- 16 Şubat 2017
- 1.441
- 990
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
kesinlikle.cok mantiklisiz işten çıkın
evde hem o hemşirenin çocuğuna hemde kendi çocuğunuza bakın
bunu çok ciddi olarak söylüyorum
kazancınız 900 lira olur ve evladınızla birlikte olursunuz
Bencede çok mantıklısiz işten çıkın
evde hem o hemşirenin çocuğuna hemde kendi çocuğunuza bakın
bunu çok ciddi olarak söylüyorum
kazancınız 900 lira olur ve evladınızla birlikte olursunuz
o hemşire kadın cocuklu birini istemiyor böyle birşey mümkün değil hanımlar. keşke öle bir sansım olsaymısBencede çok mantıklı
illa ki onun çocuğu olmak zorunda değil ki başkasının olur 500-600 bakarsın bana göre evladın açısından yine kardasıno hemşire kadın cocuklu birini istemiyor böyle birşey mümkün değil hanımlar. keşke öle bir sansım olsaymıs
Araba kredisi ödüyorlar 500 tl
cok sagolun desteğiniz için inanın kafayı yemek üzereym.. burdan yazmak okumak kolay birde yaşayana sorun demişler..Ben kim ne derse desin annelerin kayınvalidelerin çocuk bakmaya mecbur bırakılmasına inanılmaz sinirleniyorum.
Çocuk planlanıyorsa geleceği oturulur konuşulur ve bir sağlam yol bulunduktan sonra karar verilir.
Rızkı veren hüda dır.Kimseye boyun eğme.
Annen aba altından sopayı gösterip durmuş ,ama bence haklı 2. evliliğini yapan 70 yaşın dada olsa kadın ekonomik özgürlüğü olsun ister.
Kimin ne yaşadığını bilemeyiz burdan atıp tutması kolay tabi ama 2300 tl ye ben kesinlikle fıstık gibi geçineceğimi düşünüyorum.
2300 TL TOPLAM
750 TL KİRA
500 TL MUTFAK
600 TL İKİNİZİN HARŞLIĞI
200 FATURALAR
250 TL BEBEĞİN GİDERLERİ.
1 yıl bu şekilde idare edebilirsin,sonra birlikte çalışarak ,alamadıklarını yapamadıklarını ertelediklerini yaparsın..
Hatta bir süre bende yardımcı olabilirim sana.
araba kredimiz yok sadece kredi kartına borcumuz var su an için orası yanlış anlasılmş sanrmHımmm anladım ŞÖYLE BİR önerim de var.
Araba kaç tl lik bilmiyorum.
Var sayalım 30 bin tl .
Arabayı sat,kalan borcu diyelim 10 bin tl .
Geriye kaldı 20 bin tl .
O parayla bir arsa al.
Arsayı 7 ay beklet 7. ayda satışa koy muhtemelen 2 misli yapacak.
Arsa bedeliyle tekrar borçsuz bir araba alınabilir.
Saçmalama diyebilirsiniz ama ben hep küçüğü büyütme derdindeyim.
Ve hep işe yaramıştır.
Ama yok 10 bin kalıyor geriye dersen .
Bir ticaret yap,mesela tuhafiye,butik,çay hane,minumum maliyete maksimum faaliyet ve geliri olan bir yer düşün.
Ticaret te para her türlü vardır hiç yoksa sana ayda 1000 tl bırakır.
Olmadı kobi desteği istersin .Ve 1 yıl dişini sıkarak istediğin hayatı yavaş yavaş sürersin.
Hemşire sanırım ev işi ve yemek dahil istiyor...hemşire 750 lira verse bile yeterli heleki yaşları yakınsa ohh mis
beraber oynatır, yemek yedirir, parka götürür kendi evladı içinde kendi içinde çok güzel bir fırsat olur
böyle birşey olduğunu bilmiyordumAraba kredisi ödüyorlar 500 tl
birde ben neye kızıyorum herşeyi geçtim.. sigara tv felanSizin yerinizde olsam işten çıkıp çocuğa kendim bakardım. Anneniz hiç bir zaman sizin istediğiniz gibi bakmayacak çocuğa. Çocuğun gelişimine katkısı olmamasını geçtim, bir de zarar veriyor. Siz istediğiniz kadar 2 saati dolu dolu geçirin, tv açmayın. Bu kadar küçük bir çocuk bütün gün tv karşısında durunca hali ne olur?! Sigarayı dışarıda içse de içeriye duman illa ki girer. Hem çocuk yalnız kalıyor o sigara içerken. Bütün gün telefonla konuşuyor diyorsunuz, dikkat çocuğun üstünde değil. Ya ev kazası geçirirse?
Bunların üstüne bir de sürekli stres yaşıyorsunuz çocuğun bakımıyla ilgili.
Eşinizin kazandığı ile de zor da olsa geçinirsiniz. Çocuğunuzun bu yılları geri gelmeyecek.
Bazı arkadaşların dediği gibi dizin bakıcılık yapmanız da iyi fikir.
valla konu sahibinin annesi gibi bir kadına baktırmaktansaHemşire sanırım ev işi ve yemek dahil istiyor...
böyle birşey olduğunu bilmiyordum
işte şimdi ben git baskasının cocuguna bak desem kötü olan ben olacam zararlı olan ben olacagm buna gerek yok o kötüyken kötü ilan edilen biz olacagız bunca şeyin üzerine birde bu tantanayı kaldıramam inanın.sen de anne bu ay çok sıkıştık sana 500 verebilirim bi kaç ay de ,biraz boynunu bük ,birşey derse burada yazdıklarını söyle ,bırakıp vazgeçersede kötü olan o olur...
Pardon ben yanlış anlamışım o zaman.araba kredimiz yok sadece kredi kartına borcumuz var su an için orası yanlış anlasılmş sanrm
Sizin durumunuzda park en basit mesele.birde ben neye kızıyorum herşeyi geçtim.. sigara tv felan
havalar iyiyken oglumu parka götürmesini söylüyordum bir yarım saat kadar da olsa..
yok bacagm agrıyor inemiyorum cıkamıyorum ayagm kanadı vırt zırt etti..
sonra cıkarmaya basladı bu seferde parkda durmuyor yok söyle böyle demeye basladı.. bende tamam cıkarma o halde dedim..
baskalarının cocugunu hep cıkardı hastada olsa kötüde olsa kendi torununa gelince vırt zırt en cok bu zoruma gidiyor
ogluma karsı o kadar ilgisiz değil gerektiğinde ilgileniyor lakin ne kadar ilgileniyor orası mechul
Sen bakıcıya guvnmıyorsun ama annen cok ıyı bakmıyorburası küçük bir ilçe dediğim gibi bakıcı fiyatlarıda uygun.. gelirler düşük.. 500 tl tüm gün bakabilecek insnlar var ama bakıcı olmaz artık
eşim 2300 yetmez mi gecinen nasıl geçniyor diyor
bende sormak istyiyorum size 2300 yeter mi sizce ? cok mu daralarız zora gireriz ?
annem aldıgı paraya birde zam isterse cevabım nasıl olmalı yorumlarını alabilrmiyim.
şimdi anneme direk.. anne sen git başka cocugua bak bende bakıcı bulaym dersem olmaz su an bir sorun yok ona göre ve aniden böyle birşey dersek kötü olan biz oluruz ben böyle olsun istemiyorum anlıyormusunzvalla konu sahibinin annesi gibi bir kadına baktırmaktansa
yemeği temizliği kendim yapar daha güvenilir bir insanı tercih ederdim
Kesinlikle bakici bulmalisin.Özet geçerek anlatmak istiyorum bilmeyenler için
Geçen sene ocak ayında işe başladım. maddi anlamda zor durumdaydık zaten kıt kanaat geçiniyorduk. asgari ücretle çalışıyorum işim rahat.. hiç birşey yaptıgım yok nerdeyse ilçede yaşıyoruz. iş imkanları cok kısıtılı burayada akraba sayesinde girebildim. başka iş bulma sansım hiç yok böyle biryerde.
Annem o zaman şimdiki eşi ile nişanlıydı. başka bir kadının 2 çocuguna (650tl ) bakıyordu , iş haberi geldi annemle konuştum, anne başkasının 2 cocuguna bakacagına gel ogluma bak biz emegin neyse veririz dedim.. tamam dedi..
Gönlümüzden kopan bir miktar para verecektik zaten yahut 1 ay ihtiyaçlarını karşılarız 1 ay başka birşey yaparız gibi hesap ettık eşimle çünkü , emek verecek neticede aksam oldu annem aradı.. ( ben ogluna bakarım ama malum evleniyorm elin adamı ile.. burda ne alıyorsam sizdende aynısını alırım dedi! ) o zamanlar bakıcı istemedik güvenemedik.. maddi anlamda zor durumdaydk tamam anne dedim zorumuza gitti ama elden birşey gelmedi.. başkaları ile bizi bir tuttu.. Maaşımı alıyorum, 650 tl anneme veriyorum 750 tl bana kalıyor belki burda diyen olur, 750 tl için neden çalışıyorsun ? ama 750 tl benim mutfak masrafımı, cocugumun ve kendi ihtiyaçlarımı karşılıyor eşimin maaşıda yetiyor maddi anlamda cok ama cok rahatladık. annem ile zamannda cok sıkıntılar proplemler oldu eşi ile iligili olsun annem ile ilgili olsun bakıcıya veremedim oglumu kıyamadım anneme cok alışmıştı, şimdiki fikrimiz kreş yaşına kadar idare etmek ( burda 3 yaşından evvel kreşe almıyorlar 1 tane özel kreş var orasıda cok pahalı. bakıcıyada vermem bu saatten sonra ) verecek olsam su an 500 tl bakabilecek insanlar var ama artık ogluma bunu yapamam. annemlede durduk yere kötü olurum.. )
Şimdi asıl mevzuya geleyim. Annemlerin karşı komşusu hemşire.. kadın cocuguna bakıcı arıyormuş birtane bulmuş, 900 tl veriyormuşta işte yemek ütü temizlik iş vs hepsi varmış ama bakıcıdan memnun değilmiş , annemde bana söyledi, işte ne kadar çok veriyor demi vs diyerek. annem ogluma bakmasa başka cocuga bakar yine boş durmaz..
Benm karşı apartmanda birtane komşum var severim kendisini gelip gider.. geçen annem varken ugramış kızı ile annemle konuşmuşlar ,annem bizden para aldıgını felan söylemiş. kadın zaten biliyordu. hatta hemşirenin cocuguna bakıcı aradıgını belirtmiş komşumda demiş ki
abla madem ikisine baksan felan yok öyle olmaz felan demiş ama torunuma bakmasam ben yine başka cocuga bakarm .. / ( zam için zemin hazırlıyor )
Annemin ihtiyacımı var hayır.. benden aldığı parayı direk çeyrek atıyor.. 2 tane. banada siz neden birikim yapmıyorsunuz boşa calışıyorsun diyor.
Biz bu ay çok sıkıştık maddi anlamda kış geliyor malum 16 aylık bebegim var kıslık ihtiyaçları var gecen senekiler olmuyor haliyle kaldırdım.. kendi ihtiyclarım var hava buz gibi hala yazlık pantolon giyiyorum alamadım bu ay. bekletiyorum. makinemizn moturu yandı tv bozuldu hastane masraflı derken su an elimzde 100 tl para var ayın 10 u na kadar eşimin maaş günü.. neyse annem bu ay ne kadar sıkıştıgımızı cocugumun ihtiyaçlarını bile dogru düzgün alamadıgımızı biliyor.. gecen gün parasını verdim aldı.. telefonda konşuyoruz işte size nasıl para yetmiyor ben anlamıyorum siz müsrifsinz bence bak ben direk alıyorum çeyrek atıyorum köşeye dedi.!! yahu kızım bu ay cok sıkıştınız bana vermeyin de ihtiyçlarınızı alın cocugun ihtiyaçlarını tamamla diyemedi çok zoruma gidiyor sen bakıcı değlsin benim annemsin ya ihtiyacnda yok ihtiyacı olan insan ceyrek almaz demi ? herkez başındaki kocayı ne diye almış diyor.. ( annem bekar olsa geliri olmasa anneme bin tl versekde zorumuza gitmezdi.. )
şimdi ocakda benm maaşım 1500 tl olacak ve büyük ihtimalle annem aldıgı parann üstüne para isteyecek zam gibi yani..
Eşimin dediği ; eger annen öyle birşey isterse o konuma düşerse diyeceksin ki anne benim aldığm 100 tl zam onuda sana verdikten sonra benm calışmamın anlamı yok oturup evde cocuguma bakar olanı yerim! olmayanı yemem yeter ben bittim tükendim dedi eşim..
Benim fikrim; eğer annem olurda isterse napacagımı bilmiyorum ama maddi anlamda cok sıkıntıya düşeriz eşim ile bilyorum eski kabus dolu günlere dönmek istemiyorum bende eşimde dedim ki ; isterse veririm.. oglum 3 yaşına gelene kadar idare edelim o zamn iyi kötü kv idare edebilir kreşden gelince ama su an bakamaz kv hasta. maddi anlamda zora gireriz ihtiycmz varsa boyun egmek zorundayız dedim. bakıcı olsada yapacaktık bu zamı dedim annen bakıcı değil diyor !!! anne o annenne diyor zaten alacagını alıyor diyor.. !
Eğer ben işten cıkarsam ocaktan sonra size gelirimizi söyleyim.
2300 bin tl eşimin maası olacak
500 tl kiramiz arabamız var vergisi sigortası vizesi vırt zırt mümkün değil bana bir yol gösterin çok dardayım zordaym..
ocaktan sonra işten cıkmaz isem 3100 civarı gelirimiz
cok zorluk cektik hiç birşey alamazdım cocugum dogdu dogum parası için bilezik bozdurduk.. kıyafet ihtiyaçlarını karşılamayızdım.. bezi biterdi bezi alacak gücümüz olmazdı zaman zaman.. cok zor günler yaşadık kimse destek olmazdı o zmaan gelirimiz 1600 tldi... cok agladım cok içime attım aylarca hamileik kıyafetlerimi giydim yoktu..
2300 tl yeter mi szce kafayı yemek üzereyim..
Bu kadar derdi sıkıntıyı cekmektense olanla yetinip gerekirse kuru ekmek mi yemek annemin ocaktan sonra o hamlesine karsılık cıkmalımıyım devam mı etmeliyim ?
Kısa bir not ( bu arada sanmayın ki annem oglumla cok iyi ilgileniyor.. elinde bir sigara.. balkonda içer içerde içmez.. kulagında telefon ne zaman arasam oglum ya kendi kendine oynuyor ya tv bakıyor bütün gün.. uyuyor birde.. ne zaman arasam annemin telefonu dakikalrca meşgul komşum bile diyor.. oglun kendi halinde oynuyor annene ne zaman sorsam içerde tv bakıyor uyuyor kendi kendine oynuyor diyor dedi aksamları cok eziyet ediyor bize bütün gün ilgisizlikten sanırım özlüyor... cok hırcınlaşıyor maddiyatsızlık cok zormuş )
Önümde 2 yol var ya devam ya tamam sizce ?bakıcı dediğim gibi olmaz artık bakıcı bul demeyin lütfen..