Çıkmazın ortasında, en dibindeyim.

OdunHatun

O bir odun'du, olsundu..
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2014
901
447
Merhaba Kızlar..

Ömrüm biter dertlerim bitmez, bitemez, bitmeyecek..

Sorunumuz; Aile. Eşimin Ailesi..

Bir hafta önce yaşadığımız olay yüzünden eşimin ailesiyle konuşmama kararı aldım (belirli bir süreliğine) ve eşim de bir sene sürmesin.. Bir seneden az sürsün dedi. Öyle böyle kapandı konu ve konuşmuyorum ailesiyle. Kendisine "ailendir, istediğin süre gidip gelirsin" demiştim, orası da tamam..

Gel gelelim eşim ailesiyle bu bir hafta süre içinde bir çok kez ailesine gidip gelmekteydi.. Açık söylemek gerekirse ve konumu ilk okuyanlara özellikle söylüyorum. Eşimin babası geri kafalıdır "kadın haklarına tamamen karşı oğluna kılıbık diyen sırf beni dinliyor diye bir babadır".

Yok babama gidicem babamla gidiyoruz şöyle böyle ister istemez benim yüzüm asılıyor yaşadıklarımız az buz değil.. Bunu da kendisi fark ediyor, yüz ifadelerimden. Herneyse, dün eğer karışmıyorsam gidip gelmelerine bu demek değildir ki hergün görüş.. Elbette eşin evdeyken eşinle ilgilenmelisin gibi sözler sarfettim, ahkam kesti sonra kabullendi.. Annesi bir gün önce ağzına geleni sayıp ertesi gün yolladığı yeneklerin hepsini çöpe attığımı gördü ve onada sinirlendi. Bende daha bide yememi düşünüyordun dedim? Sende yemedin bende attım dedim. Ona da bi celallendi.. Ve en son damla da bugün alışverişteyken.. Şakasına kolunu sıktım (hep yapardım birşey demezdi öyle abartılı birşey değil) bu sefer kendisi daha ağrılısını daha sinirlisini bana yaptı, birçok kez.. Noluyoruz? Abartma canımı acıtıyorsun dediğimde sende benimkini acıttın oldu.. Bende o canımın acımasıyla "zaten bir kaç gündür tuhafsın.. Kılıbık lafına gelip erkekliğini gösterme çabalarındasın" dedim.. O an da eve gelene kadar kavga..

Eve çıktım sessizce.. Arkamdan geldi konuşalım artık olmuyor böyle dedi.. Konuşalım dedim. Aileme karşı ne bu tavırların? Benim için ailem melek. Ailemi geçemezsin onlar en üst kademe.. Boşanalımmı? Dedi.. Bende tamam dedim boşanalım, ruh hastası ailenle uğraşamıyorum. Herşeye rağmen burdaysam senin için burdayım.. Ama sende böyle diyorsan aç şu davayı bana bir seneden beri boşanalım diyorsun boşaaaan! Diye bağırdım artık dayanamadım.

Konu ailesinin hakkındada olmasa ailesine tepkim de olmasa o ân. Tavırlı olmuş oluyorum.. Yok suratım asılmış oluyor.. İyice şizofrene bağladı. Bağrıştık çağrıştık, git aç dedim. Açacam zaten yeter ne sen yıpran nede beni yıprat dedi.. Aldı yastığını, yarin sakin kafayla yine düşünelim nolacaksa olsun dedi ve oturma odasına yatmaya gitti. Son sözlerimizi paylaşalım dedi en sonundada..

Kızlar sizce iyice içimi döken, yanlışıyla doğrusuyla mesaj mı atsam? Yoksa hiç birşey yazmayıp yarin olacağına mı bıraksam? Tavır alsam da sinirinden diyip, geçiştirmesi lazım değil mi? Kim haksız napmalıyım???

Siz olsaydınız napardınız?

Teşekkürler şimdiden

Bu adam iflah olmaz. Ailesiyle gorusmemen, onlara boyun egmemen batiyor bu adama, hep de batacak. Babasinin onunde sana tokat atip erkeklik taslayan adamdan bisey bekleme. Seviyorsun, dunyani onsuz dusunemiyorsun belki ama adam bosanmayi sakiz etmis agzina. Gozunu ac biraz, mesaj falan da atma. O senin ne yasadigini senden once bilmeli, senden once senin ruh halini anlayabilmeli, o kadar kisinin onunde yedigin tokatin senin icin ne kadar asagilayici oldugunu bilebilmeli. Ama nerdeee. Sen bosa ugrasiyorsun yuvam yuvam diye.

İçimi okudun.. Sana yemin ediyorum, çok bunaldım.. Çok yıprandım, bir kere olsun "boşanalım" demedim.. Dediysem de kendisi önce dediğindendir. En doğrusu bu olcak sanırım, boşanmak. Bir senedir evlendiğim ilk 15. Gününden bu yana boşanmak istiyor.. Neymiş ailesine savunmuş beni ama benim bu hala tavırlarım neymiş.. Surat asmalarım adlarını duyduğumda yemek dökmelerim imâlarım neymiş.. Onca şey yaşadım ben be adam! Bir kere de empati kur dediğim de kuramam o ailem diyor..

erkeği aileye yalnız gönderince sana doldurulmus olarak geri gönderiyorlar ..
ikinizin de hatası yok degil elbette ki..ama yarını bekle,sana bosanalım mı dediği için ilk adımı o atsın..
Bak bu cumle cok dogru, aynisi basima gelmisti. Ben kayinvalideme konduramazdim ama esim annesiyle küsünce hepsini anlatti bana. Evlerine tek gidince kadin bana giydiriyormus hep.

hep başa sarıyosunuz
kavga dövüş ilginç bi ilişkiniz var kendine özgü
mesaj atmak aynı evin içinde çok saçma değil mi?
bu evlilik ya sürekli böyle gidecek ya da bitireceksiniz
düzelmez çünkü ikinizin de yapmakta inat ettiği şeyler var
saygı da kalmamış değer vermek de.

ailesi için ya da değil size birden fazla kez şiddet uygulayan, nolursa olsun onlardan vazgeçmiceni söyleyen bi eşiniz var. boşanalım mı lafını sizin değil de onun etmesi size bi şeyleri anlatmalı artık bence bütün konularınızı okuduğum için bu yorumu yapıyorum mesajla soğuk olmakla tavır takınmakla çözülcek bi konu olsa on beş kere daha aynı konuyu açmak zorunda kalmazdınız .

Çok haklısınız, sizce ne yapmalıyım?

Senin terkedemeyecegini biliyor cunku, sen yuvani istedigin kadar koru. Ama bu adamin davranislari sana zarar veriyor farkinda degil misin? Ailesinin tavri zaten belli sana karsi. Yani ben boşan diyemem de terkedebilecegini bi goster de bi tarafi tutussun.

Bak bu cumle cok dogru, aynisi basima gelmisti. Ben kayinvalideme konduramazdim ama esim annesiyle küsünce hepsini anlatti bana. Evlerine tek gidince kadin bana giydiriyormus hep.
sorsan cocuklarının mutlulugundan baska birsey istemezler,sonra mutlu yuvasına çomak sokarlar.. cok malesef böyleleri Allah iyi insanlarla karsılastırsın

Sen ailenle gorusmuyorum demissin adam kabul etmis. Ama aile konusunda sorun cikarmaya devam etmissin. Erkek kafasi bu kadar sorunla ugrasamaz. Ailemi bi daha bulamam ama hanim cok diye dusunecek ama yarin ama uc bes ay sonra seni bosayacak gibi duruyor

Yani kaybetme korkusu yok, diyorsunuz ?
Boşanalım dedi tamam dedim..
Çıkıyımmı içerde mi yatiyim dedi..
Naparsan yap dedim içerde yattı yarin tekrar konuşuruz dedi. E hani az önce ben eminim artık boşanmak istiyorum demiştin? E git hadi aç davayı? Kardeşi bana ağzına geleni saymıştı, kardeşi hakkında ileri geri konuştuğum da o benim kardeşim diyor. E hani silmiştin bir hafta önce? Ya bu ilişki iflah olmaz.. Bu böyle de yürümez.. Siz napardınız ? Şuan ?

Ne yapiyim sen olsan napardın? Mesaj atarmıydın? Görüşmek istemiyorum ailenle ama tavır da almıyorum naparsan yap fln gibi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…