• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çıldırmak üzereyim ne olur bi akıl verin, boşanmalı mıyım?

Barisirsan da onun tarafindan kimseyi evine cagirma gorulecek biri varsa siz gidin bu ne yeni evlinin evine dunyanin gereksiz misafiri
dolmus...
Anlayssiz insanlara bencillik yapmazsan tepene binerler canim ...

Ben de dusunmustum baska bi sehirde olsak kesin daha az olurdu problem die . Ama isler burda, benim ann babam hasta onlari birakamam. Ztn ben fedakarlik ettim gittik diyelim her nerde isek oraya da gelirler kalirlardi kesin, komün hayati ya yasadiklari. 10 kisi birinin evinde kalmaktan da sikilmazlardi. Daha beter:) biz heralde yurtdisina gitsek ancak kurtulurduk bunlardan.

uzun zamandir takip edemiyordum neler olmus.canim bu adamdan hicbisey olmaz daha oncede soyledigim gibi.bahanelere bak yarabbi.yok surat etmissin yok su yok bu ne sacma seyler bunlar.bu adamla dunyanin oteki ucunada gitsen sonuc deismez esin kendini deistirmedigi surece.ayrica o kaynana oraya da yetisir hic merak etme.yurtdisinda yasiyorum ben gorumcelerimden birinin kaynanasi turkiyede.kadin saolsun turkiyeden buraya yetisip huzurlarini kacirmayi beceriyo.telefonla yani dusun.sorunlar cozulmedigi surece yer deistirmenin hicbir anlami yok.ki zaten esinde deisme gibi bi egilim yok.ayrica kotu soz sahibinindir ne kadar terbiyesiz bi insan oldugunu gosteriyo boylelikle.bosver canim ailen arkandayken kurtul yoksa sonra ailende arkanda olmiycak.

saygı kalmamış doğru, sevgi kalmamış diyemiyorum ama ne yazıkki. belki de öyle hakikaten 7 yıllık bi alışkanlık bu. kaç gündür düşünüyorum. insan niye aramaz, niye adım atmaz. kendince o haklı, ben evi terkettim diye suçlu o diye düşünüyodur eminim. ve böyle davranması için de ben sebep vermişim ya güya, arabanın kapısını çarpıp çıkarken bağırdığım için. ona çok kızmışmış, sokaktakiler duymuşmuş. bu yani sığındığı tek şey. utanmadan amcama bunu söyleyebilmiş. sanki kendisi bunalr olurken çok sakindi, olayı yatıştırmaya çalıştı.sanki şiddet kabul edilebilir bişey. sanki illaki beni çok fena dövmesi gerek, sanki şimdiye kadar olanlar beni yaralamadı, psikolojimi bozmadı. neyi bekliyo, nasıl kendinde hak görüyor acaba?

önümüz bayram , ailesi, kendisi, nasıl anlatacaklar cevrelerine, akrabalarına cok merak ediyorum. birşey söylemeden oraya gidemezler, bu kesin. benle konuşmadan tek taraflı ayrılmaya karar verdim, gittim de diyemez. annesi babasının eninde sonunda sorması lazım, konuşmadınız mı norazla diyeceklerdir. ya da belki diyolar, belki de hiçbişey yokmuş gibi davranıyolar,bilmiyorum. ama diyorum ki ben olsam annesinin yerinde, bi arar sorardım ne oldu kızım derdim. ya da kızkardeşi var, o da arayabilirdi. ama yok, kimseden ses yok, burunları havada. kimse sorumluluk almak istemiyo, aman biz karışmayız aman biz karışmayalım siz halledin. e kızı istemeye anne baba dayı sülale geliyosunuz, şimdi nerdesiniz acaba? aklı başında ana baba demez mi oğlum sen hatalısın işte aklını başına al, gül gibi karın var, daha ne istiyosun. benim ailem anlattıklarımı dinlerken de bana da dedi bak sen şurda şöyle yapmışssın yanlışsın, şöyle yapabilirdin diye. benim hatalarımı söylediler. onunkiler ona hiç suç bulmuyoki, sorun bu. ne yaparsa yapsın onaylanan, hatası söylenmeyen bir insan. kendinde hata görmemeye alışmış. ben gösterdikçe hatasını ben kötü oldum hep.

şimdi bu bekleyiş ne kadar sürecek, ne olacak, beklemek yoruyor insanı. yuvamı bozmak istemiyorum dedim, seviyorum diye hep sabrettim, ama bakıyorum da değmemiş, benim verdiğim kadar değer verilmemiş bana. sanırım hakikaten artık onu kalbimden söküp atmam lazım, olumlu şeyleri unutmam lazım. zaten bana böyle yapmıştı diye diye soğumam lazım.. nereye kadar inat edecek bakalım.

bu arada ilk gün ben ona msj atmıştım, artık senin için kılımı kıpırdatmam ben, bu evliliği sen bitirdin demiştim. sanırım onu epey ciddiye aldı, bitti artık mı diyodur acaba?

bgn kendimle ilgili bir planlar listesi yaptım. öncelikli olarak yapmam gerekenler, iş için, arkadaşlarla ilgili, aslında özünde kendimle ilgili. daha iyi hissediyorum kendimi.

hepinize çok teşekkür ederim desteğiniz için, yorumlarınız için.

bir de , insan yeniden sever mi? bu kadar mutlu olur mu? var mı içinizde 2. ilişkisinde daha mutlu olan? bir örnek bile olsa tamam diyeceğim o zaman umut var, belki kendime göre birini bulabilirim. insanın mutlu olması için illaki evlenmesi gerekmiyor, illaki birini sevmesi de gerekmiyor tabi, ama yine de işte çocuğum olsun çok istiyorum. çok seviyorum çocukları, kendim kalabalık bi ailede büyüdüm, en büyüğüm ben. bundan baba olmaz işte ortada. umut var mı ne dersiniz?

Canım benim su ana kadar okudum yazdıklarını dayanamadım burda içimdekileri yazayım dedim. daha ileriki sayfalara gelemedim ne oldu sonra bilemiyorum fakat.. Bende benzer durumları yasadığım için yazmak istedim. Bende boşanmak üzereyim. Senin yukarıda yaptıklarını düşündüklerini bende söyledim kendi kendime. Ama koca bir boşluk. Bazı adamlar sevgiyi sevmeyi bilmiyorlar. Gece 12 den boşanma üzerine açılan konuları okudum arada uyudum uyandım seninkini okuyorum su an. Hepsinde kadınlar verici seven idare eden görmezden gelen küçük seyleri bunca yapılana rağmen bir umut bekleyen unutamayan.. Bende başka birni hayatıma alabilirmiyim diye düşündüm.her adımı attım. Herşeyine kabül dedim. Sevdiğimden baska birini bulmak istemediğimden. Hem bundan sonra sevemem güvenemem başkasına dediğimden. Evet güvenmem çok zor bunu biliyorum ama su an sevmeyeceğimi söyleyemiyorum. kısaca anlatayım 3 yıllık evliyim ve 3 yıl öncesi var. 2 yıl arkadaslık isteme oldu sorunlar çıktı 6 ay ben uğraştım haklı olmama rağmen yine aynı düşüncelerle seviyorum baskasıyla yapamam vss.. babasını arkadaslarını dinledi sabah iyi akşam olumsuz konuştu. hep ileriye dönük olumsuz senaryolar. Dayandım direndim. Öğretmenim o da öğretmen. Subatta es özründen yanıma gelecek hemen nikah yaparız diye ailelrden habersiz görüştük böyle. Bana onun memleketinde yer açılmadı. Mecbur ben gelecem dedi sonra bir msj babam evlatlıktan reddetceğini söyledi ben ailemi karsıma alamam bitirelim kısmet vs. dedi. tamam ben senin nasıl birini olduğunu anladım değmezmişsin dedim.Allahından bul beni artık arama dedim. Hazirana kadar aradı durdu en son bi cvp verdim ben pişmanım ailemi ikna ettim sensiz yapamıyorum ikimizinde memleketi olmasın bundan sonra senin çalıştığın ile gelecem. Ee biz iyi kararkterli kadınlar severiz ve baskasını düşünmek bile ar gelir. ondan sonra hayatıma müh üstteğmen girsede arkadaşlar tanıdık vesilesiyle ısınamadım hala aklımda kalbimde o var çünkü. baktım pişman beni seviyor 2 yılımızı düşündüm iyi bir insan dedim gözleri dolardı ben ona kötü birşey diyecem diye öyle biriydi. Çünkü ben hayattta sevdiğinle ve seni gerçekten seven insanla mutlu güvende olacağıma inanan biriyim zengin olsun benim statümü artırsın diyen biri değildim. evlendik 3 yıl geçti evliliğimizde gayet mutluyuz beni seviyor ben de onu. Ama yazları ailesine gittiğimizde baba problem. Hiç karsılık vermedim hatta bir gün eşimin yanında ağllatı babası eşimin gıkı çıkmadı. 2. yaz ve 3. yaz bu yaz yani memlektine gitmedim2 yazdır tatili ailelerimizin yanında geçiriyoruz. Ben sıkıldım burdan memleketime gidecem tayin isteyecem diye mayısta başlayan süreç suan ayrılık asamasında. Başta inanmadım ailesi dısıda mutluyuz o da yazdan yaza ailesine 1 tek kötü söz söylemedim ama beni de hiç korumadı onlara karsıda. İyi insan seviyorum diye idare ettim hepiniz gibi. Ha giderken bana senide götürecem gelmezsen de evlenmem bidaha beklerim vs diyor. Ben güvenmediğimi ona tamam geleyim ama önce benim tayinim çıksın ben sınıf öğrt olarak es özründen de gelemeyebilirim gelsemde ayrı ilçeye dağ köyüne düşebilirim. ev aldık 5 yıl krediyle 2 yılı geçmiş daha benim tayinim çıkmıyor diye kira ödeyeceğimize eve öderiz demedik mi beni hiç düşünmüyorsun düzenimizi bozmayı nasıl göze alıyorsun neler demedim arkadaslarımız da neler demedi ona. Yok kafasına koymus tayinim çıkmazsa ücretsiz izin alırmısım da ki parayı çok sever. Memleketimde memlektim. ben adım attıkça gelirsem babbasını da idare edecekmişim vs vs. Hep onun istediği gibi yasayacakmısız imaları. Bekledim tayini çıktı. Korkularımı hep söyledim. Ama artık tehditler gelmeye basladı gelmezsem boşanırmıs bayramda neden gelmemişim. Benim rızam olmadan kendi basına giden sensin gel gönlümü al dedim yok. Annesi babası hiç aramadılar bu süreçte. neymiş o karıstırmamıs. Babam babasını aradı ben karışmam ne karrar verirse oğlum arkasındayım dedi. en son eş özrü 12 ağustosta açıldı. 2 gün öncesinde tartıstık. Bende ona güvenmediğimi seviyorsa gitmemesi gerektiğini böyle davet ederse zorunluymusum gibi gelmemi isterse nasıl geleceğimi söyledim. bana önceden subata kadar hak verdiğini gelmezsem mahkemeye gideğini söylemişti. Bende ona asıl bunu benim yapmam gerektiğini eğer subatta gelmeyecekse şimdiden mahkemeye gitmesini söyledim. 12 sinde aradı avukata gitmiş anlaşmalı boşanmaak istiyomus hemen kendince hesaplamalar yapmıs benden 30 bin tl istiyor evdeki hakkını bana devredecekmiş ben oralarda ev değiştirmeyecekmişim düzenimi bozmayacakmıs. eylülde okullar açılmadan yeni sayfa açalımmış. uzatırsam ben yıpranır rezil olurmusum falan filan. tamam dedim dik durdum bende avukatla görüşcem dedim. görüş bana haber ver dedi. bu kadar basitmiş 6 yııl bu kadar basit kolayca çöpe atılabiliyor. Çok yıkıldım anlatamam. Ben tanıdık bir avukata o gün gitmiştim adam güldü boşanma nedenine anlasın dedi böyle boşanan çift görmediğini değmeyeceğini söyledi anlattı pek çok örnek verdi .tamam ararsa geleceğimi mücadele edeceğimi söyledim adam bana anlaşmalı boşanmayla geldi. 2 gündür yemek uyku yok ben hakedecek ne yaptım iyi evgi dolu bir eş saygılı kendini bilen bir insan oldum hep ailesine diğer gelinleri gibi yapmadım hiç ama o kıymetli şimdi.mail attım dün ona içimdeki herşeyi yazdım. bu gece aradı beni avukatınla görüştün mü. Mail attım okudunmu dedim evet dedi umursamazca. Bak ben seni seviyorum gelecem ailende ne derse desin umursamayacam hıçkıra hıçkıra ağlayarak sensiz yapamam başka birini düşünemiyorum dedim. o bana yok gelsende ailemle görüşmezsin ben her hafta sonu gitcem gelmezsin çocuğumuz olur göstermezsin ben böyle birimiyim edim ne yaptım ailene simdiye kadar 3 mevzumuz oldum hep susan ben yanımda olmayan sen babanın ağlattığı ben yine. senin için razıyım dedim yok olmaz dedi ben seviyorum seni ama ilerde mutsuz olacağımıza şimdi ayrılmak en iyisi. Sonra şimdi mi aklın başına geldi şimdi okula gidince insanların yüzüne nasıl bakacakmısım kaç arkadasım kalacakmıs demeler. ben kötü bir sey yapmadım ama sen çook kötü biriymişsin ben anlayamamısım dedim boşunaymıs hersey benden iyisini ailene hizmet edecek sen ne dersen nereye gidersen gelecek birini bul bulabiliyorsan dedim bulurum dedi yüzsüzce allaha havale ediyorum dedim ve bitti. kaç saattir uykususuzum şimdi. Ama anladım nasıl birisi olduğunu artık. Beni gerçekten sevmedğini bu 3.ke yarı yolda bırakısı ki arkası gelir. Ailesi arkadasları ne tembihlediyse ona inanmıs yine. yani çomuzun yazdım biliyorum ama burda gördüğüm hep bir yerde erkeğin yön değiştirmesi. Seviyordu önceden söyle iyiydi diye geçmişe takılmamak gerek o geçmiş ve yalanmış. GGerçekten seven insan bunları yapar mı düşünmek gerek. ben elimden geleni yaptım diyorsanız içiniz rahat olsun değmeyecek insanlar için üzülmeyin kendinizi yıpratmayın hasta etmeyin. herseyin başı sağlık. Etrafımda çocuğu olmayacağını bile bile evlenen insanlar var deneriz olmazsa kader ben seninle hayat yolunda beraber ilermek için evlendim diyen adamlar var. En küçük seyde yuvasını yıkmayı göze alan zaten sizi hiç sevmemeiştir. üzülmeyin kendinize bir yol çizin şimdiden. Biliyorum çok zor bende çok kötü durumdayım ama yapacak birşey yok sizin için ailenizden bsakası üzülmüyor. benimde ailem arkamda bu çok önemli sizi haketmeyen birine kendinizi ezdirmeyin. ben ezdirdimde sonuç aynı. ben eşimin u dengesiz tutumlarından fesat düşüncelerinden sonra insanlığı karakteri ve psikolojik durumu hakkında bir karara vardım ve su an daha az üzülüyorum.Allah insallah hepimizin yardımcısı olsun işi gcü olmayanları okudum çok üzüldüm. onlar kadar belki daha fazla mücadele etsem herşeye boyun eğsemde olmadı. Vardır bir hayır o kadar dua ettim rabbim hayrlısını verir diyorum ben. Kendinize boşanmıs biri olarak ne yaparım diye üzülmeyin. insallah bizi hakeden iyi insanlar çıkar karsımıza.

Merhaba kizlar. İsyerindeyim o yuzden butun herkesin msjlarini okusam da cvp yazamiyorum uzun uzun. Hepiniz sagolun. Kac gundur ses cikmadi demistim ya benimkinden, bgn bi merak mail adresine baktim. Baktim hem anlasmali bosanma protokolu hem dilekce hazirlatmis. Taslaklarinin icindeydi. Davaci noraz, davali omer yaziyo. Bi kotu oldum. Aramadigi icin dusunuyo, gercekten ayrilmak istemiyodu blof yapti die dusundum ben de burdaki arkadaslar gibi. Ama sadece bunlari hazirlatmsk icinmis:( artik onun icin de bitti demekki. Hayirlisi budur umarim hep oyle dua ediyorum.

Canım benim su ana kadar okudum yazdıklarını dayanamadım burda içimdekileri yazayım dedim. daha ileriki sayfalara gelemedim ne oldu sonra bilemiyorum fakat.. Bende benzer durumları yasadığım için yazmak istedim. Bende boşanmak üzereyim. Senin yukarıda yaptıklarını düşündüklerini bende söyledim kendi kendime. Ama koca bir boşluk. Bazı adamlar sevgiyi sevmeyi bilmiyorlar. Gece 12 den boşanma üzerine açılan konuları okudum arada uyudum uyandım seninkini okuyorum su an. Hepsinde kadınlar verici seven idare eden görmezden gelen küçük seyleri bunca yapılana rağmen bir umut bekleyen unutamayan.. Bende başka birni hayatıma alabilirmiyim diye düşündüm.her adımı attım. Herşeyine kabül dedim. Sevdiğimden baska birini bulmak istemediğimden. Hem bundan sonra sevemem güvenemem başkasına dediğimden. Evet güvenmem çok zor bunu biliyorum ama su an sevmeyeceğimi söyleyemiyorum. kısaca anlatayım 3 yıllık evliyim ve 3 yıl öncesi var. 2 yıl arkadaslık isteme oldu sorunlar çıktı 6 ay ben uğraştım haklı olmama rağmen yine aynı düşüncelerle seviyorum baskasıyla yapamam vss.. babasını arkadaslarını dinledi sabah iyi akşam olumsuz konuştu. hep ileriye dönük olumsuz senaryolar. Dayandım direndim. Öğretmenim o da öğretmen. Subatta es özründen yanıma gelecek hemen nikah yaparız diye ailelrden habersiz görüştük böyle. Bana onun memleketinde yer açılmadı. Mecbur ben gelecem dedi sonra bir msj babam evlatlıktan reddetceğini söyledi ben ailemi karsıma alamam bitirelim kısmet vs. dedi. tamam ben senin nasıl birini olduğunu anladım değmezmişsin dedim.Allahından bul beni artık arama dedim. Hazirana kadar aradı durdu en son bi cvp verdim ben pişmanım ailemi ikna ettim sensiz yapamıyorum ikimizinde memleketi olmasın bundan sonra senin çalıştığın ile gelecem. Ee biz iyi kararkterli kadınlar severiz ve baskasını düşünmek bile ar gelir. ondan sonra hayatıma müh üstteğmen girsede arkadaşlar tanıdık vesilesiyle ısınamadım hala aklımda kalbimde o var çünkü. baktım pişman beni seviyor 2 yılımızı düşündüm iyi bir insan dedim gözleri dolardı ben ona kötü birşey diyecem diye öyle biriydi. Çünkü ben hayattta sevdiğinle ve seni gerçekten seven insanla mutlu güvende olacağıma inanan biriyim zengin olsun benim statümü artırsın diyen biri değildim. evlendik 3 yıl geçti evliliğimizde gayet mutluyuz beni seviyor ben de onu. Ama yazları ailesine gittiğimizde baba problem. Hiç karsılık vermedim hatta bir gün eşimin yanında ağllatı babası eşimin gıkı çıkmadı. 2. yaz ve 3. yaz bu yaz yani memlektine gitmedim2 yazdır tatili ailelerimizin yanında geçiriyoruz. Ben sıkıldım burdan memleketime gidecem tayin isteyecem diye mayısta başlayan süreç suan ayrılık asamasında. Başta inanmadım ailesi dısıda mutluyuz o da yazdan yaza ailesine 1 tek kötü söz söylemedim ama beni de hiç korumadı onlara karsıda. İyi insan seviyorum diye idare ettim hepiniz gibi. Ha giderken bana senide götürecem gelmezsen de evlenmem bidaha beklerim vs diyor. Ben güvenmediğimi ona tamam geleyim ama önce benim tayinim çıksın ben sınıf öğrt olarak es özründen de gelemeyebilirim gelsemde ayrı ilçeye dağ köyüne düşebilirim. ev aldık 5 yıl krediyle 2 yılı geçmiş daha benim tayinim çıkmıyor diye kira ödeyeceğimize eve öderiz demedik mi beni hiç düşünmüyorsun düzenimizi bozmayı nasıl göze alıyorsun neler demedim arkadaslarımız da neler demedi ona. Yok kafasına koymus tayinim çıkmazsa ücretsiz izin alırmısım da ki parayı çok sever. Memleketimde memlektim. ben adım attıkça gelirsem babbasını da idare edecekmişim vs vs. Hep onun istediği gibi yasayacakmısız imaları. Bekledim tayini çıktı. Korkularımı hep söyledim. Ama artık tehditler gelmeye basladı gelmezsem boşanırmıs bayramda neden gelmemişim. Benim rızam olmadan kendi basına giden sensin gel gönlümü al dedim yok. Annesi babası hiç aramadılar bu süreçte. neymiş o karıstırmamıs. Babam babasını aradı ben karışmam ne karrar verirse oğlum arkasındayım dedi. en son eş özrü 12 ağustosta açıldı. 2 gün öncesinde tartıstık. Bende ona güvenmediğimi seviyorsa gitmemesi gerektiğini böyle davet ederse zorunluymusum gibi gelmemi isterse nasıl geleceğimi söyledim. bana önceden subata kadar hak verdiğini gelmezsem mahkemeye gideğini söylemişti. Bende ona asıl bunu benim yapmam gerektiğini eğer subatta gelmeyecekse şimdiden mahkemeye gitmesini söyledim. 12 sinde aradı avukata gitmiş anlaşmalı boşanmaak istiyomus hemen kendince hesaplamalar yapmıs benden 30 bin tl istiyor evdeki hakkını bana devredecekmiş ben oralarda ev değiştirmeyecekmişim düzenimi bozmayacakmıs. eylülde okullar açılmadan yeni sayfa açalımmış. uzatırsam ben yıpranır rezil olurmusum falan filan. tamam dedim dik durdum bende avukatla görüşcem dedim. görüş bana haber ver dedi. bu kadar basitmiş 6 yııl bu kadar basit kolayca çöpe atılabiliyor. Çok yıkıldım anlatamam. Ben tanıdık bir avukata o gün gitmiştim adam güldü boşanma nedenine anlasın dedi böyle boşanan çift görmediğini değmeyeceğini söyledi anlattı pek çok örnek verdi .tamam ararsa geleceğimi mücadele edeceğimi söyledim adam bana anlaşmalı boşanmayla geldi. 2 gündür yemek uyku yok ben hakedecek ne yaptım iyi evgi dolu bir eş saygılı kendini bilen bir insan oldum hep ailesine diğer gelinleri gibi yapmadım hiç ama o kıymetli şimdi.mail attım dün ona içimdeki herşeyi yazdım. bu gece aradı beni avukatınla görüştün mü. Mail attım okudunmu dedim evet dedi umursamazca. Bak ben seni seviyorum gelecem ailende ne derse desin umursamayacam hıçkıra hıçkıra ağlayarak sensiz yapamam başka birini düşünemiyorum dedim. o bana yok gelsende ailemle görüşmezsin ben her hafta sonu gitcem gelmezsin çocuğumuz olur göstermezsin ben böyle birimiyim edim ne yaptım ailene simdiye kadar 3 mevzumuz oldum hep susan ben yanımda olmayan sen babanın ağlattığı ben yine. senin için razıyım dedim yok olmaz dedi ben seviyorum seni ama ilerde mutsuz olacağımıza şimdi ayrılmak en iyisi. Sonra şimdi mi aklın başına geldi şimdi okula gidince insanların yüzüne nasıl bakacakmısım kaç arkadasım kalacakmıs demeler. ben kötü bir sey yapmadım ama sen çook kötü biriymişsin ben anlayamamısım dedim boşunaymıs hersey benden iyisini ailene hizmet edecek sen ne dersen nereye gidersen gelecek birini bul bulabiliyorsan dedim bulurum dedi yüzsüzce allaha havale ediyorum dedim ve bitti. kaç saattir uykususuzum şimdi. Ama anladım nasıl birisi olduğunu artık. Beni gerçekten sevmedğini bu 3.ke yarı yolda bırakısı ki arkası gelir. Ailesi arkadasları ne tembihlediyse ona inanmıs yine. yani çomuzun yazdım biliyorum ama burda gördüğüm hep bir yerde erkeğin yön değiştirmesi. Seviyordu önceden söyle iyiydi diye geçmişe takılmamak gerek o geçmiş ve yalanmış. GGerçekten seven insan bunları yapar mı düşünmek gerek. ben elimden geleni yaptım diyorsanız içiniz rahat olsun değmeyecek insanlar için üzülmeyin kendinizi yıpratmayın hasta etmeyin. herseyin başı sağlık. Etrafımda çocuğu olmayacağını bile bile evlenen insanlar var deneriz olmazsa kader ben seninle hayat yolunda beraber ilermek için evlendim diyen adamlar var. En küçük seyde yuvasını yıkmayı göze alan zaten sizi hiç sevmemeiştir. üzülmeyin kendinize bir yol çizin şimdiden. Biliyorum çok zor bende çok kötü durumdayım ama yapacak birşey yok sizin için ailenizden bsakası üzülmüyor. benimde ailem arkamda bu çok önemli sizi haketmeyen birine kendinizi ezdirmeyin. ben ezdirdimde sonuç aynı. ben eşimin u dengesiz tutumlarından fesat düşüncelerinden sonra insanlığı karakteri ve psikolojik durumu hakkında bir karara vardım ve su an daha az üzülüyorum.Allah insallah hepimizin yardımcısı olsun işi gcü olmayanları okudum çok üzüldüm. onlar kadar belki daha fazla mücadele etsem herşeye boyun eğsemde olmadı. Vardır bir hayır o kadar dua ettim rabbim hayrlısını verir diyorum ben. Kendinize boşanmıs biri olarak ne yaparım diye üzülmeyin. insallah bizi hakeden iyi insanlar çıkar karsımıza.

Cok uzuldum yasadiklariniza. Kiymet bilmeyen kocalar, aileler. Seviyorum diye katlandiklarimiz ana karsi taraftan gordugumuz sadece bencillikler.. İnsallah bundan sonra beraber yaslanmaya, cocuk sahibi olmaya deger birileri cikar karsimiza.

Sakın üzülme noraz desem de biliyorum çok zor. Çünkü aynılarını ben de yaşadım. Ama kurtulmaya bak o adamdan çocuğun olmadan. Gerçekten çok rahatlayacaksın. Ohh bee dünya varmış diyeceksin. Ben Allah'a havale ettim sen de et. O kadar benzer şeyleri yaşayan insan varki. Bunun için boşanılırmıymış diyen de olursa desin. Yaşamayan bilemez seni o kadar iyi anlıyorum ki. Ama bırak dik durmaya çalış...

ah canım ya nasılsın şuan ben sürekli gidip gelen duygulardayım bir nefret ediyorum bir eski güzel günleri hatırlayıp üzülüyorum ağlamalar hıçkırmalar. çok kötüyüm. umarım sen iyisindir.

insan bir seferde silemiyo ki, kaç yıl sevdiğim adam bu. ilk yıllarımızı hatırladıkça o kadar üzülüyorum ki.. eminim ki biz başka bi şehire taşınmış olsak, ailesi uzağımızda olsa hiç problemimiz olmayacak. ama o da imkansız. büyük ailesinde, komşularında, herkes çok seviyo beni. ananesi bile beni anlatıyomuş torunlarımdna daha ilgili diye, güleryüzlü kızım diye. onun benim aileme gösterdiği ilgi, alaka benimkinin 5te biri ancak. hiç haketmedim bunları. allahım sen yol göster..

canim birtaraftan doru soyluyorsun bukadar yil konusup sevmissiniz birbirinizi bir seferde silemiyorum seviyorum dedine gore sende biraz sabretmeye bak bence ailesinde deyil sorun galiba esinizde annasilan sinirli birisi sen onun bardiyi zaman altan almaya calis cevap vermemeye bak o da barir soylenir senden cevap gelmeyince anlar kendi hatasini madem seviyorsun kolay evliliyinizi yikmayin derim belki duzelir sinirli kisiye cevap verirseniz dahada kotu oluyor cunku insallah duzelir araniz ...

Ahh Noraz.... Seninkine benzer bir durumu bende yasıyorum suan belirsiz bir durumdayım ''Ah erkekler'' konu baslıgında ''Esim bosanmak istiyor nolur yardım edin'' baslıgında yazdım...Senle tıpatıp aynı duyguları hissettim...

Son düzenleme:
Arkadaslar burdaki tavsiyelerin hepsini okudum ama aklım karmakarısık benim durumumuda okumanızı rica ediyorum
Şimdiden tesekkürler :((((

Son düzenleme:
HAyirlisi olsun hakkinizda. Uzucu ama ne yapacaksiniz? Esiniz kiymetinizi bilemedi. En azindan cocugunuz yok, bu isleri daha da kolaylastirir. Annesiyle otursun artik bosverin.

Sakın üzülme noraz desem de biliyorum çok zor. Çünkü aynılarını ben de yaşadım. Ama kurtulmaya bak o adamdan çocuğun olmadan. Gerçekten çok rahatlayacaksın. Ohh bee dünya varmış diyeceksin. Ben Allah'a havale ettim sen de et. O kadar benzer şeyleri yaşayan insan varki. Bunun için boşanılırmıymış diyen de olursa desin. Yaşamayan bilemez seni o kadar iyi anlıyorum ki. Ama bırak dik durmaya çalış...

Selamlar herkese. Artik onun sinirine tahammul edemem, tahammul ettim de ne oldu? Sonunda nerdeyse dayak yiyecektim. Bundan sonra geri adim da atmadigina gore, o noktaya gelir. Kaldiki, ayri kaldigimiz su donemde anladimki fiziksel olmasa bile psikolojk olarak surekli siddet altindaymisim. Aman simdi kizar, sunu soylesem bozulur, ay bu arkadasimla gorusmeyeyim, aman oraya gitmeyeyim diye diye kendimi o kadar kisitlamisim ki. Bahsettigim de anormal insanlar ya da yerler degil, liseden kizlarla bulusmak mesela. Hayatimi acaip kontrol ediyomus, ben izin vermisim tabi hata bende. Sonra o kizmasin sinirlenmesin diye diye sinmisim, renksizlesmisim. Bunlari farkettim ve biliyorum ki ben boyle degildim. Hayatim boyunca boyle yasayamam, cocuk yapmayi gectim. Bi de aileme, bbama kufur eden bi insan, artik onu ne eskisi gobi sevebilirim ne de sayabilirim. Onun annesinin babaanne olmasini ise dusunemem bile, kimbilir nasil deli eder beni herseye karisir kesin. Oyle iste. Ozetle zor da olsa artik yeni bi sayfa acma zamani. Herkese de allahtan kolaylik, sabir, saglik, guc ve caliskanlik diliyorum. Bunlar oldukca baska biseyden korkum yok...

ya canim benim hic tanimadigim halde nasil sevgi duydum sana karsi, Allah herkese senin gibi bir gelin nasip etsin. bekara esini bosamak kolay, ben bekarim, bosan demek haddime dusmez. ama yurutulecek bir evlilik de cok kalmamis gibi. yani ikinizi birlikte yaslanirken dusunebiliyor musun? Bu adamin tepkileri normalin disinda, belli ki bir takim sikintilari var. cocugunuz anladigim kadariyla yok. oludugunda onun genlerini yasiyacak. onun huylarini huy edinecek. ve sonrasinda bosansaniz da cocuk aranizda hep bir bag olarak kalicak. ustelik de yeniden bir evlilik yapip mutlu olma sansini az da olsa olumsuz etkileyecek.

yol yakinken donmek daha uygun gorunuyor. tek celsede bosa demiyorum ama karsina alip ciddi ciddi boyle giderse ayrilmak istedigini soylemelisin belki de. ya da bir uzmanla gorusmesi konusunda onu ikna etmeye calis cunku buna ihtiyaci oldugu cok acik. ama kabul edecek birine de pek benzemiyor. yani oyle tertemiz huylarin var ki, iyi aile kizisin sana sahip cikan, egitimin de iyi. seni cok daha fazla mutlu edecek, hic olmazsa insan muamelesi edecek binlerce insan illa ki vardir.

Cok sevdigim bir ablam var, komsumuzun kizi. ilk evliligi senin anlattigin gibiydi, otesinde isin icinde agir dayak da vardi. Simdi Allah bozmasin 2. evliligini yapti oyle guzeller ki beraber oyle mutlular ki, nurtopu gibi 3 de ogul verdi Allah onlara. Yani nazarim degecek diye odum kopuyor o derece sahane bir aile oldular. Darisi basina diyorum arkadasim. Allah kurtarsin, yolunu, onunu acsin insallah! seni hakeden ve degerini bilecek biriyle karsilastirsin. Anne ve babacigin icin de acil sifalar diliyorum..

ya canim benim hic tanimadigim halde nasil sevgi duydum sana karsi, Allah herkese senin gibi bir gelin nasip etsin. bekara esini bosamak kolay, ben bekarim, bosan demek haddime dusmez. ama yurutulecek bir evlilik de cok kalmamis gibi. yani ikinizi birlikte yaslanirken dusunebiliyor musun? Bu adamin tepkileri normalin disinda, belli ki bir takim sikintilari var. cocugunuz anladigim kadariyla yok. oludugunda onun genlerini yasiyacak. onun huylarini huy edinecek. ve sonrasinda bosansaniz da cocuk aranizda hep bir bag olarak kalicak. ustelik de yeniden bir evlilik yapip mutlu olma sansini az da olsa olumsuz etkileyecek.

yol yakinken donmek daha uygun gorunuyor. tek celsede bosa demiyorum ama karsina alip ciddi ciddi boyle giderse ayrilmak istedigini soylemelisin belki de. ya da bir uzmanla gorusmesi konusunda onu ikna etmeye calis cunku buna ihtiyaci oldugu cok acik. ama kabul edecek birine de pek benzemiyor. yani oyle tertemiz huylarin var ki, iyi aile kizisin sana sahip cikan, egitimin de iyi. seni cok daha fazla mutlu edecek, hic olmazsa insan muamelesi edecek binlerce insan illa ki vardir.

Cok sevdigim bir ablam var, komsumuzun kizi. ilk evliligi senin anlattigin gibiydi, otesinde isin icinde agir dayak da vardi. Simdi Allah bozmasin 2. evliligini yapti oyle guzeller ki beraber oyle mutlular ki, nurtopu gibi 3 de ogul verdi Allah onlara. Yani nazarim degecek diye odum kopuyor o derece sahane bir aile oldular. Darisi basina diyorum arkadasim. Allah kurtarsin, yolunu, onunu acsin insallah! seni hakeden ve degerini bilecek biriyle karsilastirsin. Anne ve babacigin icin de acil sifalar diliyorum..

cok sağolun hepiniz..destek olan hepiniz çok sağolun. allah razı olsun bu zor gunlerımde bana destek olan hıc tanımadıgım ama ınanın o kadar yakın hissettiğim sizlere.her gun yazamıyorum. babamdayım kurulu bilgisayar duzenım yok.ama her gun her an yazılanlara yorumlarınıza bakıyorum ve kendımı daha guclu hıssedıyorum.ınsallah ben de o ablan gıbı mutlu bır aıle kurabilirim. ınsallah. allah mesut etsın ne guzel.

son konuşmamızdan sonra yıne ses yok bu arada. ben de merak edıp maılıne baktım.taslaklarına ıkı dokuman kaydetmıs bır tanesı bosanma dılekcesı bırı de anlasma protokolu. bırbırımızden bısey talep etmıomusuz herkes kendı aldıgı esyayı alıyomus falan fılan.ben davacıyım oyle yazmıs. kaydetmıs oraya. hareket yok herhalde benden beklıyor. bı yandan da uzerınde calıstıgı bır proje vardı aksamları. onun teslımıne 2 hafta kaldı bılıyorum tarıhını. herhalde ona konsantre oldu duzenını bozmak ıstemıyor. ama ben bozmayı bılırım. sınır oldum dun dusununce. hem evde kurulu duzende keyif catsın tek basına hem arabaya bınsın.oh ne ala memleket. annesine tasınmak zorunda kalınca o da sıgamayacak orayai rahat edemıycek biliyorum. ben burda babama nasıl tekrar sıgacagım dıye dusuneyım. o koca evde yayılsın. kimbilir kardesi ana babası da kalıyo mudur orda..

cok kardesız bız. evde ben gittikten sonra herkese 1 oda düstü. herkes yerlestı tabı benım odamda kardesım vardı. sımdı paylasıyoruz ılk defa oda paylasıyorum va garıbıme gıdıyor. herkes tabi cok iyi beni rahat ettirmeye ugrasiyolar ama yine de ben sonradan gelenim simdi.. kendıme ayrı ev mı tutsam dedım ama babama soyleyemedım. bı yandan ıkısı de rahatsız annemle babam.evde olsam onlarla ılgılensem daha ıyı. aman ne bileyım. ama yıne de sımdı sıgamıycam bu odaya cok kıtabım var calısma duzenım olsun ıstıyorum kıtaplık masa vs. bakalım ne olacak..

babama dedim bugün arayalım baslasın surec. boyle suruncemede kaldı mı daha kotu. esyamı da alacagım evden. bu haftasonu bılıyorum kı orda kalcak kardesı de kuzenlerı de guya yetıstırmeye calıstığı ıse yardım edecekler.daha onceden oyle oldu cunku birkaç gün gelip kaldılar yardım modunda. ıstemıyorum kımse benım yorganımda nevresımımde yatmasın. tenceremde yemek pısırmesın. sacma geliyodur belkı sıze bunlar. ama oyle ıste. evde ben yokum rahat rahat yayılsınlar ıstemıyorum. butun beyaz esyamı da alıcam bakalım nasıl yemek pısıyomus. havlu bıle bırakmıycam evde. ıcım sıstı ya nıe bu kadar sıkıldıysam. sabrım kalmadı artık sanırım beklemede suruncemede kalmak daha kotu benım ıcın.

Son düzenleme:
Ahh Noraz.... Seninkine benzer bir durumu bende yasıyorum suan belirsiz bir durumdayım ''Ah erkekler'' konu baslıgında ''Esim bosanmak istiyor nolur yardım edin'' baslıgında yazdım...Senle tıpatıp aynı duyguları hissettim...

canım benim. allah yardımcın olsun. hayırlısını nasıp etsın. uzulme cunku degmıyor. verdığımızle çabaladığımızla kalıyoruz. nlar bizim içn bu kadar uğraşmaz emin ol. veren taraf bir kere oldun mu şımarttın mı bir kere artık çok zor. ben bunu anladım. kimseyi göklere çıkarmamk lazım seviyorum diye. çünkü senin tutup da çaba gösterip de bir yere getirdiğin adam seni beğenmiyor sana saygu duymuyor sonunda.senın için ölen adam düşün. o kadar yazık ki... bir kere hayatta ben bencil olmayı deneseydim. kendi isediğim giib davransaydımi haksızlık karsısında ona da ailesine de hepsine diyebilseydım gercek fikrimi. kotu gelin olsaydım da karıstırmasaydım kimseyi. ama ıste bunlar hep ders hayat dersi. harcanan bir asktan geriye hıcbırsey kalmadı. beyhude gectı yıllar demıs sair...

ah canım ya nasılsın şuan ben sürekli gidip gelen duygulardayım bir nefret ediyorum bir eski güzel günleri hatırlayıp üzülüyorum ağlamalar hıçkırmalar. çok kötüyüm. umarım sen iyisindir.

canım benım uzulmemeye calıs. yalnız kalma.dısarı cık kendıne yenı hobiler bul. arkadaslarla sık gorus ama ıstemıyosan bahsetme olanlardan. onlara da soyle konusmak ıstemıyorsan anlayacaklardır. ne yapalım kader boyleymıs.yasanması gerekıyormus. emın ol o senın uzuldugun kadar uzulmuyodur. erkekler donuk yuzeysel tıpler. en hassas olanı bıle bır kadın kadar olamaz. o yuzden uzulmuyodur o onu dusun. kendı kendıne ben nıye uzulecegım benı haketmeyen bır ınsan de. kendını motıve et. ben oyle yapıyorum. ne yapalım. hayat devam edıyor. etmek zorunda. ınsallah karsımıza bizi hakedenler çıkar.

Allah yardımcınız olsun.
Önce canan, sonra can derler. Ama sizin eşiniz anneci ise, bu evlilik depresyona sokar çıkarmaz.

Back