- 28 Mart 2020
- 21.292
- 64.544
-
- Konu Sahibi Paprikamaprika
Biz de doğudayız. Eşim çok eşlilik yapilan bir yerde doğmuş. İmasıni bile yapmaz. Dervişin fikri ve zikri mevzusu bu.Hayır asla değil... Ben sevgiyi önceliyorum hep..ama burada herkes evliliğin yüzde 90 ı cinsellik vs diyor... biliyorum bu hastalık hali bebek var ortada ama çok gereksiz derecede anlayışlı davranıyorum galiba ben...
Benim eşim lohusalık dahil 10 ay birliktelik olmadı . Çok riskli gebeliğim oldu . En ufak ima bile olmadı . Eşiniz çok iticiTam olarak neden öyle dediniz acaba? Sizin eşiniz olsa tavrı nasıl olurdu size karşı? Siz benim yerimde olsanız
Hayır böyle büyütülmedim ama her ihtimali delicesine düşünen biriyim ne yazık ki...Kardesim sizi aileniz boyle mi büyüttü? Anneniz boyle mi ogretti? Siz bir de ogretmensiniz. Bu zihniyetle çocuklar mı yetiştiriyorsunuz?
Islam inancina sahipsiniz diye boyle yaziyorum.Hayır ben inanın bunu kabullenebilecek biri değilim ama çok realist biriyim durumum zor zaten ve çok üzgünüm... biraz da suçluluk duyuyorum yetersizlik... özgüven eksikliği olabilir
Sizi çok mu kapalı ortamda dünyayı tanımadan büyütüp görücü usulü evlendirdiler? Aksi halde üniversite mezunu, çalışan bir kadının hayattan bu kadar bihaber olması mümkün değil. Bu 50 hatta 70 yıl öncenin okuma yazma bilmeyen babadan kocaya verilmiş kadınlarının zihniyeti.Hayır asla değil... Ben sevgiyi önceliyorum hep..ama burada herkes evliliğin yüzde 90 ı cinsellik vs diyor... biliyorum bu hastalık hali bebek var ortada ama çok gereksiz derecede anlayışlı davranıyorum galiba ben...
Hayır siz kabullenmişsiniz ki eşiniz böyle şakalar yapabiliyor, kabullenmişsiniz ki şu durumunuzda kalkmış harıl harıl adamı tatmin etmeye çalışıyorsunuz üstünüze kuma gelmesin, gözü dışarıya kaymasın diye. Koca dediğimiz şey bulunmaz hint kumaşı değil, kocasız ölünmüyor. Üstelik kumaşı bozuksa o kocanın kıçına tekmeyi basmak suretiyle gönderebiliyoruz kaçıncı kadına gitmek isterse.Benim için bu kabul edilebilir bir şey değil inanın ama bu realite var ülkemizde ve dünyada... Ben de kabullenemediğimden üzülüyorum zaten
2. Esin ihtimali soz konusu olabilir mi ya delircemHayır böyle büyütülmedim ama her ihtimali delicesine düşünen biriyim ne yazık ki...
Olmamalı bence de... aslında yok da biliyorum ama psikolojim çok bozulmuş benim sanırım...2. Esin ihtimali soz konusu olabilir mi ya delircem
Realite mıBenim için bu kabul edilebilir bir şey değil inanın ama bu realite var ülkemizde ve dünyada... Ben de kabullenemediğimden üzülüyorum zaten
Cevabınız için teşekkür ederim. Çok haklısınız. Silkelen kendime geleceğim şu andan itibaren.Hayır siz kabullenmişsiniz ki eşiniz böyle şakalar yapabiliyor, kabullenmişsiniz ki şu durumunuzda kalkmış harıl harıl adamı tatmin etmeye çalışıyorsunuz üstünüze kuma gelmesin, gözü dışarıya kaymasın diye. Koca dediğimiz şey bulunmaz hint kumaşı değil, kocasız ölünmüyor. Üstelik kumaşı bozuksa o kocanın kıçına tekmeyi basmak suretiyle gönderebiliyoruz kaçıncı kadına gitmek isterse.
Hayir psikolojiniz bozulmamis eşinizin zihniyetinin kırıntılarını taşıyorsunuz.Olmamalı bence de... aslında yok da biliyorum ama psikolojim çok bozulmuş benim sanırım...
Bence hic takmayin . Benim esimde boyleydi . Dogum sonrasi umrumda bile olmasaydi keske falan dedim . Hic kafaya takilcak bir mevzu gibi gormeyin . Korkutun bence eger bir sey olursa seni affetmem beni uzuyorsun bebege bir sey olursa vs .Oturup paşa paşa bekliycek. Benzer süreçlerden geçtim iki kaybım var 3.de esim zaten uzak durdu aman bebeğe bi zarar gelir diye. Eşinizin tavri koyun can derdinde kasap et derdinde gibi bir durum olmus. Bence kendini bu zor surecinde bir de eşini memnun edebilmek için çok zorlama az bir zamanin kalmış sağlıkla al bebeğini kucagina gerisi zaten sizin. Riskli hamileliği yaşamak tamamlamak kolay değil erkeklere kolay geliyor o ayri
Evliliğin %90'ı cinsellik ile riskli hamilelik yüzünden cinsellikten uzak durmak arasında dağ kadar fark var.Hayır asla değil... Ben sevgiyi önceliyorum hep..ama burada herkes evliliğin yüzde 90 ı cinsellik vs diyor... biliyorum bu hastalık hali bebek var ortada ama çok gereksiz derecede anlayışlı davranıyorum galiba ben...
Umarım.Cevabınız için teşekkür ederim. Çok haklısınız. Silkelen kendime geleceğim şu andan itibaren.
Sevgili hanımefendi :) din kültürü öğretmeniyim. İlahiyat mezunuyum. İnanın hiç böyle bir şeyi istemedim , istemem de. Kim ister ki? Eşin rızası gerekmiyor eğer merak ediyorsanız. Fakat evlenirken başta belirtebiliyorsunuz. Ben tüm iyi niyetimle sordum kimseyle polemiğe girmek istemem. Zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.Realite mıhangı realite bı anlatır mısınız bakın hadi dinen bakalım olaya hangi durumlarda ıkıncı es alınır bunu biliyor musunuz? Esın yani sizin rızanız olmadıgı takdirde alamayacağını bılıyor musunuz? Eksık bilgim varsa duzeltın muhafazakar olamadığım icin eksık bılıyorumdur ki mufazakarlık da bu degıl belırteyım. Din sizin sandıgınız değil. bence siz once bı arastirip okuyun neyi normalleştirdiğinizin farkına varın. Haklarınızı bi bilin. Nasıl ogretmen olabıldınız o da ayrı bı konu zaten.
Kabullenemeyen konusunu bile geçirtmez.Benim için bu kabul edilebilir bir şey değil inanın ama bu realite var ülkemizde ve dünyada... Ben de kabullenemediğimden üzülüyorum zaten
Çok teşekkür ederim sağduyulu yorumunuz için. Dediğiniz gibi yapacağım.Evliliğin %90'ı cinsellik ile riskli hamilelik yüzünden cinsellikten uzak durmak arasında dağ kadar fark var.Birazcık da kendinize anlayışlı olun bence. Zira eşiniz hakkında olumlu düşünceler oluşmadı kafamda.