Çıkmazdayız Ne Yapmalıyız Bilmiyoruz..

2300 yetmez bence çocuklu bir ev için çok düşük bir miktar.
Siz işinizden ayrılmayın memnunmuşsunuz bir daha öyle iş bulamazsınız.
Başka bakıcıya neden bu kadar karşısınız anlayamadım.
Anneyle idare edeceksiniz o zaman.

sanrm en iyi çözüm bu gibi sagolasın cileklim beni en iyi bilen sensin .. :KK43: insan annesinden nefret edermi evet ediyormuş ;/
Nefret de etme o senin annen sonuçta ama yapacak birşey yok. Önümüz kış ufak çocuğun var. Masraflar artacak biliyorsun. O yüzden biraz daha sabırlı ol

Tek kişinin maaşıyla geçinmek zor orda bakabilecek başka biri yokmu teyzenin yengeniz ya da komşunun gibi çoçuk baktırmaya burada asgari ücret bile isteyen var kreşlerde en kötüsü 800 900 den başlıyor okul parasıyla kalmıyo her ay bir etkinlik bir ihtiyaç mutlaka ekstra para çıkıyor işten çıkarsanız ilerde masraflar artığında zorlanabilirsiniz çalışmaya tekrar başlasan istediğiniz iş ve ücreti bulmanız zorlaşacak bunları göz önünde bulundurarak karar veriniz Allah yardımcınız olsun

ihtiyaç olana kadar annen diye bakmak zorunda değil, tabiki emeğinin karşılığını alacak falan derdim de şu sıralar bütün fikirlerim değişti bu konularda. yahu mahallenin muhtarı da kötü günümüzde yanımızda olmak bizi korumak kollamak zorunda değil , ana babamız da... evet zorunda değil de bu insanları mahalle muhtarından ayıracak duygusal hiç mi birşey yok? hani daha kucağıma almadım ama evlat bu ya, nasıl kıyılır nasıl ayrılır şu an aklım almıyor , almaz inşallah hiç...

yapmak zorunda değiller, bakmak zorunda değiller ama siz de kırılacak mı diye düşünmek zorunda değilsiniz o zaman. çocuğunuz için en iyisi ne ise onu yapın. nene sevgisi şefkati vs yok belli ki. gitsin baksın başkasının çcuğuna siz de başka bakıcı bulun. buna yüzü kızarmıyorsa zaten sizin çocuğa çok da hayrı olacağını düşünmüyorum

ben sadece bu konu için söylemedim
toruna para ile bakılması doğru değil gerekirse bunlar bunlar yapılabilir anlamında söyledim.
ihtiyacı varsa çalışması para kazanması gerekiyorsa gönlünden kopanı tabiki verirsin ihtiyaçlarını karşılarsın ama işçi-işveren ilişkisi gibi değil para zamanı para zam zamanı zam bilmem ne. yarın öbür gün neden yalnız kalsın aslan gibi evladı var. her eşinden ayrılan anne evleniyor mu? hayır. o insanlar açıkta mı kalıyor? hayır. yalnız mı ölüyor? hayır. kimsesiz değil ki bu kadın. neyse burda anneannenin özel hayatını konuşmaya gerek yok. kendi tercihini yapmış evlenmiş. konu bu değil. birikim yapması iyi ama bu birikim kızını zora sokuyorsa yapmayacak. geçindiği kadarını alacak fazlasını istemeyecek. bu kadar net.
Bunları ben bilemem insanlar neler yaşıyor bilemem. Her insan farklı bir kalıptan çıkmıyoruz. Yapmayacak etmeyecek demekle olsa keşke. Olmuyor. Konu sahibin annesi böyle bir kadın.

İşten çıkma, zam istiyorsa 100 TL idare et. Maaşından eline kalan para işine yarıyorsa işten çıkmanın anlamı yok. İhtiyacımız var diyorsun keyfi çalışmıyorsun. Keyfi çalışsan bile kendine harcamak isteyebilirsin, hepimiz para için çalışıyoruz zevkine çalışan kaç kişi var dünya üzerinde.

Anlattığınız kadarıyla annenizin özelliklerinden, bencilliğinden hiç hoşlanmadım. Böyle menfaatçi bir anne bana para karşılığı destek oluyor, o destek de yarım yamalak kalıyorsa, bir de beni tutumsuzlukla yaftalıyorsa annem bile olsa mesafe koyardım. Başka bakıcı tutma hakkımı kullanmaya çalışırdım. Ama sizin bu ihtimaliniz olmadığına göre, hani bir söz var ya "köprüyü geçene kadar ......... " diyerek kreş çağına gelene kadar ya da okul çağına gelen kadar sabreder, annemin istediği 100 tl komik zammı verirdim, inatlaşmazdım...

İş hayatım rahat olduğuna göre kesinlikle işten çıkmayı düşünmezdim. Ayrıca bereket dualarını çok okurdum. Ya malikel mülk, ya fettah, ya rezzak... vakıa, fatiha, felak, ihlas sureleri... gibi...

Bunları ben bilemem insanlar neler yaşıyor bilemem. Her insan farklı bir kalıptan çıkmıyoruz. Yapmayacak etmeyecek demekle olsa keşke. Olmuyor. Konu sahibin annesi böyle bir kadın.

tamam biz de konu sahibinin annesini eleştriyoruz
fikir danışmış, nacizane fikrimizi söylüyoruz
davranışını uygun bulmaduğımızı dile getiriyoruz..

Şu çocuğa gelip ben bakacağım en sonunda...

Ne kadar sorunlu oldu annenizin torununuza bakması. Bi rahat edemedi kafanız... Sürekli bu konuları düşünmekten işinizi nasıl yapıyorsunuz?

Ben sizin yerinizde olsam işten çıkar, çocuğuma kendim bakarım.

Zira sizin bu problemleriniz geçici gibi durmuyor. Kreşe başlasa kreş masrafı da az değil. Kreşte kaldığı saatlerle sizin çalışma saatleriniz uyacak mı? Uymazsa servis masrafı olacak ve yine kreş saatleri dışında günde birkaç saat bakabilecek biri gerekecek...

Merhaba bu konuda devlet çalışan anne için bakım parası olarak babaanne ve anne anne ye 4oo lira para veriyor du bunu arastirsaniz

neden diretiyorum cünkü anneme git bakma bakıcı bulacagız desem tüm kıyamet kopar.. oglum alıştı artık kıyamıyorum böyle yapsak onu ortada bırakmış gibi olacagz o yüzden mantıklı değil inanın belki burdan kolay gelir söymesi ama yaşaynca öle olmuyor.. o zaman eğer bizi el gibi görüp zam isterse susup agzımızı acmayıp ne istiyorsa vermek mi en güzel çözüm :KK43:
Konularınızı okuyorum arada. Ben olsam o anneye muhtaç olmaktansa açlıktan ayakkabımı kemiririm. Ayrıca annenizi düşünüp duruyorsunuz hala. Bu nasıl bir duygusallıktır anlamıyorum. O sizi hiç düşünüyor mu? Başkasının aldığından yüz ikiyüz lira az alması bile nasıl koyuyor kadına da hala ben torunuma bakıyorum olsun diyemiyor, zam isteyebilmek için altını yapıp duruyor. Sürekli de size laf çarpmalar para yetmemesi konusunda. Yerinizde olsam işi bırakırım, çocuğuma kreşe gidene kadar kendim bakarım. Sonra kreşe gönderir işe geri girerim. Ama asla annemle öyle yakın olmam hala. Buz gibi olurum. Ayda bir yüzümü görürse iyi. Ayrıca evinizi de taşımıştınız şimdi paranız yok ama durumum ilk olduğunda da olabildiğince uzağa taşınırdım.
Siz şimdi işi bıraksanız çocuğa kendiniz baksanız bir de annenizle görüşür durur hala onun lafını tafrasını çekersiniz. Ona sen bize bunu yaptın böyle anne olmaz olsun diyemezsiniz.

Anlattığınız kadarıyla annenizin özelliklerinden, bencilliğinden hiç hoşlanmadım. Böyle menfaatçi bir anne bana para karşılığı destek oluyor, o destek de yarım yamalak kalıyorsa, bir de beni tutumsuzlukla yaftalıyorsa annem bile olsa mesafe koyardım. Başka bakıcı tutma hakkımı kullanmaya çalışırdım. Ama sizin bu ihtimaliniz olmadığına göre, hani bir söz var ya "köprüyü geçene kadar ......... " diyerek kreş çağına gelene kadar ya da okul çağına gelen kadar sabreder, annemin istediği 100 tl komik zammı verirdim, inatlaşmazdım...

İş hayatım rahat olduğuna göre kesinlikle işten çıkmayı düşünmezdim. Ayrıca bereket dualarını çok okurdum. Ya malikel mülk, ya fettah, ya rezzak... vakıa, fatiha, felak, ihlas sureleri... gibi...

İnsanın en yakınındakilerin veya yakın olmaya çalıştıklarının, tek taraflı bencilliklerinden, uyanık geçinmeye çalışmalarından kesinlikle hoşnut olmuyorum. İster erkek, ister kadın olsun hayatımdan silecek derecede keskin kararlar verebilirim. Hele bir erkeğin bir kadına karşı böyle olması bir facia oluyor.

Boşuna dememişler
Kişiliğiniz yoksa bir hiçsiniz demektir diye.
Sıfatınız ne olursa olsun.
Kişiliksizseniz, bu tüm sahip olduğunuz sıfatları ve kazanımları siler atar.
Alınmayın ama
Belli ki anneniz de kişiliksiz.
Bazıları anne olamıyor.
Bazıları o sıfatı hak etmiyor bile
Ve bazıları insan olamıyor
Yüreğinde merhamet ve ince düşünce taşımayan insanı neyleyeyim ben??

Zam alacağınızı anneniz bilmiyorsa söylemeyin. Sana zam yaparsam elime kalan yetmeyecek, birikim yap diyorsun kıt kanaat geçiniyoruz diyin.

İlla zam isterse 50 lirada anlaşmaya çalışın.

Aldığınız zam annenize giderse sanki hiç zam almamışsınız gibi düşünün. Çünkü rahatladık, mutfak masrafım ve benim, çocuğumun ihtiyaçları karşılandı demişsiniz. O yüzden işten çıkmamalısınız.

Ama bana sorarsanız bakıcı daha mantıklı. Daha önceki konularda da söyledim, yediğiniz iki lokma bile gözüne batıyor kocasının. Bu muameleyi yaptırmayın kendinize bence.

Daha da önemlisi bakıcınız olsa "tv izletme, şu saatte yatır, şunu yedir, kitap oku, parka götür" gibi şeyler söyleyebilirsiniz ama annenize söyleyemiyorsunuz. Evladınız burada mağdur oluyor. Yazıktır ilgi görmeden büyümemeli.

Ama siz bakıcıya vermeyeceksiniz, o yüzden sabredin. Birkaç sene dayanın sonrası devlet okulu. Biraz dişinizi sıkın ve işten sakın ayrılmayın.

burası küçük bir ilçe dediğim gibi bakıcı fiyatlarıda uygun.. gelirler düşük.. 500 tl tüm gün bakabilecek insnlar var ama bakıcı olmaz artık
eşim 2300 yetmez mi gecinen nasıl geçniyor diyor
bende sormak istyiyorum size 2300 yeter mi sizce ? cok mu daralarız zora gireriz ?
annem aldıgı paraya birde zam isterse cevabım nasıl olmalı yorumlarını alabilrmiyim.
2300 yeter ki...kucuk yerdesiniz hem

Merhaba bu konuda devlet çalışan anne için bakım parası olarak babaanne ve anne anne ye 4oo lira para veriyor du bunu arastirsaniz

2 günde 30.000 kişi tarafından başvuru yapılınca o para hükümet tarafından biraz zor verilir.
bir sürü şart öne sürerler.
zaten birkaç pilot il seçilmişti her yerde verilmeye başlanmamıştı.

Siz işi bırakırsanız anneniz başka iş bulacak ve aynı şekilde yaşamaya devam edecek. Zora düşen siz olacaksınız. O yüzden işten çıkmak mantıklı değil bence. Şuan 2300den fazla eve para giriyor ama yetiremiyorsunuz, bile bile neden işi bırakmayı düşünüyorsunuz ki?
Anneniz zam isterse eğer ben zam yapamam anne kusura bakma, istersen tabi ki başka iş bulabilirsin dersiniz. Başka iş bulursa da 500 tl ye bakıcı bulur cebinize fazladan para kalmasını sağlarsınız. Böyle olunca siz annenizi işten çıkarmış da olmazsınız hem, o kendisi çıkmış okur. Zor durumda kalacağınız bişey de olmaz.
Çözümsüz dert yok aslında ortada. Siz en mantıklı çözümün önünü kapatıyorsunuz sadece.

Allah yardımcın olsun canım.İnşallah tez zamanda bir çıkış yolu bulursunuz.
1 ve 5 yaşında çocuklarım var ve çalışan anneyim.Drumunu emin ol çok iyi anlıyorum.

Isten elbette cikmayin.
Durumunuzu anlayabiliyorum hemen hemen bizimki ile ayni.
Ben part time calisiyorum ve 1.500 e yakin kazaniyorum.
Esim nerden baksan 3.000
Ama yetmiyor! Oraya buraya derken paralar ucup gidiyor.
Bence sabredin cocugunuz kres yasina gelene dek.
Zam isterse de "sen benim annemsin. Ben de senin kizin! Bu da senin torunun! Yabanci bir insan olsaydin halimden anlamani beklemezdim. Lakin annemsin. Durumlarizi biliyorsun. Buna ragmen benden zam istiuorsan sana lafim yok" dersiniz o laf ona yeter.

Hicbir insan kim olursa olsun, ana gibi ilgili ve özenli bakamaz evladına ( tabi istisnalar hariç) olan hep el kadar sabilere oluyor. Her sey para değil. Yazik üzüldüm çocuğunuza. Cok ilgisiz büyüyor.. anane de anne babanin yoklugunu hic kapatmıyor..

X