Çıkmazdayız Ne Yapmalıyız Bilmiyoruz..

bakıcı artık olmaz bu saatten sonra ya sabredip zam isterse istediğin verip 3 yaşına kadar idare etmek yada işten cıkmak önümde 2 yol var s,zce hangisi.. olana bitene boyun büküp decvam etmek mi
2300 tl gecnmeyi göze alıp işten cıkmak mı dersiniz..
Niye bakıcı olmaz, çocuk için annenizin ne artısı var ki?

Bana da bakıcı olmaz bu saatten sonra demeniz çok saçma geldi. Anne belli ki parayı seviyor, ama siz hala söyleyemem zam isterse neler olur diye kendinizi yıpratıyorsunuz.
Mantıklı düşünmeniz lazım çocuğunuz için, duygusallıkları bir kenara bırakın. Anneniz hemşire konusunu açarsa, benim işten çıkma durumum olabilir sen istersen değerlendir o paradan olmanı istemem diyebilirsiniz. Hem aranız da bozulmaz. Çocuğunuzun da başkasına alışabileceğini unutmayın, zaten anane olarak çok da fonksiyonu yokmuş.

Eğer yok bunu yapamam diyorsanız zaten önünüzde ki seçenek annenizin her dediğini kabul edip of napıcam diye buraya gelip konu açmak olacak.

İşi bırakmaksa en saçma düşünce...

sen inat annen inat ne olacak sonunuz bilmiyorum
olmuyor işte annenle neden hala israr ediyorsun
kadın paracı torunum bu benim parasız bakarım demiyor
ki parasız bile baksa sen yine onu boş koymazsın
bu işin en güzel yanı annenden uzaklaşmak yoksa evliliğin sarsılacak bence
çocuk bu alışır 16aylık çocuğa laf geçiremiyorsanız çok büyük sıkıntılarınız var
her ay senin bu durumun tekrarlıyor
çalış bırakma işi ama bu çocukta böyle daha çok yıpranıyor

kesinlikle ve kesinlikle senin yerinde olsam
asla anneme baktırmam o iştende cıkarım evde kuru yavan yer gecinirim
ayrıca benim eşim 2000 tl maas alıyor biz böyle gecindik 2 yıldır calısıyorm bende asgari ücretle
arabamız yoktu araba aldm cocuk var diye benim maasta oraya gidiyor
yani bence rahatlıkla gecinirsin ev kiran benimkinden düşük ayrıca

Böyle bir sıkışıklıkta niye çocuk yaptınız diye sormadan edemiyorum...
hiç birşeyini karşılayamıyorum diyorsunuz.
Ne ilgi,ne kıyafet,ne bişey...
benim takıldığım tek konu bu. Bir bebeğin annesine ihtiyacı var. Tamam zor durumdasınız ama en azından biraz düzelene kadar beklemeliydiniz.. hem çocuk hem siz bu kadar zorlanmazdınız..
Yardım alabilirsiniz sanırım devletten. İsterseniz onu da araştırın.. geliriniz az sonuçta..
annenizin yaptığı da gerçekten ayıp. İnsan torununa giyecek birşey almaz mı?
+1

500 TLye bakıcı varsa hiç düşünmeyin! annenizin kocasıyla zaten görüşmüyor o eve giremiyorsunuz.
annenizle de "sen başka çocuğa bak ben de bütçeme göre birini bulayım" diyebilirsiniz. annenizle bunu konuşmaktan niye çekiniyorsunuz ki?
kötü örneklerle kafanızı doldurmayın. gayet yürekten seven pek çok bakıcı var.
benim çocuklarıma da bakıcı bakıyor ve çocuklarım pazartesi sabahları bakıcı teyzelerinin üstüne atlıyor.
büyük çocuğum, aile resmi yaparken içinde ona da yer veriyor,farklı bir şey yaptığımızda onu da düşünüyor. o da bizimle olsaydı diyor.

Anneniz zam isteyebilir ama siz en fazla 20 tl zam yapabileceginizi, sizinde ihtiyacınız olduğunu söyleyin bence ve özellikle kış bitene kadar işten çıkmayın derim, malum masraflar iki kat artıyor kişin.
Su anneye parayla baktirma mevzusuna gelince tabiki ihtiyacı varsa yardım edilebilir ama bu durum artik iyice karsilikliliga döndü yani kimse karşılığını almadan iyilik yapmaz hale geliyor.
Halbuki bizim toplumumuz boylemiydi? Insanlar birbirine çıkar gözetmeksizin yardım ederdi.
Yarın birgün anne babalar yaşlanınca, çocukları da eğer gelirleri varsa onların karşılığında onlara bakmak istiyor. Yanı iyice çıkarcı bir toplum olmaya başladık. Allah sonumuzu hayr etsin. :işsiz:

Milyon kez bakıcıya ver kafan rahat olsun dedim, ona gerektiğinde istediğin istemediğin şeyleri söylersin dedim. Şimdi tamam dedin ertesi gün bile olmadan vazgeçtin.Bakıcı aramaya koyuldun çeşitli bahaneler olmadı. Annem öyle annem böyle dedin yine anneyle olmaz dedim, hala annen konusunda ısrar ediyorsun. Oğluma bunu yapamam diyorsun pardon da oğluma bunu yapamam dediğin ne? Zaten bütün gün tv karşısında çocuk? Daha ne yapabilirsin ki ona? Tanıdık bi yüz mü yani?Bütün gün elinde sigara ve telefon olan annen mi bakıyor çocuğa? Emin ol ki başkası daha çok ilgilenip sevgi gösterir.. gerekiyorsa sevgisiz tv karşısında ilgisiz büyüyorsa çocuğun çık işten bak evladına... hoş zaten yine burda soylenilen hiçbirşeyi dinlemeyeceksin.

Kesinlikle işi bırakmayın.

Ama şunu unutmayın. Çocuğunuzun ihtiyaç duyduğu hiç birşeyi karşılamıyor anneniz. Yani siz çoook yanlış yapıyorsunuz. Bakın iki çocuğum var büyük 4,5 yaşında, küçük 9 aylık. Haybiye konuşmuyorum.
Sizde kendinizi avutuyorsunuz. Burdan şunu duymak istiyorsunuz. "Annen baksın" şurda mantıklı olan hiç bir anne bunu söylemez biliyorsunuz sizde önüne geçmek için bakıcı demeyin diyorsunuz.
Bir anne olarak kesinlikle şunu yapardım aynı fiyata bakacak birini bulurdum annemide bırakırdım. Çocuğunuz alışır merak etmeyin. Lütfen yapmayın bunu.

Duymak istediğiniz şeyi söyleyim.eğer anneniz zam isterse durumum yok. Aldığım zammı sana verirsem çalışmama gerek yok. Eğer daha fazla zam istiyorsan sen başka bi iş bul bende başka bi bakıcı deyin. Herkes torununa ücretsiz bakarken biz sana para verdik daha fazla yapacak bişeyim yok deyin

Sizi kırmak istemem. Benimde büyük çocuğuma 2 yaşına kadar kendim sonrada kayınvalidem baktı. Para istemedi. Ama ben her ay en az 300-400 lira arası harçlığını verdim. Çocuğuma 1 sene boyu evinde baktı. Çocuğumun yediği ekstra herşeyi (mantar, sucuk, organik domates, balık, tavuk, köfte gibi) her hafta aldım gönderdim. Onun haricinde her ay bir eksiğini aldım (küçük ev aletleri, kıyafetini ) Amaaa amaaaa para isteseydi asla yapmazdım. Bi bakıcı bulurdum. Üstelik çocuğuma şahane bakardı.

Lütfen siz önce anne sonra evlatsınız artık

Şu an ki durumunuz için yapacak yorumum yok. Ancak en baştan hiç bu toplara girmeyecektiniz. Anneniz başkalarının çocuğuna kendi istediği fiyata bakacakti siz de kendi çocuğunuzu başkasına baktiracaktiniz ki daha uygun fiyata denk geliormus. Anneniz hayatından memnun siz hayatınızdan memnun yaşayıp gidecektiniz. "Hem benim çocuğuma bak hem zam isteme hem bu ay sikisigiz para isteme" olmuyor maalesef. Baskasininkine baksaydi zammini da isteyecekti parasını da isteyecekti yine şimdi olduğu gibi. Anne-kiz iliskiniz var diye annenizin kazancına kısmen de olsa engel olamazsınız. Ki bu toplara giren de sizsiniz( annenize çocuk baktırmak).
Baskasininkine bakıp para kazanmak dururken sizinkine bakip paradan zamdan şundan bundan mahrum kalmasını beklemek olmuyor işte. Anneniz de olsa bu böyle... Üzgünüm.

Cok yuz goz oldunuz bence. Bu is böyle yurumez. Eşiniz 1600 alırken zorlaniyormussunuz. Size kalan 750. Simdi esim 2300 aliyor diyorsunuz. Yani ilk işe basladiginizda elinize geçen miktarla, şu an işten ayrilsaniz elinize geçen miktar aynı olacak. Canıma yetti diyorsaniz, ayrilin işten ve çocuğunuza bakın.
Evet ananeler babanneler gönüllü baksa daha iyi olabilir. Ama insanlar da ileri yaşlarında çocukla uğraşmak zorunda değil gönüllü olarak. Benim annem asla bakmaz mesela :KK70: kolay bir iş değil. Yeri geliyor biz bile genciz, kendi cocugumuzda zorlaniyoruz. Annenizin zaten baktığı bir cocuk ve bir geliri varmış. Ondan vazgeç demeye hakkiniz yok. O parayı vermek zorundasınız. Ister ceyrek alır, ister sutyenine sıkıştırır, kadin emegiyle kazaniyor, size ne aldığı çeyrekten?
Ya işten çıkacaksınız, cocugunuza bakacaksiniz.
Ya annenizin zam teklifine net şekilde hayır diyeceksiniz.
Ya da, sen mağdur olma diye birşey demedik ama madem hemsirenin cocugu var, sen ortada kalmazsin, onun çocuğuna bak, ben de 500e bakici bulayim deyin.
Anneniz neden 900e bakıyor da, siz 500e bulabiliyorsunuz orasi da muamma. 500e bulunan bakıcıya ne kadar guvenilir, evinize sokup cocugunuzu teslim edeceksiniz. Bunlari da düşünün

Annenize kisasa kisas yapin bu nedir ya
Annen baskasi 900 veriyor ama temizlikle birlikte diye sana alttan mesaj veriyorsa sende ona
Sende haklisin anne en iyisi senin icine siniyorsa onla bir gorus bende 500 tlye bakan varmis onu bir arastiriyim de
250 tl fazla onunda tabi isine telir ama bunun icin extradan temizlik yapmak sence isine gelirmi
Sizinle rahat bide biseyde diyemiyorsunuz masallah baskasi kabul etmez oyle cocugu tv karsisina oturt kendin keyif yap fln
Ona bence boyle bir blofle gelseniz kendisi geri adim atacaktir

Bide zam alcaginizida bilmek zorunda degil

Annenize deseniz, "Anne biz cok sikisik durumdayiz goruyorsun, senin ihtiyacin yok neden parayla bakiyosun o senin torunun, kim torununa parayla bakiyor?" diye. Ben cok sasirdim acikcasi, insan torununa parayla mi bakar hem de ihtiyaci yokken. O sizin anneniz cekinmeden istediginizi soyleyin bence.
Benim de 2 aylik oglum var 1 ay sonra ise baslayacagim, ne anneme ne kv ye baktirmak istemiyorum acikcasi. Bakiciya neden vermek istemiyorsunuz? Ailelerle yuz goz olmak hos olmuyor. Bir de para mevzusu girince daha da kotu olmus. Allah yardimciniz olsun.

siz işten çıkın
evde hem o hemşirenin çocuğuna hemde kendi çocuğunuza bakın
bunu çok ciddi olarak söylüyorum
kazancınız 900 lira olur ve evladınızla birlikte olursunuz

Siz 100 lira aldıysanız annenize de 50 tl zam yapın. O zam istemese bile zaten sizin yapmanız lazım. Sonucta vaktini harcıyor ki başka da guvenecek kimseniz yok madem. Sigorta da yapilmasi lazım aslında.

Niye bakıcı olmasın ki artık. Annenizden çok daha iyi bakacak bakıcılar var. Annenizin çocuğunuza ne gibi bir katkısı var ki.
Ben ya bakıcı diyorum ya işten çıkın.
Düzenleme : Bence de arkadaşın dediği gibi. Siz evde hem kendi çocuğunuza bakın hem da başka çocuğa bakıcılık yapın. En güzeli.
Ben olsam anneniz gibi annem olsa kuru ekmek yerim yine de çocuğuma baktırmam

Mevzuya tam hakim olamadım
Ama bir yerde yorgana göre ayak olmamış gibi.
Bence cocuğuna kendin bak işten çık. Az olsa az yersiniz cok olsa çok.. Gönlün de aklın da bulanmaz. Kimseden de minnet almazsın. Allah yardımcınız olsun...

siz işten çıkın
evde hem o hemşirenin çocuğuna hemde kendi çocuğunuza bakın
bunu çok ciddi olarak söylüyorum
kazancınız 900 lira olur ve evladınızla birlikte olursunuz
Çok mantıklı

X