Kaynanam ne yapmaya çalışıyor anlamıyorum

Sinir krizi geçirme olayı şöyle oldu, yine gelme gitme muhabbeti için aradı beni inadından vazgeç gibi şeyler söyledi beni darladı telefonda bende sinirlendim inatlaşmaya başladım sinirlenmeye başladım o da telefondan kaydetmiş sesimi bize geldi eşime dinletti sonra beni darladı bunalttı bana yaptıklarını anlatmaya başlayınca ve o da hala benimle inatlaşıp öyle birşey demedim deyince sinir krizi geçirdim çünkü hepsi üstüme geliyodu eşim kaynanam kendimi savunamıyodum babama beddua etti anneme kızını yetiştirememişsin dedi sen bana kafayı yedirtirsin deyince sen zaten kafayı yemişsin dedi en sonu görümcemi arayıp Allah aşkına anneni ara gitsin evine beni delirtiyor dedim kaynanam da hiçbiryere gitmiyorum burada kalıcam diyip beni delirtmeye devam etti
Sizi manüple ediyor. Zayof noktanızı da farkettiği için sıkıştığı yerde veya üste çıkmak istediğinde sizi kışkırtacak. Yapmanız gereken güçlü durmak, sabırlı olmak ve oyuna gelmemek. Asla öfkeyle cevap vermeyin. Sizin, sinir krizi geçirmeniz kavga çıkarmanız onun işine gelir. Si ne kadar sakin ve sabırlo olursanız o kriz geçirir ve ya siz sakinken o kavga noktasına gelir ve herkes artık görür belki de gerçek yüzünü

Benim içerleyeceğim birşey mi söylediniz?
Kendi kendine içerleyip ağlayıp duran insanların sizi üzmesine izin veren sizsiniz
Gencecik yeni evli bir anne adayısınız yazık değil mi?
Ben sizin için yazıyorum da pek anlayacağa benzemiyorsunuz, böyle devam ederseniz ve böyle devam ettirirseniz daha çok ağlarsınız
Daha kendinize sahip çıkamıyorsunuz çocuğunuza nasıl çıkacaksınız, kendinizi koruyamıyorsunuz çocuğunuzu nasıl koruyacaksınız, dik duramıyorsunuz başkalarının biçtiği hayatı yaşıyorsunuz özgüvenli kendini korumayı bilen bir çocuk nasıl yetiştireceksiniz, silkinin kendinize gelin dik durun gerekiyorsa rest çekin hayatınızı kendi ellerinize alın diyorum ya, çocuğunuzda sizi örnek alıp dimdik bir insan olsun diyorum neden anlamamakta direniyorsunuz?
Kv bakamazsan ben alır bakarım diyor siz ağlıyorsunuz hanımefendi, alırım bakarım dediği evladınız, o evi yangın yerine çevirmeniz lazım bu lafın üstüne, bu kadar pasif olmayın ya
Kv anneliğinize laf edince ağlayıp benim anneliğinize laf ettiğimi sanınca gülüyorsunuz, iyi misiniz siz?
7 yaşında oğlum var diyorum gelinim olması mümkün mü sizce?
konu sahibi 22 yasinda, zamanla ogrenir bence.

@Sahsinamunhasirbiriyim sen bence bol bol buralarda takil, KV fenaymis ama politik olursan yola getirirsin. simdi evlilik yeni, zaman gectikce onun da gazi azalir, o zamana kadar yavas yavas ilerle.

Merhaba, kaynanam ne yapmaya çalışıyor anlamıyorum...
Evliliğimin ilk aylarında her gün beni çağırırdı giderdim hatta eşimle onda kalırdık artık yorulunca ve kendime vakit ayırmak isteyince haftada 2-3 kere gitmeye başladım. En son onda kaldığımda bana birşey demedi gayet güldük eğlendik eşimde gececiydi sabah isten geldi kahvaltı yaparken eşimin yanında " bize ne gelip gidiyorsun yabancı mıyız noldu bize böyle" dedi şok oldum ben geceden beri onunla beraberdim birşey demedim eşim gelince söylenmeye başladı eşimde tip tip bana baktı neyse birşey demedim ama sinirlendim bu sefer hiç gitmedim sürekli beni arıyodu niye gelmiyorsun ne zaman gelmeyi düşünüyorsun falan filan arada bir gidip geliyordum daha sonra teyzem nenem ve annem bende kaldılar onu da çağırdım gayet güzel geçti sabah oldu gittiler kayınvalidem kaldı o akşamda anneme gitmek istiyordum teyzem uzakta oturuyor son günde annemde kalacaktı ben eşim kaynanam oturduk bana " bugün anneni gördün yeter teyzeni de gördün bugün bana geliyosun ben p kadar diyorum" dedi inatlaştık bu sefer gitmedim ona hamile olduğum zaman da sürekli beni darlıypdu gel gel diye gidince mum gibi oturuyorduk boşuna çağırıyor yani evde tekte değil çözemedim bi gün eşimle beni çağırdı bana dedi ki " ben annene darıldım en azından bana diyebilirdi ki abla sultan bizde kalabilir mi" bende dedim ki " benim kocam yaşadığı sürece kimseden ne izin alırım ne de aldırtırım dedim ağladım hamileyken 2 kere sinir krizi geçirdim beni delirtmeye çalıştı benimle çocuklaştı gerçekten anlamıyorum en son da bana dedi ki çocuğa bakamazsan ben bakar büyütürüm dedi herkesin içinde 22 yaşındayım evet küçüğüm ama anne olamaz mıyım ben çok ağladım günlerce hemde eşim gittiği zamanlar çünkü o da arkamda değildi annesini çok sever bende zaten annesine düşman olsun istemiyorum sadece annesi birşey derken anne konuyu kapat birşey deme demesini bekliyorum ama yok günlerce ağladım şimdi stresten dolayı erken doğum riskim var hakkımı helal etmiyorum kaynanası ona neler yapmış bana anlatırdı kendisinin ondan farkı yok sizden ricam bu anlattıklarımdan ne çıkardınız bunları yapma amacı ne ben gerçekten çözemedim
Hatan şu: kaynanaya öyle her gün gidilmez, haftada 2-3 gün de gidilmez. Aynı şehirde yaşıyosan yatıya da kalınmaz. Mesafe konur yüz verilmez ki sınırları aşamasın. Yüz vermiceksin, mesafeli olacaksın. Baştan bu mesfeyi koymamışsın şimdi yapman daha zor olacak. Amaç senin hayatını kontrol etmek, seni yönetmek, böylece oğluşunu da kaybetmemek. Ego tatmini, yalnız kalma korkusu vs... Annen ondan izin alacakmış senin annene gitmen için öyle mi?? Neler okuyorum yaaa. Ağlamayı da bırak.

Keşke öyle deseymişim 😂 ben ondan hiçbir şey istemiyorum gerçekten benden uzak olsun bana yeter beni sevmese de olur zaten bunca yaşanan şeyden sonra sevdiğini de düşünmüyorum önemsemiyorum da yeter ki beni darlamasın doğumdan sonra beni darlıycak diye de korkuyorum ama nasip artık
Sakın ola ki o kaynanaya çocuk falan baktırma. Hiçbi konuda da akıl danışma. Annene sor. Kendi kendine akıl verir hatta gel lohusalığını bende geçir sen bakamazsın der aman diyim gitme. O gelirse de hiçbişey danışma. Sen bakamıyosun diyecek eminim buna. Bırak konuşsun cevap verme. Seni sinirlendirmek için de çok şey yapar, bil ki amacı seni sinirlendirip zayıf düşürüp kötü göstermek bunu bil. Ve gaza gelme sakin kal. Amacına ulaşamasın. Bil ki karşında düşmandan farklı biri yok. Burda neler okuduk neler.

X