Cinsellik yasağı ve eşin psikolojisi

Hayır böyle büyütülmedim ama her ihtimali delicesine düşünen biriyim ne yazık ki...
Merak etmeyin size en küçük engelde manevra uygulayacak adami ne yapsanız evliliğinde tutamassiniz. Kendinizi bukadar yoksaymayin çocuğu tek başınıza yapmadınız şimdiden böyle dusunurseniz ilerde çocuğa bakan tek annedir der tepenize çıkar. Çok sinir oluyorum eşlerine en zayıf zamanında böyle ezikleyen ataerkil zimbirtilarina. Yani nasıl size bunu kabul ettirmeye çalışiyor hayret ediyorum şu zamanda desteğe ihtiyacınız varken. Madem öyle gidip hamileliğinde hoplayan zıplayan, hiç hasta olmayan kadın ilanı verseydi öyle evlenseydi 🤦🏻

2 yıl üst üste hamile kaldım birde düşüğüm var dusukten sonra eşim doktor demediği halde 9 ay boyunca ilişki yaşamadık birkere olsun eşim gel beni tatmin et evi topla onu yap bunu yap demedi bebegin ve benim sağlığımin herseyden önemli olduğunu belirtti..eşiniz ne sizi seviyor nede çocuğunu..egoist bencilin biri ve sizin hiçbir değeriniz yok onun gözünde..Ya bi adam demezmi ilk çocuğumu erken doğumdan kaybettim buna da bisey olmasın da gerisi önemli değil diye..cok ilginç gerçekten

Zevk .para .hizmetçi siniz onun gözünde bi değeriniz yok..

Burdan bile anlaşılıyor siz nasıl görmüyorsunuz hayret..

Merhaba hanımlar. Ben 3 yıllık evliyim. Severek evlendik ve normal sağlıklı bir cinsel hayatımız vardı. Fakat ilk bebeğimizi çok sıkıntılı süreçler (erken doğum, yoğun bakım ve bebek ölümü) yaşayarak kaybettik. 6 ay sonra tekrar hamile kaldım ve düşük riskine karşı dikiş atıldı rahim ağzına. Eşimle farklı şekillerde tam birleşme olmadan cinsellik yaşamaya çalışıyoruz çünkü birleşme yasak . Ben devamlı uzanıyorum dr tavsiyesi ile. Ama yine de ufak tefek eşimin ütüsü kahvaltısı vs yapmaya çalışıyorum. İkimiz de memuruz bu arada ben izindeyim. Eşim bu cinsel perhizden ve evle ilgilenemeyişimden çok muzdarip hatta bunalıma girdi diyebilirim. Aslında sevgimiz yerinde sarılıp öpme sohbet ilgi vs şükür var. Ama bu uzak kalma çok etkiledi onu ve evin düzensiz kalması. Muhafazakar insanlarız, İslami inanca sahibiz. Ben bir şekilde dediğim gibi onu tatmin etmeye çalışıyorum ama ona yeterli gelmiyor tabi. İstediğini ve stresini belli ediyor devamlı. Hatta ara sıra bana "ilk eşim", "Allah neye izin vermişse bir hikmet var ", "büyük konuşmamak lazımmış" vs gibi şaka yollu çokeşlilik imasında bulunuyor. Ben de istediğini yap ama sonra beni unut diyorum üzülüp ağlıyorum bu halimle. 31 haftalık gebeyim. O da şaka yaptığını filan söylüyor öyle bir niyetim yok diyor. Ara sıra diyorum ki maaşım olmasa sen bana çok iş yükü yüklerdin şimdi bile ben iş yapınca hoşuna gidiyor itiraz etmiyor erken doğum riskime rağmen. O da evet iyi ki çalışıyorsun diyor . Gülüyor güya şaka yollu söylüyor ama itici geliyor bu tutumu. Ataerkil bir kafası var hizmet ve ev işi kadın çalışsa bile ona ait olmalı gibisinden. Ama sevgi yönünden çok iyi sohbet edebiliyoruz vs ben de seviyorum o da. Her gün veya 2 günde 1 bir şekilde tatmin olmasını sağlıyoruz ama durum bu şekilde. Biraz daldan dala atladım kusura bakmayın lütfen. Sizce bu durumda ben ne yapmalıyım siz olsanız ne yapardınız? Sabırla okuduğunuz için ve yorumlarınız için şimdiden teşekkürler...
Hocam kocanızı kaçıncı yüzyıldan buldunuz? Bu zihniyette bir insanla nasıl devam edebilirsiniz ki?

Eşinizin psikolojisini ne kadar da umursuyorsunuz şu durumunuzda helal olsun. Ben de eşiniz olsam sizi severdim yani sevgi yönünden sohbet muhabbet yönünden bir sıkıntı yaşanmaz ki sizinle. Siz kendi üzüntünüzü fiziksel ve psikolojik acınızı bir kenara bırakmışsınız. Eşinize odaklanmışsınız. Bence izin verin gitsin 2 tur sevişsin gelsin bir şey olmaz.
Haklısınız ama demeyin öyle lütfen :KK43: psikolojimin sağlıklı olmaması büyük ihtimal. Gerçi ben bunları duymayı hak ediyorum...

Şaka mı ya midem bulandı hayır boşanın yani ne bu çok iğrenç gerçek değildir umarım bu konu
Diğer hamilelik de yok muydu perhiz?
Kafaya bak az hayır bir de çocuk yapıyorsunuz bu adamdan nasıl kafa nasıl baba olacak acaba

Hayır ben inanın bunu kabullenebilecek biri değilim ama çok realist biriyim durumum zor zaten ve çok üzgünüm... biraz da suçluluk duyuyorum yetersizlik... özgüven eksikliği olabilir
Bnce siz herseyden önce kendinizi yetersiz eksik hissetmekten vazgeçmelisiniz eşinizin size söylediği şey şaka bile olsa hamile ni kadına bu şekilde şaka yapılmaz ayıptır. Muhafazakarlık dine düşkün demişsiniz eğer gerçekten dine düşkünse biri eşini üzmez ona yardımcı olur moralini yüksek tutar ki bebeğine bi zarar gelmesin . Kalkıpta uçkurunun derdine düşmez adam . özellikle kaybınız var zor bir süreç içindediniz. Madem ev dağınık bi yardımcı tutun gelsin evi toparlasın yemek yapsın. Taviz tavizi doğurur kimse için bu kadar taviz vermeyin kendinizden.

2 yıl üst üste hamile kaldım birde düşüğüm var dusukten sonra eşim doktor demediği halde 9 ay boyunca ilişki yaşamadık birkere olsun eşim gel beni tatmin et evi topla onu yap bunu yap demedi bebegin ve benim sağlığımin herseyden önemli olduğunu belirtti..eşiniz ne sizi seviyor nede çocuğunu..egoist bencilin biri ve sizin hiçbir değeriniz yok onun gözünde..Ya bi adam demezmi ilk çocuğumu erken doğumdan kaybettim buna da bisey olmasın da gerisi önemli değil diye..cok ilginç gerçekten

Zevk .para .hizmetçi siniz onun gözünde bi değeriniz yok..

Burdan bile anlaşılıyor siz nasıl görmüyorsunuz hayret..
Gerçekten öyle mi görünüyor... sarsıldım şu an...

Hayır asla değil... Ben sevgiyi önceliyorum hep..ama burada herkes evliliğin yüzde 90 ı cinsellik vs diyor... biliyorum bu hastalık hali bebek var ortada ama çok gereksiz derecede anlayışlı davranıyorum galiba ben...
Sorun sizde değil zaten eşinizde. Eşiniz de sevgiyi öncelese keşke. Anlayışlı olmanız gereken kişi de yine siz değilsiniz eşiniz. Bu hastalık değil bebek ya bebek ikinizin bebeği. Psikolojik olarak da en hassas döneminizdesiniz. Nasıl şakalar bunlar, nasıl düşünceler gerçekten hayret ettik.

kaybınız için üzgünüm. ama muhafazakarlık konusuna gelince, gerçek muhafazakarlık sizin anlattığınızla bir alakası yok. bu konuda bişey yapmanıza gerek yok. paşa paşa doğumunuzu bekleyecek çocuk onunda çocuğu ev işlerine gelince onuda yapacak nedir bu erkeklerin ev işi kadınındır mantığını anlamıyorum kim zaman ve sağlık olarak müsaitse o yapacak. şu saatden sonra sadece kendinizi ve bebeğiniz düşünün cinsellik her evlilikte önemli tabi ama siz başka şeylerle uğraşırken nasıl oluyorda eşiniz kendi zevkini bu kadar ilk sırada tutuyor kusura bakmayın anlamıyorum

Bnce siz herseyden önce kendinizi yetersiz eksik hissetmekten vazgeçmelisiniz eşinizin size söylediği şey şaka bile olsa hamile ni kadına bu şekilde şaka yapılmaz ayıptır. Muhafazakarlık dine düşkün demişsiniz eğer gerçekten dine düşkünse biri eşini üzmez ona yardımcı olur moralini yüksek tutar ki bebeğine bi zarar gelmesin . Kalkıpta uçkurunun derdine düşmez adam . özellikle kaybınız var zor bir süreç içindediniz. Madem ev dağınık bi yardımcı tutun gelsin evi toparlasın yemek yapsın. Taviz tavizi doğurur kimse için bu kadar taviz vermeyin kendinizden.
Çok haklısınız an itibariyle zihniyetimi değiştirmeye çabalayacağım. Teşekkür ederim

Böyle bozuk zihniyet yapısını,tertemiz islamiyet anlayışıyla bağdaştırmayin lütfen. Eşinize insan demek 40 şahit ister,hala ne konuşabiliyorsun,eglenebiliyoruz falan diyorsunuz ki ya. Böyle adam baba olacak da çocuk yetiştirecek..:sinirli:

kaybınız için üzgünüm. ama muhafazakarlık konusuna gelince, gerçek muhafazakarlık sizin anlattığınızla bir alakası yok. bu konuda bişey yapmanıza gerek yok. paşa paşa doğumunuzu bekleyecek çocuk onunda çocuğu ev işlerine gelince onuda yapacak nedir bu erkeklerin ev işi kadınındır mantığını anlamıyorum kim zaman ve sağlık olarak müsaitse o yapacak. şu saatden sonra sadece kendinizi ve bebeğiniz düşünün cinsellik her evlilikte önemli tabi ama siz başka şeylerle uğraşırken nasıl oluyorda eşiniz kendi zevkini bu kadar ilk sırada tutuyor kusura bakmayın anlamıyorum
Çok çok haklısınız. Dediklerinizi yapacağım inşallah. Psikolojik olarak sıkıntılı bir süreçteyim cidden.

öncelikle geçmiş olsun
öncelikle islama göre ev işleri kadının sorumlulugunda değildir, eşiniz bunu bir öğrensin. siz şimdiye dek sadaka niyetine yapmış olabilirsiniz. üstelik çalışıyormuşsunuz. ya kendisi temizlesin ya da yardımcı birisini ayarlasin. gerçekten muhafazakar, islama göre yaşayan birisi olsa bu geçici durumda eşine anlayış gösterir ve hayatı onun için kolaylaştırmaya çalışmalidir. harika bir kafa gerçekten. islam sadece namaz kılmak, oruç tutmak değil, bir yaşama edebi aynı zamanda. hamile karısına destek olması gerekirken başka hesapların peşine düşmüş.

burada sorulmuş, cevap yazayım.maksadim dini propaganda ya da polemik yaratmak değil. ikinci eş için ilk eşin rızası gerekmiyor dinen. ama aklı olan bir erkek bu işe asla kalkışmaz çünkü arada adaleti sağlaması, eşlerin ikisini de hiç bir şekilde ihmal etmemesi gerekiyor.

tavrinizi sert bir şekilde ortaya koyun. doktorun yasağı varken eşiniz beklemek zorunda. her gün her gün tatmin etmeye çalışırsanız, şaka diye gülerseniz sonunda ağlarsınız.

Olmamalı bence de... aslında yok da biliyorum ama psikolojim çok bozulmuş benim sanırım...
yani psikolojiniz bozulur tabi ama bunu siz kendinize yapıyorsunuz. sizn eşinizin zevkini evin temizliğini düşünmekten daha önemli sıkıntılarınız var zaten bunlara kafa yorarsanız birde tabi ki bozulur hormonlar daha önceki kaybınızın getirdiği üzüntüleri saymıyorum bile. lütfen önce kendinize değer verin

öncelikle geçmiş olsun
öncelikle islama göre ev işleri kadının sorumlulugunda değildir, eşiniz bunu bir öğrensin. siz şimdiye dek sadaka niyetine yapmış olabilirsiniz. üstelik çalışıyormuşsunuz. ya kendisi temizlesin ya da yardımcı birisini ayarlasin. gerçekten muhafazakar, islama göre yaşayan birisi olsa bu geçici durumda eşine anlayış gösterir ve hayatı onun için kolaylaştırmaya çalışmalidir. harika bir kafa gerçekten. islam sadece namaz kılmak, oruç tutmak değil, bir yaşama edebi aynı zamanda. hamile karısına destek olması gerekirken başka hesapların peşine düşmüş.

burada sorulmuş, cevap yazayım.maksadim dini propaganda ya da polemik yaratmak değil. ikinci eş için ilk eşin rızası gerekmiyor dinen. ama aklı olan bir erkek bu işe asla kalkışmaz çünkü arada adaleti sağlaması, eşlerin ikisini de hiç bir şekilde ihmal etmemesi gerekiyor.

tavrinizi sert bir şekilde ortaya koyun. doktorun yasağı varken eşiniz beklemek zorunda. her gün her gün tatmin etmeye çalışırsanız, şaka diye gülerseniz sonunda ağlarsınız.
Çok çok haklısınız. Teşekkür ediyorum yorumunuz için.

:KK43: öyle mi diyorsunuz...
Evet öyle diyorum. Hamile olmasanız dahi demek ki onun nazarında 'yetersiz!!!' gelseniz ikinci eşi ciddi ciddi düşünecek ortadoğu kafalı bir varlik bu. Bunun hamileliginizle ilgisi yok. İstediği performansı alamadığı an ikinci eşe başvuracak kapasitede.

İslami inançla ne ilgiis var ? Bir tüp bebek negatif ve sonrası aşılama ile hamile kaldım doktorum yasak getirmedigi halde eşim benden uzak kendisi kaldı çocuğumuza bişey olur vs diye çünkü psikolojik olarak yıkıntıların ardından keyfi olarak düşünmek bambaşka bir boyut . İslamla filanda ilgisi yok eşinizin kusuruma bakmayın
Sizin eşiniz olması gerekeni yapmış ne mutlu size... ama yaşadığım bir durum var ve dertleşmek istedim sizinle..

X