- 13 Ekim 2021
- 797
- 1.801
- 29
-
- Konu Sahibi Paprikamaprika
Merhabalar, öncelikle bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almanızı dilerim. Doğumunuz oldukça yaklaşmış, hem duygusal hem fiziksel önceliğinizi bebeğinize ve kendinize vermeniz iyi olacaktır diye düşünüyorum. Eşinizin beklentileri bir müddet ertelenebilir, biz yetişkinler hazzı öteleme yeteneğine sahibiz, öncelik sizin ve bebeğinizin sağlığı. Konunun altındaki mesajları okuyunca açıkçası oldukça şaşırdım. Bunca kadının tavsiye isteyen ve özellikle karnında bir bebek taşıyan bir anneye karşı bu derece kırıcı mesajlar göndermesi oldukça üzücü. Benim yerimde olsanız ne yapardınız demişsiniz, size tavsiyem böylesi bir gruptan hayatınızla ilgili tavsiye istememeniz olacaktır. Hırçınlık ve öfke içeren ifadelere muhatap kalmaz, bebeğinizi de bu negatif enerjiden korumuş olursunuz :) Eşinizin tavrı genel olarak sizi üzüyorsa eşinizle paylaşabilir, bir çözüm bulamazsanız bir aile terapistinden de yardım isteyebilirsiniz. Umarım eşinizle sorunlarınız en kısa zamanda en güzel şekilde çözülür bebeğinizi de sağlık ve neşeyle kucağınıza alırsınız. SevgilerimleMerhaba hanımlar. Ben 3 yıllık evliyim. Severek evlendik ve normal sağlıklı bir cinsel hayatımız vardı. Fakat ilk bebeğimizi çok sıkıntılı süreçler (erken doğum, yoğun bakım ve bebek ölümü) yaşayarak kaybettik. 6 ay sonra tekrar hamile kaldım ve düşük riskine karşı dikiş atıldı rahim ağzına. Eşimle farklı şekillerde tam birleşme olmadan cinsellik yaşamaya çalışıyoruz çünkü birleşme yasak . Ben devamlı uzanıyorum dr tavsiyesi ile. Ama yine de ufak tefek eşimin ütüsü kahvaltısı vs yapmaya çalışıyorum. İkimiz de memuruz bu arada ben izindeyim. Eşim bu cinsel perhizden ve evle ilgilenemeyişimden çok muzdarip hatta bunalıma girdi diyebilirim. Aslında sevgimiz yerinde sarılıp öpme sohbet ilgi vs şükür var. Ama bu uzak kalma çok etkiledi onu ve evin düzensiz kalması. Muhafazakar insanlarız, İslami inanca sahibiz. Ben bir şekilde dediğim gibi onu tatmin etmeye çalışıyorum ama ona yeterli gelmiyor tabi. İstediğini ve stresini belli ediyor devamlı. Hatta ara sıra bana "ilk eşim", "Allah neye izin vermişse bir hikmet var ", "büyük konuşmamak lazımmış" vs gibi şaka yollu çokeşlilik imasında bulunuyor. Ben de istediğini yap ama sonra beni unut diyorum üzülüp ağlıyorum bu halimle. 31 haftalık gebeyim. O da şaka yaptığını filan söylüyor öyle bir niyetim yok diyor. Ara sıra diyorum ki maaşım olmasa sen bana çok iş yükü yüklerdin şimdi bile ben iş yapınca hoşuna gidiyor itiraz etmiyor erken doğum riskime rağmen. O da evet iyi ki çalışıyorsun diyor . Gülüyor güya şaka yollu söylüyor ama itici geliyor bu tutumu. Ataerkil bir kafası var hizmet ve ev işi kadın çalışsa bile ona ait olmalı gibisinden. Ama sevgi yönünden çok iyi sohbet edebiliyoruz vs ben de seviyorum o da. Her gün veya 2 günde 1 bir şekilde tatmin olmasını sağlıyoruz ama durum bu şekilde. Biraz daldan dala atladım kusura bakmayın lütfen. Sizce bu durumda ben ne yapmalıyım siz olsanız ne yapardınız? Sabırla okuduğunuz için ve yorumlarınız için şimdiden teşekkürler...
Konu sahibi bu söylemleri yapanın eşleri dört dörtlük galiba ,buraya bi konu açıyorsun bi linçlenmediğin kalıyor ,burda kimse birbirini tanımadığı için duyguları yazıya dökmek zor oluyor tam ifade edilmiyor ,benim eşimde şaka yollu böyle şakalar yapar ne var bunda sen eşini bizden daha iyi tanıyorsun böyle bişeyi yapıp yapmıyacağını bilirsin yani 2.eş meselesini evet dinimizde var ama onunda kuralları var ,eşinin libidosu yüksek anladığım kadarıyla bi şekilde çözüm bulmuşsunuz benimde riskim vardı gebelikte eşim 9 ay hiç lafını etmedı herkez farklı olablir az kalmış doğuma biraz daha sabretmesini söyleyın eşinize ,hayırlı doğumlar dilerimNeden öyle söylediniz tam olarak?
Nasıl güzel yazmışsın. Bazı üyelerimiz anti olmayı seviyor. Az sa neden çok değil çoksa neden az değil. Aslında ne azlık önemli ne çokluk. Dengeyi bulmak önemli aynı anlattığınız gibi herşeyden önce eş olabilmek önemli. Mutlu olmak huzurlu olmak.Kim demişse o evliliğin %90’ı cinsellik diye halt etmiş. Takmışsınız buna. Evliliğinin %90’ı cinsellik olan kadınlar varsa burada kocaları öküzün önde gidenidir, net.
Evet sağlıklı ve keyifli bir cinsel yaşam evliliğin temel taşlarından biri ama evliliğin bütünü değil. Evet cinsellikte sorun varsa evlilik sarsılabilir ama sadece cinsellikte sorun olmaması evliliği yürütmez. Sevgi, saygı, merhamet, paylaşım, eğlenmek, gülmek, zor zamanlarda birbirine destek olmak, birlikte ağlamak, birbirini anlamak, ekonomik paylaşım, hayata dair hedeflere ulaşmaya çalışmak, birlikte bir çocuk yetiştirmek vs. daha sayabileceğim milyon tane şey %10, seks %90 öyle mi? Eğer öyleyse çok ciddiyim boşayın o kocayı. Çünkü eninde sonunda ya aldatılırsınız ya kuma gelir evinize. Yemişim seksini.
Ara sıra böyle densiz şakalar yapabiliyor erkekler ama riskli bir gebeliği olan karısını ağlatacak kadar da ayı olmasınlar bi zahmet. İzne çıkan karısının yatan maaşını yemeyi bilip, bir de riskli gebeliği olan karısına sırf evde diye bütün işi yıkmasın, az vicdanlı olsunlar bi zahmet. Eşlerimiz de dört dörtlük değil, olması gerektiği gibi zaten. Çok üzücü birşey bu, olması gereken gibi örnekler verilince dört dörtlük olarak algılanması.Konu sahibi bu söylemleri yapanın eşleri dört dörtlük galiba ,buraya bi konu açıyorsun bi linçlenmediğin kalıyor ,burda kimse birbirini tanımadığı için duyguları yazıya dökmek zor oluyor tam ifade edilmiyor ,benim eşimde şaka yollu böyle şakalar yapar ne var bunda sen eşini bizden daha iyi tanıyorsun böyle bişeyi yapıp yapmıyacağını bilirsin yani 2.eş meselesini evet dinimizde var ama onunda kuralları var ,eşinin libidosu yüksek anladığım kadarıyla bi şekilde çözüm bulmuşsunuz benimde riskim vardı gebelikte eşim 9 ay hiç lafını etmedı herkez farklı olablir az kalmış doğuma biraz daha sabretmesini söyleyın eşinize ,hayırlı doğumlar dilerim
Çok teşekkür ederim , bu kadar zor olmamalı anlayış ve şefkatle yaklaşmak... sağ olun . İnşallah düzelir herşey. Geçici bir psikolojik durumdur umarım.Konu sahibi bu söylemleri yapanın eşleri dört dörtlük galiba ,buraya bi konu açıyorsun bi linçlenmediğin kalıyor ,burda kimse birbirini tanımadığı için duyguları yazıya dökmek zor oluyor tam ifade edilmiyor ,benim eşimde şaka yollu böyle şakalar yapar ne var bunda sen eşini bizden daha iyi tanıyorsun böyle bişeyi yapıp yapmıyacağını bilirsin yani 2.eş meselesini evet dinimizde var ama onunda kuralları var ,eşinin libidosu yüksek anladığım kadarıyla bi şekilde çözüm bulmuşsunuz benimde riskim vardı gebelikte eşim 9 ay hiç lafını etmedı herkez farklı olablir az kalmış doğuma biraz daha sabretmesini söyleyın eşinize ,hayırlı doğumlar dilerim
Allah razı olsun ,ne ferahlatıcı ne hoş bir yorumMerhabalar, öncelikle bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almanızı dilerim. Doğumunuz oldukça yaklaşmış, hem duygusal hem fiziksel önceliğinizi bebeğinize ve kendinize vermeniz iyi olacaktır diye düşünüyorum. Eşinizin beklentileri bir müddet ertelenebilir, biz yetişkinler hazzı öteleme yeteneğine sahibiz, öncelik sizin ve bebeğinizin sağlığı. Konunun altındaki mesajları okuyunca açıkçası oldukça şaşırdım. Bunca kadının tavsiye isteyen ve özellikle karnında bir bebek taşıyan bir anneye karşı bu derece kırıcı mesajlar göndermesi oldukça üzücü. Benim yerimde olsanız ne yapardınız demişsiniz, size tavsiyem böylesi bir gruptan hayatınızla ilgili tavsiye istememeniz olacaktır. Hırçınlık ve öfke içeren ifadelere muhatap kalmaz, bebeğinizi de bu negatif enerjiden korumuş olursunuz :) Eşinizin tavrı genel olarak sizi üzüyorsa eşinizle paylaşabilir, bir çözüm bulamazsanız bir aile terapistinden de yardım isteyebilirsiniz. Umarım eşinizle sorunlarınız en kısa zamanda en güzel şekilde çözülür bebeğinizi de sağlık ve neşeyle kucağınıza alırsınız. Sevgilerimle
Okuduğum kadarıyla şöyle bir durum var. Hz ali hz fatmanın üzerine eş getirmek istemiş ama hz fatma bunu kesinlikle kabul etmemiş. Ve karı koca olarak kalmışlar. Rızalı olması çok önemli.Siz daha okuduğunu anlama kapasitesinden yoksunsunsunuz bana mesleğin ayağa düşmesi vs diyorsunuz. Bunu belirtmemin sebebi islamdaki çokeşlilik resmiyette olmasa da biz inandığımız için bunu yok sayamıyoruz anlamına geliyor.
Benimki böyle densiz şakalar yapmaz. Ben de ona “Ah bee, İslam’da dört koca olsa ne güzel olurdu.” diye şaka yapmam. Mezhebimiz o tarz şakaları normal görecek kadar geniş değil çok şükür.Ara sıra böyle densiz şakalar yapabiliyor erkekler ama riskli bir gebeliği olan karısını ağlatacak kadar da ayı olmasınlar bi zahmet. İzne çıkan karısının yatan maaşını yemeyi bilip, bir de riskli gebeliği olan karısına sırf evde diye bütün işi yıkmasın, az vicdanlı olsunlar bi zahmet. Eşlerimiz de dört dörtlük değil, olması gerektiği gibi zaten. Çok üzücü birşey bu, olması gereken gibi örnekler verilince dört dörtlük olarak algılanması.
Olması gereken bu işte, söyleyince '' Sizin kocalar dört dörtlük '' oluyor. Çok üzücü, olması gerekenlerin nimet görülmesi.Benimki böyle densiz şakalar yapmaz. Ben de ona “Ah bee, İslam’da dört koca olsa ne güzel olurdu.” diye şaka yapmam. Mezhebimiz o tarz şakaları normal görecek kadar geniş değil çok şükür.Adam hamile eşi ev işi ve seks yapamıyor diye dangalak dangalak konuşup kadını ağlatıyor. Ne diyecektik acaba, he de geç mi? Millet de bir garip.
Ayrıntılı açıklama için teşekkürler . Dediğim gibi benim gereksiz yere suçluluk duyup onu çok el üstünde tutmamdan kendini haklı gördü belli ki. Ciddi şekilde uyardım tavrımı koydum. Aslında o da ben de biliyoruz böyle bir şey olamayacağını. Ben psikolojikmen çok saçma bir ruh halindeyim o yüzden buna mahal vermiş gibi oldum . Ama suöun büyüğü onda yine de. Tekrar teşekkürler yorumunuza.Okuduğum kadarıyla şöyle bir durum var. Hz ali hz fatmanın üzerine eş getirmek istemiş ama hz fatma bunu kesinlikle kabul etmemiş. Ve karı koca olarak kalmışlar. Rızalı olması çok önemli.
500 -600 lü yıllarda yani peygamber döneminde akrabalıklar böyle kurulurdu. Eşler vasıtasıyla iş birlikleri vs. Bi kız alınır ve akraba bağı kurulurdu. En şereflisi de eş olarak almaktı. Bu kurulu bir düzen. Sistemleri böyle. Tabi o dönemde böyle. Yani cinsel amaç dışında birçok faktörle.
İslam geldikten sonra bir çok şey kaldırıldı. Ama o dönemde bir erkeğin 20 tane flan cariyesi var. Dönemin şartlarına göre herşey yumuşatıldı. Mesela kölelik kaldırılmadı ama azat etmek sevap sayıldı. Çok eşlilik de kaldırılmadı. Ama 4 sınırı getirildi. Ve tek eşlilik sevdirildi. Özellikle hz ali ve hz fatmanın ilişkisi günümüze örnek olarak yansıtıldı.
Yani bu kadar uzun yazmamdaki amaç. Erkeğin nefsi çok bir sürü eş alsın harem kursun değil. Zevkin dibine vursun asla değil. 2. Eş almanın kuralları var ve çok ağır bunu sağlayabiliyorsa 2. Eş alabilir.
Kurallar geldikten sonra çoğu sahabe denkliği sağlayamayacağı için bu işe yanaşmamış.
İslam dini ketum dediğim dedik çaldığım düdük bir din değildir. Her zaman mantığa uygun açıklanabilir. Dönemi yansıtan yumuşatan sevdiren bir dindir. Bir çok kolaylığı vardır. İnsan mizacına hitap eder.
Ama kelime aralarını silip ordan oraya çekmek çok çirkin. Bunu belirtmek istedim.
Cinsellik içgüdüsel ve baş etmesi zor bir duygu. Eşinizi aile terapisine ikna edebilirseniz. İleride karşılaşacağınız doğum sonrası dönemi yenidoğan dönemi ilk 6 ay makul delilik dediğimiz bir durum var aşırı bebeğe bağlı olma durumu. Eş ihmal ediliyor. Bu dönemleri daha hasarsız atlatırsınız.Ayrıntılı açıklama için teşekkürler . Dediğim gibi benim gereksiz yere suçluluk duyup onu çok el üstünde tutmamdan kendini haklı gördü belli ki. Ciddi şekilde uyardım tavrımı koydum. Aslında o da ben de biliyoruz böyle bir şey olamayacağını. Ben psikolojikmen çok saçma bir ruh halindeyim o yüzden buna mahal vermiş gibi oldum . Ama suöun büyüğü onda yine de. Tekrar teşekkürler yorumunuza.
Yok çok kadın varİlk kez duydum bunu ve eminim söyleyen erkektir.
Valla ne yalan söyleyeyim sayenizde ben de kocamın dört dörtlük olduğunu düşünmeye başlayacağım, az kaldı.Konu sahibi bu söylemleri yapanın eşleri dört dörtlük galiba ,buraya bi konu açıyorsun bi linçlenmediğin kalıyor ,burda kimse birbirini tanımadığı için duyguları yazıya dökmek zor oluyor tam ifade edilmiyor ,benim eşimde şaka yollu böyle şakalar yapar ne var bunda sen eşini bizden daha iyi tanıyorsun böyle bişeyi yapıp yapmıyacağını bilirsin yani 2.eş meselesini evet dinimizde var ama onunda kuralları var ,eşinin libidosu yüksek anladığım kadarıyla bi şekilde çözüm bulmuşsunuz benimde riskim vardı gebelikte eşim 9 ay hiç lafını etmedı herkez farklı olablir az kalmış doğuma biraz daha sabretmesini söyleyın eşinize ,hayırlı doğumlar dilerim
Bu şakayı kadin yapsa öldürülene kadar dayak yer. Normalleştirmeyin her şeyi. Kimse böyle şaka yapamaz.Konu sahibi bu söylemleri yapanın eşleri dört dörtlük galiba ,buraya bi konu açıyorsun bi linçlenmediğin kalıyor ,burda kimse birbirini tanımadığı için duyguları yazıya dökmek zor oluyor tam ifade edilmiyor ,benim eşimde şaka yollu böyle şakalar yapar ne var bunda
Valla ne yalan söyleyeyim sayenizde ben de kocamın dört dörtlük olduğunu düşünmeye başlayacağım, az kaldı.
Arada kızacak gibi olunca üçe kadar say ve diğer kocaları düşün sonra git kocanı öpYeminle söylüyorum, KK okudukça, kocamın kıymetini anlıyorum.
Öpüp başımın üzerinde filan taşıyayım ben kocamı en iyisi. Ne iğrenç tipler varmış ve bunu normal sayıyorlarmış meğer.
Ben de sizin gibi düşünüyorum hatta keşke sevgi yetse yüzde 80i sevgi olsa evliliğin diyorum. Ama denilen yüzde 90 ı cinsellik... Bu tabi ki hastalık durumlarını kapsamıyor biliyorum. Ahh vicdan lazım işte...
Kim diyor evliliğin %90'ı cinsellik diye? Evlilik bir paylaşımdır. Cinsellik de bu paylaşımlardan biridir ama gerisi hayatı paylaşmak, acıyı, mutluluğu, zorlukları, kolaylıkları, güzellikleri paylaşmaktır.
Kusura bakmayın ama eşiniz berbat bir zihniyete sahip. Hamilesiniz, sizi üzmek istemiyorum ama gerçekleri ne kadar erken görürseniz kendinizi o kadar erken kurtarırsınız.
Eşinizde zerre kadar empati, vicdan, sevgi yok. Ne size acıyor ne doğmamış çocuğuna. İşin kötüsü siz de kendinize acımıyorsunuz.
Seks yapmadı diye kimse ölmez. Dünya tarihinde böyle bir ölüm sebebi, şekli yok yani.
Kendi aklını fikrini belden aşağısından kurtaramayarak ve evde hiçbir işe elini sürmeyerek sizin de hayatınızı tehlikeye atıyor doğmamış çocuğunun hayatını da. Ve aklı hala seksinde.
Ortada karşılıklı bir sevgi yok üzgünüm.
Siz böyle sessiz kalmaya devam ederseniz yarın kumanıza da hizmet ederken bulacaksınız kendinizi.