- 19 Mayıs 2020
- 46.373
- 207.482
-
- Konu Sahibi Paprikamaprika
Eşim dini yönü kuvvetli bir insan değildir ama o bile kul hakkından korktuğu için beni kendi zevki için istemediğim şeylere zorlamaz. Eşiniz kendi zevki için üstünüze baskı kuruyor resmen. Bizim dinimiz erkeğe köle olmayı emretmiyor. Sizde insansınız ve özel bir durumunuz var. O pis uçkurunu tutmak zor olmasa gerek.Tam olarak neden öyle dediniz acaba? Sizin eşiniz olsa tavrı nasıl olurdu size karşı? Siz benim yerimde olsanız
Uff keske olayın bu kısmına hiç girmeseydiniz,ban yiyebilirsiniz.öncelikle geçmiş olsun
öncelikle islama göre ev işleri kadının sorumlulugunda değildir, eşiniz bunu bir öğrensin. siz şimdiye dek sadaka niyetine yapmış olabilirsiniz. üstelik çalışıyormuşsunuz. ya kendisi temizlesin ya da yardımcı birisini ayarlasin. gerçekten muhafazakar, islama göre yaşayan birisi olsa bu geçici durumda eşine anlayış gösterir ve hayatı onun için kolaylaştırmaya çalışmalidir. harika bir kafa gerçekten. islam sadece namaz kılmak, oruç tutmak değil, bir yaşama edebi aynı zamanda. hamile karısına destek olması gerekirken başka hesapların peşine düşmüş.
burada sorulmuş, cevap yazayım.maksadim dini propaganda ya da polemik yaratmak değil. ikinci eş için ilk eşin rızası gerekmiyor dinen. ama aklı olan bir erkek bu işe asla kalkışmaz çünkü arada adaleti sağlaması, eşlerin ikisini de hiç bir şekilde ihmal etmemesi gerekiyor.
tavrinizi sert bir şekilde ortaya koyun. doktorun yasağı varken eşiniz beklemek zorunda. her gün her gün tatmin etmeye çalışırsanız, şaka diye gülerseniz sonunda ağlarsınız.
Teşekkürler sağduyulu şekilde şefkatle cevap verdiğiniz için. Ama kızanları da anlıyorum. Psikolojimi bilemezler tabiki . Umarım kimsenin başına gelmez.Bence hic takmayin . Benim esimde boyleydi . Dogum sonrasi umrumda bile olmasaydi keske falan dedim . Hic kafaya takilcak bir mevzu gibi gormeyin . Korkutun bence eger bir sey olursa seni affetmem beni uzuyorsun bebege bir sey olursa vs .
Ben sizin yaşadığınızın benzerini yaşadım. Hamilelik boyunca birleşme yasaktı. Doğumumdaki zorluklar sebebiyle doğum sonrası da birleşme yasaktı. Bir yıl olacak eşim bana bir kez bile cinsellik konusunu açmadı, hareketleriyle belli etmedi.Tam olarak neden öyle dediniz acaba? Sizin eşiniz olsa tavrı nasıl olurdu size karşı? Siz benim yerimde olsanız
Dinen izin verilmiş diye birşey yok.Bilmiyorum yok filan diyor şaka olduğunu söylüyor hatta sorsan ima bile etmemiş ben yanlış anlıyormuşum. Bu muhafazakarlığı belirtmemin nedeni dinen izin verilmiş olması ama ben baştan söyledim evlenirken. Böyle bir şeyi kabul etmem diye. Normalde böyle bir mevzu yoktu bu yasak döneminde başladı ki hiç tatmin olmuyor da değil.
Devlet sizi Doğu'daki eğitimsizliği, cehaleti yok edin diye oraya gönderiyor. Oradaki cehaleti kendi hayatiniza empoze edin diye degil.Öğretmenim ve doğudayız... burada dediğim şey çok yaygın ne yazık ki.
Bence doğunun adını böyle çıkarıyorlar yapan yapıyor,metres bile tutup etmedikleri kalmıyor .Devlet sizi Doğu'daki eğitimsizliği, cehaleti yok edin diye oraya gönderiyor. Oradaki cehaleti kendi hayatiniza empoze edin diye degil.
Yaklaş öbcem.Devlet sizi Doğu'daki eğitimsizliği, cehaleti yok edin diye oraya gönderiyor. Oradaki cehaleti kendi hayatiniza empoze edin diye degil.
Dinin arkasına sığınarak at kosturan erkekler var. Egitimsiz, dolayisi ile maaşı olmayan kadinlar mecburen susmak zorunda kalıyor.Bence doğunun adını böyle çıkarıyorlar yapan yapıyor,metres bile tutup etmedikleri kalmıyor .
Yaklaş öbcem.
Dinin arkasına sığınarak at kosturan erkekler var. Egitimsiz, dolayisi ile maaşı olmayan kadinlar mecburen susmak zorunda kalıyor.
Doğusu batısı degil aslinda zihniyet meselesi.
Haklısınız ama demeyin öyle lütfenpsikolojimin sağlıklı olmaması büyük ihtimal. Gerçi ben bunları duymayı hak ediyorum...