Çıkmazdayız Ne Yapmalıyız Bilmiyoruz..

Sen bakıcıya guvnmıyorsun ama annen cok ıyı bakmıyor
Sen baska bır bakıcı ara
Elbet vardır
Bak bnm annem ogluma nasıl baktı bılıyor musun
Bı kez tv acmadı
Mayaladıgmız sut uzerlerınden ona tereyag yapmak ıcın ugrasırdı
Buyuyene kadar ayrı ozel yemekler yaptı a dan z ye organık herseyı
Oyunlar oynadı
Konustu
Gezdırdı
Kardesı oldu, benı degıl ananesını kıskanıyor
O kadar cok sevıyor
Cocuk oyle bakılır
Bakıcı bulman kafanı rahatlatır
Cocukda ıyı olur
sizde burayı anlamıyorsunuz su an anneme direk ben bakıcı bulaacagm sende baskasının cocuguna bak madem diyemem anlıyormusunuz su sartlarda olmaz haklı iken haksız kötü olan bencil olan iki yüzlü olan o iken biz olacagız.

Özet geçerek anlatmak istiyorum bilmeyenler için
Geçen sene ocak ayında işe başladım. maddi anlamda zor durumdaydık zaten kıt kanaat geçiniyorduk. asgari ücretle çalışıyorum işim rahat.. hiç birşey yaptıgım yok nerdeyse ilçede yaşıyoruz. iş imkanları cok kısıtılı burayada akraba sayesinde girebildim. başka iş bulma sansım hiç yok böyle biryerde.
Annem o zaman şimdiki eşi ile nişanlıydı. başka bir kadının 2 çocuguna (650tl ) bakıyordu , iş haberi geldi annemle konuştum, anne başkasının 2 cocuguna bakacagına gel ogluma bak biz emegin neyse veririz dedim.. tamam dedi..
Gönlümüzden kopan bir miktar para verecektik zaten yahut 1 ay ihtiyaçlarını karşılarız 1 ay başka birşey yaparız gibi hesap ettık eşimle çünkü , emek verecek neticede aksam oldu annem aradı.. ( ben ogluna bakarım ama malum evleniyorm elin adamı ile.. burda ne alıyorsam sizdende aynısını alırım dedi! ) o zamanlar bakıcı istemedik güvenemedik.. maddi anlamda zor durumdaydk tamam anne dedim zorumuza gitti ama elden birşey gelmedi.. başkaları ile bizi bir tuttu.. Maaşımı alıyorum, 650 tl anneme veriyorum 750 tl bana kalıyor belki burda diyen olur, 750 tl için neden çalışıyorsun ? ama 750 tl benim mutfak masrafımı, cocugumun ve kendi ihtiyaçlarımı karşılıyor eşimin maaşıda yetiyor maddi anlamda cok ama cok rahatladık. annem ile zamannda cok sıkıntılar proplemler oldu eşi ile iligili olsun annem ile ilgili olsun bakıcıya veremedim oglumu kıyamadım anneme cok alışmıştı, şimdiki fikrimiz kreş yaşına kadar idare etmek ( burda 3 yaşından evvel kreşe almıyorlar 1 tane özel kreş var orasıda cok pahalı. bakıcıyada vermem bu saatten sonra ) verecek olsam su an 500 tl bakabilecek insanlar var ama artık ogluma bunu yapamam. annemlede durduk yere kötü olurum.. )
Şimdi asıl mevzuya geleyim. Annemlerin karşı komşusu hemşire.. kadın cocuguna bakıcı arıyormuş birtane bulmuş, 900 tl veriyormuşta işte yemek ütü temizlik iş vs hepsi varmış ama bakıcıdan memnun değilmiş , annemde bana söyledi, işte ne kadar çok veriyor demi vs diyerek. annem ogluma bakmasa başka cocuga bakar yine boş durmaz..
Benm karşı apartmanda birtane komşum var severim kendisini gelip gider.. geçen annem varken ugramış kızı ile annemle konuşmuşlar ,annem bizden para aldıgını felan söylemiş. kadın zaten biliyordu. hatta hemşirenin cocuguna bakıcı aradıgını belirtmiş komşumda demiş ki
abla madem ikisine baksan felan yok öyle olmaz felan demiş ama torunuma bakmasam ben yine başka cocuga bakarm .. / ( zam için zemin hazırlıyor )
Annemin ihtiyacımı var hayır.. benden aldığı parayı direk çeyrek atıyor.. 2 tane. banada siz neden birikim yapmıyorsunuz boşa calışıyorsun diyor.
Biz bu ay çok sıkıştık maddi anlamda kış geliyor malum 16 aylık bebegim var kıslık ihtiyaçları var gecen senekiler olmuyor haliyle kaldırdım.. kendi ihtiyclarım var hava buz gibi hala yazlık pantolon giyiyorum alamadım bu ay. bekletiyorum. makinemizn moturu yandı tv bozuldu hastane masraflı derken su an elimzde 100 tl para var ayın 10 u na kadar eşimin maaş günü.. neyse annem bu ay ne kadar sıkıştıgımızı cocugumun ihtiyaçlarını bile dogru düzgün alamadıgımızı biliyor.. gecen gün parasını verdim aldı.. telefonda konşuyoruz işte size nasıl para yetmiyor ben anlamıyorum siz müsrifsinz bence bak ben direk alıyorum çeyrek atıyorum köşeye dedi.!! yahu kızım bu ay cok sıkıştınız bana vermeyin de ihtiyçlarınızı alın cocugun ihtiyaçlarını tamamla diyemedi çok zoruma gidiyor sen bakıcı değlsin benim annemsin ya ihtiyacnda yok ihtiyacı olan insan ceyrek almaz demi ? herkez başındaki kocayı ne diye almış diyor.. ( annem bekar olsa geliri olmasa anneme bin tl versekde zorumuza gitmezdi.. )
şimdi ocakda benm maaşım 1500 tl olacak ve büyük ihtimalle annem aldıgı parann üstüne para isteyecek zam gibi yani..
Eşimin dediği ; eger annen öyle birşey isterse o konuma düşerse diyeceksin ki anne benim aldığm 100 tl zam onuda sana verdikten sonra benm calışmamın anlamı yok oturup evde cocuguma bakar olanı yerim! olmayanı yemem yeter ben bittim tükendim dedi eşim..
Benim fikrim; eğer annem olurda isterse napacagımı bilmiyorum ama maddi anlamda cok sıkıntıya düşeriz eşim ile bilyorum eski kabus dolu günlere dönmek istemiyorum bende eşimde dedim ki ; isterse veririm.. oglum 3 yaşına gelene kadar idare edelim o zamn iyi kötü kv idare edebilir kreşden gelince ama su an bakamaz kv hasta. maddi anlamda zora gireriz ihtiycmz varsa boyun egmek zorundayız dedim. bakıcı olsada yapacaktık bu zamı dedim annen bakıcı değil diyor !!! anne o annenne diyor zaten alacagını alıyor diyor.. !
Eğer ben işten cıkarsam ocaktan sonra size gelirimizi söyleyim.
2300 bin tl eşimin maası olacak
500 tl kiramiz arabamız var vergisi sigortası vizesi vırt zırt mümkün değil bana bir yol gösterin çok dardayım zordaym..
ocaktan sonra işten cıkmaz isem 3100 civarı gelirimiz
cok zorluk cektik hiç birşey alamazdım cocugum dogdu dogum parası için bilezik bozdurduk.. kıyafet ihtiyaçlarını karşılamayızdım.. bezi biterdi bezi alacak gücümüz olmazdı zaman zaman.. cok zor günler yaşadık kimse destek olmazdı o zmaan gelirimiz 1600 tldi... cok agladım cok içime attım aylarca hamileik kıyafetlerimi giydim yoktu..
2300 tl yeter mi szce kafayı yemek üzereyim..
Bu kadar derdi sıkıntıyı cekmektense olanla yetinip gerekirse kuru ekmek mi yemek annemin ocaktan sonra o hamlesine karsılık cıkmalımıyım devam mı etmeliyim ?
Kısa bir not ( bu arada sanmayın ki annem oglumla cok iyi ilgileniyor.. elinde bir sigara.. balkonda içer içerde içmez.. kulagında telefon ne zaman arasam oglum ya kendi kendine oynuyor ya tv bakıyor bütün gün.. uyuyor birde.. ne zaman arasam annemin telefonu dakikalrca meşgul komşum bile diyor.. oglun kendi halinde oynuyor annene ne zaman sorsam içerde tv bakıyor uyuyor kendi kendine oynuyor diyor dedi aksamları cok eziyet ediyor bize bütün gün ilgisizlikten sanırım özlüyor... cok hırcınlaşıyor maddiyatsızlık cok zormuş :KK43: )
Önümde 2 yol var ya devam ya tamam sizce ?bakıcı dediğim gibi olmaz artık bakıcı bul demeyin lütfen..
Karşı komşun güvenilir mi? Ona baktır. Her an tv başında çocuk olur mu? Bu çocuğun bilişsel gelişimi için gerekirse anne ile de ara bozulur herkesle de.

şimdi anneme direk.. anne sen git başka cocugua bak bende bakıcı bulaym dersem olmaz su an bir sorun yok ona göre ve aniden böyle birşey dersek kötü olan biz oluruz ben böyle olsun istemiyorum anlıyormusunz
eeeee arkadaşım o zaman neden konu açıp bizim vaktimizi alıyorsun
şurada senin için herkes bir fikir sunuyor
madem annene yok diyemiyorsun
istediği zammı yap, çocuğuna da o sağlıksız ortamda baktır
naptıysak olmadı senin için

amaaan annen zammi isterken sigara icio tv bakarken cocugnu parka goturmzken sikistik dedigin halde parasini alirken aman kizimla kotu olcgm demiyoda sen anne baska bakici bakcm dediginde annen senle kusecek iyi kussun nasilsa barisir ... bence annen zam alistrmasi yapmyo anne sikistk diyosunya ya parayi veremzse die ben ucuz bakyrm bura olmazsa baska yer olur ayagina yatyo sen parayi vermyrm anne sen hemsireye bak de annen zaten ozaman baska yer arar istende 2 jafta izin al.isten ciktm de git bakcni ayarla falan.sonra anne cagrdlar de annen ozamana yerini bulur sende baskasna verms.olrsn

eeeee arkadaşım o zaman neden konu açıp bizim vaktimizi alıyorsun
şurada senin için herkes bir fikir sunuyor
madem annene yok diyemiyorsun
istediği zammı yap, çocuğuna da o sağlıksız ortamda baktır
naptıysak olmadı senin için
ben konuyu işten cıkıp cıkmamak adına actım.. hangi yolu tercih etmeliyim kararsızlıgımı aydınlatmak için.

sizde burayı anlamıyorsunuz su an anneme direk ben bakıcı bulaacagm sende baskasının cocuguna bak madem diyemem anlıyormusunuz su sartlarda olmaz haklı iken haksız kötü olan bencil olan iki yüzlü olan o iken biz olacagız.
Pekı bunu dıyemezsenız gerıye ısten cıkmaktan baska coZum kalmıyor
Naısl yorum beklıyorsun
Ben onuda anlamadım

şimdi anneme direk.. anne sen git başka cocugua bak bende bakıcı bulaym dersem olmaz su an bir sorun yok ona göre ve aniden böyle birşey dersek kötü olan biz oluruz ben böyle olsun istemiyorum anlıyormusunz
annene böyle demezsin
annen hemşirenin muhabbetini açınca anneciğim gayet iyi paraymış istersen o fırsatı sen kaçırma ben belki işten çıkarım çocuğuma ben bakarım demek bence çokta zor değil tabi bu arada o 500 bakacak kişiyi de garantilemen lazım

Siz annenize 500 vericem artık deyin, bakın nasıl bırakıyor sizin çocuğa bakmayı. Böylece anneniz kırılmamış olur.

tam canm ole deme patronuna anlat isten 2 hafta izin al anne isten cktm cocgma bakcm de sen su hemsireyo kacirma de anneni oaraya baslat sende kendne bakici bul anne istem cagirdilar de tamam yani.. annen aman kizim bana darilacak die cok umrundasin sanki canm baksana bura olmazsa baska olur die sende ona sen olmazsan baskasi olur de yani ayni uslup ayni tavir. cok hassassin cnm.bukdr ince dusunme :KK16:

Konu sahibi; bi laf var ya ne emmeye ne gommeye geliyosun diye :) sana farkli dusunceler sunuluyor olmaz bu olmaz.. bakici tut olmaz, isi birak olmaz, annene baktir.. para istiyor ceyrek aliyor vsvs vs. Elde olan cozumler bunlar biz napalim? Anliyorum zor durumdasin ama... bastan bakiciyi silip atman hata zaten.. annenden daha iyi bakacaksa neden olmaz? Elinde sigarayla aksama kdr tv karsisinda cocuk! Bu cocuk bakmakmi sence? Birde utanmadan zam isteyecek senden.. torun bu torun el degil.. o altinlari kocasi catir catir yeyip bi gun ortada birakirsa gene sana gelir demedi deme. Bakmak zorunda olmayabilir ama bakiyor gibi yapip parayi alip cocugu ihmal etmesin bari!

birde ben neye kızıyorum herşeyi geçtim.. sigara tv felan
havalar iyiyken oglumu parka götürmesini söylüyordum bir yarım saat kadar da olsa..
yok bacagm agrıyor inemiyorum cıkamıyorum ayagm kanadı vırt zırt etti..
sonra cıkarmaya basladı bu seferde parkda durmuyor yok söyle böyle demeye basladı.. bende tamam cıkarma o halde dedim..
baskalarının cocugunu hep cıkardı hastada olsa kötüde olsa kendi torununa gelince vırt zırt en cok bu zoruma gidiyor
ogluma karsı o kadar ilgisiz değil gerektiğinde ilgileniyor lakin ne kadar ilgileniyor orası mechul
canm hem paranla baktrysn hem sikayet edysn tezat degil mi

artık oglumu bakıcıya vermem annemede kalkıp anne sen git baskasıın cocuguna bak diyemem..
zam istediği zaman baskın basanın mantıgı en iyi çözüm mü dersiniz yoksa
2300 tl gecinmeye calışmakmı dersiniz hangisi ?
Annenize resti çekin. Anne bak üzerimde kışlık bir parça dahi yok,alacak paramda yok,çocuğun ihtiyaçları malum,kusura bakma fazlasını veremem,bu şartlarda ister bak ister bakma deyip geçin. Tamam ihtiyacı varsa istesin,alsında ama sizin halinizi görmüyormu? Müsrifsiniz diyeceğine 1 ay çeyrek atmasın kenara size versin o çeyrek parasını,nispet yapar gibi konuşacağına.
İsrar eder fazlasını isterse ipleri kopartın annenizle,o zaman düşünürsünüz işten ayrılmayı. Zammınızı verseniz eşinizde annenize bilenecek,kendiniz halledin bu konuyu ve vermeyin.

Ayy lütfen yorumları kendi kafanızda ki düşünceleri bir kenara bırakıp değerlendirin. Lütfen annenize çocuk batırmayın lütfen. Sigara içen birine çocuk baktırmam ben.
10 yıllık evliyim bir kere evimde sigara içirmedim kaldı ki cocugumun olduğu ortamda içecek mümkün değil. Sigara içen biri içip de çocuğumu bile öpemez. O kadar katıyım bu konuda

Gerçekten zam mı düşünüyorsunuz şu an? Anneniz çocuğunuza iyi bakmıyor farkında mısınız? Bence ya bakma şartlarını konuşun ilgilensin çocukla ya da başka iş baksın. Yazık o çocuğa. El daha çok ilgilenirdi.
Konu sahibi bile arada kan bağı olmasa baktırmazdı annesine çocuğunu. Sanmıyorum ki 900 lira verip sigara içip telefonda takılmasına müsamağa göstersin bir başkası. Asla kabul edilemez. Ayrıca lafta söylenmez aile bağlarından dolayı ama dısardan biri olsa onu yapma,buna dikkat et denilir rahatça.

X