- 7 Nisan 2015
- 948
- 425
- 34
Baska arkadasida alinti yapmisim yanlislikla. Konu sahibide senin kadar guclu olsa keske.bende de vardı. istediğinle yaşa dedim. evimi, eşyalarımı topluyorum şu ara.
bana kalsa cevap verme, saçmalamalarına nasıl bir okkalı cümle istiyorsun. ayrıca okkalı cümleden anlayacak beyin ve kalp olsa zaten bunları yapmaz. kendini çırpına çırpına daha da batırıyorsun. ağır olmayı dene.İnanın ne dediyseniz haklısınız. Yarin konuşmak istiyormuş..
Bana şöyle en okkalısından cümleler kurabilirmisiniz.? Ne desem ne konuşsam yarin?
heheh güçlüyüm de mi? :)Keske konu sahibide senin gibi guclu bi kadin olsa.
ben de sen gibi diyorum, hayat arkadaşının canını yakan erkek, merhametsizdir, acımasızdır. halbuki ben ona zarar gelsin hiç istemem. bir şey olsa içimin yanmasından ağlarım. işte insanlık mertebeleri böyle. böyle erkekleri affeden de böyle yufka yürekli kadınlar oluyor işte. çok katı olsak biz de dayanamaz ve asla affetmezdik.Cool muyum degil miyim bilmem ama bende bir tokatla ayrilirim. Beni sevseydi eger bana zarar gelmesinden korkardi kendi elleriyle bana zarar vermezdi bu bir.. ikinciside bir kere yapinca orda mi birakacak? ilerde daha cok yapar cunku nasilsa affeden bir karisi var adamin..
Konu sahibinin durumu 'sadece' tokat degil, yok sayma var, baski var, hep benim ailem ilk sirada sen kimsin tavri var, tehdit var.. Daha bir yillik evlilikte bunlar dogal mi geliyor?
Karisini doven adam ilerde cocugunuda dover neden bunlari yasamak yasatmak istiyor anlamadim. Hepimiz sevdik bende kocami seviyorum tabi ki ama boyle bi evlilikte kalamazdim acikcasi.ben de sen gibi diyorum, hayat arkadaşının canını yakan erkek, merhametsizdir, acımasızdır. halbuki ben ona zarar gelsin hiç istemem. bir şey olsa içimin yanmasından ağlarım. işte insanlık mertebeleri böyle. böyle erkekleri affeden de böyle yufka yürekli kadınlar oluyor işte. çok katı olsak biz de dayanamaz ve asla affetmezdik.
heheh güçlüyüm de mi? :)
ama çok zor, sadece gururlu olmaya çalışıyorum. ama yok yere tüm düzenimin alt üst olması feci bir şey ve en kötüsü alışkanlıklardan vazgeçmek! Allah bu durumda kimseyi bırakmasın. dışardan çok net görülüyor da içine girince çok ağrılı ve ağlamaklı bi iş.
ama her şerde bir hayır, her hayırda bir şer vardır. konu sahibi huhuhuuuu bunu bil! olmuyorsa olmuyordur.
evet ya keşke anasının karnında kalsalarmış. oh misss. başımıza da bela olmazlarmış.En sancılı süreç..
Allahın rızasıyla kurduğun yuvayı,toplamak zorunda kaldığın zamanlar..
Sadece biraz zaman geçiyor inanki..
Benim 2 ay geçti boşanalı..
Çabasız insanlara daha fazla zaman ayırmadığım için şükrediyorum..
Sende şükredeceksin ileride..
ailemde ailem deyip..karısıyla aile olduğunun farkına varamayan adamlar evliliği hakketmiyor..
Ailesinin dolduruşuna gelip..evet ya keşke anasının karnında kalsalarmış. oh misss. başımıza da bela olmazlarmış.
Ailesinin dolduruşuna gelip..
Karımdır deyip arkalanmıyorsa..
Koca olmasına da gerek yok.. Annesinin eteğinin dibinde kalması daha iyi..nede olsa uzaktada,yakında da olsa yönetiliyorlar..
Aile büyükleri yapıcı olması gerekirken,yıkıcılar..
O zaman soyle diyebiliriz. "senin ananin gebelik testi negatif ciksaydı, benim hayatım şimdi pozitif olacaktı"evet ya keşke anasının karnında kalsalarmış. oh misss. başımıza da bela olmazlarmış.
O zaman soyle diyebiliriz. "senin ananin gebelik testi negatif ciksaydı, benim hayatım şimdi pozitif olacaktı"
ben senin kadar ailsenine tavrımı belli etmedim. görüşmemezlik yapmadım. ama ailesi hakkında ne hissettiğimi anlatmışlığım var. benim eşim de benimle hep güzel geçinir, birbirimizin isteklerini zevkle yaparız (ama diğer abilerini karılarını ezer, annesi de babası tarafından ezilmiş) bizim bu demokratik ilişkimiz herkese battı. eşim senin üzerinde otoritem yok, bundan sonra her dediğime evet diyeceksin diye tombaladan çıkar gibi bir lafla kavga başlattı. halbuki biz de sen öyle istedin, yok ben onu istedim derdi hiç olmazdı. böyle bir isteğe anlam veremiyorum dedim. zaten aileme de saygın yok dedi. hoppala! 10 dk sonra ara, her istediğime evet diyeceksen senle evli kalırım yoksa ben yokum dedi. şok geçirdiğim için aramadım. O aradı ve boşanıyoruz , seni istemiyorum dedi. aileme bana saygısı olmayan kadın istemem dedi. zorla beni adliyeye sürükledi ve dilekçe verdik. adli tatil diye bekliyoruz eylüle kadar.
aile baskısı işte böyle bir şey. şaşırmadım anlattıklarına. en şiddetlisinden ve en saçmasından yaşıyorum.
Merhaba Kızlar..
Ömrüm biter dertlerim bitmez, bitemez, bitmeyecek..
Sorunumuz; Aile. Eşimin Ailesi..
Bir hafta önce yaşadığımız olay yüzünden eşimin ailesiyle konuşmama kararı aldım (belirli bir süreliğine) ve eşim de bir sene sürmesin.. Bir seneden az sürsün dedi. Öyle böyle kapandı konu ve konuşmuyorum ailesiyle. Kendisine "ailendir, istediğin süre gidip gelirsin" demiştim, orası da tamam..
Gel gelelim eşim ailesiyle bu bir hafta süre içinde bir çok kez ailesine gidip gelmekteydi.. Açık söylemek gerekirse ve konumu ilk okuyanlara özellikle söylüyorum. Eşimin babası geri kafalıdır "kadın haklarına tamamen karşı oğluna kılıbık diyen sırf beni dinliyor diye bir babadır".
Yok babama gidicem babamla gidiyoruz şöyle böyle ister istemez benim yüzüm asılıyor yaşadıklarımız az buz değil.. Bunu da kendisi fark ediyor, yüz ifadelerimden. Herneyse, dün eğer karışmıyorsam gidip gelmelerine bu demek değildir ki hergün görüş.. Elbette eşin evdeyken eşinle ilgilenmelisin gibi sözler sarfettim, ahkam kesti sonra kabullendi.. Annesi bir gün önce ağzına geleni sayıp ertesi gün yolladığı yeneklerin hepsini çöpe attığımı gördü ve onada sinirlendi. Bende daha bide yememi düşünüyordun dedim? Sende yemedin bende attım dedim. Ona da bi celallendi.. Ve en son damla da bugün alışverişteyken.. Şakasına kolunu sıktım (hep yapardım birşey demezdi öyle abartılı birşey değil) bu sefer kendisi daha ağrılısını daha sinirlisini bana yaptı, birçok kez.. Noluyoruz? Abartma canımı acıtıyorsun dediğimde sende benimkini acıttın oldu.. Bende o canımın acımasıyla "zaten bir kaç gündür tuhafsın.. Kılıbık lafına gelip erkekliğini gösterme çabalarındasın" dedim.. O an da eve gelene kadar kavga..
Eve çıktım sessizce.. Arkamdan geldi konuşalım artık olmuyor böyle dedi.. Konuşalım dedim. Aileme karşı ne bu tavırların? Benim için ailem melek. Ailemi geçemezsin onlar en üst kademe.. Boşanalımmı? Dedi.. Bende tamam dedim boşanalım, ruh hastası ailenle uğraşamıyorum. Herşeye rağmen burdaysam senin için burdayım.. Ama sende böyle diyorsan aç şu davayı bana bir seneden beri boşanalım diyorsun boşaaaan! Diye bağırdım artık dayanamadım.
Konu ailesinin hakkındada olmasa ailesine tepkim de olmasa o ân. Tavırlı olmuş oluyorum.. Yok suratım asılmış oluyor.. İyice şizofrene bağladı. Bağrıştık çağrıştık, git aç dedim. Açacam zaten yeter ne sen yıpran nede beni yıprat dedi.. Aldı yastığını, yarin sakin kafayla yine düşünelim nolacaksa olsun dedi ve oturma odasına yatmaya gitti. Son sözlerimizi paylaşalım dedi en sonundada..
Kızlar sizce iyice içimi döken, yanlışıyla doğrusuyla mesaj mı atsam? Yoksa hiç birşey yazmayıp yarin olacağına mı bıraksam? Tavır alsam da sinirinden diyip, geçiştirmesi lazım değil mi? Kim haksız napmalıyım???
Siz olsaydınız napardınız?
Teşekkürler şimdiden
ayyy evet.kusura bakma ama yuh demek istiyorum. durup dururken hallenmiş eşin. canı boşanma çekmiş sanırım.
ayyy evet.öyle oldu gibi değil mi?
ağzında sakız, her aptal saptal tartışmada konu bir boşanmadan geçerdi. (ki hep kendi bi şeylerime kulp bulup yaratırdı tartışmaları)
sinirli işte bu adam da böyle, ne dediğini bilmiyor tartışırken, normalde beni çok sever diye tatmin ettim işte kendi kendimi. benimki de konu sahibininki de bana kızmasın ama "tam mallık" yani.
Valla işim gücüm var, Allaha bin şükür, dostum arkadaşım çok, beni bilen biliyor. benim ne kadar özverili olduğumu da. O gerzeğin de ailesinin de ne olduğunu biliyorlar. Hepsini geçtim Allah biliyor. Atlatıcam inşallah. hayat bir erkekten ibaret değil. bundan sonra çıkarsa doğru adam bahtıma ne ala, çıkmazsa da bakarım yoluma. Ama artık ne bana, ne de çevreme dil uzatacak insanı hayatıma karıştırırım, yani Allah böylelerini benden uzak tutar inşallah. Dersimi aldım. Hayat pembe değil. benim de piyangom umarım bundan ibarettir. Allah başka dertlerden korusun.sürekli boşanmayı, ayrılmayı ağzına alan erkek çok sinir bozucu. umarım mümkün olduğunca az hasarla atlatırsınız.