- 22 Ağustos 2015
- 29.552
- 86.101
-
- Konu Sahibi Paprikamaprika
Bu ima nasıl bir ima... 2nci eş muhabbeti? Dikiş atılmış ya ötesi varmı çok anlayışsız. Merhamet bazı şeylerin önüne geçmeliMerhaba hanımlar. Ben 3 yıllık evliyim. Severek evlendik ve normal sağlıklı bir cinsel hayatımız vardı. Fakat ilk bebeğimizi çok sıkıntılı süreçler (erken doğum, yoğun bakım ve bebek ölümü) yaşayarak kaybettik. 6 ay sonra tekrar hamile kaldım ve düşük riskine karşı dikiş atıldı rahim ağzına. Eşimle farklı şekillerde tam birleşme olmadan cinsellik yaşamaya çalışıyoruz çünkü birleşme yasak . Ben devamlı uzanıyorum dr tavsiyesi ile. Ama yine de ufak tefek eşimin ütüsü kahvaltısı vs yapmaya çalışıyorum. İkimiz de memuruz bu arada ben izindeyim. Eşim bu cinsel perhizden ve evle ilgilenemeyişimden çok muzdarip hatta bunalıma girdi diyebilirim. Aslında sevgimiz yerinde sarılıp öpme sohbet ilgi vs şükür var. Ama bu uzak kalma çok etkiledi onu ve evin düzensiz kalması. Muhafazakar insanlarız, İslami inanca sahibiz. Ben bir şekilde dediğim gibi onu tatmin etmeye çalışıyorum ama ona yeterli gelmiyor tabi. İstediğini ve stresini belli ediyor devamlı. Hatta ara sıra bana "ilk eşim", "Allah neye izin vermişse bir hikmet var ", "büyük konuşmamak lazımmış" vs gibi şaka yollu çokeşlilik imasında bulunuyor. Ben de istediğini yap ama sonra beni unut diyorum üzülüp ağlıyorum bu halimle. 31 haftalık gebeyim. O da şaka yaptığını filan söylüyor öyle bir niyetim yok diyor. Ara sıra diyorum ki maaşım olmasa sen bana çok iş yükü yüklerdin şimdi bile ben iş yapınca hoşuna gidiyor itiraz etmiyor erken doğum riskime rağmen. O da evet iyi ki çalışıyorsun diyor . Gülüyor güya şaka yollu söylüyor ama itici geliyor bu tutumu. Ataerkil bir kafası var hizmet ve ev işi kadın çalışsa bile ona ait olmalı gibisinden. Ama sevgi yönünden çok iyi sohbet edebiliyoruz vs ben de seviyorum o da. Her gün veya 2 günde 1 bir şekilde tatmin olmasını sağlıyoruz ama durum bu şekilde. Biraz daldan dala atladım kusura bakmayın lütfen. Sizce bu durumda ben ne yapmalıyım siz olsanız ne yapardınız? Sabırla okuduğunuz için ve yorumlarınız için şimdiden teşekkürler...
Atam iyi ki doğmuş, iyi ki bu devletin kurucu olmuş. Yoksa bir çöp tanesi kadar kıymetimiz olmayacakmış. Ağzından salyalar akan bir Orta Doğuluya, kim bilir kaçıncı kadin olarak verilecekmişiz. 2021'de bile bu zihniyeti taşıyan insanlar var ve bunu "muhafazakarlik" diye açıklayabiliyorlar.
Meslegınız nedirHayır tabiki asla öyle bir niyetim yok... anlamaya cevap bulmaya çalışıyorum... Kavgayı hiç seven bir insan da değilim inanın . ..
Ortada bebek varken şeyinin derdine düşüp ben karı istirem babo moduna giren birinin sevgi duygusu taşıyor olması mümkün degil.İslami inançla ne ilgiis var ? Bir tüp bebek negatif ve sonrası aşılama ile hamile kaldım doktorum yasak getirmedigi halde eşim benden uzak kendisi kaldı çocuğumuza bişey olur vs diye çünkü psikolojik olarak yıkıntıların ardından keyfi olarak düşünmek bambaşka bir boyut . İslamla filanda ilgisi yok eşinizin kusuruma bakmayın
Atam iyi ki doğmuş, iyi ki bu devletin kurucu olmuş. Yoksa bir çöp tanesi kadar kıymetimiz olmayacakmış. Ağzından salyalar akan bir Orta Doğuluya, kim bilir kaçıncı kadin olarak verilecekmişiz. 2021'de bile bu zihniyeti taşıyan insanlar var ve bunu "muhafazakarlik" diye açıklayabiliyorlar.
Öğretmenim ve doğudayız... burada dediğim şey çok yaygın ne yazık ki.Meslegınız nedir
Bakın yetersiz hissettiren de esınız. Bı kendinize gelin suclu olan sız degılsınız, sız hamılesınız. Bir kayıp yasayıp bir de rısklı durumdasınız. Farkında mı degılsınız cok şaşkınım suan. O da dusunemıyor mu bunu. saglık bu, dininı bilen insan saglık konusunda da yapması gerekeni bilirdi.Normalleştirmek istemiyorum ama sanırım kendimi yetersiz hissediyorum suçluluk duyuyorum o yüzden oluyor. Ama artık yok yapmayacağım böyle... inşallah
Evet 1 tane daha varmis, begenmedimleri basmış bana.Beni üzen bu zihniyeti kabullenmiş, normal gören kadınların hala var olması.
Öyle mi diyorsunuz...Ortada bebek varken şeyinin derdine düşüp ben karı istirem babo moduna giren birinin sevgi duygusu taşıyor olması mümkün degil.
Kusura bakmayın ama eşiniz çok düşüncesizmiş. Yine aynı şeyleri yaşasanız daha mı iyi. Bizde aynı durumdayız asla eşim yaklaşmıyor hatta doktora ilişki yasağımız devam ediyor mu diye sordurmuyor bile ondan değerli değil hiçbir şey diyor. Zaten çoğu gitmiş azı kalmış. Sağlık olsun demekten başka çare yok .Merhaba hanımlar. Ben 3 yıllık evliyim. Severek evlendik ve normal sağlıklı bir cinsel hayatımız vardı. Fakat ilk bebeğimizi çok sıkıntılı süreçler (erken doğum, yoğun bakım ve bebek ölümü) yaşayarak kaybettik. 6 ay sonra tekrar hamile kaldım ve düşük riskine karşı dikiş atıldı rahim ağzına. Eşimle farklı şekillerde tam birleşme olmadan cinsellik yaşamaya çalışıyoruz çünkü birleşme yasak . Ben devamlı uzanıyorum dr tavsiyesi ile. Ama yine de ufak tefek eşimin ütüsü kahvaltısı vs yapmaya çalışıyorum. İkimiz de memuruz bu arada ben izindeyim. Eşim bu cinsel perhizden ve evle ilgilenemeyişimden çok muzdarip hatta bunalıma girdi diyebilirim. Aslında sevgimiz yerinde sarılıp öpme sohbet ilgi vs şükür var. Ama bu uzak kalma çok etkiledi onu ve evin düzensiz kalması. Muhafazakar insanlarız, İslami inanca sahibiz. Ben bir şekilde dediğim gibi onu tatmin etmeye çalışıyorum ama ona yeterli gelmiyor tabi. İstediğini ve stresini belli ediyor devamlı. Hatta ara sıra bana "ilk eşim", "Allah neye izin vermişse bir hikmet var ", "büyük konuşmamak lazımmış" vs gibi şaka yollu çokeşlilik imasında bulunuyor. Ben de istediğini yap ama sonra beni unut diyorum üzülüp ağlıyorum bu halimle. 31 haftalık gebeyim. O da şaka yaptığını filan söylüyor öyle bir niyetim yok diyor. Ara sıra diyorum ki maaşım olmasa sen bana çok iş yükü yüklerdin şimdi bile ben iş yapınca hoşuna gidiyor itiraz etmiyor erken doğum riskime rağmen. O da evet iyi ki çalışıyorsun diyor . Gülüyor güya şaka yollu söylüyor ama itici geliyor bu tutumu. Ataerkil bir kafası var hizmet ve ev işi kadın çalışsa bile ona ait olmalı gibisinden. Ama sevgi yönünden çok iyi sohbet edebiliyoruz vs ben de seviyorum o da. Her gün veya 2 günde 1 bir şekilde tatmin olmasını sağlıyoruz ama durum bu şekilde. Biraz daldan dala atladım kusura bakmayın lütfen. Sizce bu durumda ben ne yapmalıyım siz olsanız ne yapardınız? Sabırla okuduğunuz için ve yorumlarınız için şimdiden teşekkürler...
Eşimden o kadar memnunum ki , ben öpüşmek bile istediğimde korkup enfeksiyon kaparsin bişey olur da Allah korusun bebeğimiz etkilenir dedi ve birbirimize bu kadar ay boyunca soyut sevgimizden başka bişey vermedik o kadar eminim ki herkes anne ve baba olmak için yaratılmamış gerçekten ve olmasinlarda. Sadece biz uzun süre evlat sahibi olmak için çaba verdik bu yüzden gözümüz herşeyden korktu ve önemli olan evladimizi sağ saglim kucaklamak değil şeyinin derdine düşmek . O yüzden yok dinmis yok bilmem neymiş öyle adamın ben suratına tukurmem .Ortada bebek varken şeyinin derdine düşüp ben karı istirem babo moduna giren birinin sevgi duygusu taşıyor olması mümkün degil.
Bir eğitimci veya aklı başında biri normal görmez karşısında durur ve yanlış olan şeyi doğru olana tercih etmez. Bu koyun psikolojisiÖğretmenim ve doğudayız... burada dediğim şey çok yaygın ne yazık ki.
Kardesim sizi aileniz boyle mi büyüttü? Anneniz boyle mi ogretti? Siz bir de ogretmensiniz. Bu zihniyetle çocuklar mı yetiştiriyorsunuz?Öyle mi diyorsunuz...kafam çok karışık ve üzgünüm...
Hayır asla değil... Ben sevgiyi önceliyorum hep..ama burada herkes evliliğin yüzde 90 ı cinsellik vs diyor... biliyorum bu hastalık hali bebek var ortada ama çok gereksiz derecede anlayışlı davranıyorum galiba ben...Eşiniz sizinle iyi gününüzde, kötü gününüzde ne olursa olsun onu tatmin edesiniz diye mi evlenmiş? Evlilik sizin için de sadece bundan mı ibaret?
Nerede yaşıyor olursa olsun bir öğretmenin hele de bir kadının zihninin bu kadar ağlı olması ne üzücü.Öğretmenim ve doğudayız... burada dediğim şey çok yaygın ne yazık ki.
Benim için bu kabul edilebilir bir şey değil inanın ama bu realite var ülkemizde ve dünyada... Ben de kabullenemediğimden üzülüyorum zatenBeni üzen bu zihniyeti kabullenmiş, normal gören kadınların hala var olması.
Konu sahibi okusun bunlari. Sevgi neymis görsün. Adam evine hizmetçi, yatağına kadin almak icin evlenmis. Şu durumda bile akli şeyinde. Yazik gerçekten.Eşimden o kadar memnunum ki , ben öpüşmek bile istediğimde korkup enfeksiyon kaparsin bişey olur da Allah korusun bebeğimiz etkilenir dedi ve birbirimize bu kadar ay boyunca soyut sevgimizden başka bişey vermedik o kadar eminim ki herkes anne ve baba olmak için yaratılmamış gerçekten ve olmasinlarda. Sadece biz uzun süre evlat sahibi olmak için çaba verdik bu yüzden gözümüz herşeyden korktu ve önemli olan evladimizi sağ saglim kucaklamak değil şeyinin derdine düşmek . O yüzden yok dinmis yok bilmem neymiş öyle adamın ben suratına tukurmem .
Hayır ben inanın bunu kabullenebilecek biri değilim ama çok realist biriyim durumum zor zaten ve çok üzgünüm... biraz da suçluluk duyuyorum yetersizlik... özgüven eksikliği olabilirKardesim sizi aileniz boyle mi büyüttü? Anneniz boyle mi ogretti? Siz bir de ogretmensiniz. Bu zihniyetle çocuklar mı yetiştiriyorsunuz?