böyle şeylerin alasını yaşamış biri olarak söylüyorum iki yolun var
1. boşanmak, yuvandan olmak.
2. susmak. ama nasıl susmak? kardeşim sabredeceksin. gerekirse romantizminden fedakarlık yapacaksın.
madem kayınvaliden müdahaleci, yık üzerine her işi... çoğu dediğini yap. hediye al, gözüne gir eşinin.
eşin ne derse yap. senden habersiz mi plan yapmış, git güzel kardeşim.
şöyle düşün, benden habersiz olmaz dedin iyi mi oldu? daha kötü oldu. hep sen zarardasın.
kadınlığını kullan en kötü durumda bile. kaynanan karıştıkça akşam sen de eşinin aklını karıştır.
hangi erkek hayır diyebilir? hangi erkek etkilenmez?
annesine yanaş, sev, coşkulu espirili olmaya çalış.
annesinin yanında eşin uzak mı senden sen de öyle ol.
kendi ailenin yanında da eşini öv. methet.
başka yolu yok. ama birden yapma bunları, yavaş yavaş yap.
eşinle kavgaya mahal verme. dırdır etme. ailesini şikayet etme. gel buraya yaz biz yardım etmeye çalışalım...
zaman geçecek, sen de eşini düzelteceksin. alttan alttan... iki hafta ailesine mi gittiniz, üçüncü hafta ne yap et, afedersin nasıl etkileyeceksen işte özür dilerim bana demek düşmez, adamın aklını al, bir yerlere iki günlüğüne götürmeye çalış...
ne bileyim işte..
yapamadın mı, anasına mı gittiniz, ortamı lehine çevir... onlarda kaldığınız günlerde de gece çalışmalara devam..
AYIP OLDU AMA BEN ANCA BÖYLE ÇÖZÜMÜ BULDUM NAPAYIM. BÖYLE YAPINCA EŞİMİN DE MUTLU OLDUĞUNU GÖRÜYORUM. SORUNLARDAN DA UZAKLAŞMIŞ OLUYORUM. SONRA İKİMİZ DE KUZU GİBİ OLUNCA BAK CANIM BÖYLE ÜZMEYELİM BİRBİRİMİZİ DEĞER Mİ DİYORUM...
yine de işe yaramazsa s..... et gitsin. baban da arkandaymış herif boşver...