• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlum TV bağımlısı oldu 😔

Bizim şalterlerden birisi sadece bazı odalardaki prizlere gelen elektriği kesiyor, bir dönem baya kriz geçiriyordu izleyeceğim diye ( görümcem bakmıştı bir dönem oğluma,ben okuldayken hep açık kaldı muhtemelen,ne kadar inkar etse de) ben de şalteri indirip elektrikler gitti bak yok deyip dikkatini başka şeylere yönlendiriyordum, zamanla alıştı çok şükür şimdi hiç aramaz. Bu tarz bir çözüm bulabilirsiniz diyeceğim de anne baba daha sizdeyse tabi onlar napıcak
Onların da burada son ayları diye onları sıkmak da istemiyorum ama bu konuyu anneme telden tekrarlsri izlemeyi önererek çözmeyi deneyeceğim.Bsbsmin zaten TV si odası ayrı

Annem bize geldiğinde en büyük kavgamız
" çocuğun yanında kadın programları acması"
Sabahları müge, heralde baya uzun sürüyor
Sonra başka bir program
Sonra da esra erol

Yılda 1 hafta gelir ve allahın her günü bunları acar .

Haber
Dizi
Günlük saçma programlar yasak bizde izletmıyoruz

Sizin durum çok ciddi bence
Hergün cocuk o saçma sapan şeylere maruz kalıyor ve bilinçaltına daha da işliyor.

Annem bize geldiğinde en büyük kavgamız
" çocuğun yanında kadın programları acması"
Sabahları müge, heralde baya uzun sürüyor
Sonra başka bir program
Sonra da esra erol

Yılda 1 hafta gelir ve allahın her günü bunları acar .

Haber
Dizi
Günlük saçma programlar yasak bizde izletmıyoruz

Sizin durum çok ciddi bence
Hergün cocuk o saçma sapan şeylere maruz kalıyor ve bilinçaltına daha da işliyor.
O başka program da Serap Ezgü oluyor artık ezberledim sırasını 🙄
Evet çocuk ara ara aklında kalanları bana özetliyor neyazikki..Anne adam karısını bıçaklamis,anne kadının çocuğunu saklamislar gibi gibi..
3 yıldır bunlara sabrediyorum ama çocuğun hafızası giderek güçlendiginden dahs fazla korkmaya başladım.Onlari izlese bir türlü,çizgi film izlese başka türlü..
Onlar gidince o TV rafa kalkacak en azından gün boyu kreşte olunca TV izleme saati sınırlı olur o kadarını razıyım

yarim gun kres iyi degil, cocugun kafasi karisiyor bence. sabah ise beraber gidin aksam da alin. bir hafta aglar ikinci hafta alisir.
Neden böyle soylediniz ki? Benim kizim 3.5 yasinda yarim gun krese başladı. Sabah bizimle gidiyor öğlen annem aliyor.

Konu sahibine de cevap vermis olayim. Benzer sorun bende de vardi. Ustelik kizim, ya annenemin evinde ya babannemin evinde annemle beraber kaliyordu. Mecburen tv izliyordu. Annem oyunlar oynardi ama saatlerce oyun oynatmak da mümkün degil haklilar da bir yerde.
Ben de size yarım gun kres tavsiye ediyorum. Kizimi devlet kresine verdik cok masraflı da degil. Inanin simdi ne tv ne tlf aklina bile gelmiyor.

Merhaba hanımlar,3 yaşında bir oğlum var.Anneanne ve dedesi bizimle yaşıyor.Ben çalışırken oğluma annem bakıyor,Haziran'da gidecekler çünkü Eylül ayında oglumu kreşe vereceğim.

Ben öğretmenim,okulda 09.00-16.00 çalışıyorum (Ekstra kursum var) oğlumu 21.00 gibi yatırıyorum. Beraber vakit geçirdiğimiz zaman 5 saat..Eve geldiğimde bir seyler yiyip oğlumla sıkıştırmalı bir sekilde oyun oynuyorum LEGO,kule, boyama,vs vs...

Mesele şu ki benim okulda oldugum saatlerde oğlum sanırım devamlı TV izliyor 🙄 ya çizgi film izliyor ya da annemin kadın programlarına maruz kalıyor..Bir akşam yatarken bana"Anne biliyor musun adam karısını bıçaklamis " demişti..Annemi uyardım kadın programlarını izlemiyor gibi görünse de bilinçaltina kaydoluyor diye..Çizgi film izletiyor bu defa..Annem sıkılmasın istiyorum tamam ama o TV çocukla baş başa olsak hiç açılmaz,açmam yani..

Oğlumu oyun oynamaya resmen zor ikna ediyorum,benim kanalını aç izlemek istiyorum diyor.Yatarken de,yatmak istemiyorum TV izlemek istiyorum diyor 😔 Hazirani inanın zor bekliyorum..Sonra ben bunu nasıl keseceğim ondan çok üzülüyorum..Havalar da soğuk çıkarmıyorum,çıkarsam hasta oluyor..Disaridayken bile,anne acaba şimdi ne başlamıştır diyor 🙄 Bunlar son bir aydır oluyor,bu bağımlılık...

Seneye annem yine gelse de oğlum kreşe yarım gün mü gitse diyordum ama yok.(Kreşte sık hasta olursa devamlı izin alamam diye düşünmüştüm bunu da)

Çok üzgünüm sadece paylaşmak istedim..
Konu hakkında bilgim yok ama neden haziranı bekliyorsunuz?Simdi almıyorlar mı okullar?
Tvyi bozarım ben olsam.Anneannede izleyemesin.
29 aylık kızım.Krese gidiyor.Oto koltuguna oturmamak icin diretiyor.Babası okula bırakırken otursun diye niloya acıyomus:S
Beni de yokladı bikac kez benim telefonumda yok Niloya dedim.Benden isteyemiyor ama daha kapıdan cıkarken Niloya accan mı diyo babasına:ruh:
Siz kararlı olun en azından sizden isteyemesin.

cunku gun icinde bi krese gidiyor bi anneanneye

(annenin almayacagini varsaydim)

ya da bir gun gidiyor, bir gun anneanne gitmesin diye evde tutuyor vs

anne calisirken gidince mecbur oluyor, duzen oturuyor
Alakasi yok.. cocuklar herseye sandigimizdan cabuk ayak uyduruyor..ama anneanne babanne icin daha az yorucu olur o baska

3 yas kres icin tam uygun bir yas bence.. tum gun cok
Olur belki
Ama yarimsar gun krese verebiliyosan ver bence.. hasta olma zaten baslarda hep olacak o yuzden gecirilmesi gereken bir surec diye dusun.

Tv konusuna gelince.. soguk hava ozellikle sadece anneanne babannede oyle degil.. annelerde sasiriyir ne yaptiracagini.. hadi etkinlik yap yuruyus yap park yap.. ne kadar yapabileceksin? Yani tum
Gun cocuga etkinlik yaptiramazsin, seninde yapman gereken islerin oluyor evde…yemek camasir vs. Ama yaptigin islerde onada bir is bolumu verebilirsin.. ha her cocuk sevmiyo bunu buarada.

Ben gecenlerde oglanlara demistim biriniz supurge tutun digeriniz bulasiklari yikayin diye. Bulasiklari ister makinaya diz ister elde yika dedim.kopuklemis birakmis ama o bile birsey kolaylik
Oldu bana.. digeride kendince atlaya atlaya supurge tutmus ama alissinlar simdiden.

Seninki biraz daha kucuk ama camasirlari bile ayirmaya yardimci
Olsalar gelisimleri icin iyi.

Gerci sen calisiyorsun o yuzden bence en iyisi kres. Ya da yarim
Gun kres yarin gun anneanne

cunku gun icinde bi krese gidiyor bi anneanneye

(annenin almayacagini varsaydim)

ya da bir gun gidiyor, bir gun anneanne gitmesin diye evde tutuyor vs

anne calisirken gidince mecbur oluyor, duzen oturuyor
Benim bir günüm boş. Ama kızım evde degil kreste.
Sabah krese gittigini biliyor ogleden sonra annaneye gittiğini biliyor. Annane icin ayri canta hazirliyoruz mesela etkinlik oyuncak vb.
Saat 15.30da biz gidiyoruz yatana kadar da bizimle vakit geçiriyor. Gun icinde hic sıkılmamış oluyor

Oturup ağlıyor TV kapalı olunca.Oyuna ikna olunca ağlamayı kesiyor anneme devamlı onunla oyna da diyemiyorum.O da zatenmuge ve Esra bağımlısı

annen baktığı sürece şimdilik yapabileceğin bir şey maalesef yok.
sen evde olduğun zamanlarda kesinlikle açma.
diğer saatler için de biraz sabır ve kesinlikle yaz itibariyle kreşe başlatmalısın.. hem sosyal hem bilişsel hem özbakım becerisi gelişimi için kreş şart.. ilk sene hastalıkla geçecek evet ama bu da çocuk için gerekli..

küçükken bizde izlerdik çizgi film falan ne varsa büyüyüncede bi kötü etkisini göremedim ben valla, bence çok abartıyorsunuz hatta küçükken çok izlediğim için şimdi tv falan sevmem sıkıyor beni çocuk sonuçta unutuyor gidiyor yıllar sonra yetişkin olunca
Ne kadar eminsiniz etkisini görmediğinizden.

Konu sahibi yazın başarabilirseniz toptan kaldırın ekranı, sıfır ekran.
Yorucu olur ama bağımlılık düzeyindeyse unutturmak gerekir.
Ben televizyonun çocuklar için çok da eğlenceli olmadığını düşünüyorum, en azından benim oğlum için öyle.
Oyun-tv arasında seçim yapması gerekse oyun seçerdi, ama biz kafa dinleyeceğiz diye televizyon izlemeye alıştı çocuk.
Yine de ilgisini çok çekecek bir alternatif varsa tv 2.planda kalır.

Anneyle işbirliği yapabilirsiniz umarım yaza kadar da.

Ben çocukların nasıl bu kadar bağımlı olduğunu anlayamıyorum. Benim oğlum tv hiç izlemiyor. Evimizde pek açılmıyor ondan sanırım. Youtubekids bakıyor ama yarım saat sonra kendisi bırakıp oyun oynamaya başlıyor. Yani telefonu verseniz de kendi bakmaz. O yüzden saatlerce tv-telefon izleyen çocuk bana ütopik geliyor. Hele illaki izlemek için ağlaması filan normal değil bence. Çocuğun hiçbir şekilde kendini oyalamayı bilmemesi, hiç oyun kurmayı bilmemesi bu sorunun temeli olabilir diye düşünüyorum. Aslında çocuk tvye bağımlı değil ama onsuz nasıl vakit geçireceğini bilmiyor gibi. Bu konuya eğilirseniz yasaklamadan tv bağımlılığını azaltabilirsiniz diye düşünüyorum. Çocukların hayal gücünün en üretken olduğu zamanlar, ona yol açsanız kendisi bunu geliştirir eminim. Bu tarz eğitici hikaye kitapları alıp kendi kendine nasıl oynayacağı hakkında fikir verebilirsiniz. Kendi kendine oynamanın tadını alan çocuk mümkün değil uzun saatler tv-telefon izlemek istemez.

öğretmen bir annenin çocuğu da bu tarz yetişmemeli ya. 3 yaş kreş için çok uygun.benim çocuğumda 3 yaşında kreşe gidiyor

soğuk diye dışarı çıkarmamakta ilginç. fanusa koyun oldu olacak

çocuk napsın bütün gün evde anneanneyle. yaşıtı yok park yok aktivite yok. tabiki tv izlicek napsın öylece tavanımı izlesin otursun

Neden böyle soylediniz ki? Benim kizim 3.5 yasinda yarim gun krese başladı. Sabah bizimle gidiyor öğlen annem aliyor.

Konu sahibine de cevap vermis olayim. Benzer sorun bende de vardi. Ustelik kizim, ya annenemin evinde ya babannemin evinde annemle beraber kaliyordu. Mecburen tv izliyordu. Annem oyunlar oynardi ama saatlerce oyun oynatmak da mümkün degil haklilar da bir yerde.
Ben de size yarım gun kres tavsiye ediyorum. Kizimi devlet kresine verdik cok masraflı da degil. Inanin simdi ne tv ne tlf aklina bile gelmiyor.
Çok iyi..
Devlet kreşi var mı cevrede bir sorayım devlet aklıma gelmemişti.

Konu hakkında bilgim yok ama neden haziranı bekliyorsunuz?Simdi almıyorlar mı okullar?
Tvyi bozarım ben olsam.Anneannede izleyemesin.
29 aylık kızım.Krese gidiyor.Oto koltuguna oturmamak icin diretiyor.Babası okula bırakırken otursun diye niloya acıyomus:S
Beni de yokladı bikac kez benim telefonumda yok Niloya dedim.Benden isteyemiyor ama daha kapıdan cıkarken Niloya accan mı diyo babasına:ruh:
Siz kararlı olun en azından sizden isteyemesin.
Anneme SGK ödüyorum Ağustos'ta bitiyor ödemesi, Haziran' bitince yaz tatili giriyor annemler giderler,yaz tatili dönüşü Eylül'de de kreş başlar diye düşündüm ondan yani Haziran.

Ben çocukların nasıl bu kadar bağımlı olduğunu anlayamıyorum. Benim oğlum tv hiç izlemiyor. Evimizde pek açılmıyor ondan sanırım. Youtubekids bakıyor ama yarım saat sonra kendisi bırakıp oyun oynamaya başlıyor. Yani telefonu verseniz de kendi bakmaz. O yüzden saatlerce tv-telefon izleyen çocuk bana ütopik geliyor. Hele illaki izlemek için ağlaması filan normal değil bence. Çocuğun hiçbir şekilde kendini oyalamayı bilmemesi, hiç oyun kurmayı bilmemesi bu sorunun temeli olabilir diye düşünüyorum. Aslında çocuk tvye bağımlı değil ama onsuz nasıl vakit geçireceğini bilmiyor gibi. Bu konuya eğilirseniz yasaklamadan tv bağımlılığını azaltabilirsiniz diye düşünüyorum. Çocukların hayal gücünün en üretken olduğu zamanlar, ona yol açsanız kendisi bunu geliştirir eminim. Bu tarz eğitici hikaye kitapları alıp kendi kendine nasıl oynayacağı hakkında fikir verebilirsiniz. Kendi kendine oynamanın tadını alan çocuk mümkün değil uzun saatler tv-telefon izlemek istemez.
Bu izleme süresiyle ilgili işte.
Her gün belirli süreyle açıldığında, hatta bazı günler es geçildiğinde çocuk etrafla daha çok ilgileniyor, dediğiniz gibi süresi bitmeden sıkılıp başka işe geçiyor.

Süreyi aşıp bunu birkaç gün tekrarlayınca çocuk hırçınlaşıyor, izlediğinden zevk almıyor ama hipnotize olmuş gibi(aslında dümdüz mal gibi) izlemeye devam etmek istiyor.

Tam gün kres yorucu olursa 3 yas icin biz ölek:)24 aylık basladık ilk hafta yarım gündü sadece.
Bana hic tam gün yorucu olur gibi gelmiyor valla .8.30 da bırakıyorz 9 da kahvaltı.(buradaki 3 saat etkinlik,boyama,jimnastik dersi,bahce oluyor)
12.30-13.30 arası yemek saati sonra 1 saat uyku saati 15.00 de ikindi kahvaltısı.16.00 de alıyorz zaten.
Evde olsa ne yapacakki 3 yasında cocuk.
17.00 de eve geliyor ben evde oluyorm yemeğe kadar oynuyorz 21.00 gibi uyku.

Aslında oyun kurmayı biliyor fakat şöyle de bir sorun var..Oğlumun şu an ayrı odası yok salonda oynuyor, oyuncaklarıni çok dağıtıyor diye annem bundan rahatsız olup oyuncaklarını bir iki tane bırakıp gerisini görmeyeceği yere kaldırıyor.Boyle olunca da çocuğa TV den başka pek alternatif kalmıyor.Oyuncaklari bulup getiriyorum annem tekrar kaldırıyor ben yokken,bu konuda da çok doluyum anneme.

Aslında oyun kurmayı biliyor fakat şöyle de bir sorun var..Oğlumun şu an ayrı odası yok salonda oynuyor, oyuncaklarıni çok dağıtıyor diye annem bundan rahatsız olup oyuncaklarını bir iki tane bırakıp gerisini görmeyeceği yere kaldırıyor.Boyle olunca da çocuğa TV den başka pek alternatif kalmıyor.Oyuncaklari bulup getiriyorum annem tekrar kaldırıyor ben yokken,bu konuda da çok doluyum anneme.
Bunu bende yasadım .Annem yarım gün baktı gecen sene .
Oyuncakları toplamıs kullanmadıgımız bi besik vardı onun icine koymus.
Bak burda dursun toplu durur dedi.
Kız nasıl alcak burdan dediğimde 1 yasında cocuk besiğe nasıl yetissin yani:)
Almıcak iste dagıtamıcak demisti.
O ara iste karar verdik 2 yasında hemen krese göndermeye:)

öğretmen bir annenin çocuğu da bu tarz yetişmemeli ya. 3 yaş kreş için çok uygun.benim çocuğumda 3 yaşında kreşe gidiyor

soğuk diye dışarı çıkarmamakta ilginç. fanusa koyun oldu olacak

çocuk napsın bütün gün evde anneanneyle. yaşıtı yok park yok aktivite yok. tabiki tv izlicek napsın öylece tavanımı izlesin otursun
3 yaş kreş için uygun değil demedim ki,anneme SGK ödüyorum 8 aylık bir ödemesi kaldı.Tek maaşım hem anneme hem kreşe ödeyemiyorum.O sebeple annem emekli olsun da kres başlasın diye bekliyorum.
Oğlum zatürre ve bronşit oluyor bademcigi de büyük sik hastalanıyor, ayrıca eve 16.00 da geliyorum o saatten sonra parka gidilmiyor maalesef

Anladım bu biraz sıkıntı işte. Kendi odası da olsa salonu dağıtıyorlar zaten hiç merk etmeyin. Oğlumun odası her daim toplu ama salon hep savaş alanı. E tabii yavrunun alternatifleri tükenmiş oluyor o zaman.

Merhaba hanımlar,3 yaşında bir oğlum var.Anneanne ve dedesi bizimle yaşıyor.Ben çalışırken oğluma annem bakıyor,Haziran'da gidecekler çünkü Eylül ayında oglumu kreşe vereceğim.

Ben öğretmenim,okulda 09.00-16.00 çalışıyorum (Ekstra kursum var) oğlumu 21.00 gibi yatırıyorum. Beraber vakit geçirdiğimiz zaman 5 saat..Eve geldiğimde bir seyler yiyip oğlumla sıkıştırmalı bir sekilde oyun oynuyorum LEGO,kule, boyama,vs vs...

Mesele şu ki benim okulda oldugum saatlerde oğlum sanırım devamlı TV izliyor 🙄 ya çizgi film izliyor ya da annemin kadın programlarına maruz kalıyor..Bir akşam yatarken bana"Anne biliyor musun adam karısını bıçaklamis " demişti..Annemi uyardım kadın programlarını izlemiyor gibi görünse de bilinçaltina kaydoluyor diye..Çizgi film izletiyor bu defa..Annem sıkılmasın istiyorum tamam ama o TV çocukla baş başa olsak hiç açılmaz,açmam yani..

Oğlumu oyun oynamaya resmen zor ikna ediyorum,benim kanalını aç izlemek istiyorum diyor.Yatarken de,yatmak istemiyorum TV izlemek istiyorum diyor 😔 Hazirani inanın zor bekliyorum..Sonra ben bunu nasıl keseceğim ondan çok üzülüyorum..Havalar da soğuk çıkarmıyorum,çıkarsam hasta oluyor..Disaridayken bile,anne acaba şimdi ne başlamıştır diyor 🙄 Bunlar son bir aydır oluyor,bu bağımlılık...

Seneye annem yine gelse de oğlum kreşe yarım gün mü gitse diyordum ama yok.(Kreşte sık hasta olursa devamlı izin alamam diye düşünmüştüm bunu da)

Çok üzgünüm sadece paylaşmak istedim..
Simdi 15gunluk tatilde yonetimi ele gecirin . Kreste hangi yasta baslasalar illa ki hasta olacaklar bagisikliklari bu sekilde guclenecek seneye anneniz gelse bile tam gun gitsin . Belli ki anneanne tv konusunu kendince normal karsiliyor. Buda bir tur bagimlilik birakmasi kolay olmaz tabi ama sabredeceksiniz

Back