• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çileden çıktım tanınmaz hale geldim :( kaynana, kayınbaba ve damat üçlüsü

Allahını seversen şu yazdıklarını imla kurallarına göre düzenleyip yazar mısın ? Ne yazdığın ve ne anlatmaya çalıştığın anlaşılmıyor. Okurken gözlerim acıdı.

Yine ben ama bu sefer her şeyi tarafsız yazıyorum ve siz karar verin durumun ne hâle geldiğine..
2 aylık nişanlıyım 5 ay sonra düğünüm olacak.
Nişanı babam yaptı güzel bir nişandı işte düğün kıvamında diyeyim.
Neyse aradan 1 ay geçti karşı taraftan ses Yok düğün için (tek oğulları var, durumları iyi)
Doğal olarak nişanlıma bu durumu söyledim ne zaman olacak diye..
Sonra Yok 6 yok 7 yok 8 ay sonra belli değil Ramazandan sonra denmeye başlandı..
(Babasının alacağı para varmış onun içinmiş..)
Babasının parası var arkadaşlar, bir oğlum var düğününü krallar gibi yapacağım tarlalarımı satacağım dedi. (Tabi babam gençlerin ikisi yapar siz satmayın 3 kızınız daha var dedi, ablaları evli zaten.)
Nişanlımın bekarken aldığı 2 kalın bileziği taktılar.
(Sanki kendileri yapmış gibi) Kendileri sadece çok ince teneke bir bilezik bir de altın zincir. (Aç göz olmamak için istemedim, bilezik filan.)
Benim ailem ise her biri ayrı ayrı kalın bilezik, kardeşim dahil..
Neyse nişanlımda düğünü erkene yapmak istedi. (Resmen ailesini ikna etmek için ağlamıştı o gün yanıma geldiğinde gözleri kan çanağıydı)
Nişanlımın ailesi köyde bunun için adam hasta vs dediler (sapasağlam adam için kadın her fırsatta ağlayarak hasta diyor)
Düğün yerinin anlaşmasını nişanlımla babam gidip yaptı ve konuştu.. Babam yarısını verdi.(çok lüx bir yer ve indirim sağlandı babamın çevresi açısından, kalan miktarını düğünden sonra nişanlımın üstüne senet yaptılar)
Neyse nişanlım babasını aradı bu kadar baba fiyat diye babasında tamam elime para geçince en kısa zamanda vereceğim dedi.. Ben ses çıkarmadım.
1 ay sonra beni aradı babası kızım babanada mahcup olduk para için dedi bende aranızda halledersiniz ödersiniz baba ben karışmam dedim güldüm.
Uzadıkça uzadı Yok şunu satamadık bunu satamadık..
Ellerinde var durumları iyi ve açıkçası babam bırak ben vereyim diyor ama ben istemiyorum karşı taraf verecek..
Neredeyse nişanlıma kredi çektireceklerdi ben karşı gelince bu hoppaaa geri çekildiler..
Neyse bekliyoruz bakalım. (Nişanlıma yansıtmıyorum ama affedersiniz bir şey bile yapmadıkları ve nişan bohçalarını bile nişanlıma yıktıkları halde nişanlımın gözünde ailesi üstün. Bunu ona belli etmesemde deli oluyorum..) Şuan çok sinirliyim !
Mobilya baktım o gün aldık babamla (babam pazarlığı çok iyi yapar ve açıkçası şimdiden aldık ki ocak ayından sonra zam gelecek..) oturma odam yatak odam yemek odam (babam yarısını verdi yarısı benim birikimimden)
Evleniyoruz hayat müşterek tabiki.
Nişanlımın annesi arayıp bir hayırlı olsun demedi ablaları demedi..
Başta o kadar iyilerdiki bana karşı kızım gelinim el üstünde ben her şeyi yaparım.. (zaten Yemin ederim bişe beklemiyorum ama nişanlım ezilmesin diye ona asla kredi çektirmeyeceğim..)
Şimdi ben bu aileye nasıl davranmalıyım ?
Ben 25 nişanlım 32 yaşında.
Ailesini bana savunmuyor beni üstün tutar ciddi anlamda beni sevdiğini benimde onun için öldüğümü biliyor ama bir şey yapmadıkları adım atmadıklarını gördüğü halde hep bana iyi göstermeye çalışıyor.
Bende çalışıyorum hatta nişanlımdan üst kadroda çok çok iyi bir maaaşım var diyebilirim.
Tek demek istediğim şu yalandan oğullarını düşünmüş gibi yaptıklarını düşünüyorum ve artık amaçlarının ne olduğunu onlara nasıl davranmam gerektiği konusunda bocalıyorum..
Çünkü ailesi fırıldak gibi bir öyle bir böyle.
Bu şekil bir tecrübe yaşayan oldu mu ? Dertleşmek istiyorum :KK43:
Annemi o gün aramış annesi kandil için annem demiş eşyaları alındı diye hıııı iyi hayırlısı olsun demiş üstüne başka laf geçirmiş.. Sonraki gün filan beni hiç aramadı.
Kızlar ciddi anlamda ben gerçekten ne yapmalıyım ?
Saygıda kusur etmem arayıp sorarım her zaman ama artık içimden gelmiyor. (Sadece bir tane ablası aradı hayırlı olsun diye onuda severim zaten iyi bir abla)
Sizce durum ne :KK43:

DipNOT : Bazı arkadaşlar abartmasın rica ediyorum. Parasında pulunda değilim ailenin fırıldak şekilde takılması ve benim onlara olan soğumamdan bahsediyorum. Olabilitesi nedir ne yapmalıyım diyorum..

Gerçekten ciddi söylüyorum, karşı tarafın yapacağı belli.
Boşuna kendini de strese sokmaaaa...
Seviyorsan bu adamı , o da yapabildiğini yapsın.Evlenin.

Gerçekten ciddi söylüyorum, karşı tarafın yapacağı belli.
Boşuna kendini de strese sokmaaaa...
Seviyorsan bu adamı , o da yapabildiğini yapsın.Evlenin.
Yani durum pozitif demi seviyorum oda beni seviyor ben karşı taraftan bişe beklemek için değil ailem biraz sıkıştırıyor beni senin eksiğin mi var şu mu var bumu var diyip üzülüyorlar ondan aslında benimde bu hırçınlığım..

Yani durum pozitif demi seviyorum oda beni seviyor ben karşı taraftan bişe beklemek için değil ailem biraz sıkıştırıyor beni senin eksiğin mi var şu mu var bumu var diyip üzülüyorlar ondan aslında benimde bu hırçınlığım..
Ailen sana değer veriyorsa madem senin mutluluğun için bazı şeylere göz yumacak.
Nişanlın tarafından da bunu hissediyorsan sıkıntı yok.

Bence biraz insaflı yorumlar yapabilirsiniz. Şimdi anladığım; nişanlının ailesinin durumu ortalama olarak iyi. Nişanda gereğinden ve sizin ailenizden daha düşük takılar taktılar. Kızlarını evlendirirken epey yardımcı olmuşlar. Oğullarına herşeyini kendin yap kredi çekin birlikte ödeyin diyorlar. Ellerini tek oğlum diye direttikleri oğulları için taşın altına koymuyorlar ama orda burda külhanbeylilik yapıyorlar şöyle yapıcam böyle yapıcam diye. Evet çok makul bir davranış olarak görmedim ama sizin tepkinizde ölçülü değil. Haksızsınız demiyorum ölçüsüz. Birlikte yaşama hususuna gelince ben de şahsen istemezdim. Sırasıyla bakılmalı tek çocuğa yüklenmek haksızlık. Kaldıki damat yük çekmez ama geline çokta güzel yüklenilir!

Bence biraz insaflı yorumlar yapabilirsiniz. Şimdi anladığım; nişanlının ailesinin durumu ortalama olarak iyi. Nişanda gereğinden ve sizin ailenizden daha düşük takılar taktılar. Kızlarını evlendirirken epey yardımcı olmuşlar. Oğullarına herşeyini kendin yap kredi çekin birlikte ödeyin diyorlar. Ellerini tek oğlum diye direttikleri oğulları için taşın altına koymuyorlar ama orda burda külhanbeylilik yapıyorlar şöyle yapıcam böyle yapıcam diye. Evet çok makul bir davranış olarak görmedim ama sizin tepkinizde ölçülü değil. Haksızsınız demiyorum ölçüsüz. Birlikte yaşama hususuna gelince ben de şahsen istemezdim. Sırasıyla bakılmalı tek çocuğa yüklenmek haksızlık. Kaldıki damat yük çekmez ama geline çokta güzel yüklenilir!
Durum aynen bu.. ölçüsüz olmam ise çocuk ruhlu oluşum ve tez canlıyım biraz :olamaz:

Şunu söyleyeyim. Ailesinin niyeti nedir bilmiyorum. Ama paraları olduğu halde oğulları için bile kıyamıyorlarsa çok ta iyi değildir diye düşünüyorum. Asla nişanlın bunu senin gördüğün gibi görmeyecek. Nasış davranman gerektiğini de zaman gösterir bence. Hissettiğin gibi davranmalısın ne az ne fazla. Biz ne desek boş. Seni anlayabilme sebebimse eşimin ailesi karun kadar zengin olmasına ragmen sırd daha ucuz diye cumareti sabah düğün yapmıştı. Cumartesi sabah anlatabiliyor muyum. Hemde eşimle ben sürekli güzel mekanlar bakmamıza ragmen sıradan bir düğün salonunda. Ama inan ben hiç bir zaman sorun etmedim tartışmadım bu yüzden eşimle (kaynanama hala öfkeliyim o ayrı) ve su an çokta saçma geliyor düğünler gösterişler önemli olan düğünden sonraki hayatınız. Aile onun ailesi. Siz onu değiştiremezsiniz o da ailesini. Biraz göz yumun eksilere. Kimse mükemmel değil. Evli oğluna kız ayarlayan kaynananalr bile gördü bu forum :)) umarım anlatabilmişimdir demek istediğimi.

Siz nişanlınızı ezdirmemekten bahsediyorsunuz ama asıl kendi ailenize karşı ezdirmişsiniz. Düğün parası muhabbeti, mobilyalar, altınlar, üst kadro olayı vs. Çoktan ezilmiş o çocuk

Şunu söyleyeyim. Ailesinin niyeti nedir bilmiyorum. Ama paraları olduğu halde oğulları için bile kıyamıyorlarsa çok ta iyi değildir diye düşünüyorum. Asla nişanlın bunu senin gördüğün gibi görmeyecek. Nasış davranman gerektiğini de zaman gösterir bence. Hissettiğin gibi davranmalısın ne az ne fazla. Biz ne desek boş. Seni anlayabilme sebebimse eşimin ailesi karun kadar zengin olmasına ragmen sırd daha ucuz diye cumareti sabah düğün yapmıştı. Cumartesi sabah anlatabiliyor muyum. Hemde eşimle ben sürekli güzel mekanlar bakmamıza ragmen sıradan bir düğün salonunda. Ama inan ben hiç bir zaman sorun etmedim tartışmadım bu yüzden eşimle (kaynanama hala öfkeliyim o ayrı) ve su an çokta saçma geliyor düğünler gösterişler önemli olan düğünden sonraki hayatınız. Aile onun ailesi. Siz onu değiştiremezsiniz o da ailesini. Biraz göz yumun eksilere. Kimse mükemmel değil. Evli oğluna kız ayarlayan kaynananalr bile gördü bu forum :)) umarım anlatabilmişimdir demek istediğimi.
Evet çok iyi anladım :)) tamam teşekkürler aslında evlilikten korkuyorum biraz tamam onu çok seviyorum ama benle annesi arasında kalacak ve ben üzüleceğim diye korkuyorum.
Bazen ben çok masum diğerleri böyle canavar gibi geliyor sanki bu mutluluğum bozulacak gibi :(

Siz nişanlınızı ezdirmemekten bahsediyorsunuz ama asıl kendi ailenize karşı ezdirmişsiniz. Düğün parası muhabbeti, mobilyalar, altınlar, üst kadro olayı vs. Çoktan ezilmiş o çocuk
Nasıl mesela ? Öyle bir durum yok ama tabi kendi ailesinin bu durumunun farkında çaktırmıyor. Bu arada benim ailemi çok sever özellikle annemi

Evet çok iyi anladım :)) tamam teşekkürler aslında evlilikten korkuyorum biraz tamam onu çok seviyorum ama benle annesi arasında kalacak ve ben üzüleceğim diye korkuyorum.
Bazen ben çok masum diğerleri böyle canavar gibi geliyor sanki bu mutluluğum bozulacak gibi :KK43:
Aile sebebiyle tartışmalar kavgalar sorunlar bir çok evlilikte oluyor. Mühim olan bunlara karşı tutumlarınız. Arada kalmaksa kalacak, kavgaysa edilecek, laf sokmalar dinlenilip kocanın agzından burnundan getirilecek (o söylemiş gibi) yani bunlar evliliğin en olağan kabul edilen seyleri. hangimiz sevmedik çılgınlar gibi :))

şimdi okudum okudum yine güncel halin
benim gözümden sizin hatalarınız
  • sürekli evlenelim evlenelim gibi olmuşsunuz . 1-2 -3 ay ileri tarih atılması sizi kızdırıyor , damadı sıkıştırıyorsunuz .
  • aile bunun farkında büyük ihtimal çünkü maddi durum ortada, ama siz hala diyorsunuz ki maddi durumları iyi.
  • onların borçlarını , senetlerini, hesap cuzdanlarını , alacaklarını, vereceklerini görme ihtimaliniz mi var ki böyle düşünüyorsunuz.
  • size kendilerini maddi olarak gayet güzel göstermiş olabilirler. kim ne ise o dur. ama şimdi iş ciddiye binince de kredi çektirmek zorunda kalabilirler oğullarını. kendileri belki bankanın kara listesinde ve kendileri çekemiyor.
  • siz sıkıştırdıkça aile birbirine giriyor. damat kan çanağı gözlerle yanınıza geliyor
  • sürekli ailesine karşı bi FIRILDAK olduğu düşünçesi olmuş sizde. ki çok çirkin bi yakıştırma . size yakışmadı.
  • ailesi çok iyi olmayabilir. ama damat ailesine düşkün. düşkün olduğu için de onu eleştirmen çok büyük hata. onların yaşanmışlıkları var. aile onlar. doğup büyüyüp neler neler yaşadılar neler neler gördüler onu bilemezsin.ailesine bağlılığını sorgulaman çok büyük hata.
  • ileride aile olunca sizin bu konuda yaptıklarınızı hiç unutmaz .konuştuklarınızı hiç unutmaz . kesinlikle kötü konuşmayın ailesi hakkında. o da sizin aileniz hakkında konuşmasın. çok büyük hata olur .unutulmaz .
  • eşya aldık vs . diye kandil akşamı annen söylemiş annesine. sürekli bi baskı var gibi oluyor. hadi siz ne yaptınız anlat der gibi oluyor. artık kızımızı alın diye zorlamak gibi bi şey .kız annesine . babasına yakışmaz.
  • her bir şeyi annene babana iletme. çok cahilce olur bu
  • mal da yalan mülk de yalan , var birazda sen oyalan , denmiş değil mi.
  • damadın üzerine senet de yaptırılmış . düğün lüks bi yerde . o yüzden babam yarısını ödemiş demişsiniz . yarısı senet damada
  • ben çok üzüldüm. keşke herşey daha makul yerde , daha makul şekilde yapılsaymış.
  • verilen onca para , lüks düğün hepsi birilerini eğlendirmek , gözlerini boyamak , kendini kandırmak için.
  • imkan varsa amenna ama yok belli damatta. neden zor durumda bırakılıyor . neden , neden , neden
ben dışarıdan bakan bir göz olarak evlenme meraklısı , hadi düğün olsun, çeyiz yaptık biz , eşya aldık biz diye damadı boğazlayan insanlar gibi gördüm sizleri kusura bakmayın .
azıcık olgun olun . sabır erdemdir .

senin ailen kötü olduğunda nasık kötü benim ailem diyemeyeceksen ki dememelisin ondanda benim ailem kötü demesini bekleme
ama
bu tip aileler açıkçası ben çok duydum
aile aman gelinde oğlumda iyi maaş alıyor yaparlar zaten deyip etrafa
gelinin ailesine biz şöyle iyiyiz böyle iyiyiz deyip hiçbirşeye elini sürmeyen insanlar çok tanıdım ama ortak özellikleri erkek bunları biliyor ama belli etmiyordu
erkek herşeyi hallediyor aile biz yaptık herşeyi diye söylüyordu

bence çok da abartmayın sürekli arama falan yapmayın
onlar ararsa arayın
çok değer verirseniz değer kaybedersiniz ;)
arada mesafeniz olsun

ve arada hatırlatın babam da olmasa birşey yapamazdık diye ama damat yokken ailesine söyleyin azıcık utansınlar
çünkü eğer karşılaştığım aile tipleriyse gerçekten ancak konuşup hiçbirşey yapmayan yapsa da ancak milletin gördüğü sırada

düğün zamanı çok olur böyle şeyler ve siz ne yaparsanız yapın her haliyle haklı bile olsanız nişanlın yine en ufak bir durumda ailesini savunacaktır. evlenin bu sıkıntılar geçsin sanki siz bir şey yapmamışsınız, her şeyi erkek tarafı yapmış olur. ben bu durumda çiftlerin karşılıklı yapmalarından yanayım nişanlın 32 yaşında belli bir birikimi olmalı bu yaşta bir insanın sizde ona göre kredi çekersiniz ya da var olanla yetinirsiniz. ailesini gördün sana destek vereceklerini sanmıyorum maddi anlamda. sende bir şey bekleme beklenti içine girip kendini ve aileni üzme.

ben bohça görmedim, evime bir hediye görmedim erkek tarafından. nişan düğün takılarını eşim aldı babasına verdi düğünde babası taktı bana. ev eşyası baktık biz borca girdik ödedik. babam komple beyaz eşyamı ve tv aldı demediler ne eksik. avize halı ıvır zıvır hepsini ben aldım. eve girdik eşyalar yerleştirilecek kaynanam almış kahve makinesini bir başka köşeye koymuş. bu neden burda dedim. insanlar gelince görsünler erkek tarafının aldıklarını ayıralım şurada dursun dedi. bende hemen anne bir kahve makinesi bir de banyo paspası aldınız ben komple evi diğer köşeye koyayım o zaman dedim. bozuldu ama kendisini kaşındı. sanıyolarki bir onlar her şeyi biliyor bir onlar akıllı. ilk zamanlar aklıma geldikçe bu durumlar çok kavga ediyorduk çünkü hiçbir şekilde eşim ailesine toz kondurmuyordu ama babamın ona kendi babasından daha çok babalık yaptığının farkındaydı hala söyler ve çok iyidir araları babam çok sever eşimi. ama ben ailesine karşı hala soğuğum. içimden gelmiyor yapamıyorum. onlar benim onlara ihtiyacım olduğunda bir adım atsalardı bir şeyler yapsalardı ben şuan böyle olmazdım.

Back