• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlum TV bağımlısı oldu 😔

küçükken bizde izlerdik çizgi film falan ne varsa büyüyüncede bi kötü etkisini göremedim ben valla, bence çok abartıyorsunuz hatta küçükken çok izlediğim için şimdi tv falan sevmem sıkıyor beni çocuk sonuçta unutuyor gidiyor yıllar sonra yetişkin olunca

Bu aralar,(ben kendim çocuğuma bakıyor olmama rağmen) benim çocuğum da youtube kids izliyor saatlerce. Havalar çok soğuk. Onunla sürekli oyun oynayamam. Kendimce işlerim var. Yemek, temizlik,kişisel alan vs. Tv izleyen bir aile değiliz. Netflix(eğitici videolar vs) izlerdi eskiden 1-2 saat bakar sonra oyalanırdı. Şimdi katiyyen netflix izlemiyor. Ama youtube kids içerikleri çocuğuma faydalı olmuş biraz. İngilizce 10a kadar saymayı öğrenmiş kendi kendine. İngilizce şarkılar söylüyor falan. 3 yaşında. Kreş yasak en az 4 yaşına kadar. Çocuk bulsa hiç telefona bakmaz öyle de bi çocuk. Kasmıyorum. 1-2 aya havalar ısınınca dışarı çıkarız tekrardan.

Merhaba hanımlar,3 yaşında bir oğlum var.Anneanne ve dedesi bizimle yaşıyor.Ben çalışırken oğluma annem bakıyor,Haziran'da gidecekler çünkü Eylül ayında oglumu kreşe vereceğim.

Ben öğretmenim,okulda 09.00-16.00 çalışıyorum (Ekstra kursum var) oğlumu 21.00 gibi yatırıyorum. Beraber vakit geçirdiğimiz zaman 5 saat..Eve geldiğimde bir seyler yiyip oğlumla sıkıştırmalı bir sekilde oyun oynuyorum LEGO,kule, boyama,vs vs...

Mesele şu ki benim okulda oldugum saatlerde oğlum sanırım devamlı TV izliyor 🙄 ya çizgi film izliyor ya da annemin kadın programlarına maruz kalıyor..Bir akşam yatarken bana"Anne biliyor musun adam karısını bıçaklamis " demişti..Annemi uyardım kadın programlarını izlemiyor gibi görünse de bilinçaltina kaydoluyor diye..Çizgi film izletiyor bu defa..Annem sıkılmasın istiyorum tamam ama o TV çocukla baş başa olsak hiç açılmaz,açmam yani..

Oğlumu oyun oynamaya resmen zor ikna ediyorum,benim kanalını aç izlemek istiyorum diyor.Yatarken de,yatmak istemiyorum TV izlemek istiyorum diyor 😔 Hazirani inanın zor bekliyorum..Sonra ben bunu nasıl keseceğim ondan çok üzülüyorum..Havalar da soğuk çıkarmıyorum,çıkarsam hasta oluyor..Disaridayken bile,anne acaba şimdi ne başlamıştır diyor 🙄 Bunlar son bir aydır oluyor,bu bağımlılık...

Seneye annem yine gelse de oğlum kreşe yarım gün mü gitse diyordum ama yok.(Kreşte sık hasta olursa devamlı izin alamam diye düşünmüştüm bunu da)

Çok üzgünüm sadece paylaşmak istedim..
babanne anneannelerin %95 i boyle. cunku bir cocugu en iyi dusunen annesidir. o nene gunu nasil gecirecegim diye dusunuyor ama anne evladinin her seyini dusunuyor. normalde buyukleri cok bunaltmayi dogru bulmuyorum ama siddet, aldatma, bagirma vs gibi seyler iceren seyleri izletmeyi dogru bulmuyorum. ben 3 yasinda krese baslattim kafam rahatladi. cocuk simdi boyama yapiyor, cizgi ciziyor, konusmasi artti. tam gun ver bacim kimseye dinleme. 1 yas olsa kucuk ama 3 yas gayet iyi kres icin.

Bizim evde de bir çocuk olsa annem müge izler babam haberler annem ve babam bazen birbirlerine girip küserler var sen daha çok izledin haber ac müge ac
Çocuk çizgi film bile izlemez o kadar yani
Büyüklerin durumu bu bide çocuk büyütmek üzerine ders verirler
Bakıcı yapsa bunu söyleyecek çok söz olur
Ama anne baba iste hazirana kalmış 5 buçuk ay
Konuşsanız da siz gidince aynısını yapıcaklar
Siz evdeyken daha çok vakit geçirin ne bileyim oyun parkları falan oralara gidin
Bir şekilde bu 5 ayı sabırla atlatmaya çalışın
Aynen bizimkiler de TV için kavga ediyorlardı TV leri ciftledik,babama ayrı oda yapıp memleketen TV getirdik koyduk.Simdi de çocukla annem paylasamiyor diğer TV yi..Haberlerden de etkileniyor,anne bak uçak düşmüş trene çarpmış pilot uçağa sıkışmış böyle olmuş diyor.Haber izlemeyi bıraktım bunu söyleyince

Aynen bizimkiler de TV için kavga ediyorlardı TV leri ciftledik,babama ayrı oda yapıp memleketen TV getirdik koyduk.Simdi de çocukla annem paylasamiyor diğer TV yi..Haberlerden de etkileniyor,anne bak uçak düşmüş trene çarpmış pilot uçağa sıkışmış böyle olmuş diyor.Haber izlemeyi bıraktım bunu söyleyince
Bide iki tv var

Çocuk büyünce haberci olucak kesin🤣

küçükken bizde izlerdik çizgi film falan ne varsa büyüyüncede bi kötü etkisini göremedim ben valla, bence çok abartıyorsunuz hatta küçükken çok izlediğim için şimdi tv falan sevmem sıkıyor beni çocuk sonuçta unutuyor gidiyor yıllar sonra yetişkin olunca
Sürekli tv ye maruz kalan çocuklarda iletişim bozukluğu , otizm , dikkat eksikliği , öğrenme güçlüğü gibi sorunlar çıkabiliyor . İzletmemek gibi bir seçenek varken , izletilmemeli.

Eğitici bir çizgi film izlese neyse dersin de Müge anlı , Esra Erol da izlememeli 3 yaşındaki çocuk.

Sürekli tv ye maruz kalan çocuklarda iletişim bozukluğu , otizm , dikkat eksikliği , öğrenme güçlüğü gibi sorunlar çıkabiliyor . İzletmemek gibi bir seçenek varken , izletilmemeli.

Eğitici bir çizgi film izlese neyse dersin de Müge anlı , Esra Erol da izlememeli 3 yaşındaki çocuk.
Çizgi filmin de bir sınırı olmalı. Bizim çocuklar yarım saat izlese, robota bağlıyorlar ekran karşında. Saatlerce izleseler nasıl olurlar düşünemiyorum.

Gönderebilseniz çok iyi olurdu dediğiniz gibi hem bağışıklık kazanırdı. Tam güne döndüğünüzde de rahat ederdiniz.

Gece herkes uyurken tv nin kablolardan birkaçını kesin gitsin bozulmuş dersiniz 🙄🙄
Zaten TV nin arkasindaki üçlü prizin aç kapa düğmesi var oradan kapatsam açılmaz..
Kreş konusu hep aklımda bu ay ona bir karar vereceğim

Çizgi filmin de bir sınırı olmalı. Bizim çocuklar yarım saat izlese, robota bağlıyorlar ekran karşında. Saatlerce izleseler nasıl olurlar düşünemiyorum.
Müge Anlı Esra Erol izlemektense , günlük bir kota belirleyip eğitici çizgi film tercih etseler kütünün iyisi olur diye düşünüyorum Tahin.
7 yaşında benimki de günlük yarım saati geçmez izlediği , bazen izlemez bile. Gerçekten çok zararlı bu tv , okulda bile başarıyı o kadar etkiliyor ki.

Şu an zaten bütün çocuklar ağır hasta,hepsinde aynı şikayetler, sınıfımda 15 kişi yoktu dün düşünün.Cok geçmiş olsun. vitamin alacağım kreşe hazırlık olarak
Cok tesekkur ederim. Ben propolis ve nutrigen uzum cekirdegi surubu veriyorum. Sanirim onlar sayesinde bu kez cok ateşlenmedi ama öksürük cok var ikisinde de

Görüntüler hareketli olunca ileride dikkat eksikliği, hiperaktivite fln yapar.Yakindan bakıyor bir de, gözlerine de zararlı.Kullandigi kelime cümle sayısı arttı ama,belki sadece bu işe yaradı.
Bu aralar,(ben kendim çocuğuma bakıyor olmama rağmen) benim çocuğum da youtube kids izliyor saatlerce. Havalar çok soğuk. Onunla sürekli oyun oynayamam. Kendimce işlerim var. Yemek, temizlik,kişisel alan vs. Tv izleyen bir aile değiliz. Netflix(eğitici videolar vs) izlerdi eskiden 1-2 saat bakar sonra oyalanırdı. Şimdi katiyyen netflix izlemiyor. Ama youtube kids içerikleri çocuğuma faydalı olmuş biraz. İngilizce 10a kadar saymayı öğrenmiş kendi kendine. İngilizce şarkılar söylüyor falan. 3 yaşında. Kreş yasak en az 4 yaşına kadar. Çocuk bulsa hiç telefona bakmaz öyle de bi çocuk. Kasmıyorum. 1-2 aya havalar ısınınca dışarı çıkarız tekrardan.
Kullandığı kelime,cümle sayısına katkısı oldu sadece.. Bakıyorum oradaki cümleleri kullanıyor...
babanne anneannelerin %95 i boyle. cunku bir cocugu en iyi dusunen annesidir. o nene gunu nasil gecirecegim diye dusunuyor ama anne evladinin her seyini dusunuyor. normalde buyukleri cok bunaltmayi dogru bulmuyorum ama siddet, aldatma, bagirma vs gibi seyler iceren seyleri izletmeyi dogru bulmuyorum. ben 3 yasinda krese baslattim kafam rahatladi. cocuk simdi boyama yapiyor, cizgi ciziyor, konusmasi artti. tam gun ver bacim kimseye dinleme. 1 yas olsa kucuk ama 3 yas gayet iyi kres icin.
Yaşı çok uygun kreş için,oyunu arkadaşı da seviyor.Anneme SGK ödüyor olmasaydim iki yaşta gönderirdim.Zaman bir an önce gecse

cunku gun icinde bi krese gidiyor bi anneanneye

(annenin almayacagini varsaydim)

ya da bir gun gidiyor, bir gun anneanne gitmesin diye evde tutuyor vs

anne calisirken gidince mecbur oluyor, duzen oturuyor
Oyun odasına bırakınca beni hiç aramıyor,zaten benden ayrı olmaya alışsın diye oraya götürmeye başladım.Kreste sorun olmaz gibi geliyor ama her gün olunca bakalim durum farklilasacak mi

mevzu yetişkin olduğunda hatırlayıp hatırlamaması değil, bilişsel gelişimi için zararlı, dil gelişimi için zararlı, sosyal gelişimi için zararlı... internete çocuk için ekranın zararları yazsanız bile milyon tane bilgi bulursunuz.

Bizim şalterlerden birisi sadece bazı odalardaki prizlere gelen elektriği kesiyor, bir dönem baya kriz geçiriyordu izleyeceğim diye ( görümcem bakmıştı bir dönem oğluma,ben okuldayken hep açık kaldı muhtemelen,ne kadar inkar etse de) ben de şalteri indirip elektrikler gitti bak yok deyip dikkatini başka şeylere yönlendiriyordum, zamanla alıştı çok şükür şimdi hiç aramaz. Bu tarz bir çözüm bulabilirsiniz diyeceğim de anne baba daha sizdeyse tabi onlar napıcak

Back