Kesinlikle çok iyi bir çözümhemşire 750 lira verse bile yeterli heleki yaşları yakınsa ohh mis
beraber oynatır, yemek yedirir, parka götürür kendi evladı içinde kendi içinde çok güzel bir fırsat olur
ama arkadaş pek bulunan çözümlere sıcak bakmıyorKesinlikle çok iyi bir çözüm
Kesinlikle. Bencede geçinilir. Yani çok net diyorum annem böyle yapsa asla baktırmam. İhtiyacı olsa hadi derim de. Keyfi alıyor bu parayı. Hayır ne yapacak çeyrek biriktirip merak ettim.ama arkadaş pek bulunan çözümlere sıcak bakmıyor
bir ilçe için 2300 lira çok az değil biz büyük şehirde 1800 lira maaşla geçinmiştik
tabi çocuğumuz yoktu ama kiramız 600 liraydı ama çok şükür geçinebilmiştik
geçim derdi gerçekten zor ama evladımın öyle kötü şartlarda büyümesindense evde bulgur pilavı yerim daha iyi
ben anneye kızmıyorumKesinlikle. Bencede geçinilir. Yani çok net diyorum annem böyle yapsa asla baktırmam. İhtiyacı olsa hadi derim de. Keyfi alıyor bu parayı. Hayır ne yapacak çeyrek biriktirip merak ettim.
Kısa bir not ( bu arada sanmayın ki annem oglumla cok iyi ilgileniyor.. elinde bir sigara.. balkonda içer içerde içmez.. kulagında telefon ne zaman arasam oglum ya kendi kendine oynuyor ya tv bakıyor bütün gün.. uyuyor birde.. ne zaman arasam annemin telefonu dakikalrca meşgul komşum bile diyor.. oglun kendi halinde oynuyor annene ne zaman sorsam içerde tv bakıyor uyuyor kendi kendine oynuyor diyor dedi aksamları cok eziyet ediyor bize bütün gün ilgisizlikten sanırım özlüyor... cok hırcınlaşıyor maddiyatsızlık cok zormuş)
Önümde 2 yol var ya devam ya tamam sizce ?bakıcı dediğim gibi olmaz artık bakıcı bul demeyin lütfen..
Oglunuzu kıreşe verene kadar siz bakın kıreşe verdikten sonra calışın derim.oglunuz inanın sizinle cok mutlu olur giden gunler geri gelmiyor.eşinin maşıda iyi idare ettikden sonra yeter bence .artık oglumu bakıcıya vermem annemede kalkıp anne sen git baskasıın cocuguna bak diyemem..
zam istediği zaman baskın basanın mantıgı en iyi çözüm mü dersiniz yoksa
2300 tl gecinmeye calışmakmı dersiniz hangisi ?
Aynen annesi ile arası iyi olsa annesi sendika başkanı gibi pazarlığa oturmaz. Ya da kızım bu ay eksiğine harca der.Her şey bir yana da çocuk tv karşısında büyüyor ve sen bakıcıya veremem diyorsun. Annenden kat kat iyi bakacak birini mutlaka bulursun bence... Ama neden bakıcı istemiyorsun onu anlamadım. Annemle aram bozulur lafı bahane geldi bana, çünkü aranız da iyi sayılmaz gibi.
Araba kredisi ödüyorlar 500 tlBen kim ne derse desin annelerin kayınvalidelerin çocuk bakmaya mecbur bırakılmasına inanılmaz sinirleniyorum.
Çocuk planlanıyorsa geleceği oturulur konuşulur ve bir sağlam yol bulunduktan sonra karar verilir.
Rızkı veren hüda dır.Kimseye boyun eğme.
Annen aba altından sopayı gösterip durmuş ,ama bence haklı 2. evliliğini yapan 70 yaşın dada olsa kadın ekonomik özgürlüğü olsun ister.
Kimin ne yaşadığını bilemeyiz burdan atıp tutması kolay tabi ama 2300 tl ye ben kesinlikle fıstık gibi geçineceğimi düşünüyorum.
2300 TL TOPLAM
750 TL KİRA
500 TL MUTFAK
600 TL İKİNİZİN HARŞLIĞI
200 FATURALAR
250 TL BEBEĞİN GİDERLERİ.
1 yıl bu şekilde idare edebilirsin,sonra birlikte çalışarak ,alamadıklarını yapamadıklarını ertelediklerini yaparsın..
Hatta bir süre bende yardımcı olabilirim sana.
Cook teşekkür ederim yorumunuz için sanrm en mantıklısı sizin dediğiniz gibi yapmak. inanın zor duumdaym... su an dışa vuramıyorum içime atıyorum kafamda şimşekler çakıyor elimden geldiğince evladmla ilgileniyorum öglen eve gidiyorum 1 saat oyun kuruyorum yazn hep parka cıkardm aksamları.. hiç aksatmadm aksam kesinlikle babası ile tv acmıyoruz bo lbol oynuyorz yemek yeme ortalıgı toplama vs saat 8 oluyor ve tam 2 saatimizi dolu dolu geçiriyoruz evet annemle hiç birşey yapmıyor ama o acıgı kapatmaya calışıyoruz..Zam alacağınızı anneniz bilmiyorsa söylemeyin. Sana zam yaparsam elime kalan yetmeyecek, birikim yap diyorsun kıt kanaat geçiniyoruz diyin.
İlla zam isterse 50 lirada anlaşmaya çalışın.
Aldığınız zam annenize giderse sanki hiç zam almamışsınız gibi düşünün. Çünkü rahatladık, mutfak masrafım ve benim, çocuğumun ihtiyaçları karşılandı demişsiniz. O yüzden işten çıkmamalısınız.
Ama bana sorarsanız bakıcı daha mantıklı. Daha önceki konularda da söyledim, yediğiniz iki lokma bile gözüne batıyor kocasının. Bu muameleyi yaptırmayın kendinize bence.
Daha da önemlisi bakıcınız olsa "tv izletme, şu saatte yatır, şunu yedir, kitap oku, parka götür" gibi şeyler söyleyebilirsiniz ama annenize söyleyemiyorsunuz. Evladınız burada mağdur oluyor. Yazıktır ilgi görmeden büyümemeli.
Ama siz bakıcıya vermeyeceksiniz, o yüzden sabredin. Birkaç sene dayanın sonrası devlet okulu. Biraz dişinizi sıkın ve işten sakın ayrılmayın.