Çıkmazdayız Ne Yapmalıyız Bilmiyoruz..

hemşire 750 lira verse bile yeterli heleki yaşları yakınsa ohh mis
beraber oynatır, yemek yedirir, parka götürür kendi evladı içinde kendi içinde çok güzel bir fırsat olur
Kesinlikle çok iyi bir çözüm

Ben bu durumda olsaydım annemin "Yavrum sıkışmayın , bu ay maaşımı almayayım" demesini beklemezdim.

" Anne bu ay sıkışacağız; paranı eksik vereceğim /yada sonra vereceğim " derdim.

Eşiniz haklı. Ama anlayışlı birisine benziyor.

Kesinlikle çok iyi bir çözüm
ama arkadaş pek bulunan çözümlere sıcak bakmıyor
bir ilçe için 2300 lira çok az değil biz büyük şehirde 1800 lira maaşla geçinmiştik
tabi çocuğumuz yoktu ama kiramız 600 liraydı ama çok şükür geçinebilmiştik
geçim derdi gerçekten zor ama evladımın öyle kötü şartlarda büyümesindense evde bulgur pilavı yerim daha iyi

Kesinlikle. Bencede geçinilir. Yani çok net diyorum annem böyle yapsa asla baktırmam. İhtiyacı olsa hadi derim de. Keyfi alıyor bu parayı. Hayır ne yapacak çeyrek biriktirip merak ettim.

Anladığım kadarıyla annen de pek iyi bakmıyor ve üstelik sürekli bırakmakla tehdit eder gibi oluyor. Yazık yavruya. Büyün gün televizyon karşısında. Gerekirse 1000 lira ver bakıcıya ama düzgün bakılsın. 500 lira yine iyidir mutfak masrafın için. Çalışmayı bırakmaktan kat kat daha iyidir. Çocuğun iyliğini düşün.

Kesinlikle. Bencede geçinilir. Yani çok net diyorum annem böyle yapsa asla baktırmam. İhtiyacı olsa hadi derim de. Keyfi alıyor bu parayı. Hayır ne yapacak çeyrek biriktirip merak ettim.
ben anneye kızmıyorum
çünkü kadın önceden de çalışıyormuş ihtiyacı var yada yok
aslında çoğu kadında ihtiyacı olduğu için değilde gelecekte ne durumda olurum kaygısı ile çalışıyor
anneside böyle düşünüyor olabilir bide arkadaş biz emeğinin karşılığını vereceğiz demiş
o yüzden ben anneyi haksız bulmadım para konusunda ama bakımı berbat

Neden bakıcı yerine anane babanne tercih edilir? Güzelce ilgilensin tv karşısına atıp alacağım paraya bakarım demesin diye. Ilgi alsın keyifli zaman geçirsin diye. Bunları yapmıyorsa ne anlamı var ki?

Para mevzusuna gelince alması hakkı. Ama bu kadar pazarlık vs çok çirkin olmuş.

Bakıcı fiyatları da çok uygunmuş. Ben 8 2 arası haftada 3 gün 750 tl veriyorum. Ve sadece yemek yapıyor.

Bir de şunu merak ediyorum diğer baktığı bebeklere de böyle mi bakıyor? Elinde sigara ile tv önüne atıp? Eğer hayır ise cevap ona gore baksın parasını verirsin.

Oglunuzu kıreşe verene kadar siz bakın kıreşe verdikten sonra calışın derim.oglunuz inanın sizinle cok mutlu olur giden gunler geri gelmiyor.eşinin maşıda iyi idare ettikden sonra yeter bence .

Aynen annesi ile arası iyi olsa annesi sendika başkanı gibi pazarlığa oturmaz. Ya da kızım bu ay eksiğine harca der.

bu stresle kafayı yersiniz
çocuğunuz 2 yaşına yaklaşmış zamanla konuşmaya da başlar
küçük ilçe ise öğrenci var ise çocuk gelişimi falan oradan bulmaya çalışın
üniversite öğrencisi bile olsa başka küçük ilçeden geldiyse düşük ücrete bakarlar (büyükşehirden geldiyse bakmaz)

bakıcı olayını hemen kapatmayın
annenize öncelikle güzellikle direnmeye çalışın

Ben kim ne derse desin annelerin kayınvalidelerin çocuk bakmaya mecbur bırakılmasına inanılmaz sinirleniyorum.
Çocuk planlanıyorsa geleceği oturulur konuşulur ve bir sağlam yol bulunduktan sonra karar verilir.
Rızkı veren hüda dır.Kimseye boyun eğme.
Annen aba altından sopayı gösterip durmuş ,ama bence haklı 2. evliliğini yapan 70 yaşın dada olsa kadın ekonomik özgürlüğü olsun ister.
Kimin ne yaşadığını bilemeyiz burdan atıp tutması kolay tabi ama 2300 tl ye ben kesinlikle fıstık gibi geçineceğimi düşünüyorum.

2300 TL TOPLAM
750 TL KİRA
500 TL MUTFAK
600 TL İKİNİZİN HARŞLIĞI
200 FATURALAR
250 TL BEBEĞİN GİDERLERİ.

1 yıl bu şekilde idare edebilirsin,sonra birlikte çalışarak ,alamadıklarını yapamadıklarını ertelediklerini yaparsın..
Hatta bir süre bende yardımcı olabilirim sana.

bakıcı olmaz artık diye şartlanmak neden anlamadım ki. çocuğun eline telefon veriyor gün boyu doğru düzgün ilgilenmiyor diyorsunuz. inanın çok daha iyi bakan bakıcı bulursunuz

kv evine çagır yanına bi bakıcı tut
bakıcı yardım amaçlı oldugu için bir miktar düşük isteyebilir 500 tl gibi
maşaına gelecek 100+
bakıcıdan ettigin kar 150 toplamda 250 tl cepte

Anneniz bencil bence..ama sende inatcisin! Ya evden pasta borek yap sat, ya da cocuguna baska biri baksin. Maddi anlamda sksmak cok kotu Alkah korusun! Sen kuru ekmek yersin ama k yavruya bhnu anlatamazsin!

Araba kredisi ödüyorlar 500 tl

Gerçekten anneler artık bakmakta zorunda değil. Eskinden miş o anaç aileler, şimdikiler ne çocukları düşünüyor ne de torunlarını. Eskiden de zorunda değillermiş ama içlerinden geliyormuş işte. Siz daha önce bakıcı tutmustunuz ama annenizle anlaşamamıştı galiba. bence önünüz de 2 yol var ve bunlardan biri işten çıkmak değil kesinlikle çünkü maaşından 500 bile kalsa sana kar,ihtiyacın var. 1.Yol : Başka bir uygun fiyatlı bakıcı bulmak,annem darılır demişsin ama annenede söyle açık açık, 650 TL verecek gücümüz yok diye. 2.Yol da annen zam isterse eğer sana 100 TL zam yapıldıysa 50-50 bölüşmeniz. Yani annene 50 TL zam yapıp bölüştük diye ona da anlatmanız. Ben olsam 2sinden birini yapardım.

Cook teşekkür ederim yorumunuz için sanrm en mantıklısı sizin dediğiniz gibi yapmak. inanın zor duumdaym... su an dışa vuramıyorum içime atıyorum kafamda şimşekler çakıyor elimden geldiğince evladmla ilgileniyorum öglen eve gidiyorum 1 saat oyun kuruyorum yazn hep parka cıkardm aksamları.. hiç aksatmadm aksam kesinlikle babası ile tv acmıyoruz bo lbol oynuyorz yemek yeme ortalıgı toplama vs saat 8 oluyor ve tam 2 saatimizi dolu dolu geçiriyoruz evet annemle hiç birşey yapmıyor ama o acıgı kapatmaya calışıyoruz..
bakıcı su an olmaz su sartlarda olmaz anneme git diyemeiz.. zam olayınıda dediginiz gibi..
anneniz bilmesin demssiniz ya
asgari ücretle calsyrm ben asgari ücrete zam gelince benm maasımada otomatik olarak zam geliyor.. o yüzden bilmemesi mümkn değil ama benden zam istediğinde dirayetli olmam gerekiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…