• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çileden çıktım tanınmaz hale geldim :( kaynana, kayınbaba ve damat üçlüsü

eşimle 5 yıl sevgiliydik ve evleneli 2,5 yıl oldu :KK70:
benim aılemde eşimin ailesinde de maddi imkanlar kısıtlıydı. 5 yıl boyunca calıstık biriktirdik herşeyimi nakit yaptık şukurler olsun borcsuz evlendık kımseden destek gormeden seviyorsan o adamı gerisi bosss herşeyin hayırlısı
bende borçsuz evlendim de eşim borçlu evlendi çok şükür düğün borcu bu ayda kapattılar:) şimdi kendileri geçincekler;)

Yemin ediyorum birsey beklemiyorum deyip tüm abartılı beklentilerinizi siralamissiniz. ..32 yaşında adamın neyini odemek zorundalar ya yangından mal kaçırır gibi adamı kaçırmadan kapatmaya çalışıyorsunuz. ..Siz eğer sevseydiniz para pul bu kadar konusulmazdi zaten...böyle kurulan evlilik yürür mü onu düşünun siz!

Yemin ediyorum birsey beklemiyorum deyip tüm abartılı beklentilerinizi siralamissiniz. ..32 yaşında adamın neyini odemek zorundalar ya yangından mal kaçırır gibi adamı kaçırmadan kapatmaya çalışıyorsunuz. ..Siz eğer sevseydiniz para pul bu kadar konusulmazdi zaten...böyle kurulan evlilik yürür mü onu düşünun siz!
Birbirimizi seviyoruz ama benim ailem haklı olarak benim zorluk çekmemi istemiyorlar karşı tarafın gücü yoksa söylesin ben yapayım senin düğününü diyor babam böyle alengirli işlere gerek Yok yani..
Bir de nişanlımın annesinin o yapmacık davranışları oğlunu düşünmüş!! Gibi yapması hiç hoş değil.. nişanlımda bunun farkında ama bana çaktırmıyor..

o ev parasıylada cocugu dovmeyı dusunuyorsunuz galıba.
Aklı varsa evlenmez bu adam senınle yoksa omru bıllah altında ezılecek , sen ve aılenın

ozaman ezdirmesinler oğullarını ,kızı isteyene kadar atar tutarlar ondan sonrada kenara çekilp yılan gibi sokar otururlar ,

herkes evladının iyi yerlere gelin gitmesini kıymet bilinmesini ister , daha şimdiden böyle yapmaları çok çirkin ,

babasıda kızım üzülmesi diye ne yapacagını şaşıran bir baba galiba ,

Gelen yorumlara hiiiic sasirmadimm, bizim buranin hanimlarinin hepsi sosyete altin mi o da neymiss iyy cok banaall:-)

Kiz babasi ceyiz duzecek (ki yeri geliyor mobilyadan daha masrafli cikiyor), oturma grubu, yatak odasi, yemek odasi alacak, buyuk nisan yapacak, ekstra dugun salonu parasi verecek, erkek tarafi da bugun yarin diye dugunu oteleyecek.
Cok paragozsunuz diyenler, o acidiginiz erkek tarafi butun masrafi oglana yikip dugun olup bitince sagda solda gerine gerine anlatacaklar oglumuza anli sanli dugun yaptik gelinimize sunu bunu yaptik diye nabeerrr:p
Sorsaniza bir bakalim onlar 3 tane kizini gelin ederken erkek tarafindan hic bir sey beklememisler mi acabaa:confused:

bazı yerlerde sana hak vermekle birlikte bazı yerlerde yapma diyesim geldi.
maalesef kız tarafının durumu iyi olduğu, babanın da kızı için canını feda edebileceğini bilen oğlan tarafı böyle yapabiliyor.
bi arkadaşımında başına geldi.iki tarafında durumları iyi olmasına rağmen düğünü kızın babası yaptı.bi eline sağlık diyecekleri yerde senin babanda seni vermeye çok meraklıymış lafları duydular.
benimde babamın durumu orta.bazı şeyleri yapacak gücü varken yaptırmadım.herkes görevini yapacağını bilsin diye.o yüzden eşyaları falan üzerimize düşeni aldık.babam kalanını da çok yapmak istedi ama izin vermedim.

Ay saka gibi.nisanda ne kalin bilezigi allahaskina haninefendi.nisan bu nisan.dugun degil birsey degil.ince bir bilezikle zincir takmis insanlar daha ne yapsinlar.asil sizin ailenizin taktiklari sacma ve gorgusuzce olmus.benim nisanimda ne bilezik takildi ne baska sey.buna teneke bilezik ile zincirde dahil.esimin ailwsi bize soedular nisanda taki takiliyormu sizde diye biz de hayir dedik .nisanda takmadilar ama dugunde donattilar.takilacaklar dugunde takilir hanimefendi nisanda degil.simdi size o kalin kalin bileziklerden nisanda taksaydi nisanlinin ailesi kardeslerine kadar siz bir de dugunde de isteyecektiniz demi nisandakilerden ayri olarak o kalin kalin bileziklerden.nisandakiler kesmeyecekti sizi.e insanlar nisanda takmis takacaklarini e haliyle dugunde takmasalardi bu sefer de bana 1 bilezigi cok gorduler diyecektiniz biz oglumuza herseyin en iyisini yapariz sozune gelince de insanlari ne kadar bogmussunuz isteklerinizle sen ve ailen demekku insanlarda altta kalmamak icin oyle demisler.cok uzyldum gercwkten nisanlinizin ailesine

Gelen yorumlara hiiiic sasirmadimm, bizim buranin hanimlarinin hepsi sosyete altin mi o da neymiss iyy cok banaall:-)

Kiz babasi ceyiz duzecek (ki yeri geliyor mobilyadan daha masrafli cikiyor), oturma grubu, yatak odasi, yemek odasi alacak, buyuk nisan yapacak, ekstra dugun salonu parasi verecek, erkek tarafi da bugun yarin diye dugunu oteleyecek.
Cok paragozsunuz diyenler, o acidiginiz erkek tarafi butun masrafi oglana yikip dugun olup bitince sagda solda gerine gerine anlatacaklar oglumuza anli sanli dugun yaptik gelinimize sunu bunu yaptik diye nabeerrr:p
Sorsaniza bir bakalim onlar 3 tane kizini gelin ederken erkek tarafindan hic bir sey beklememisler mi acabaa:confused:
İşte bunu yediremiyorum kendime bu şekil davranıp söz hakları olamaz malesef.. Ben sizce ne yapmalıyım ?

bazı yerlerde sana hak vermekle birlikte bazı yerlerde yapma diyesim geldi.
maalesef kız tarafının durumu iyi olduğu, babanın da kızı için canını feda edebileceğini bilen oğlan tarafı böyle yapabiliyor.
bi arkadaşımında başına geldi.iki tarafında durumları iyi olmasına rağmen düğünü kızın babası yaptı.bi eline sağlık diyecekleri yerde senin babanda seni vermeye çok meraklıymış lafları duydular.
benimde babamın durumu orta.bazı şeyleri yapacak gücü varken yaptırmadım.herkes görevini yapacağını bilsin diye.o yüzden eşyaları falan üzerimize düşeni aldık.babam kalanını da çok yapmak istedi ama izin vermedim.
İşte bende izin vermiyorum.

Nişanlın ailesinin ne olduğunun farkında. Ama ne yapsın. Utanıyor, o yüzden sana ya da size daha farklı empoze etmeye çalılıyor. Ama eminim ki o da eziliyor. Sen onların kendi aralarında ne yaşadıklarını bilemezsin sonuçta. E sana da tüm çıplaklığıyla anlatamaz ki nişanlın.
Geçmiş olsun. Nişanlının ailesinin ne yaptığı ortada. Umarım babanın hevesle yaptığı bu fedakarlıklar burnundan gelmez

Arkadaşlar kaybetme korkusunu verdim çocuğa sen olmazsan ben mahvolurum diyip duruyor zaten yaşı 32 ye gelmiş.
Ailesinin yüzünü dahi görmek istemiyorum.. Sizce saygıyı bozmadan ne yapabilirim ?

Para goz olan gelin hanim değil damadın ailesi düğünün yarı parasını kiz babasi vermiş eşyaları kizin babasi almış oğlunu bu yasa getirip bi düğününü eşyasının yapamiyacaksa baba diye dolanmasin.durumu iyiyse diyorum bu lafları kötüyse değil lafım.anne baba olarak guzel isim koyma okutma evlendirme olarak vazifemiz vardir evlatlarımıza.kizin babasi tok gözlü olmasa ben yaparim demezdi herseyi.

inan seni o kadar iyi anlıyorum ki. ben de buna benzer şeyler yaşıyorum hatta konu açtım etnik kökenlerinden dolayı da çekindiğimi söyledim maddi durumlarının ve ailesinin duyarsızlığının beni korkuttuğunu söyledim ban yedim :D ama burada sana kötü konuşanlara bakma ben seni anlıyorum ve allah gani gani yardımcın olsun bu hem aşık hem ana kuzusu duyarsız ailelerin çocukları gerçekten zor oluyor. kendimden biliyorum.
kendisi anne babasına sayar söver haklı haksız.
ben doğruyu söylediğimde höst o benim ailem napayım olur.
benim ailemle ilgili bizim hep burnumuz büyüktür onlar hep mağrur insanlar.
en sonunda ben isyan ettim benim ailem seninkiler gibi sorumsuz ve beceriksiz değilse bu benim sorunum değil diye.
o gün bu gündür azıcık laf diyecek olsa dilini keserim diyorum.
ailesinden dert yandığı zaman umurumda bile değil siz değişiksiniz diyorum.
3 yıldır olmadığım kadar mutluyum ilişkimde şu an
allah sabırlar versin :(

kardeş sonuna kadar haklsın...
bakma sen burda paracı maracı dediklerine aynı durumda olsalar nasıl davranırlar kimbilir parasız birşey olmuyor
aileni ezdirme ohh ne ala bunlar yolunacak kazı bulmuş yolmayay bakıyorlar yok öyle bedava iş herkes elini taşın altına koyacak ben burdan seni istemediklerini anlarım yani masraf yapmak istemiyorlarsa demekki öyle diye düşünürüm benimde bir kızım var ömrüm ona feda ama saf salak yerine konmaya karşıyım...
ezdirme kendini aileni baban yapacağını yapsın fazlasını değil nişanlında sreni istiyorsa rest çeksin ailesine ya da ayrıl gitsin

Arkadaşlar kaybetme korkusunu verdim çocuğa sen olmazsan ben mahvolurum diyip duruyor zaten yaşı 32 ye gelmiş.
Ailesinin yüzünü dahi görmek istemiyorum.. Sizce saygıyı bozmadan ne yapabilirim ?

ben denedim canım hiçbişey yapamıyorsun :( sizinki nişan falan olmuş yine iyi benim annem de ayyynı bu durumlardan dolayı gelmesinler diyip duruyor. burada herkes paragöz diyor ama ya sıkıntı çekmemişler ya paragöz nedir bilmiyorlar bence.
ben ailemde sıkıntı görmedim mesela. çok maddi sıkıntımız oldu ama hep annemle babam arasında kaldı. beni yine de giydirdiler okuluma servisle gittim dersaneme gittim vs. annemler yansıtmasa da sıkıntılarını bildim 16 yaşında yazları çalışmaya bi başladım ünv okuyorum hala çalışıyorum.
muhtemelen sen de böyle düzgün ve sorumluluk sahibi bi aileden geliyosun.
benim annemin de babamında dediği tek şey biz ailesi olarak höt demedik bir gün üzmedik yedi kat el evinde bi gün aç bi gün tok oturacağına benim evimde tok otursun daha iyi sorumsuz baldırı çıplaklara kız yok diyorlar.
haksızlar diyemiyorum. ne kadar sevsen de içimden "koca bulurum ama kimse için annemi babamı üzmem" diyorum.
mübarek günler allah yarıdmcın olsun canım. kimseye aldırma burada.

Ben sizi çok iyi anladım benimde başımdan buna benzer seyler geçti tum düğünü ev eşyalarını benim babam yaptı.Onlar sadece nikah yaptı ben durumları yok diye istememiştim.Eve sadece beya eşya ve yatak odası onlar almıştı.Ailesi annesi hiç ilgilenmedi eşyalar ile alınırken bile gelmediker para da vermediler.Sonrasında ögrendim ki meger evlendiğim adam kumarbazmış ailesinin de parası yokmuş hep kumar borcunu odemişler.Boşandım tabi ama o kadar pişmanımki şimdi tüm para biz verdik ve bizi kandıran bir aile için yapmış ailem bunu.Çok iyi irdeleyin kütfen bir aile oglu için birleyler yapmıyor ise o işin içinde kesin birşey var.Bu durum normal değilmiş benim düştüğüm hataya düşmeyin lütfen.

İşte bunu yediremiyorum kendime bu şekil davranıp söz hakları olamaz malesef.. Ben sizce ne yapmalıyım ?

Valla ben geriye donup bir kac sayfa daha okuyayim dedim de isler benim yorum yaptigimdan daha da karisikmis(herseyi de okumayamadim eksik bildiklerim vardir belki).
Kiz tarafi olarak daha agir durmanizi oneririm fazla yuz goz olunmus.
Disardan bakilinca dugun bir an once olsun diye itekliyorsunuz baski kuruyorsunuz gibi olmus.
Kendinizi geri cekin madem yapcaz demisler yapsinlar, siz sadece nisanliniza kredi konusunda itiraz edersiniz veya hosunuza gitmeyen baska bir teklifle gelirlerse ama hadi olsun bu dugun yapin artik su dugunu diye baski kurmayin.
Beklemeye gecin bakalim neyi ne kadar yapacaklar. Ha baski kurmayin dediysemde sizi oyalamalarina izin vermeyin arasini bulmaya calisin.

Back