Cinsellik yasağı ve eşin psikolojisi

Haklısınız bazı erkekler riskli gebelik olmasa bile eşlerine bebeklerine kıyamayıp uzak duruyorlarmış. Bizimki tam tersi isteği arttı sanki. Ama şu da var bebeğimiz 8 ay yaşadı kaybettik ve ben o sıra memleketteydim eşim de başka ilde idi iş dolayısıyla ve cenazeye gelemedi hasta olmuştu kalkamıyordu. Bir de benim bu yatalak dönemlerimde sıcak bir memlekette mahsur kaldık , ailelerden yeterli desteği göremediğimiz düşünüyor. Her yaz benim memlekete giderdik gezemedi bunaldı baya. Sosyal ve gezmeye düşkün biri. Bilemiyorum psikolojisi bunlardan da mı etkilendi.
Eşinizin her hareketine bahane bulmaya çalışmuı bırakın bence. Psikolojisi bozukmuş muş ta bunalmış gezememiş bunlar ne saçmalık? Bebek kaybetmişsiniz hamilesiniz dikiş atılmışız sizin psikolojiniz korkunuz daha gerçek onun ki şımarıklık.
Kaldı ki bu halinizde hergün tatmin etmeye çalıştığınızı söylemişsiniz size inanamıyoruö biraz kendinize değer verin kendinize gelin size yaptığı imalar ve beklentileri hiç insancıl ve merhametli gelmedi bana.

Gerçekten sevilmek bu değil.

Haklısınız bazı erkekler riskli gebelik olmasa bile eşlerine bebeklerine kıyamayıp uzak duruyorlarmış. Bizimki tam tersi isteği arttı sanki. Ama şu da var bebeğimiz 8 ay yaşadı kaybettik ve ben o sıra memleketteydim eşim de başka ilde idi iş dolayısıyla ve cenazeye gelemedi hasta olmuştu kalkamıyordu. Bir de benim bu yatalak dönemlerimde sıcak bir memlekette mahsur kaldık , ailelerden yeterli desteği göremediğimiz düşünüyor. Her yaz benim memlekete giderdik gezemedi bunaldı baya. Sosyal ve gezmeye düşkün biri. Bilemiyorum psikolojisi bunlardan da mı etkilendi.
Cenazeye gelemedi mi ?

Hayır bildiğimiz psikologlar kelli felli... YouTube a yazın evlilikte cinselliğin önemi diye bir sürü çıkacak karşınıza...
Evlilikte cinsellik elbette önemli ama bu şekilde dğril siz çok yanlış anlamışsınız. Evlilikte öncelik sevgi saygıdır sonra cinsellik vs gelir. Eşinizin saygısı olsa bu haldeyken size bunları söyleyip istemez.

İyi cinsellik evliliğin %10u kötü cinsellik evliliğin %90ınıdır diye bir kk sözü vardı ya ona binaen konuşuldu.

Hayır kafayı cinsellikle bozmadım. Bdvde binlerce konu olduğu için oradaki yorumlarımı görmüyorsunuz sadece.

Cinsel yoksunluk sebebiyle mutsuz evlilik yürüten ve boşanan pek çok kadın var burada. Buna istinaden yazdım. Ayrıca iyi yatak odası evliliğin %10u kötü yatak odası evliliğin %90ıdır sözünü de ben söylemedim, buradan öğrendim. Konu sahibi genel olarak bu sözü yanlış anlamış gibi görünüyor. Ben de düzeltmeden direk buradan yürüdüm hepsi bu.

24 saat yataktan çıkmayan bir insan falan değilim ayrıca, burada yorum yapıyor olmam neden bu kadar dikkat çekiyor anlayamadım. Benim gibi burada sabit yorumcu olan bir sürü kadın var.
Buradan öğrendim derken sanırım kanun falan çıktı burası derken nere kk karar merci mi ?? 😂😂😂😂 ay koptummmm

Çok afedersiniz ama meslek edinmenin ayağa düşmesi ne demek? Siz kendinizi ne sanıyorsunuz pardon? Burada öğrencilerimizin aileleri öyle yalan mı söyleyeceğim? Saygıyla bir şey yazıyorum sizdeki şu özgüvene bakın siz kimsiniz ki ayağa düşmek filan kullanıyorsunuz ya? Haddinizi bilin. Ben herkesi genellemedim doğuda yaygın derken. Ama gerçek bu.
Kendinize o adamı reva gördüyseniz sizinde o zihniyetten pek bi farkınız yok demektir. bence öğretmenlik çok saygıdeğer bi meslektir sizin zihniyetinizdeki biri nasıl çocuklar yetiştirecek allah bilir. Ben bu duruma meslek edinmek ayağa düşmüş derim.

Siz daha okuduğunu anlama kapasitesinden yoksunsunsunuz bana mesleğin ayağa düşmesi vs diyorsunuz. Bunu belirtmemin sebebi islamdaki çokeşlilik resmiyette olmasa da biz inandığımız için bunu yok sayamıyoruz anlamına geliyor.
Okuduğumu anlıyorumda sizin bu cahiliye devri fikirlerniz pek geçmiyo bana. yapıcak bi şey yok.

Son düzenleme:
Ataerkiyi de beceremezler ki.. Doğum izninde '' Doğursa da çalışsa artık, ek ders ücreti de yok şimdi, doğumdan sonra anamı ayarlamak lazım, şimdi ücretsiz izin falan neme lazım. '' diye aklından 40 tilki geçiren ataerkil ben geldiğim yerde görmedim. Bunlar kadın çalışıp para getirirken modern, kadından önce eve gelip salata yapmak zorunda kaldıklarında ataerkil.

Babam amcalarım hep dindar adamlar, 2.eş diye birşey duymadım ağızlarından, yabancı kadın görseler yüzleri kızarır, konu sahibinin kocasının gözü fıldır fıldır valla, her türlü göz zinası var, haberi yok.
Benimde ailem dindar ama asla ikinci eş sapıklığını normal karşılamazlar. Bunlar utanmadan sapıklıklarına dini kılıf yapıyorlar

Siz daha okuduğunu anlama kapasitesinden yoksunsunsunuz bana mesleğin ayağa düşmesi vs diyorsunuz. Bunu belirtmemin sebebi islamdaki çokeşlilik resmiyette olmasa da biz inandığımız için bunu yok sayamıyoruz anlamına geliyor.
Ayy siz nasil öğretmensiniz??? Allahim çocuklarımı boyle öğretmenlerden uzak tut neyse ki Türkiye de yaşamıyorum.

Once bir kurani kerimi en kutsal kitabımızı boyle kirletmeyin o mealler eskidendi. Prof ilahiyatçı Mehmet Okuyan mesela bir örnek açıp biraz meal videolarını izler ya da anlama kabileyetiniz varsa meali ni alir okursanız bu söylediğiniz gibi olmadığını görürsünüz.

Siz bu kafayla daha degersizlestirilip suçluluk hissedersiniz. Kocanizin bu zihniyeti ve sizin çanak tutan her hareketine bahane arayan düşünce tarzinizda da aldatilmaya davet çıkarıyor. Madem egitimcisiniz önce kendinizi biraz eğitin geliştirin.

İnanın ben de bundan korktum bir süre. Tüm dindarlar böyle değil. Evlenmeden önce bu da böyle değildi. Allah sonumuzu hayretsin.

Ya bu dindarlık değil, dini işine geldiği gibi kullanmak. Allah hep mi erkeklere imtiyaz tanımış. Allah’ın işi gücü yok hep erkeklerin uçkuru için mi yasalar koymuş. Çok saçma

Ayy siz nasil öğretmensiniz??? Allahim çocuklarımı boyle öğretmenlerden uzak tut neyse ki Türkiye de yaşamıyorum.

Once bir kurani kerimi en kutsal kitabımızı boyle kirletmeyin o mealler eskidendi. Prof ilahiyatçı Mehmet Okuyan mesela bir örnek açıp biraz meal videolarını izler ya da anlama kabileyetiniz varsa meali ni alir okursanız bu söylediğiniz gibi olmadığını görürsünüz.

Siz bu kafayla daha degersizlestirilip suçluluk hissedersiniz. Kocanizin bu zihniyeti ve sizin çanak tutan her hareketine bahane arayan düşünce tarzinizda da aldatilmaya davet çıkarıyor. Madem egitimcisiniz önce kendinizi biraz eğitin geliştirin.
Müthiş bi yorum 👍🏻

Çok eşliliği savunacak kadar bağnaz bir kafada olan adam karısını çalıştırırken de günaha girdiğini düşünür ama o konu işine gelmiyor tabii. Para akışı kesilmemeli. İkiyüzlü, leş bir zihniyet. Böyle bir adamla evli olup üstüne çocuk yapmak için debeleniyorsunuz. Sizin yaşadıklarınızın onda birini yaşamadım, sadece kanamam olduğu için doktor progestan vermişti, o da geçti. Ama korkumuzdan yine de beraber olamamıştık hamileyken. Eşimin gıkı çıkmadı. Çoğu zaman beraber yaptık ev işlerini. Bu üstün bir özellik değil insanlıktır. Sizin adınıza üzüldüm. Bu insan müsveddeleri üremese keşke.
+1

Konu sanki farklı yerlere çekiliyor? Algı yaptığınızı düşünucem artık.

X