• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çıldırmak üzereyim ne olur bi akıl verin, boşanmalı mıyım?

merhaba kızlar, yorumlarınızı tekrar tekrar okuyorum kaç gündür, ama içim öyle kuru ki, halsiz ki bişey de yazamadım. bi yandan yalnız da kalmadım kaç gündür, bayram telaşı ailemle geçti. yeni gelişmeler var. cuma günü dayısını aradım, bayramlaşmak için. geçmiş olsun dedi, baban hastaymış. hayor dedim değil çok şükür, iyi. biliyo musunuz olanları dedim, hayır bilmiyorum ama bi tatsızlık var tahmin ediyorum dedi. ben de dedim biz 2 haftadır ayrıyız,ben olanlara çok üzüldüm, hoş olmayan şeyler yaşadım. ne istersin, senle buluşup konuşalım mı dedi. siz nasıl uygun görürseniz dedi. ömerle konuşayım mı dedi, ben yine sen nasıl uygun görürsen dayı. tamam dedi o zaman ben bi onla görüşeyim. 2 gün sonra benimki babamı aradı, senle konuşcam baba diye. geldi bize bi karış surat,oturdum, babanem vardı, yengem de arkada oturdu. özetel bi hışımla geldi, sinirle ve tepeden konuştu, amcamlara kızmışmış, yok efendim annesiyle amcamın konuşması münasip değilmiş.onlara çok garip gelmiş. senin haberin var mıydı baba dedi. aslında ben de annesiyle amcamın konuşmasının uygun olmadığını biliyordum, ama bu amcam da fevridir, babasıyle konuşamayınca annesiyel konuştu, sonra da dayısıyla konuşcam demişti. ben de boşver amca daha karışmasın dediğimde, daha ne olacaktı, karışma sen artık diye gitmişti. neyse bize gelme niyeti bişeyi düzeltmek değilmiş,annesinin intikamını almaya gelmiş kendince, nasıl böyle davranırsınız benim aileme tribi. babam da inanılmaz güzel konuştu, amcam yanlış yapmış demedi tabi, ama iyiniyetle konuştu, herkes szin iyiliğinizi ister dedi. bi saat konuştu. beni çok sevmiş, bana sahip çıkmış, biz norazla beraber büyüdük.bi sürü laf, ama azı güzel, çoğu çok inat, ters laflar. ailemle gelmedim çünkü onlar daha ılımlılar dedi. kimsenin buraya geldiğimden haberi yok diyo. dert ben değilim yani özetle, annesi. annesini ezdirmeyecek güya. babm da dedi ki annen niye üzülsün, ben niye üzüleyim, hangimiz isteriz ki çocuğum üzülsün, mutsuz olsun. siz daha yeni evlisiniz, kavga bu boyuta nasıl gelir, nasıl sinirlerine hakim olmaz insan dedi. o da dedi ki saygısı sevgisi azalmış, o anlamda bişeyler geveledi. bi de babam şey dedi, hadi dedi kızım hatalı, ben ona da söylüyorum dedi, zaten bunu söylemem lazım. o da diyoki e benim ailem de bana diyo sen hatalısın diye. babam e öyle olcak dedi. ama dedi yine de ne olursa olsun sen evin reisi değil misin? o zaman sen 10 kat çaba göstereceksin.kadın yanlış davransa, hatalı da olsa sen olgun olacaksın. sen 20 gündür niye aramadın, nerde karım diye düşünmedin? o da diyoki biliyorum ilk amcasındaydı, sonra sizin yanınıza geldi, emniyette olduğunu biliyodum. evden çıkıp kendisi gitti, aramam ben, o çıktığı gibi gelsin vs. bi de sevgililikte aramızda kalması gereken bişeyi de açık etti, o an da çok sinir oldum. dedi ki ben noraza hem sevgili hem baba oldum, evde sıkıntısı olduğunda ben teselli ettim, haftada 3 gün bende kaldı(haftada 3 gün diye de abarttı tabi, ama onda kaldığımı kızkardeşi filan biliyo- keşke hiç kalmasaymışım!! olaya bak hemen kullandı bana karşı). kimse bişey demedi tabi babam şaşırdı muhtemelen( kızar çünkü kalmama falan) yengem ordaydı, sen şimdi sevgililiği falan bırak, insan 10 sene de çıksa karşısındaki insanı evlenince tanır, o zaman gerçek karakterini görür,gerçek yüzünü tanır dedi. şimdi sizinki hep güç mücadelesi, aynı meslektensiniz, aynı yaştasınız, böyle zor geçer ilk yıllar ,biz de aynı kavgaları yaşadık,hala bile oturmyan şeyler var dedi, ama birbirinizi idare etmeniz lazım,birinin kavgada alttan alması lazım dedi. ama bizimki geri adım atmadı yine. doğru diyosunuz dedi o kadar.
babam da dedi ki tamam dedi, senin niyetin ne? o da biz ikimiz karar verelim norazla ( ama bu saate kadar ağzından devam etmeye dair bir laf çıkmamış, hep bitti bu iş anlamında konuşmaları ) babanem dediki siz ikiniz gidin içerde konuşun, ister dönünce konuşun. o da istanbulda dönünce konuşuruz dedi. sonra babam dönünce bir hafta içinde boşanıcaksınız, mahkemeye gidiceksiniz dedi. o da biz karar veririz, kimse karışmasın diyo yine. babam da tamam dedi, siz karar verin, ama uzatmayın, bir hafta içinde karar verin.
ailemden kimse istemiyo artık. ben seviyorum diye arayı bulmaya çalışan yengemler de dahil, sen dah aiyisine layıksın insan unutur diyo. ama sen karar ver, sonra içinde pişmanlık kalmasın diyolar. orda olan yengem seni hala sevdiği çok belli diyo, iki lafından birinde san baktı, söyledikleri öyle dedi. ama bence öyle olsa bile bu karakteriyle, bu tavrıyla çok zor. benim için gelmemiş adam, ben sandım ki geldi, barışırsak beni alıp gitmek istiycek. saf gibi eşya filan düşündüm küçük çantaya bişeyler koydum:43: ama derdi ailem nasıl onla konuşurmuş, nasıl annesiyle konuşurmuş.şimdiye kadar haberi yokmuş yeni öğrenmiş annesinden.
canımm çok sıkkın kızlar. ağlamak da ağlayamıyorum, bir iki dk ağladım yengemle konuşurken, o kadar. böyle içim kuru, sıkı bir can. iştahım yok bi yandan. dışarı çıktık kardeşler, kuzenler normal muhabbet sohbet, eğleniyorum güya, ama kafamın bi tarafında hep olanlar, söyledikleri. nasıl bu kadar saygısız konuşur babamla diyorum.amcama nasıl ismiyle hitap eder. bana da saygım kalmadı, sevgim azaldı minvalinde laflar. bir tek kul hakkından korktuğum için dedi. benim kul hakkımdan korktuğu için devam etmiş, ben norazı yine de bırakmam gibi bişey söyledi ilk geldiğinde anlamamıştım. anlıyorum ki kul hakkından dolayı bırakmam, kaç yılını benle geçirdi demek istiyo, yani sevgi falan fasa fiso.

öyle işte. şimdi de mesaj atmıi akşam iş çıkışı konuşalım diye. halim de yok, sabah yol yaptım, otobüs yorgunluğu üstümde. bişey demedim daha. yarın konuşurum desem daha iyi sanırım, dinlenmiş, dinç bir şekilde.

Son düzenleme:
Sadece ilk yazdığınız yazınızla son mesajınızı okudum. Aradaki yazılanları bilemiyorum ama bence çocuğunuz olmadığı için çok şanslısınız bu ilşkiyi hiç uzatmamalısınız. Ne kadar erken yolları ayırırsanız o kadar çabuk toparlarsınız hayatınızı.

MErhaba, yazdıklarınızı okudum biraz.Çok üzgünüm bu kadar acımasız olduğum için ama bence eşinizle ilgili hiçbir beklenti içine girmeyin. Biran önce kendi yolunuzu çizin.İlerde daha çok canınız yanmasın.( Fiziken / Ruhen)

Canim yaaa ne haldesin tahmin edebiliyorum...belliki esine akil vermisler hernekadar kimsenin haberi yok geldigimden desede ben inanmadim...sanki baskasinin agzindan konusur gibide gelmis size diye algiladim...herneyse sonucta aslinda gelis nedeni tam olarak sizin istediginiz gibi gelismedi,bence buda bi taktik,yani dönecegindin emin ama gittigin gibi gelmeni saglamaya ugrasiyorki simarmayasin gibisine...bencede yarin sakin kafayla konusun,hem hemen cagirdiginda atlamis gibi olmasin...iyi düsünün karar verin,eger bu davranislariyla ona geri dönerseniz bunca cileyi bosa cekmis olursunuz bisey degismez...esinizin huyunu suyunu siz daha iyi bilirsiniz,bence fazla alttan almamakki oda anlasin nekadar ciddi oldugunuzu,belki ozaman geri adim atar...bu iliskide hep siz geri adim atarsaniz hep siz alttan alirsaniz daha cok böyle sorunlar yasarsiniz...aileniz arkanizda,sizin ona muhtac olmadigini anlamasini saglayin ki kaf dagindan insin biraz kendine gelsin...iyi sisirmisler esinizi belli...allah yardimciniz olsun...

Canim yaaa ne haldesin tahmin edebiliyorum...belliki esine akil vermisler hernekadar kimsenin haberi yok geldigimden desede ben inanmadim...sanki baskasinin agzindan konusur gibide gelmis size diye algiladim...herneyse sonucta aslinda gelis nedeni tam olarak sizin istediginiz gibi gelismedi,bence buda bi taktik,yani dönecegindin emin ama gittigin gibi gelmeni saglamaya ugrasiyorki simarmayasin gibisine...bencede yarin sakin kafayla konusun,hem hemen cagirdiginda atlamis gibi olmasin...iyi düsünün karar verin,eger bu davranislariyla ona geri dönerseniz bunca cileyi bosa cekmis olursunuz bisey degismez...esinizin huyunu suyunu siz daha iyi bilirsiniz,bence fazla alttan almamakki oda anlasin nekadar ciddi oldugunuzu,belki ozaman geri adim atar...bu iliskide hep siz geri adim atarsaniz hep siz alttan alirsaniz daha cok böyle sorunlar yasarsiniz...aileniz arkanizda,sizin ona muhtac olmadigini anlamasini saglayin ki kaf dagindan insin biraz kendine gelsin...iyi sisirmisler esinizi belli...allah yardimciniz olsun...

aynen, ben de öyle düşünüyorum,şişirmiş yollamışlar. ben de mesaj attım, yoldan geldim yorgunum yarın konuşalım dedim. hemen terslenmiş, akşam iş çıkışı hazır ol, demiş uyuz. ben de ne farkeder ha bugün ha yarın,üşüttüm yarın iyi olurum yazdım. daha cvp vermedi.

ben de geri dönmek istemiyorum böyle, ne pişman bir hali var, ne çözüm bulmaya çalışmak var. burnu kaf dağında dediğin gibi. babam biraz onun gibi sinirle konuşsa kavgaya dönecekti, çok iyi konuştu, güzel güzel laf soktu, iyi etti onun seviyesine düşmedi.

şimdi buluşunca da muhtemelen boşanalım bitti bu iş artık diyecek.. ben de tamam öyle olsun, ben de istemiyorum , sende hiç bir ışık göremiyorum diyeceğim. bu evlilik böyle bitecek,içim kan ağlayarak. inadından evliliğini bitiren bi insan. ailesinin gururunu herşeyin üstünde tutan bir insan. ben dah ane yapabilirimki, fazla fazla yaptım,içim de rahat o konuda. öyle çok arayacak ki beni, ailesi de öyle, çok eminim bundan. neyse hayırlısı olsun artık ne yapayım, güçlü olmam lazım. bu saatten sonra zaten nasıl düzelsin, ailem de sinir oldu zaten kimse istemiyo.. sen ne diye çekicen, ne üzülücen diyip duruyolar. biliyorum haklılar, ama işte kaç yıldır sevdiğin insan bu. çok zor..:43:

Sadece ilk yazdığınız yazınızla son mesajınızı okudum. Aradaki yazılanları bilemiyorum ama bence çocuğunuz olmadığı için çok şanslısınız bu ilşkiyi hiç uzatmamalısınız. Ne kadar erken yolları ayırırsanız o kadar çabuk toparlarsınız hayatınızı.

biliyorum, haklısın. ailem de öyle diyo, ama üzgünüm çok.. bişeylerin değişmesini umdum hep, boşuna. değişmeyecek.

Cnm cok üzüldüm ...Allah yardımcın olsun inşallah ..seni çok ıyı anlıyorum ..ya ufacık birkıpırtı görsen karşında belki ok bir şans daha vlerim dieceksin , ama eşin çaba namına ufacık bir hareket göstermemiş ...aldığın alacağın kararlarda Rabbim hep yanında olsun inşallah ..

saçmalama ne iş karıştırması.eve gidip bi banyo yapıp dinlenirim dedim. iyi konuşuruz diye msj attım ben de şimdi. ne olacaksa olsun napiyim artık ..

Canını sıkma ..herşey olacağına varır cnm ..şuan konu senden çıkmış , anlayacağın top eşinde suan .. Hayırlısı olsun herşeyın

İstemiyorsa konuş gitsin noraz ya ...ne olacaksa olsun ..belırsızlık daha kötü sende farkındasın ..yarın konuştuğu uzada farklı olmucakkı

Canını sıkma ..herşey olacağına varır cnm ..şuan konu senden çıkmış , anlayacağın top eşinde suan .. Hayırlısı olsun herşeyın

sağol canım, ben de hep öyle diyorum, hayırlısı ise olsun, değilse olmasın hiçbişey, güzellikle, çirkinleşmeden bitsin kısa sürede. güçlü olmam lazım.. boşanmış olan kk kızlarının tavsiyelerini de mera ediyorum, herhalde bi şekilde geçicek gidicek bunlar, sonra daha güzel günler beni bekliyor değil mi? buna inanmaya ihtiyacım var, güçlü olmalıyım.

Cnm sın tatbiki öyle , boşanmak emınım çok yıpratıcı bir şeydir ama İnan dunyasında sonu değildi ,şuanın ilerısını cok düşünme ne yapman gerekiyorsa onu yap ... Hayır görünende şer şer görünende hayır vardır ...biliyorum yuvalar kolay kurulmuyor ,cok zor ...ama yapacak birşey kalmamışsa ???hakkında hayırlısı ne ise o olsun cnm

1 saat sonra işten çıkacağım ve bir yerde buluşacağız. heyecanlıyım, kötü bir konuşma olacak diye düşünüyorum. benim yapım sakindir, kavgaya çevirmem konuşmayı, ama eminim o yine bir hışımla gelecek, sayıp duracak sırf beni üzecek şeyler söyleyecek. boşanalım bitti diyecek. ben de bu saatten sonra hiçbişeyin değişeceğini düzeleceğini sanmıyorum zaten. en yakın arkadaşım da hiç uzatma bitsin mi diyor, iyi bence de öyle. deyip kalk masadan, boşuna uzamasın nasılsa bi yere varmayacak diyor. olabilir diyorum. bi yandan da ona söylemek istediklerim var, son konuşmada babam için amcamlar için takındığı saygısızca tavrı, kardeşime eksiketek demesi. şimdi bile sinir oluyorum, sen kendini ne sanıyosun herkese tepeden bakıyosun diyesim var.. öyle işte, heyecanlıyım.işin kötüsü ben sinirlenince doldukça doluyorum, sesim falan çatlıyo konuşurken, ağlarsam yandım.allahım inşallah ağlamam zayıf görünmek istemiyorum. sen yardım et yarabbim. kısa ve net olsun bitsin.

bundan sonra ne yapacağım nasıl bir yol izleyeceğim, bu konuşmada konuşmalı mıyım? boşanma şeklini sorar, anlaşmalı boşanalım der kesin. evde o kalıyor, ev kira. ben babamdayım şu an. özel eşyalarım orda, ev eşyamız falan bunları sorar, çünkü aralıktaki ilk boşanma mevzusunda eşyaları paylaşırız,altın sende kalır yok bilmemne demişti. ben de sen ne diyosun, burda yuva yıkılıyo eşya umrumda mı demiştim, hakikaten de öyle. ama şimdi yine bunları açar sanırım. ne üzücü. işin bu boyuta varması ne sevimsiz.

Insallah kalbinizin istedigi gecer görüsmeniz...olumsuzda olsa yipratmayin kendinizi, demesi kolay evet ama demekki degmezmis...siz elinizden geleni yaptiniz o kiymet bilmiyorsa kendi kaybeder...tabiiki zor zamanlar sizi bekliycek ama böylede sizin iin zir degilmi zaten...yinede umarim hatasini anlamistirda kurtarmak icin caba gösterir...

Konustuk uyuzla. Ben yurumuyo olmuyo dedim bitti dedim. O dediki anlat bakalim amcamlari nasil annesinin uzerine yollamisim onun uzerine yollamisim. Aileme bana ne hakaretler ne kufurler. Cosmalar ayni delirmeler ayni beni cildirtacak laflari tek tek buldu soyledi. Benim konusmaya niyetim yoktu, zivsnadan cikardi savunmaya gectim ben de. Yok annesine ne garezim varmis niye sevmemisim. Sevmesrm onun icin bunlari bunlari yapar miydim dedim. Benm annem hasta ben annene dedimki sen de annemsin yakin gordum iyi gecindlim istedim. Ilk kavgalarimizi annene anlattim ben ama o ne yapti, sana bir kere kizdi mi bana twvsiyeler ogutler, sana hicbisey. Ailemi suclayip duruyosun ben kendi aileme gidene kadar seninkine gittim kac kere, bir sonuc alamadim. Canima tak etti yaptiklarin ben mi suclu oldum simdi dedim. annene kirginligim beni bi kere bile arayip kizim nasilsin demedi niye boyle oldu demedi. ama evde doldurmus annesi oyle dolmus iste o hirsla babamla konustu saygisizca. Bi suru laf, kendini hakli cikarma cabasi. Tamam ailem karismasaydi e ama srninkiler her dakka icimizde. Kaldi ki aileler karisana kadar sanki evlilhmz cok mu iyiydi sen kendine bi bak su deli halini gor dedim. Onu bunu bosver kendinde hata gor dedim. Sen bosanmk istiyo msn dedi evet dedim gidelim mahkemeye. Yarin mi yarin. Yarin veriyoruz dilekcemizi. Bundan hicbirsey olmaz. Hala burnu kaf daginda hala anasinin derdinde. Benim aileme ettigi kufurun hakaretin sonu yok. Allah onu onlari hepsini bildigi gibi yapsin. Uzgndum sinirden catliycam su an. Arayip saymak istiyorum ona.pis terbiyesiz.

Ay vallahi asil simdi sinirlendim, icim hirsla doldu. Bu kadar gundur ayriyiz boyle hissetmedim, ustume yurudu olaylarin oldugu o gece bile. Ben ne sakinmisim. Diyo ki ben ona vurmusum ilk, kollarini tirmalamisim. Ustume yuruyen eli kolunu durdurmak icin olmus olabilir, sanki durup dururken yaptim adama bak. Kendini hakli cikarmak icin bahaneler. Delirtir insani yahu. Sabah avukatla gorusucem yarin nolucaksa olsun bitsin bu is!

Back