• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çıldırmak üzereyim ne olur bi akıl verin, boşanmalı mıyım?

Sizin adiniza cok Sevindim...Demekki yavas yavasta olsa esinizin kafasina dank etmege basladi...kararli oldugunuzu anladi, isin ciddeyitinin farkina varmaga basladi insallah...Sizde fevri davranmayin bence ama bellide etmeyin, kararliliginizi devam ettirin, nekadar ciddi oldugunuzu anlasin...ama tavir ve olaylarla degil.konusarak halletmeye bakin,birbirinizi anlamaya,hissettiklerinizi aciga vermeye bakin..ne bileYim mesela dön derse,sana güvenemem nekadar bitmesi. Istesem artik mantikli olucam olmazsa bi süre ayri yasayalim sen annenelere tasin bende annemlerde,ölcüp tartalim..bidaha ayni seyler olucak istemiyorum ben falan...yani esinizin tavrina göre serbet verin,ama böyle olmiycani iyice kavrasin dahada tutussunki anlasin...zaten tutusmus gibi...allah yardimciniz olsun...

oyle olur mu? Benim kalbim de cozulsun istiyor mantigim yanlis olcak devam etmk diyor.. Bilmiyorum. Ben de desem ki devam etmek istiyosan 1. Annenlere haftada 1 gideriz. 2. Seninkilere gittigimz her sefer bizimkilere de gideriz. 3. Bayramlarda da seninkilerde cok kalmak yok ayni gun sayisi kalincak. 4. Bi daha hakaret kufur el kol hareketi kendine hakim olamama duymak istemiyorum( gerci bunu nasil bilicem nasil emin olucam) 5. Terapiye baslicaksin. Beraber de gidebilirz. 6. Beni kisitlamaktan arkadaslarimla gorusmemi engellemekten vazgec. 7. Benden habersiz misafir cagirmak yok. 8. Evdeki her isi yariyariya yapariz yardim edicksin daha fazla. 9. ve en onemlisi ailemizle ilgili kararlari biz alicaz annen degil. Bu gibi seyler canimi sikanlar . Bunlari desem kabul etti diyelim bi sans daha versem? Ama herkes gicik oldu ailem arkadasim siz de dahil, herkes birak bunu adam ilmaz diyo:( ama inanin ben de bitti artik diye kendimi teselli etsem de arayinca sesinin toni fln nasil pisman geldi.. Bi garip oldum hemen yelkenleti indirdim, ne yazikki.

zaten boşanma fikrine kendini alıştırmıştın..iyice pişman olup,yalvarana kadar yelkenleri suya indirdiğini belli etme..onsuzda mutluymuşsun gibi hareket et..eğer tekrar biraraya gelmeeye karar verirseniz artık sağlam,dik ve kuralalrını kesin koymalısın ki bir daha aklına estikçe erkeklik adı altında esip gürleyemesin,bir dahakine dönüşünün olmayacağını bilsin.. vazgeçilebieceğini iyice hissetsin..

Sizin adiniza cok Sevindim...Demekki yavas yavasta olsa esinizin kafasina dank etmege basladi...kararli oldugunuzu anladi, isin ciddeyitinin farkina varmaga basladi insallah...Sizde fevri davranmayin bence ama bellide etmeyin, kararliliginizi devam ettirin, nekadar ciddi oldugunuzu anlasin...ama tavir ve olaylarla degil.konusarak halletmeye bakin,birbirinizi anlamaya,hissettiklerinizi aciga vermeye bakin..ne bileYim mesela dön derse,sana güvenemem nekadar bitmesi. Istesem artik mantikli olucam olmazsa bi süre ayri yasayalim sen annenelere tasin bende annemlerde,ölcüp tartalim..bidaha ayni seyler olucak istemiyorum ben falan...yani esinizin tavrina göre serbet verin,ama böyle olmiycani iyice kavrasin dahada tutussunki anlasin...zaten tutusmus gibi...allah yardimciniz olsun...

Insallah anlamistir allahim degisse biseyler ne cok isterdim.. Soyle hep kuzu gibi olsa. Konusup anlassak ne guzel olurdu. O zaman yrn esyalarimi almayayim mi ben yrn konusayim mi once? Ya da yrn da gecsin yalniz kalsin evde iyice sikilsin. Cagirmadi demekki kuzenini kardesini ya da belki ailesi gitmeyin dedi onlara ben evde yokum die. Yok ya gerci bayramdan once gitmisti kizlardesi. Bilmiyorum neyse ama konustugumzda evde yalnizdi uzgundu sesi. Oh olsun. Benim yasadiklarimi yasasin insallah. O anasi babasi dayisi gelmeden eve donmicem. Onlar gelip pasa pasa babami , amcami gorucekler ezilip buzulecekler. Beni oyle alirlar ancak. Kocam olucak terbiyesiz de bbmdan amcamlardan ozur dileyecek. Onlarin kalbi benden cok kirildi.

Aynen öyle biraz yumusadi diye sizde yelkenleri suya indirmeyin...tam anlamasi icin nekadr ciddi oldugunuzu görmesi lazim...ailenizden özür dilemesindede haklisiniz...ele zaten ailenizi ezdirmeyin,bakin zor zamaninizda onlar yaninizda...Esyalrin hepsini olmasada sahsi esyalarinizi alin derim bu inda bi burukluk yaratacaktir eger seviyorsa e ayrilmak istemiYorsa,genede kendiniz bilirsiniz...bunadan sonra akillica adim atmalisiniz eger biseylerin degismesini istiyorsaniz,ücüncü kisilerin karismasina izin vermeyin ama ailenizide cigneyip is yapmayin onlarin rizasini alinki hep arkanizda olsunlar ve esinizde sizi yanliz bulmasim...insallah hersey gönlünüzce olur...

zaten boşanma fikrine kendini alıştırmıştın..iyice pişman olup,yalvarana kadar yelkenleri suya indirdiğini belli etme..onsuzda mutluymuşsun gibi hareket et..eğer tekrar biraraya gelmeeye karar verirseniz artık sağlam,dik ve kuralalrını kesin koymalısın ki bir daha aklına estikçe erkeklik adı altında esip gürleyemesin,bir dahakine dönüşünün olmayacağını bilsin.. vazgeçilebieceğini iyice hissetsin..

Belki de cok gaza getirdim kendimi belki hicbirini kabul etmicek zaten. Ailesine karsi noraz dedi ondan gelemiyorum durumuna dusurmek istemicektir kendisini. Egosu yuksek sonucta bana kabul ettim der ailesinin yaninda yine ayni davranabilir de. Bilmiyorum ya simdi umidim azaldi yine. Bisey degirsir miki? Kararli bi durus sergilemem lazim.

Aynen öyle biraz yumusadi diye sizde yelkenleri suya indirmeyin...tam anlamasi icin nekadr ciddi oldugunuzu görmesi lazim...ailenizden özür dilemesindede haklisiniz...ele zaten ailenizi ezdirmeyin,bakin zor zamaninizda onlar yaninizda...Esyalrin hepsini olmasada sahsi esyalarinizi alin derim bu inda bi burukluk yaratacaktir eger seviyorsa e ayrilmak istemiYorsa,genede kendiniz bilirsiniz...bunadan sonra akillica adim atmalisiniz eger biseylerin degismesini istiyorsaniz,ücüncü kisilerin karismasina izin vermeyin ama ailenizide cigneyip is yapmayin onlarin rizasini alinki hep arkanizda olsunlar ve esinizde sizi yanliz bulmasim...insallah hersey gönlünüzce olur...

Insallah hayirlisi olur benim icin. O Zaman yarin esyalarimi alicam ztn onceden karar vermistim diyim arayip, sonra pzt konusuruz diyim.

Yukarıda saydığın 5-6 maddeyi şart gibi sürme faydası olmaz.
Hayalindeki eş profili ve beklenti gibi söyle mutlaka kendisi içinden bazılarını yapmaya çalışacaktır.
emrivaki gibi olursa gurur yapar hiç olmaz...
Sanki dediğim yolda ilerliyorsunuz aklın yolu bir...

canım bence sen en kötü duruma göre hazırla hep kendini, asla ona taviz verme çok kararlı olduğun mesajını alsın senden
hatta bence evine gidip bikaç özel ufak tefek eşyanı alabilirsin ki bu onu biraz daha yaralar bence
eğer eşin gerçekten seni seviyosa, senden ayrı yaşamayı göze alamıyosa, yeterince pişman olmuşsa gelip senden ve ailenden özür diler ve bidaha bu yaşananların tekrarlanmıyacağının garantisini verir, sen de o zaman tekrar oturup düşünürsün ve kararını verirsin
ama bence şu aşamada asla ona taviz verme, hayatından gayet memnunmuşsun gibi davran ve onunla konuşursan da eski konuları açıp sen şöyle şöyle yaptın gibi konuşma sadece boşanma mevzusuyla ilgili konuş, çünkü anladığım kadarıyla senin eşine o tarz konuşmak pek yaramıyo o da seni suçlu çıkarıyo

oyle olur mu? Benim kalbim de cozulsun istiyor mantigim yanlis olcak devam etmk diyor.. Bilmiyorum. Ben de desem ki devam etmek istiyosan 1. Annenlere haftada 1 gideriz. 2. Seninkilere gittigimz her sefer bizimkilere de gideriz. 3. Bayramlarda da seninkilerde cok kalmak yok ayni gun sayisi kalincak. 4. Bi daha hakaret kufur el kol hareketi kendine hakim olamama duymak istemiyorum( gerci bunu nasil bilicem nasil emin olucam) 5. Terapiye baslicaksin. Beraber de gidebilirz. 6. Beni kisitlamaktan arkadaslarimla gorusmemi engellemekten vazgec. 7. Benden habersiz misafir cagirmak yok. 8. Evdeki her isi yariyariya yapariz yardim edicksin daha fazla. 9. ve en onemlisi ailemizle ilgili kararlari biz alicaz annen degil. Bu gibi seyler canimi sikanlar . Bunlari desem kabul etti diyelim bi sans daha versem? Ama herkes gicik oldu ailem arkadasim siz de dahil, herkes birak bunu adam ilmaz diyo:( ama inanin ben de bitti artik diye kendimi teselli etsem de arayinca sesinin toni fln nasil pisman geldi.. Bi garip oldum hemen yelkenleti indirdim, ne yazikki.

Noraz, öncelikle bu senin evlililiğin..bizim, arkadaşlarının vs gıcık olmasıyla hareket etme. Evet herkeste kötü bir izlenim oluştu ama bu senin evliliğin, arkadaşlarının ya da kendi ailenin evliliklerinde de kötü zamanlar yaşanmıştır. Onu tanıyan sensin. Oturup konuşmaya , evlililiğinize bir şans daha vermeye, yeni bir sayfa açmaya değer bir insan mı onu sen biliyorsun . Karşılıklı kimse yanınızda olmadan bir konuşun, isteklerini kararlılıkla söyle, onu sevdiğini de söyle, bu olaylar tekrar ederse evliliğinizin yürümeyeceğini anlat, çok yıprandığını bu tarz şeyleri artı kaldıramayacağını anlat, bak bi bakalım onun tavrına, hemen öyle asıp kesmeyin, boşanma lafını geçirmeyin bence, daha çok yeni evlisiniz,onun da pişman olduğunu görürsen yeni bir sayfa açın. Daha çok yeni evlisiniz. Evlililiğin ilk zamanları böyle kötü geçebiliyor maalesef. bir laf vardır ya Ahmetten boşanıp Mehmetle uğraşma diye :27:

Allah yardimcin olsun cocuk olmamasi buyuk sans bence cunku sıkıntıyi hep cocuklar cekiyo..

Noraz anladığım kadarıyla sen boşanmaktan ziyade eşinin burnunu sürtüp şartlarının yerine getirilmesini istiyorsun. Fakat şu aşamada bu mümkün değil. İKi seçeneğin var;
-Ya gidip dilekçeyi (blöf bile olsa) mahkemeye vereceksin -ki eşin senin ciddiyetini anlasın
-Ya da eşine şartlarını sunacaksın, bunları kabul etmezse de boşanacaksın. Eşin kabul etse bile bu durum iki ay sürer. Egosu yüksek bir adam bir blöfle tüm söylediklerini bir cırpıda yerine getirmez.

Evliliğiniz gittikçe yaralanıyor. Ayrı kalmalar, aileler, senin bir telefonla yelkenleri suya indirmen, dört gözle eşini beklemen vs vs. Eğer bu özlemle yeniden bir araya gelirseniz ilk yıkımınız daha şiddetli olur. Bugün arkanda olan ailenin de güvenini, inancını sarsmış olursun.

Ben senin yerinde olsaydım, eşyalarımı almaya gider, gitmeden önce de onunla konuşur, mahkemeye dilekçemi vereceğimi, eğer istemezse çekişmeli boşanacağımızı vs söylerdim. Ama söylemeden olmaz. Blöf bile olsa önce konuş sonra ver dilekçeni.

Öyle biri çıksa bile o kişi sana her ne şekilde yaklaştığında oda şöyle derdi yapardı şeklinde karşılaştırma yapmaktan kendini alamayacaksın.

Bu kişide sevmediğin-istemediğin bir yön ya da davranış olduğunda o olsa böyle yapmazdı şöyle yapardı vb.

İşte ilkler unutulmuyor.

Bu yorumunuzla bir önceki yorumunuz garbime gitti
ben ikinci evliligimi yaptim dört sene oldu ve iki cocugum oldu
hic bir sekilde birinci evliligimi aratmiyor (siddet, aldatma, icki, kumar) olmadigi halde
hic bir karsilastirmada olmadi

yuva yikmak yuva kurmaktan daha zor emin olun

diyelimki bosandilar ve ilerdeki zamanlarda evlendi konu sahibesi
esinin kufurlerinimi hakaretlerinimi ozleyecek ustelik kizina sahip cikan bir babaya yapilan kufurler var ortada
ani cikislarini psikolojik siddetlerinimi ozleyecek?

genellemeleriniz yerinde degil ama tabii sizin dusunceniz

Bu yorumunuzla bir önceki yorumunuz garbime gitti
ben ikinci evliligimi yaptim dört sene oldu ve iki cocugum oldu
hic bir sekilde birinci evliligimi aratmiyor (siddet, aldatma, icki, kumar) olmadigi halde
hic bir karsilastirmada olmadi

yuva yikmak yuva kurmaktan daha zor emin olun

diyelimki bosandilar ve ilerdeki zamanlarda evlendi konu sahibesi
esinin kufurlerinimi hakaretlerinimi ozleyecek ustelik kizina sahip cikan bir babaya yapilan kufurler var ortada
ani cikislarini psikolojik siddetlerinimi ozleyecek?

genellemeleriniz yerinde degil ama tabii sizin dusunceniz

Üzerinize alınmayın lütfen.
Keşke ikinci evliliği herkesin sizin gibi olsa... Temennimiz bu.
Siz şanslıymıssınız.
Tümü benim dediğim gibi olmadığı gibi tümüde sizinki gibi olmayabilir.
İlk olması üniversiteden beri tanışılması vb. bunları bırakmak daha zor olabiliyor.
Demek istediğim buydu...
Size de mutluluklar.

Belki de cok gaza getirdim kendimi belki hicbirini kabul etmicek zaten. Ailesine karsi noraz dedi ondan gelemiyorum durumuna dusurmek istemicektir kendisini. Egosu yuksek sonucta bana kabul ettim der ailesinin yaninda yine ayni davranabilir de. Bilmiyorum ya simdi umidim azaldi yine. Bisey degirsir miki? Kararli bi durus sergilemem lazim.

Bence dikkatli olman gerekir. Sen esini hala seviyorsun. Ben simdi kendimden biciyorum: Esimle tartistigimizda filan ona o kadar sinir oluyorum ki, adeta kendisinden nefret ediyorum. Kafamdan gecen tablolar hep karanlik oluyor, sanki o benim hic gonlumu almayacak, boyle gidecekmisiz gibi. Duygulari cok ekstremde yasiyorum. Ama oyle olmuyor, kus oldugumuz donemde bir seye uzulse filan ne kadar kizmis olsam da birkac gun sonra uzuluyorum ona, sefkat ediyorum filan. Her sey durulunca o da gonul aliyor.

Burada samimi duygularini paylasmaktansa stratejik davranmaya calisiyorsun. Ama bence bu da riskli. Bu kadar gururlu bir insansa sen blof yapip dilekce verdikten sonra, belki de tamam artik bitti o bitirdiyse ben haydi haydi bitirdim filan diyecek. Esini en iyi sen tanirsin. Esini seviyorsun, samimi bir ozre bakiyor is. Sen de blof yapacagim derken, onun damarina basma dikkat et. Madem uzgun, sen de belki konusurken iyi niyetlerini dile getirirsen (burada senin kayitsiz sartsiz barismak istediginden bahsetmiyorum, ugrasalim bu yuva kurtulur gibisinden) belki duzelir. Bilemiyorum ama o insallah hatasini anlar, orta yolda bulusursunuz yuvaniz da yikilmamis olur diyorum.

Ikinizin de ortak arkadasi, iki tarafi da teskin edecek birisi yok mu? Bence rica edin taraflarla konussun. Ayrintilari bilmesine gerek yok, yuvanizi yilmayin soyle boyle diye bir konusma yapsin.

Esinizin o ses tonuyla aramis olmasini ben cok onemsiyorum ve atilmis bir adim olarak goruyorum. Yoksa insan sesine yapmacik bir nese katip 2 dakika numara yapabilirdi. Verdigi mesaj var bence.

Noraz'cım geçmiş olsun. Ortadaki yorumları okumadım sadece ilk yazdığına bakarak söylüyorum sende darılma ama 3. kişileri çok karıştırmışsın ilişkinize amcalar dayılar. Offf ki off. İnşallah düzelirsiniz.

böyle biriyle mutlu bir evlilik sürdürmeniz çok zor.çocuk yokken boşanmak sizin için daha iyi olabilir.hayırlısı olsun hakkınızda.

Ikinizin de ortak arkadasi, iki tarafi da teskin edecek birisi yok mu? Bence rica edin taraflarla konussun. Ayrintilari bilmesine gerek yok, yuvanizi yilmayin soyle boyle diye bir konusma yapsin.

Esinizin o ses tonuyla aramis olmasini ben cok onemsiyorum ve atilmis bir adim olarak goruyorum. Yoksa insan sesine yapmacik bir nese katip 2 dakika numara yapabilirdi. Verdigi mesaj var bence.

Evet ben de onemsedim ama yine de yeterli degil ki. Ben gercek bisey yapmasini beklerdim gercek somut bir laf. Seni ozledim dese, ozur dlerim dese bu ikisinden biri bile beni yumusaticak zaten. Ama demez biliyorum.

Noraz'cım geçmiş olsun. Ortadaki yorumları okumadım sadece ilk yazdığına bakarak söylüyorum sende darılma ama 3. kişileri çok karıştırmışsın ilişkinize amcalar dayılar. Offf ki off. İnşallah düzelirsiniz.

Biliyorum inanin ben de pisman oldum. Basta babam seker hastasi uzulmesin sinirlenmesin sekeri cikmasin diye, daha anlayisli da bir yapisi olan amcamla konusmustum. Ama sonra isler buyuyunce pisman oldum, keske dedim sadece bbmla konussaydim cunku amcamlar da benim tam istedigim gibi davranmadilar tabiki kendi bakis acilarindan konustular. Ilk konusmada amcm mesela wvet haklisin noraz oyle davransa ben de cok kizardim demis ama bunu bana soylemedi. Cook sonra ogrendim bunu esimden, herkes senin haksiz oldugunu dusunuyo niye seni ariycaktim ki dedi. Inanamadim amcamin bunu dedigine cunku isin dogrusunu cozmek degilki bunun amaci, kendinin hakli olduguna bir an inanmis ve 20 gun olmus aramamisti. Amcma kizdim ama icimden yuzune bisey demedim. Anladim ki biz de farkli kusaklardayiz ayni bakis acisina sahip degiliz. Keske hic karistirmasaydim.

O kadar yakin oldugu arkadasi yok boyle seylerini paylasmaz kimseyle. Hem daha da karistirmak istemiuorum..

Back