Çıkmazdayız Ne Yapmalıyız Bilmiyoruz..

hayır ihtycı felan yok canm annemin yaptıgı tek sey çeyrek atmak o kadar.. dedigin gibi konuşmayı deneyceğim baklım allah kimseyi benim düşürdüğüm duruma düşürmesin inan cok zormuş

Amin canım Allah biran önce bu sıkıntıdan çıkmanıza yardımcı olsun inşallah.. anlayabiliyorum bende çok zorluk çektim gerçekten berbat birşey. Çocuk olmasa bir şekildr idare edersiniz de o küçük meleğin var ve bişeyi eksik olucak diye ödün patlıyordur Allah yardımcın olsun bol bol dua et..

Annen altınları biriktirip biriktirip sana misar bırakır inşallah :))

kızım sen neyi bekliyorsun o çocuk tv karşısında ya dikkat eksikliği ya otizm olur lütfen yapmayın bunu çocuğunuza sigara içilen yerdede ya kronik sinizüt olur yada faranjit birde hava almıyor bu çocuk birde parayla bakıyor bari işten çıkında çocuğa bakın annenizi düşününe kadar yavrunuzu düşünün

Çok üzüldüm,sizin için hakikaten üzüldüm. Zorluk çekiyorsunuz ve annenizin ''bakıcı'' sıfatıyla değil de''anne'' olarak yaklaşmasını bekliyorsunuz,bu annenizin bileceği şey yapmıyorsa eksikliği kendine ilerde bir gün gelir sizden ''evlatlık'' vazifesi bekler o zaman şu an neler hissettiğinizi anlar ancak anneniz şu an beklediğiniz gibi davranmıyor diye onu suçlayamazsınız ya da bu yoldan giderek çözüm bulamazsınız.
Tek çözümünüz var; başka bakıcı bulmak.İlçede bakıcı fiyatları buralar gibi değildir eminim

Siz annenize 500 vericem artık deyin, bakın nasıl bırakıyor sizin çocuğa bakmayı. Böylece anneniz kırılmamış olur.
buda aklıma yatıyor aslnda.. direk sen git baskasının cocuguna bak denmez ama dolaylı bir şekilde halledebilirm belki dediğiniz gibi.

birde kadınını huyu bu değiştirimessin eşinlede aran kötü olacak iyice işler karışcak bari işten çıkta çocuk güzel büyüsün

evet sizin dediğiniz gibi en güzeli bu şekilde yapmak ve sabırlı olmalıyım sukunetimi korumalıyım dediğiniz gibi haklı iken haksız konuma düşmemek için.

Aynen ayıp olacağı, ben kötü olacağımı bir kenara bırakıp annesiyle çocuğun ilgi isteyen bir varlık olduğu konusunda konuşmalı. Değişmezse de yerine birini bulmalı. Ayıp olmayacak birini.

herkese yorumları için çok teşekkür ederim.. ben az cok kararımı verdim..
biraz sabırlı olmak ve sukunetimi korumak zorundayım
anneme durup dururken anne sen baskasının cocuguna bak ben bakıcı bulacagım diyemem
durduk yere kötü olacagız haklı iken haksız olacagız dirhem huzurum kalmayacak ipler kopacak bunu kaldıramam.
biraz bekleyeceğim ocak ayına kadar o arada su borclarmızı kapatırız en azından..
zam isterse kesinlikle net bir şekilde vermeyeceğim ve gerekeni söyleyeceğim
eğer yetmiyorsa begenmiyorsao zaman benm verceğim miktar bu daha fazlasını vermeeyeceğimi madem öyle başka is bulmasını teklif edeceğim.. gerisini o düşünsün en azından
ortada bıraktı ben varken cocugu benden aldı mhabetterinede giremez..
ha yok hala vırt zırt mı en son care ayrılacagım işimden bakacagım cocuguma..
ya bu deveyi güdülecek ya gidilecek...
burdan belki dışardan bakması söylemesi yzması kolay gelir ama yaşaynca öyle olmuyormuş inanın..
bu arada tamam yavrum belki tv izliyor genelde.. fazla ilgilenemiyor ama ilgilendiği kadarda vakit ayırıyor.. yemesi içmesi herşeyü güzel annemde annemi cok seviyor. tv konusundada birazda katı olacagım zam gününe kadar..
birdaha parka cıkaer felan da demem zaten..
Allah kimseyi benm düşdüğüm konuma düşürmesn gerçekten cok ama çok zormuş

Aynen ayıp olacağı, ben kötü olacağımı bir kenara bırakıp annesiyle çocuğun ilgi isteyen bir varlık olduğu konusunda konuşmalı. Değişmezse de yerine birini bulmalı. Ayıp olmayacak birini.
bu ilgi konusunu aksam gidince konusacagım sivri bir dille dahafazla ilgilensin daha az izletsn tv..

evet sizin dediğiniz gibi en güzeli bu şekilde yapmak ve sabırlı olmalıyım sukunetimi korumalıyım dediğiniz gibi haklı iken haksız konuma düşmemek için.
Kesinlikle alttan almayın,eşinizle de kötü olmayın. Oturun konuşun,benim verebileceğim bu anne,fazlası mümkün değil,elimden gelmiyor başka türlüsü deyin cekilin. İnanın kimse evinde sigara içen,çocuğuyla ilgilenmek yerine telefonuyla ilgilenen bakıcı istemez,annenizde bunun gayet farkında emin olun. Oda rahatını bozmak istemez. Ha olurda bırakıyorum der ısrar ederse ipleri koparırsınız. Gidip başkasının yanında çalışırken,çocukla ilgilen,sigara içme vb direktifleri duyunca hatta gönderilince sizde ne kadar rahat para kazandığı kafasına dank eder ama gec olur.
Yukarıda da yazdım,madem işten çıkmayı ciddi ciddi düşünüyor,sağlam bir rest çekmeli,annesi ısrar ederse ipleri koparsın diye. Yazık olan çocuğa oluyor.

Yasam tarzinizi bilmiyorum birc har durumlari nesir bilmiyorum. Ama sadece araba bile aylik 200 tlye geliyor geçiyor bile. Vergisi var aigirtasi var hepai ucmus dirumda. Kis geliyor isinma derdi var var da var yani. 2300 e bi sekilde gecinirsiniz belki ama is bulmanin ne kadar zor oldugu soylemissiniz. Cocuk 3 yasina geldikten sonra istesiginiz an is bulamayacaksiniz yine. O yuzden isten cikma kismini eleyin. Calismaya devam.
Anneniz zam isterse de. Yapamayacaginizi kendinize anca yettiğini tekrar dile getirin. Illa zam istiyorum diye tutturursa benden bu kadar daha iyi maas veren birini bulduysan gidebilirsin de. Bakini fikrine bu kadar kati yaklasma. Mutlaka cevrenizde tanidik guvenebilwceginiz biri vardir.
Bence annenize cok bile katlandiniz.

bu ilgi konusunu aksam gidince konusacagım sivri bir dille dahafazla ilgilensin daha az izletsn tv..
Konuşun hic cekinmeyin. Anneniz maaş zammi konusunu bile çekinmeden dile getiriyor,başka maaşları dile getirip zam istemenin yolunu yapıyor gayet rahat. Sizde çekinmeyin. Ben olsam 900 lira maaş muhabbetini yapınca "anne o parayı aliyordur evet ama eminim o evde sigara tellendirip,elinde telefon keyif çatmıyordur bakıcı"derdim. Asla idare edip alttan almayın. Siz alttan aldıkça anneniz yüz buluyor belliki.

Allah yardımcınız olsun

Eğer zam isterse anne durumumuz ortada zaten zor geciniyoruz diye güzelce izah etmek.
Yok ille diretirse 50tl gibi bi rakam teklif edin fazlasını veremem deyin.
Yani hala da olmaz derse başka birini bulacaksınız mecbur.
Işten çıkmak çok kötü bi fikir bu arada üstelik işiniz bu kadar rahatken .

haklısınız siz bana ayna oldunuz teşekkür ederm en güzeli böyle.. ocakdan sonra borclarmzda biter.. ve işten cıkmayı göze alrm ona göre konuşurum.. cok üzgünüm biliyormsunuz bi hayatta bir annem sag.. onunlada olanlara bakın.. kafayı yedim kanser derecesnde düşünüyor beynim artık

dediğiniz gibi ypaacagım ben konu acmadan evvel annnemin zam istemesini kaldıramam direk bırakrım işi diyordum amabırakmayacagm vermeyeceğim ve gerekeni söyleyeceğim gerisin o düşünsün çok sagolun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…