- 12 Ocak 2010
- 16.670
- 1
- 25.044
- 798
Gelen yorumlara hiiiic sasirmadimm, bizim buranin hanimlarinin hepsi sosyete altin mi o da neymiss iyy cok banaall
Kiz babasi ceyiz duzecek (ki yeri geliyor mobilyadan daha masrafli cikiyor), oturma grubu, yatak odasi, yemek odasi alacak, buyuk nisan yapacak, ekstra dugun salonu parasi verecek, erkek tarafi da bugun yarin diye dugunu oteleyecek.
Cok paragozsunuz diyenler, o acidiginiz erkek tarafi butun masrafi oglana yikip dugun olup bitince sagda solda gerine gerine anlatacaklar oglumuza anli sanli dugun yaptik gelinimize sunu bunu yaptik diye nabeerrr
Sorsaniza bir bakalim onlar 3 tane kizini gelin ederken erkek tarafindan hic bir sey beklememisler mi acabaa
aynı dediğiniz olayı ben yaşadım aklınıza ne geliyor bütün erkek tarafının yapması gereken herşeyi yaptılar allah için ama hepsini borca hepsini ve biz yıllarca düğün borcu ödedik osnra orda burda ben oğullarımı böyle böyle evlendirdim diye anlatıp gezdi kv kp ,
aman boşver bunlar hep aynı zihniyetteler ben ona aslan gibi oğlan verdim ,sankı anamız bizi ağaç kovugundan çıkardı ,
inan seni o kadar iyi anlıyorum ki. ben de buna benzer şeyler yaşıyorum hatta konu açtım etnik kökenlerinden dolayı da çekindiğimi söyledim maddi durumlarının ve ailesinin duyarsızlığının beni korkuttuğunu söyledim ban yedimama burada sana kötü konuşanlara bakma ben seni anlıyorum ve allah gani gani yardımcın olsun bu hem aşık hem ana kuzusu duyarsız ailelerin çocukları gerçekten zor oluyor. kendimden biliyorum.
kendisi anne babasına sayar söver haklı haksız.
ben doğruyu söylediğimde höst o benim ailem napayım olur.
benim ailemle ilgili bizim hep burnumuz büyüktür onlar hep mağrur insanlar.
en sonunda ben isyan ettim benim ailem seninkiler gibi sorumsuz ve beceriksiz değilse bu benim sorunum değil diye.
o gün bu gündür azıcık laf diyecek olsa dilini keserim diyorum.
ailesinden dert yandığı zaman umurumda bile değil siz değişiksiniz diyorum.
3 yıldır olmadığım kadar mutluyum ilişkimde şu an
allah sabırlar versin
Arkadaşlar kaybetme korkusunu verdim çocuğa sen olmazsan ben mahvolurum diyip duruyor zaten yaşı 32 ye gelmiş.
Canım zaten ağırdan aldık öyle bir durum yok. Babam dedi saten nişanlıma eğer paranız yoksa bekleyin bir sene daha nişanlı. Daha ne desin adam !Valla ben geriye donup bir kac sayfa daha okuyayim dedim de isler benim yorum yaptigimdan daha da karisikmis(herseyi de okumayamadim eksik bildiklerim vardir belki).
Kiz tarafi olarak daha agir durmanizi oneririm fazla yuz goz olunmus.
Disardan bakilinca dugun bir an once olsun diye itekliyorsunuz baski kuruyorsunuz gibi olmus.
Kendinizi geri cekin madem yapcaz demisler yapsinlar, siz sadece nisanliniza kredi konusunda itiraz edersiniz veya hosunuza gitmeyen baska bir teklifle gelirlerse ama hadi olsun bu dugun yapin artik su dugunu diye baski kurmayin.
Beklemeye gecin bakalim neyi ne kadar yapacaklar. Ha baski kurmayin dediysemde sizi oyalamalarina izin vermeyin arasini bulmaya calisin.
Canım zaten babama verdim ben parayı asla babama ödetmem. Ama çok şey yaptı babam benim için direk çıkarır verir yani parayı.Paragöz mü ne alaka. Sizin üstünüze yıkmaya çalışıyor olabilirler. Babanız her seyinizi almasın ve erkek tarafı ile babanız muhatap olsun bi ağırlık koyun. Bakalım alacaklar mı üstlerine düşeni yapacaklar mı? Bakalım ona göre tavır alırsınız.
Ay saka gibi.nisanda ne kalin bilezigi allahaskina haninefendi.nisan bu nisan.dugun degil birsey degil.ince bir bilezikle zincir takmis insanlar daha ne yapsinlar.asil sizin ailenizin taktiklari sacma ve gorgusuzce olmus.benim nisanimda ne bilezik takildi ne baska sey.buna teneke bilezik ile zincirde dahil.esimin ailwsi bize soedular nisanda taki takiliyormu sizde diye biz de hayir dedik .nisanda takmadilar ama dugunde donattilar.takilacaklar dugunde takilir hanimefendi nisanda degil.simdi size o kalin kalin bileziklerden nisanda taksaydi nisanlinin ailesi kardeslerine kadar siz bir de dugunde de isteyecektiniz demi nisandakilerden ayri olarak o kalin kalin bileziklerden.nisandakiler kesmeyecekti sizi.e insanlar nisanda takmis takacaklarini e haliyle dugunde takmasalardi bu sefer de bana 1 bilezigi cok gorduler diyecektiniz biz oglumuza herseyin en iyisini yapariz sozune gelince de insanlari ne kadar bogmussunuz isteklerinizle sen ve ailen demekku insanlarda altta kalmamak icin oyle demisler.cok uzyldum gercwkten nisanlinizin ailesine
Canım zaten ağırdan aldık öyle bir durum yok. Babam dedi saten nişanlıma eğer paranız yoksa bekleyin bir sene daha nişanlı. Daha ne desin adam !
Onlarda yook mayıs olsun yok bayramdan sonra olsun en son mayıs ayına gün alındı. (Nişanlım şehir dışından geldi ve gözleri kan çanağına dönmüş belli ki ağlamış artık ailesini mi ikna etmeye çalıştı bilmiyorum)
Ama hiç bir şeyi yansıtmıyor. Hatta haftasonu iki gün geldi annesini babasını görmeden döndü. Benim ailem ve benimle zaman geçirdi.Babam git babanı gör filan dedi oda 1 buçuk saatlik Yol gitmeme gerek yok filan dedi.
Tmm..Çok iyi demişsin. Babanla görüşsün. Ne kadar daha erteleyebilir ki azıcık bi zamana ihtiyacın var ne olduğunu görmen için.Almayın daha fazla . Bakalım ne kadar söylediklerinin arkasında duruyorlar. Oğlunu evlendir bir şey alma. Böyle saçmalık mı olur bi de durumu iyiymiş. Birazcık sabır
Cadilik degil ablacim estagfurullah, fazla maddiyatcilik diyelim. Daha yolun basindasin,evlilik merasimleri bir gunluk. Bana bunu aldin sunu aldin demek bir gunluk. Ama omrun olursa evlilik cooook uzun yillar boyu yasanacak bir olay. Simdi birbirinizi bu hale getirirseniz manevi olarak nasil gecineceksiniz yillarca? Prenses gibi evlenmek isteyenleri goruyorum sonradan ne hallere dusuyorlar,yapmayin bu devirde boyle seylerYa ama ben cadı değilim yaaaa
Burada yuzlerce konu aciliyor hic okumadin mi maalesef oyle bir dunya yok ki kisiyle evlenipte bitmiyor hersey ailelerlede evleniyorsunCanım zaten taviz vermiyorum da ailesine karşı soğudum demekki iki yüzlülermiş bilmiyorum. Nişanlım görüşür filan o beni ilgilendirmez ama ailesinin yüzünü dahi görmek istemiyorum. Bir ..b..k yapmayan aile o kapının dışında dursun. Evime gelirse de saygımı bozmam ama surat asarım yani.
sizi çok haklı buldum. benim düşüncelerimi yazmışsınızGelen yorumlara hiiiic sasirmadimm, bizim buranin hanimlarinin hepsi sosyete altin mi o da neymiss iyy cok banaall
Kiz babasi ceyiz duzecek (ki yeri geliyor mobilyadan daha masrafli cikiyor), oturma grubu, yatak odasi, yemek odasi alacak, buyuk nisan yapacak, ekstra dugun salonu parasi verecek, erkek tarafi da bugun yarin diye dugunu oteleyecek.
Cok paragozsunuz diyenler, o acidiginiz erkek tarafi butun masrafi oglana yikip dugun olup bitince sagda solda gerine gerine anlatacaklar oglumuza anli sanli dugun yaptik gelinimize sunu bunu yaptik diye nabeerrr
Sorsaniza bir bakalim onlar 3 tane kizini gelin ederken erkek tarafindan hic bir sey beklememisler mi acabaa
Aynen öyle artık bıktım. Ama kaybetme korkusunu verdim mesela çekip gidiyorum peşimde. Ağırdan alıyorum..paragöz olan erkek tarafı, konu sahibi değil. neredeyse herşeyi kızın babasına yaptırmışlar, düğünü yapan erkek tarafıdır. ben ailemin tek erkeğiyim aileme ben bakacağım derken maço tavırlarını sergiliyor da; yatak odası, oturma odası, yemek odasının tüm parasını ve düğün salonunun parasının yarısını kız babasına ödettirirken o gurur neredeydi. Konu anne babasını bakmaya gelince gelin bakar deyip geleneksel maço tavır sergiliyorsa diğer konulara gelince neden yan çiziyor. 32 yaşına kadar gelip hala birikim yapamamış, ailesini durumu olmasa bile bu yaşa kadar birikim yapmış olamlıydı. bence nişanlınız sizi ve isteklerinizi karşılayacak biri değil. Ayrıca ailesi de atıp tutan insanlara benziyor. oğluma krallar gibi düğün yapacağım diyor hazırlığa gelince de çıt yok. Yapamayacak durumdaysalar biz yapamayız maddi durumumuz bu demeleri ve gelinlerini de heveslendirmemeleri gerekiyordu. Evlilik öncesinde olan bu olaylar hiç bir zaman unutulmuyor ve gelecekte eşiniz hiç bir zaman ailesine laf söyletmeyecek, hatalı olan herzaman siz olacaksınız. benim melek gibi olan kocam bile ailesinin lafını ettğimde çok değişir ve hep benim hatalı olduğumu iddia eder.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?