız ama demeyin öyle lütfen :KK43: psikolojimin sağlıklı olmaması büyük ihtimal. Gerçi ben bunları duymayı hak ediyorum...
hamile hamile hergün eşinizi tatmin etmeye çalışırsanız tabi psikolojiniz bozulur.Birde üstüne ikinci kadın iması.Bunun üstüne sevgi ile sohbet edebilmek.Kusura bakmayın ama bir adamın hergün tatmin olmak istemesi sizi çok sevip istediği anlama gelmiyor bu durumda aksine size zerre kadar değer vermiyor.Evliliği,eş olabilmeyi hangi kitaptan öğrendiniz bilmiyorum ama normalde kimse bu durumda kocasınını düşünmek zorunda değil.Ama çok iyi niyetlisiniz sıcağa maruz kaldık ,tatil yapamadı piskolojisi bozuldu diyebiliyorsunuz.Bence oturup şunu düşünün ‘’sağlıkla ilgili büyük bir probleminiz olsa eşiniz yanınızda olmayacak’’

Merhaba hanımlar. Ben 3 yıllık evliyim. Severek evlendik ve normal sağlıklı bir cinsel hayatımız vardı. Fakat ilk bebeğimizi çok sıkıntılı süreçler (erken doğum, yoğun bakım ve bebek ölümü) yaşayarak kaybettik. 6 ay sonra tekrar hamile kaldım ve düşük riskine karşı dikiş atıldı rahim ağzına. Eşimle farklı şekillerde tam birleşme olmadan cinsellik yaşamaya çalışıyoruz çünkü birleşme yasak . Ben devamlı uzanıyorum dr tavsiyesi ile. Ama yine de ufak tefek eşimin ütüsü kahvaltısı vs yapmaya çalışıyorum. İkimiz de memuruz bu arada ben izindeyim. Eşim bu cinsel perhizden ve evle ilgilenemeyişimden çok muzdarip hatta bunalıma girdi diyebilirim. Aslında sevgimiz yerinde sarılıp öpme sohbet ilgi vs şükür var. Ama bu uzak kalma çok etkiledi onu ve evin düzensiz kalması. Muhafazakar insanlarız, İslami inanca sahibiz. Ben bir şekilde dediğim gibi onu tatmin etmeye çalışıyorum ama ona yeterli gelmiyor tabi. İstediğini ve stresini belli ediyor devamlı. Hatta ara sıra bana "ilk eşim", "Allah neye izin vermişse bir hikmet var ", "büyük konuşmamak lazımmış" vs gibi şaka yollu çokeşlilik imasında bulunuyor. Ben de istediğini yap ama sonra beni unut diyorum üzülüp ağlıyorum bu halimle. 31 haftalık gebeyim. O da şaka yaptığını filan söylüyor öyle bir niyetim yok diyor. Ara sıra diyorum ki maaşım olmasa sen bana çok iş yükü yüklerdin şimdi bile ben iş yapınca hoşuna gidiyor itiraz etmiyor erken doğum riskime rağmen. O da evet iyi ki çalışıyorsun diyor . Gülüyor güya şaka yollu söylüyor ama itici geliyor bu tutumu. Ataerkil bir kafası var hizmet ve ev işi kadın çalışsa bile ona ait olmalı gibisinden. Ama sevgi yönünden çok iyi sohbet edebiliyoruz vs ben de seviyorum o da. Her gün veya 2 günde 1 bir şekilde tatmin olmasını sağlıyoruz ama durum bu şekilde. Biraz daldan dala atladım kusura bakmayın lütfen. Sizce bu durumda ben ne yapmalıyım siz olsanız ne yapardınız? Sabırla okuduğunuz için ve yorumlarınız için şimdiden teşekkürler...
Dini yorum yapmamalıyım dini yorum yapmamalıyım......

hayatımızi paylaştığımız gibi tüm sorumluluklarımızı paylaşacağız diye anlaşsaydınız daha başka olurdu.

Haklı olabilirsiniz. Bu konu psikolojime çok yerleşmiş sanırım o yüzden oluyor . Başta tüm sorumlulukları paylaşırız diye anlaştık ama zaman içinde benim de tavizlerim ve onun yetiştirilme tarzı nedeniyle buna evrildi belli ki. Ben de sizin gibi düşünüyorum ama cesaretim ve özgüvenim zayıflamış. Kendim düşürdüm belki de kendimi bu duruma. Vakit ayırıp yazmışsınız sağ olun.

Ya onu bile konusmadık ki. Akıl var mantık var. 🤷🏻‍♀️

hamile hamile hergün eşinizi tatmin etmeye çalışırsanız tabi psikolojiniz bozulur.Birde üstüne ikinci kadın iması.Bunun üstüne sevgi ile sohbet edebilmek.Kusura bakmayın ama bir adamın hergün tatmin olmak istemesi sizi çok sevip istediği anlama gelmiyor bu durumda aksine size zerre kadar değer vermiyor.Evliliği,eş olabilmeyi hangi kitaptan öğrendiniz bilmiyorum ama normalde kimse bu durumda kocasınını düşünmek zorunda değil.Ama çok iyi niyetlisiniz sıcağa maruz kaldık ,tatil yapamadı piskolojisi bozuldu diyebiliyorsunuz.Bence oturup şunu düşünün ‘’sağlıkla ilgili büyük bir probleminiz olsa eşiniz yanınızda olmayacak’’
Bunu bu aralar çok düşünüyorum. Çok haklısınız. Umarım herşey olması gerektiği gibi olur. Benim iyi niyetim haddinden fazla. Hatta saflık derecesinde. Haklısınız.

X