Çıkmazdayız Ne Yapmalıyız Bilmiyoruz..

hayır ihtycı felan yok canm annemin yaptıgı tek sey çeyrek atmak o kadar.. dedigin gibi konuşmayı deneyceğim baklım allah kimseyi benim düşürdüğüm duruma düşürmesin inan cok zormuş

Amin canım Allah biran önce bu sıkıntıdan çıkmanıza yardımcı olsun inşallah.. anlayabiliyorum bende çok zorluk çektim gerçekten berbat birşey. Çocuk olmasa bir şekildr idare edersiniz de o küçük meleğin var ve bişeyi eksik olucak diye ödün patlıyordur :KK43: Allah yardımcın olsun bol bol dua et..

Annen altınları biriktirip biriktirip sana misar bırakır inşallah :))

Özet geçerek anlatmak istiyorum bilmeyenler için
Geçen sene ocak ayında işe başladım. maddi anlamda zor durumdaydık zaten kıt kanaat geçiniyorduk. asgari ücretle çalışıyorum işim rahat.. hiç birşey yaptıgım yok nerdeyse ilçede yaşıyoruz. iş imkanları cok kısıtılı burayada akraba sayesinde girebildim. başka iş bulma sansım hiç yok böyle biryerde.
Annem o zaman şimdiki eşi ile nişanlıydı. başka bir kadının 2 çocuguna (650tl ) bakıyordu , iş haberi geldi annemle konuştum, anne başkasının 2 cocuguna bakacagına gel ogluma bak biz emegin neyse veririz dedim.. tamam dedi..
Gönlümüzden kopan bir miktar para verecektik zaten yahut 1 ay ihtiyaçlarını karşılarız 1 ay başka birşey yaparız gibi hesap ettık eşimle çünkü , emek verecek neticede aksam oldu annem aradı.. ( ben ogluna bakarım ama malum evleniyorm elin adamı ile.. burda ne alıyorsam sizdende aynısını alırım dedi! ) o zamanlar bakıcı istemedik güvenemedik.. maddi anlamda zor durumdaydk tamam anne dedim zorumuza gitti ama elden birşey gelmedi.. başkaları ile bizi bir tuttu.. Maaşımı alıyorum, 650 tl anneme veriyorum 750 tl bana kalıyor belki burda diyen olur, 750 tl için neden çalışıyorsun ? ama 750 tl benim mutfak masrafımı, cocugumun ve kendi ihtiyaçlarımı karşılıyor eşimin maaşıda yetiyor maddi anlamda cok ama cok rahatladık. annem ile zamannda cok sıkıntılar proplemler oldu eşi ile iligili olsun annem ile ilgili olsun bakıcıya veremedim oglumu kıyamadım anneme cok alışmıştı, şimdiki fikrimiz kreş yaşına kadar idare etmek ( burda 3 yaşından evvel kreşe almıyorlar 1 tane özel kreş var orasıda cok pahalı. bakıcıyada vermem bu saatten sonra ) verecek olsam su an 500 tl bakabilecek insanlar var ama artık ogluma bunu yapamam. annemlede durduk yere kötü olurum.. )
Şimdi asıl mevzuya geleyim. Annemlerin karşı komşusu hemşire.. kadın cocuguna bakıcı arıyormuş birtane bulmuş, 900 tl veriyormuşta işte yemek ütü temizlik iş vs hepsi varmış ama bakıcıdan memnun değilmiş , annemde bana söyledi, işte ne kadar çok veriyor demi vs diyerek. annem ogluma bakmasa başka cocuga bakar yine boş durmaz..
Benm karşı apartmanda birtane komşum var severim kendisini gelip gider.. geçen annem varken ugramış kızı ile annemle konuşmuşlar ,annem bizden para aldıgını felan söylemiş. kadın zaten biliyordu. hatta hemşirenin cocuguna bakıcı aradıgını belirtmiş komşumda demiş ki
abla madem ikisine baksan felan yok öyle olmaz felan demiş ama torunuma bakmasam ben yine başka cocuga bakarm .. / ( zam için zemin hazırlıyor )
Annemin ihtiyacımı var hayır.. benden aldığı parayı direk çeyrek atıyor.. 2 tane. banada siz neden birikim yapmıyorsunuz boşa calışıyorsun diyor.
Biz bu ay çok sıkıştık maddi anlamda kış geliyor malum 16 aylık bebegim var kıslık ihtiyaçları var gecen senekiler olmuyor haliyle kaldırdım.. kendi ihtiyclarım var hava buz gibi hala yazlık pantolon giyiyorum alamadım bu ay. bekletiyorum. makinemizn moturu yandı tv bozuldu hastane masraflı derken su an elimzde 100 tl para var ayın 10 u na kadar eşimin maaş günü.. neyse annem bu ay ne kadar sıkıştıgımızı cocugumun ihtiyaçlarını bile dogru düzgün alamadıgımızı biliyor.. gecen gün parasını verdim aldı.. telefonda konşuyoruz işte size nasıl para yetmiyor ben anlamıyorum siz müsrifsinz bence bak ben direk alıyorum çeyrek atıyorum köşeye dedi.!! yahu kızım bu ay cok sıkıştınız bana vermeyin de ihtiyçlarınızı alın cocugun ihtiyaçlarını tamamla diyemedi çok zoruma gidiyor sen bakıcı değlsin benim annemsin ya ihtiyacnda yok ihtiyacı olan insan ceyrek almaz demi ? herkez başındaki kocayı ne diye almış diyor.. ( annem bekar olsa geliri olmasa anneme bin tl versekde zorumuza gitmezdi.. )
şimdi ocakda benm maaşım 1500 tl olacak ve büyük ihtimalle annem aldıgı parann üstüne para isteyecek zam gibi yani..
Eşimin dediği ; eger annen öyle birşey isterse o konuma düşerse diyeceksin ki anne benim aldığm 100 tl zam onuda sana verdikten sonra benm calışmamın anlamı yok oturup evde cocuguma bakar olanı yerim! olmayanı yemem yeter ben bittim tükendim dedi eşim..
Benim fikrim; eğer annem olurda isterse napacagımı bilmiyorum ama maddi anlamda cok sıkıntıya düşeriz eşim ile bilyorum eski kabus dolu günlere dönmek istemiyorum bende eşimde dedim ki ; isterse veririm.. oglum 3 yaşına gelene kadar idare edelim o zamn iyi kötü kv idare edebilir kreşden gelince ama su an bakamaz kv hasta. maddi anlamda zora gireriz ihtiycmz varsa boyun egmek zorundayız dedim. bakıcı olsada yapacaktık bu zamı dedim annen bakıcı değil diyor !!! anne o annenne diyor zaten alacagını alıyor diyor.. !
Eğer ben işten cıkarsam ocaktan sonra size gelirimizi söyleyim.
2300 bin tl eşimin maası olacak
500 tl kiramiz arabamız var vergisi sigortası vizesi vırt zırt mümkün değil bana bir yol gösterin çok dardayım zordaym..
ocaktan sonra işten cıkmaz isem 3100 civarı gelirimiz
cok zorluk cektik hiç birşey alamazdım cocugum dogdu dogum parası için bilezik bozdurduk.. kıyafet ihtiyaçlarını karşılamayızdım.. bezi biterdi bezi alacak gücümüz olmazdı zaman zaman.. cok zor günler yaşadık kimse destek olmazdı o zmaan gelirimiz 1600 tldi... cok agladım cok içime attım aylarca hamileik kıyafetlerimi giydim yoktu..
2300 tl yeter mi szce kafayı yemek üzereyim..
Bu kadar derdi sıkıntıyı cekmektense olanla yetinip gerekirse kuru ekmek mi yemek annemin ocaktan sonra o hamlesine karsılık cıkmalımıyım devam mı etmeliyim ?
Kısa bir not ( bu arada sanmayın ki annem oglumla cok iyi ilgileniyor.. elinde bir sigara.. balkonda içer içerde içmez.. kulagında telefon ne zaman arasam oglum ya kendi kendine oynuyor ya tv bakıyor bütün gün.. uyuyor birde.. ne zaman arasam annemin telefonu dakikalrca meşgul komşum bile diyor.. oglun kendi halinde oynuyor annene ne zaman sorsam içerde tv bakıyor uyuyor kendi kendine oynuyor diyor dedi aksamları cok eziyet ediyor bize bütün gün ilgisizlikten sanırım özlüyor. gerektiği zaman ilgileniyor ama yeterli değil demekki. .. cok hırcınlaşıyor maddiyatsızlık cok zormuş :KK43: )
Önümde 2 yol var ya devam ya tamam sizce ?bakıcı dediğim gibi olmaz artık bakıcı bul demeyin lütfen..
kızım sen neyi bekliyorsun o çocuk tv karşısında ya dikkat eksikliği ya otizm olur lütfen yapmayın bunu çocuğunuza sigara içilen yerdede ya kronik sinizüt olur yada faranjit birde hava almıyor bu çocuk birde parayla bakıyor bari işten çıkında çocuğa bakın annenizi düşününe kadar yavrunuzu düşünün

Çok üzüldüm,sizin için hakikaten üzüldüm. Zorluk çekiyorsunuz ve annenizin ''bakıcı'' sıfatıyla değil de''anne'' olarak yaklaşmasını bekliyorsunuz,bu annenizin bileceği şey yapmıyorsa eksikliği kendine ilerde bir gün gelir sizden ''evlatlık'' vazifesi bekler o zaman şu an neler hissettiğinizi anlar ancak anneniz şu an beklediğiniz gibi davranmıyor diye onu suçlayamazsınız ya da bu yoldan giderek çözüm bulamazsınız.
Tek çözümünüz var; başka bakıcı bulmak.İlçede bakıcı fiyatları buralar gibi değildir eminim

Siz annenize 500 vericem artık deyin, bakın nasıl bırakıyor sizin çocuğa bakmayı. Böylece anneniz kırılmamış olur.
buda aklıma yatıyor aslnda.. direk sen git baskasının cocuguna bak denmez ama dolaylı bir şekilde halledebilirm belki dediğiniz gibi.

kızım sen neyi bekliyorsun o çocuk tv karşısında ya dikkat eksikliği ya otizm olur lütfen yapmayın bunu çocuğunuza sigara içilen yerdede ya kronik sinizüt olur yada faranjit birde hava almıyor bu çocuk birde parayla bakıyor bari işten çıkında çocuğa bakın annenizi düşününe kadar yavrunuzu düşünün
birde kadınını huyu bu değiştirimessin eşinlede aran kötü olacak iyice işler karışcak bari işten çıkta çocuk güzel büyüsün

Annenize resti çekin. Anne bak üzerimde kışlık bir parça dahi yok,alacak paramda yok,çocuğun ihtiyaçları malum,kusura bakma fazlasını veremem,bu şartlarda ister bak ister bakma deyip geçin. Tamam ihtiyacı varsa istesin,alsında ama sizin halinizi görmüyormu? Müsrifsiniz diyeceğine 1 ay çeyrek atmasın kenara size versin o çeyrek parasını,nispet yapar gibi konuşacağına.
İsrar eder fazlasını isterse ipleri kopartın annenizle,o zaman düşünürsünüz işten ayrılmayı. Zammınızı verseniz eşinizde annenize bilenecek,kendiniz halledin bu konuyu ve vermeyin.
evet sizin dediğiniz gibi en güzeli bu şekilde yapmak ve sabırlı olmalıyım sukunetimi korumalıyım dediğiniz gibi haklı iken haksız konuma düşmemek için.

="choccywhoccydoodah, post: 52993035, member: 531265"]Konu sahibi bile arada kan bağı olmasa baktırmazdı annesine çocuğunu. Sanmıyorum ki 900 lira verip sigara içip telefonda takılmasına müsamağa göstersin bir başkası. Asla kabul edilemez. Ayrıca lafta söylenmez aile bağlarından dolayı ama dısardan biri olsa onu yapma,buna dikkat et denilir rahatça.
Aynen ayıp olacağı, ben kötü olacağımı bir kenara bırakıp annesiyle çocuğun ilgi isteyen bir varlık olduğu konusunda konuşmalı. Değişmezse de yerine birini bulmalı. Ayıp olmayacak birini.

herkese yorumları için çok teşekkür ederim.. ben az cok kararımı verdim..
biraz sabırlı olmak ve sukunetimi korumak zorundayım
anneme durup dururken anne sen baskasının cocuguna bak ben bakıcı bulacagım diyemem
durduk yere kötü olacagız haklı iken haksız olacagız dirhem huzurum kalmayacak ipler kopacak bunu kaldıramam.
biraz bekleyeceğim ocak ayına kadar o arada su borclarmızı kapatırız en azından..
zam isterse kesinlikle net bir şekilde vermeyeceğim ve gerekeni söyleyeceğim
eğer yetmiyorsa begenmiyorsao zaman benm verceğim miktar bu daha fazlasını vermeeyeceğimi madem öyle başka is bulmasını teklif edeceğim.. gerisini o düşünsün en azından
ortada bıraktı ben varken cocugu benden aldı mhabetterinede giremez..
ha yok hala vırt zırt mı en son care ayrılacagım işimden bakacagım cocuguma..
ya bu deveyi güdülecek ya gidilecek...
burdan belki dışardan bakması söylemesi yzması kolay gelir ama yaşaynca öyle olmuyormuş inanın..
bu arada tamam yavrum belki tv izliyor genelde.. fazla ilgilenemiyor ama ilgilendiği kadarda vakit ayırıyor.. yemesi içmesi herşeyü güzel annemde annemi cok seviyor. tv konusundada birazda katı olacagım zam gününe kadar..
birdaha parka cıkaer felan da demem zaten..
Allah kimseyi benm düşdüğüm konuma düşürmesn gerçekten cok ama çok zormuş

Aynen ayıp olacağı, ben kötü olacağımı bir kenara bırakıp annesiyle çocuğun ilgi isteyen bir varlık olduğu konusunda konuşmalı. Değişmezse de yerine birini bulmalı. Ayıp olmayacak birini.
bu ilgi konusunu aksam gidince konusacagım sivri bir dille dahafazla ilgilensin daha az izletsn tv..

evet sizin dediğiniz gibi en güzeli bu şekilde yapmak ve sabırlı olmalıyım sukunetimi korumalıyım dediğiniz gibi haklı iken haksız konuma düşmemek için.
Kesinlikle alttan almayın,eşinizle de kötü olmayın. Oturun konuşun,benim verebileceğim bu anne,fazlası mümkün değil,elimden gelmiyor başka türlüsü deyin cekilin. İnanın kimse evinde sigara içen,çocuğuyla ilgilenmek yerine telefonuyla ilgilenen bakıcı istemez,annenizde bunun gayet farkında emin olun. Oda rahatını bozmak istemez. Ha olurda bırakıyorum der ısrar ederse ipleri koparırsınız. Gidip başkasının yanında çalışırken,çocukla ilgilen,sigara içme vb direktifleri duyunca hatta gönderilince sizde ne kadar rahat para kazandığı kafasına dank eder ama gec olur.
Yukarıda da yazdım,madem işten çıkmayı ciddi ciddi düşünüyor,sağlam bir rest çekmeli,annesi ısrar ederse ipleri koparsın diye. Yazık olan çocuğa oluyor.

burası küçük bir ilçe dediğim gibi bakıcı fiyatlarıda uygun.. gelirler düşük.. 500 tl tüm gün bakabilecek insnlar var ama bakıcı olmaz artık
eşim 2300 yetmez mi gecinen nasıl geçniyor diyor
bende sormak istyiyorum size 2300 yeter mi sizce ? cok mu daralarız zora gireriz ?
annem aldıgı paraya birde zam isterse cevabım nasıl olmalı yorumlarını alabilrmiyim.
Yasam tarzinizi bilmiyorum birc har durumlari nesir bilmiyorum. Ama sadece araba bile aylik 200 tlye geliyor geçiyor bile. Vergisi var aigirtasi var hepai ucmus dirumda. Kis geliyor isinma derdi var var da var yani. 2300 e bi sekilde gecinirsiniz belki ama is bulmanin ne kadar zor oldugu soylemissiniz. Cocuk 3 yasina geldikten sonra istesiginiz an is bulamayacaksiniz yine. O yuzden isten cikma kismini eleyin. Calismaya devam.
Anneniz zam isterse de. Yapamayacaginizi kendinize anca yettiğini tekrar dile getirin. Illa zam istiyorum diye tutturursa benden bu kadar daha iyi maas veren birini bulduysan gidebilirsin de. Bakini fikrine bu kadar kati yaklasma. Mutlaka cevrenizde tanidik guvenebilwceginiz biri vardir.
Bence annenize cok bile katlandiniz.

bu ilgi konusunu aksam gidince konusacagım sivri bir dille dahafazla ilgilensin daha az izletsn tv..
Konuşun hic cekinmeyin. Anneniz maaş zammi konusunu bile çekinmeden dile getiriyor,başka maaşları dile getirip zam istemenin yolunu yapıyor gayet rahat. Sizde çekinmeyin. Ben olsam 900 lira maaş muhabbetini yapınca "anne o parayı aliyordur evet ama eminim o evde sigara tellendirip,elinde telefon keyif çatmıyordur bakıcı"derdim. Asla idare edip alttan almayın. Siz alttan aldıkça anneniz yüz buluyor belliki.

herkese yorumları için çok teşekkür ederim.. ben az cok kararımı verdim..
biraz sabırlı olmak ve sukunetimi korumak zorundayım
anneme durup dururken anne sen baskasının cocuguna bak ben bakıcı bulacagım diyemem
durduk yere kötü olacagız haklı iken haksız olacagız dirhem huzurum kalmayacak ipler kopacak bunu kaldıramam.
biraz bekleyeceğim ocak ayına kadar o arada su borclarmızı kapatırız en azından..
zam isterse kesinlikle net bir şekilde vermeyeceğim ve gerekeni söyleyeceğim
eğer yetmiyorsa begenmiyorsao zaman benm verceğim miktar bu daha fazlasını vermeeyeceğimi madem öyle başka is bulmasını teklif edeceğim.. gerisini o düşünsün en azından
ortada bıraktı ben varken cocugu benden aldı mhabetterinede giremez..
ha yok hala vırt zırt mı en son care ayrılacagım işimden bakacagım cocuguma..
ya bu deveyi güdülecek ya gidilecek...
burdan belki dışardan bakması söylemesi yzması kolay gelir ama yaşaynca öyle olmuyormuş inanın..
bu arada tamam yavrum belki tv izliyor genelde.. fazla ilgilenemiyor ama ilgilendiği kadarda vakit ayırıyor.. yemesi içmesi herşeyü güzel annemde annemi cok seviyor. tv konusundada birazda katı olacagım zam gününe kadar..
birdaha parka cıkaer felan da demem zaten..
Allah kimseyi benm düşdüğüm konuma düşürmesn gerçekten cok ama çok zormuş
Allah yardımcınız olsun

Eğer zam isterse anne durumumuz ortada zaten zor geciniyoruz diye güzelce izah etmek.
Yok ille diretirse 50tl gibi bi rakam teklif edin fazlasını veremem deyin.
Yani hala da olmaz derse başka birini bulacaksınız mecbur.
Işten çıkmak çok kötü bi fikir bu arada üstelik işiniz bu kadar rahatken .

Kesinlikle alttan almayın,eşinizle de kötü olmayın. Oturun konuşun,benim verebileceğim bu anne,fazlası mümkün değil,elimden gelmiyor başka türlüsü deyin cekilin. İnanın kimse evinde sigara içen,çocuğuyla ilgilenmek yerine telefonuyla ilgilenen bakıcı istemez,annenizde bunun gayet farkında emin olun. Oda rahatını bozmak istemez. Ha olurda bırakıyorum der ısrar ederse ipleri koparırsınız. Gidip başkasının yanında çalışırken,çocukla ilgilen,sigara içme vb direktifleri duyunca hatta gönderilince sizde ne kadar rahat para kazandığı kafasına dank eder ama gec olur.

Yukarıda da yazdım,madem işten çıkmayı ciddi ciddi düşünüyor,sağlam bir rest çekmeli,annesi ısrar ederse ipleri koparsın diye. Yazık olan çocuğa oluyor.
haklısınız siz bana ayna oldunuz teşekkür ederm en güzeli böyle.. ocakdan sonra borclarmzda biter.. ve işten cıkmayı göze alrm ona göre konuşurum.. cok üzgünüm biliyormsunuz bi hayatta bir annem sag.. onunlada olanlara bakın.. kafayı yedim kanser derecesnde düşünüyor beynim artık

Eğer zam isterse anne durumumuz ortada zaten zor geciniyoruz diye güzelce izah etmek.
Yok ille diretirse 50tl gibi bi rakam teklif edin fazlasını veremem deyin.
Yani hala da olmaz derse başka birini bulacaksınız mecbur.
Işten çıkmak çok kötü bi fikir bu arada üstelik işiniz bu kadar rahatken .
dediğiniz gibi ypaacagım ben konu acmadan evvel annnemin zam istemesini kaldıramam direk bırakrım işi diyordum amabırakmayacagm vermeyeceğim ve gerekeni söyleyeceğim gerisin o düşünsün çok sagolun

X