çıldırmak üzereyim ne olur bi akıl verin, boşanmalı mıyım?

Öncelikle sizin adınıza çok üzüldüm Allah yardımcınız olsun.Eşiniz önceden nasıldı çünkü uzun bir flört döneminiz olmuş ve ozaman da böyle davranışalrı var mıydı?Eğer yoksa iş ve maddi sıkıntıların stresini sizden çıkarıyor olabilir.Tabi ki bu onu haklı yapmaz ancak evliliğe iyi günde kötü günde diye başlanıyor sizin de kötü günleriniz geçer inşallah.Kesin boşanmayı düşünmüyorsanız bence bir şansı daha hakediyor evliliğiniz,eşinizin sorunlarını çözmesi koşuluyla tabi.,o kadar emek ve yıllarınızı harcamışsınız çünkü

evlenmeden önce bir iki sefer oldu, nişan zamanı. evlilik stresi yaşıyoruz dedim.geçer dedim evlenince. hataymış.

Canım yazını okudum ama eşinin sevgisinin var olduğunu hissettim

Zannediyorumki annesinin stresini senden çıkarıyo

Benim kvalidemde bizim adımıza karar verir, bizim adımıza planlar yapardı

Şimdi düşünüyorum ve anlıyorum ki kayınvalidem yüzündenmiş bütün o bağırışmalar, defol git demeler O zamanda bu kadar farkında değildim Ama yinede mücadele ettim hep

Eğer hayatınızın büyük bölümünden kayınvalidenizi çıkarabilirseniz eşinizin düzeleceğine inanıyorum Bence eşinizde mücadele ruhu yok ve sorunların çözme yolunun kestirip atmaktan geçtiğini sanıyor Umarım düzelir.. Çünkü boşanmak için henüz ortada elle tutulur bişey yok Söylenenler ve yapılanlar abartılı sinirle yapılan şeyler

Bence yüz göz olmayın daha fazla çünkü net bir karar vermemişsiniz.
O sinirlenince üstüne gitmeyin, uzaklaşın.
Sakin olduğu zamanları güzel geçirmeye çalışın.
Eminim denemişsinizdir bunları.
Bir de şu var hep derler evliliğin ilk seneleri zor geçer diye.
Şimdi tek yapmanız gereken daha fazla yüz göz olmamak, çünkü bu iş devam da edebilir.

Şimdi düşünüyorum ve anlıyorum ki kayınvalidem yüzündenmiş bütün o bağırışmalar, defol git demeler O zamanda bu kadar farkında değildim Ama yinede mücadele ettim hep

Eğer hayatınızın büyük bölümünden kayınvalidenizi çıkarabilirseniz eşinizin düzeleceğine inanıyorum Bence eşinizde mücadele ruhu yok ve sorunların çözme yolunun kestirip atmaktan geçtiğini sanıyor Umarım düzelir.. Çünkü boşanmak için henüz ortada elle tutulur bişey yok Söylenenler ve yapılanlar abartılı sinirle yapılan şeyler

yorumun için teşekkür ederim. ben de sevgisinin var olduğunu hissediyorum. ama kavga anında öyle ağır konuşuyo ki seni sevmiyorumlar, belalar havada uçuşuyo. seven insan böyle yapar mı diyorum. çok haklısın, bizim de kvlide 1 ay tatile gittiğinde güllük gülistanlıktı evliliğimiz, ama kadın durmuyoki , bizi görüyo işte her 2-3 günde bir. ben gitmesem, yorgunum falan diyorum, o gidiyo. kadın kontrol manyağı. nasıl çıkarabilirim hayatımdan kayınvalideyi? keşke biz de çook uzaklarda oturan yılda bayramlarda, bir iki kere gören insanlar olsaydık. ama yok onların ailesi çok enteresan, sürekli görüşmek için 2 saatlik şehirlerarası yol yapılıyo, haftasonları gidilp geliniyo. ben haftasonumu kocamla yalnız geçirmek istiyorum, bunu da söyledim eşime, bozuldu.onlar annem babam gitmezsem ayıp olur ilgilenmem lazım diyo. insanın annesine ayıp olur mu? yok işte, kadın hayatımızın içinde. zaten benimle romantik konuşun eşim, onların yanındaysak buz gibi, tersledi bile bikaç kere nasıl sinir oldum, eve geldik bunu söyledim hemen kavga tabi. ben yapsam annemlerin yanında delirir.

of yaa. bu akşam konuşayım mı gidip sakin sakin, yoksa gitmiyim mi eve?

Bence yüz göz olmayın daha fazla çünkü net bir karar vermemişsiniz.
O sinirlenince üstüne gitmeyin, uzaklaşın.
Sakin olduğu zamanları güzel geçirmeye çalışın.
Eminim denemişsinizdir bunları.
Bir de şu var hep derler evliliğin ilk seneleri zor geçer diye.
Şimdi tek yapmanız gereken daha fazla yüz göz olmamak, çünkü bu iş devam da edebilir.

nasıl yani yüz göz olmayın derken, kocamla mı? konuşmayayım mı bu konuları, anlamadım :17:

elle tutulur sinir var ya işte, nerdeyse beni dövecek olması, üstüme yürümesi, bağırması, hakaretleri, küfürleri, yetmez mi? ben mi büyütüyorum?

annesiyle mi konuşsam, sen iyiniyetle yapıyosun belki amam bu kadar içimizde olman, bizim planlarımıza karışman nedeniyle biz kavga ediyoruz desem? vicdanın rahat olsun istiyosan karışma, yoksa bu evlilik senin yüzünden bitecek desem?

Allah kolaylık versın canım. umarım sorunlarınız çözulur. k valıdemı nasıl uzaklastırırım demısssın de bunda senın yapabılecegın bırsey yok bence eşinin tavrı çok önemli kı dedıgıne göre oda hıc taraftar degıl ayıp olur gıtmezsek dıyor. ayrıca öfke probleminin olduğunun farkında mı eşin bunu kabul edıyor mu oyle her seferınde bela okumak ne demek, bunlar daha cıcım ayları, ilerde ne olacak peki. böyle bi ortamda çocuk olsa nasıl büyüycek. psikoloğa falan gidin bence

nasıl yani yüz göz olmayın derken, kocamla mı? konuşmayayım mı bu konuları, anlamadım :17:

Yani eğer net bir şekilde karar vermediyseniz bu evlilik devam edecek.
Tartışın, konuşun ama baktınız ki çok gerildi ortam uzaklaşın biraz, sonra sakin bir şekilde konuşmaya çalışın.
Ama o bağırır siz bağırırsa hiçbir şey çözülmediği gibi saygı da bitiyor maalesef.
Benim anladığım siz boşanmaya hazır değilsiniz ve eşinizi de seviyorsunuz hala.
Hani amcanıza demiş ya eşiniz sinirliyken üstüme gelmesin diye baktınız gerildi eşiniz tamam sonra konuşalım falan deyip sinirlerinin yatışmasını bekleyin.
Ama derseniz ki ben bunları zaten yaptım yine aynı terane o zaman kendinizi boşanmaya hazırlayın.

böyle şeylerin alasını yaşamış biri olarak söylüyorum iki yolun var

1. boşanmak, yuvandan olmak.

2. susmak. ama nasıl susmak? kardeşim sabredeceksin. gerekirse romantizminden fedakarlık yapacaksın.

madem kayınvaliden müdahaleci, yık üzerine her işi... çoğu dediğini yap. hediye al, gözüne gir eşinin.

eşin ne derse yap. senden habersiz mi plan yapmış, git güzel kardeşim.

şöyle düşün, benden habersiz olmaz dedin iyi mi oldu? daha kötü oldu. hep sen zarardasın.

kadınlığını kullan en kötü durumda bile. kaynanan karıştıkça akşam sen de eşinin aklını karıştır.

hangi erkek hayır diyebilir? hangi erkek etkilenmez?

annesine yanaş, sev, coşkulu espirili olmaya çalış.

annesinin yanında eşin uzak mı senden sen de öyle ol.

kendi ailenin yanında da eşini öv. methet.

başka yolu yok. ama birden yapma bunları, yavaş yavaş yap.

eşinle kavgaya mahal verme. dırdır etme. ailesini şikayet etme. gel buraya yaz biz yardım etmeye çalışalım...

zaman geçecek, sen de eşini düzelteceksin. alttan alttan... iki hafta ailesine mi gittiniz, üçüncü hafta ne yap et, afedersin nasıl etkileyeceksen işte özür dilerim bana demek düşmez, adamın aklını al, bir yerlere iki günlüğüne götürmeye çalış...

ne bileyim işte..

yapamadın mı, anasına mı gittiniz, ortamı lehine çevir... onlarda kaldığınız günlerde de gece çalışmalara devam..

AYIP OLDU AMA BEN ANCA BÖYLE ÇÖZÜMÜ BULDUM NAPAYIM. BÖYLE YAPINCA EŞİMİN DE MUTLU OLDUĞUNU GÖRÜYORUM. SORUNLARDAN DA UZAKLAŞMIŞ OLUYORUM. SONRA İKİMİZ DE KUZU GİBİ OLUNCA BAK CANIM BÖYLE ÜZMEYELİM BİRBİRİMİZİ DEĞER Mİ DİYORUM...

yine de işe yaramazsa s..... et gitsin. baban da arkandaymış herif boşver...

insan bir seferde silemiyo ki, kaç yıl sevdiğim adam bu. ilk yıllarımızı hatırladıkça o kadar üzülüyorum ki.. eminim ki biz başka bi şehire taşınmış olsak, ailesi uzağımızda olsa hiç problemimiz olmayacak. ama o da imkansız. büyük ailesinde, komşularında, herkes çok seviyo beni. ananesi bile beni anlatıyomuş torunlarımdna daha ilgili diye, güleryüzlü kızım diye. onun benim aileme gösterdiği ilgi, alaka benimkinin 5te biri ancak. hiç haketmedim bunları. allahım sen yol göster..

canim sana hak veriyorum bi anda silip atmak kolay deil ama bu ikilemleri yasarken birde cocugun olursa cok daha kotu olcak senin icin.cocuklu ayrilacaksin ve omur boyu kurtulamiycaksin belkide bu adamdan.bi arkadasin yorumunda dedigi gibi bu adamdan ne koy olur ne kasaba kusura bakma.uzaktada olsa deisen bisey olmiycak canim esin boyle oldugu surece.ne zamana kadar boyle silik yasiyacaksinki.istedigi olmadimi yuzugu atiyo bosanmak istiyo boyle bi insanla gelecekmi dusunuyosun sen yapma allah askina okumus kulturlu bayansin bu kadar asagilatma kendini.

canım benim eşimde aynı malsf. ama ben onu sildim. türlü türlü oyunlar oynamaya calışıyor bana ama artık yok oyle.
sende süründürmeden bırakma canım. ne ettiyse mutlaka bulmalı. aç tazminat davasını. bu kadınları sucsuz yere alıp alıp boşamak nedir yaa :47::47::47::47::47::47::47::47::47::47::47::47::47::47::47::47:

Hepinize desteginiz icin cok teselkur ederim. Simdi en yakin arkadasimdayim o da cogunuzla ayni fikirde. Evli ama kocasi sehirdisinda burda kal dedi bu aksam eve gitme diyo. Ama sanki ben yanlis bisey yapiyomus gibi hissediyorum. Anneme babama bisey soylemefim kimse bilmiyo. Sonradan bana patlamasin burda kalmam . Eve mi donsem? Bu aradabutun gun gecti aramadi.

Merhaba Norazcım kolay şeyler yaşamamışsın.Eşin öfkesini kontrol edemeyen bir insan.Bir de her fırsatta bitsin boşanalım diyor.Çocuk oyuncağı sanki evlilik.Bir de annenin babanın resimlerinin olduğu çerçeveyi kırması affedilir gibi değil yani ben affedemezdim.Yani sevmese bile senin hatrın için saygı göstermeli,aramalı.Nişanlıyken bile gelinlik yüzünden yüzüğünü çıkarmış.Üstüne yürüyor olmadık sebeplerden.İt demek ne demek:(İnsan eşine bunu nasıl der.Bir doktora gitmeli tedavi olmalı.Bir süre ayrı kalsan nasıl olur ki düzelir mi?
Gerçi amcan falan konuşmuş kapıdan çıktıktan sonra yine kötü davranmaya başlamış.Ramazan günü hürmetine Allah hakkında hayırlısını versin.

Benimde hayalimdi okula giderken sevgili olmak uzun süreli ilişki nişan düğün ama nasip olmadı böyle olunca hep karşındaki insanı daha iyi tanıma şansım olduğuna inandırdım kendimi demekki buda işe yaramıyor :50: Canım çektiklerini sen daha iyi bilirsin eşinin seni üzen hareketleri asla düzelmez bende ömrümce çekemem diyorsan ayrılık kaçınılmaz:26:Allah yardımcın olsun

Hepinize yorumlariniz icin. Tesekkur ederim. Dun aksam arkadasimda kaldim icim rahat etmedi gece amcami aradim, o da eve gidiyomus geldi konustuk anlattim olanlari. Ne karar verirsen arkandayiz dedi. Annesi baskin babasi sinik bi tip oldugu icin babasinin durumuna dusmekten korkuyor dedi. O yuzden seni hep sindirme cabasi asagilama cabasi. Hakli. Ama annenle gorusme diyemem annesi sonucta ve bu hayatimiz biyunca boyle etkileyecek bizi. Bugun ara dedi disarda bulus konus, tedaviye gitmezsen olmaz bu is diyosan oyle soyle dedi, geri adim atmazsa kendi bilir pzt dilekceyi veriyorum diyeceksin dedi. Verirsin olmadi barisirsaniz geri cekersin dilekceyi dedi. Bulusmak istemezse dedim, beni ara dedi. Bulussaj da bulusmasak da aksam ariycakmis onu bi cay koyun geliyorum diycekmis. Konuscakmis. Simdi sramiz duzelirse babama kikseye soylemicez duzelmezse soylicez. Bi yola girdim bakalim hayirlisi olsun.

canım ya eşin seni sindirmeye ezmeye çalışıyor
asla taviz verme bu konuda o nekadar kuyruğu dik tutuyorsa sende öyle yap
eğer pişman olmuşsa yaptıklarından tedavi olmayıda kabul ederse ne ala ama etmezse sakın dönme
asla alttan alma yoksa sonra çok daha pişman olacağın olaylar yaşarsın
unutma hayatta kimse senden daha kıymetli değil
kimsenin seni ezmesine yıpratmasına izin verme
eğer eşin hala hatasını anlamamışsa asla dönme

yazını okurken burada sinir küpüne döndüm..

1-defalarca şans vermişsin hep alttan almışsın ama o hep geri tepmiş,hep seni suçlu olarak görmüş.hatalarını kabul etmemiş.

2-numaracı,yalancı ve öfke kontrolü olmayan bir adam..boşanmak için ille aldatması ya da fiziksel şiddet uygulamas gerekmez.ayrıca şiddete meyili var bu çok tehlikeli bir durum.

3-aşırı anneci ve böyle bir insandan hayır geleceğini düşünmüyorum.hala bireysel kararlar alamayan kocaman bir ergen modunda.davranış problemleri var.

4-henüz yolun başındasın ve en önemlisi çocuğun yok..bu senin için bir şans..

5-sana sahip çıkan kocaman bir ailen var bu da çok güzel.

6-ne istediğini bilen,çalışan,kendi ayakları üzerinde duran güçlü bir kadınsın ve bu adamla bir ömür geçirmek sadece seni yıpratır bunu kendine yapma..

mantıklı ol ve ömür boyu üzüleceğine bir kez üzül canım.

şimdi gördüm şans vermeye karar vermisşin sanırım o zaman eşin tedavi olsun elini taşın altına o koysun bir zahmet..efelnmeleri eşini ezmeye çalışmaları bıraksın yoksa aynen devam eder..onu tedavi için ikna etmen lazım.

Son düzenleme:
Öncelikle yaşadığınız zor şeyler için çok üzüldüğümü söylemeliyim. Bende eşimle ünivde tanışıp yıllarca görüşüp evlendim. Çok şükür beni pişman edecek bişey yapmadı. Elinizden geleni yapıyorsunuz yuvanızı yıkmamak için ki doğru olanı yapıyorsunuz. Eşiniz öfke kontrolü için bir tedavi görürse ona şans vermenizi nacizane tavsiye ederim. Umarım herşey yoluna girer

öfkesini kontrol edemeyen bir eşin var benim kocamda ilk yıllar böyleydi zamanla biraz ogunlaştı ama benim ömrümden giti canım:19: sana tavsiyem eşin tedavi olmadan kendisini düzeltmeden evine dönme hata yaparsın benim şimdiki aklım olsa yeni evliyken resti çekerdim sonu ne olursa olsun yoksa bir ömür çekersin yıpranırsın değmez bir erkeğe inan bana:50:

Back
X