• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çıkmazdayım :(

MeLiSimmm

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2008
1.219
5
158
39
İstanbul
Merhaba kızlar anlatmak istediğim o kadar çok şey varki ama nerden başlayacağımı ne yazacığımı bilemiyorum konuşacak kimsem yok çıkmazdayım...ben 4 sene önce severek evlendim eşimin hayatıma girmesi evlenmemiz herşey o kdar çabuk geliştiki...ayaklarım yere basmıyordu yaşadığım aşktan...borçla harçla 8 ay içinde tanıdım sevdim evlendim...eşim 31 yaşındaydı evlendiğimizde ben 23 eşm o zamana kadar eğlencenin dorukta olduğu bir semtte ailesinden ayrı yaşamış biriydi...gece hayatı olan kendi kazanıp kendi yiyen bir sorumluluğu olmayan bir adam...iyide kazanmış zamanında ...yaşamış doymuş ve benden 8 yaş büyük olgun bir erkek..borç harç evlendik evimizi kendimiz düzdük bende çalışıyorum ya girdik bir sürü borca...kriz patladı eşim işsiz kaldı nerdeyse ikimizin aynı zamanlarda çalıştığı bir dönem hiç olmadı gibi birşey eşimin kendi işi bu arada babasıyla birlikte...krizle beraber maddi sıkıntılar başladı ve görmediğim bir sürü huyu..önce alkol sorunumuz çıktı ortaya babası alkolik bu arada...kimseye söylemedim birşey ama hep mücedele ettim biraz düzeldi derken yalanlar çıkmaya başladı mesaiyle gidiyorum deyip gece gelmemeler akşam arkadaşları arar onlarla çıkıcam demeler...onunlada mücadele ettim hep konuşmalar derdimi anlatmaya çalışmalar...dedimki içimden hep alışmış bekar yaşamaya yaşıda var adapte olamıyor düzelecek...o sırada borçalrımızı ödeyemediğimiz için eşyalarımızı satıp (yaklaşık 20 bin borcumuz vardı süperde bir evim) gül gibi evimden kapıcı dairesine taşındık dükkandan bozma bir ev...yine borca girip eşya aldık ama çamaşır makinesi falan yok çamaşırları sepete doldurup götürüyorum k.validemde yıkayıp geri getiriyorum ...300 lirada kirası vardı istanbul gibi bi yerde düşünün artık oturduğum evi :( ama hep dedimki geçicek hep sabır hep sabır...derken bu evdede borçlar ödenemeyince bu evdeki eşyalarıda satıp k.validemin yanına taşındık ben ailemden bir sene sakladım orda oturduğumu ve hep sakladım yaşadıklarımı...bu sıradada eşim ilgiliydi epeyce benimle yada ben ona iyiyim die hep öyle gördüm bilmiyorum hala çok sevdğim için geçti herşey düzeldi ümit düzeldi diyorum kendi kendime eşya alıcaz ev tutucaz çünkü bebeğimiz olucak ben üni.mezunuyum ve sırf doğum yaparken ssk olsun die doğum parası alayım die geçici olarak bi büroda sekreterlik yaptım zamanında 1300 maaş alırken 700 lirayı kabul ettim...o halimle çalıştım son zamana kadar...eşiminde doğuma yakın işleri açıldı ve tuttuk evimizi yine eşya borcu tabi buzdolabı çamaşır makinesi koltuk vs...tuttuğum ev berbat ısınmıyor etmiyor...ama dedimki olsun bize yeter başkalarının yanında oturmaktansa yeter...ben hep yetirdim çünkü hiçbir masraf yapmadım her isteğimden vazgeçtim müşavir olmak istiyordum iki defa ailem parasını yolladı sınav parasını ikisindede eline saydım borcumuz var vazgeçtim ve insanlar beni sınava girdim kazanamadım sanıyor...neyse çok uzatıp sıkmayayım sizi...bebeğimiz oldu ümit hep evde dışarı çıkmıyor parayı idare ediyor bana yardım ediyor...ama maddi sıkıntı hep var...çünkü doğru düzgün işi yok ve daha iyisini yapma çabası hiç yok....derken ben küçücük bebeğimi bırakıp çalışmaya başladım mecburen...yılbaşından bir gün önce çek vardı ellerinde vadesi gelen bozdurdu ödenmesi gerekn bikaç birşeyi ödedi ogün anneme gidicem bankada 1200 gibi bir para kaldı dedimki bankaya koyma o parayı sen harcarsın yok dedi harcamam pazartesi evkuru yatırıcam onunla (5 aydır ödenmiyo) arkadaşlar pazar günü telefon açıyor bana moralim çok bozuk evkur 650 lira paramı aldı daha da 400 lira yatırmam gerekiyor...beni almaya geldi annemden dfedimki olsun ya borca gitti en azından evde de yicek hiçbirşey yok ve biz 1 aydır sadece kahvaltı ediyoruz akşamları borca gitsin dedim açık kapansın idare ederiz birşey olmaz...arabaya bindik beni şeytan dürtüyo dedimki evkurun makbuzunu versene bi bakayım ne kadar kalmış borcumuz makbuz yok dedi nasıl yok...işte vermediler 400 lirayıda ödeyince vericekler saçmalama dedim 1 lira dahiş versen makbuz veriyorlar...aaa makbuz bende pantolonun cebinde kaldı eve gidince veririm sana...o an başımdan aşağı kaynar sular döküldü anladım tabi...eve gittik cep telefonundan babasını ararmış gibi yapıyo dekont orda kalmış getir gelirken die...odaya geçtim yüzüm kireç gibi oldu dedimki sen o parayı yatırmadın doğru söyle arayacağım evkuru...evet yatırmadım naptın peki...boşver naptığımı...nasıl boşver çabuk söle ne yaptın...arkadaşlarıyla bara gitmiş 750 lira parayı yemiş kızlar...ilk önce şoktan herhalde sadece ağladım sinirimden bana bir şans ver affet cahillik ettim cahilliği 20 yaşında hayatan birşey görmemiş adam yapar 35 yaşında çocuğu olan bir adam yapamaz bunu ya....ilk önce sindirdim ama sinirim geçmiyor kızlar...yediremiyorum kendime...gururuma...hala bana 10 lira parayı nereye harcadın diyebiliyor kombi çok yazmasın die kısabiliyor...bitti ...gözümden dibe düştü...şimdi affetmiyorum sinirliyim die o bana daha çok trip atıyo nerdeyse özür isticek benden düşünün....ben nankörmüşüm...ben hiç bir işe yaramıyormuş neyi bcerebi,liyormuşum...benden nefret ediyormuş...şimdi bu adam terk edilmezde ne yapılır söyleyin bana...

ailenin azcık maddi durumu varsa hiç durma o adamın yanında!! en azından annen bebeğine bakar sende çalışırsın ben böyle sorumsuzluk görmedim!!:47:

ailenin azcık maddi durumu varsa hiç durma o adamın yanında!! en azından annen bebeğine bakar sende çalışırsın ben böyle sorumsuzluk görmedim!!:47:

hemen onuda özet geçeyim...benim babam maddi durumu çok çok çok iyi olan ama kimseye parasının bir kuruşunu vermeyen bir adam sahip çıkmaz bu yüzden 28 seneden sonra annemde ayrılıyor babamdan ve annemede kardeşleri ev tuttu onlar bakıyor anneme nafaka vermiyor çünkü...ilk mahkeme bu hafta olacak...daha sonrada iş kurdular annemi alacaklar yanlarına annemde çalışacak...annemde bana o kadar akıl veriyordum çekme gel diyor...ümite (eşime) diyorumki ver kreş parasını çocuğun ben diğer bütün masraflarını karşılarım gideyim ayrılalım madem sende beni istemiyrsun...veremem ben o kdar parayı dio...sen kreşe gönder ben diğer masraflarını karşılarım dior...kadın olan mağdur olan benim diyorum sabah hesabaa dökelim bakalım kim mağdur diyor...ne yapacağımı şaşırdım...bu kadarda yüzsüz olabilirmi bir insan ya...bana maddi olarak destek olacak insan çok kullanıyor bunu resmen...ama ben çocuğumla kimseye yük olmak istemiyorum...

Son düzenleme:
arkadaşım Allah yardımcın olsun.. inan çok çok üzüldüm.. her geçen gün daha da inanıyorum erkeklerin nankör,bencil olduğuna... ailene söylesen durumu anlatsan onlara.. çok büyük bi dersi hakediyo eşin olacak adam.. çok sinirlendim yaaa

Ahh kelin ilacı olsa başına sürermişş arkadaşım 25.000 borç var adam çalışmıyor aybaşında kira kredilerr elek.su doğalgaz ödenicekk nasıl döncek bu iş bilmiyorumm 1500 personel kredisi çekiyim diyorum düşünüyorum buunda taksitleri olucakk çok yaşamm adam şuanda uyuyor iş arama gibi telaşesi yok ki ne zaman işten çıksa ben buluyorum iş bende bıktım artık ama hayat işteee bunudamı boşıyım diyorum offf ki neee offf sabah işe gelirken onu uyuyo görüyorum zoruma gidiyoo vallahii bide gündüz çocuğa bakıyo diye ne tripler ne triplerrr çekilcek gibi değil aslındaaa anlattığım
he ben parayı ona vermem ödemelerimi kendim yaparım kimseye güvenim kalmadıı

:72:
hemen onuda özet geçeyim...benim babam maddi durumu çok çok çok iyi olan ama kimseye parasının bir kuruşunu vermeyen bir adam sahip çıkmaz bu yüzden 28 seneden sonra annemde ayrılıyor babamdan ve annemede kardeşleri ev tuttu onlar bakıyor anneme nafaka vermiyor çünkü...ilk mahkeme bu hafta olacak...daha sonrada iş kurdular annemi alacaklar yanlarına annemde çalışacak...annemde bana o kadar akıl veriyordum çekme gel diyor...ümite (eşime) diyorumki ver kreş parasını çocuğun ben diğer bütün masraflarını karşılarım gideyim ayrılalım madem sende beni istemiyrsun...veremem ben o kdar parayı dio...sen kreşe gönder ben diğer masraflarını karşılarım dior...kadın olan mağdur olan benim diyorum sabah hesabaa dökelim bakalım kim mağdur diyor...ne yapacağımı şaşırdım...bu kadarda yüzsüz olabilirmi bir insan ya...bana maddi olarak destek olacak insan çok kullanıyor bunu resmen...ama ben çocuğumla kimseye yük olmak istemiyorum...

canım madem annende ayrılıyor annenle orta halli bi ev tutarsınız ikinizde çalışırsınız çocuğunuda kreşe verirsin en azından ikinizinde kafası rahat olur anne kız sırt sırta verirsinizz bebeğini büyütürsünüz bencee

Bu kadar sabıra hoşgörüye özveriye verdiği cevaba bak.. Deseniz ki ben bunu bunu yaptım o derki başıma mı kakıyorsun der... Zor çok zor. Annenin yanına git kafanı dinle. Sende insansın yazık değil mi sana...

sorumsuzluktan baska bırsey degıl bu ...
bır erkek aılesını cocugunu nasıl dusunmeden gdıp barda 750 tl gbı bı ıscının bır aylık calısıpta kazandgı parayı yıyeblır hemde borcun ıcındeyken...
pes dogrusu bu adam evet terkedılır , annenızle konusun ve ona tutulan evde yasayın beraber ...
bu adamla omur gecmez ...

Allah yardımcınız olsun gerçekten çok zor dedikleri gibi annenizle birlikte bi ev tutsanız belki sizin için daha iyi olur anneniz bakar çocuğunuza siz çalışırsınız belki

Ahh kelin ilacı olsa başına sürermişş arkadaşım 25.000 borç var adam çalışmıyor aybaşında kira kredilerr elek.su doğalgaz ödenicekk nasıl döncek bu iş bilmiyorumm 1500 personel kredisi çekiyim diyorum düşünüyorum buunda taksitleri olucakk çok yaşamm adam şuanda uyuyor iş arama gibi telaşesi yok ki ne zaman işten çıksa ben buluyorum iş bende bıktım artık ama hayat işteee bunudamı boşıyım diyorum offf ki neee offf sabah işe gelirken onu uyuyo görüyorum zoruma gidiyoo vallahii bide gündüz çocuğa bakıyo diye ne tripler ne triplerrr çekilcek gibi değil aslındaaa anlattığım
he ben parayı ona vermem ödemelerimi kendim yaparım kimseye güvenim kalmadıı

canım benim benimde eşim işsiz olduğu zamanlarda iş arama gibi bir telaşesi hiç olmadı...iş yok iş yok iş yok...ben neti açıyorum dünyanın telefonunu yazıyorum ona eleman arayan o zaman zahmet edip arıyo ondada iki msj atarsam 3.de aaa yeter tamam yazma diyor...iş varken köpek gibi çalışıyor ama iş yokken zerre çabası yok...

Ayyy şiştim okurken.. Allah iyi insanlarla,Kadir kıymet bilen insanlarla karşılaştırsın.. Eşinizin size bir yararı yok. Hatta zararı var. O zaman o EŞ değil. Ayrılın bari zararı ortadan kalksın. Hazır annenizde boşanıyormuş anne kız beraber bir eve çıkarsınız çalışırsınız ohh mis gibi. Nafakanıda istersinn. Kafan daha rahat olur.

:72:

canım madem annende ayrılıyor annenle orta halli bi ev tutarsınız ikinizde çalışırsınız çocuğunuda kreşe verirsin en azından ikinizinde kafası rahat olur anne kız sırt sırta verirsinizz bebeğini büyütürsünüz bencee
annem zaten zavallım çekme gel ben seni bunları gör diemi büyüttüm diyorki ben yaşadıklarımın hiç birini anlatmadım ama bu olayı anlattım artık dayanamadım ve eşimin tepkisi ne oldu buna biliyormusun hadi canım anlatmazsın sen anne falan biliyorum ben seni...ben alıyorum 1000 lira maaş kreşe versem baktım 750 lirayı buluyor...o adam ben gidince çocuğunun hiç bir masrafını karşılamaz asalak gibi annemle yaşayamam ben ev tutarım kendime diyor...iki gün sonra alemlere akar unutur çocuğunu..beziydi mamasıydı bir sürü başka masraflarıda var...nasıl yük olayım anneme...iki kuruş katkımdamı olmayacak eve kreş parasını versme geri kalanıda yol parası yapsam bitti maaşım :(

burcu arkadasim ben fazla yorum yazmam konulara ama senin öbür konunu ve nasil cabaladigini biliyorum .ablam bu adam düzelmez daha gencken yolunu ciz .birkac ay üzülürsün sonra yazik etmisim dört yilima dersin.

annem zaten zavallım çekme gel ben seni bunları gör diemi büyüttüm diyorki ben yaşadıklarımın hiç birini anlatmadım ama bu olayı anlattım artık dayanamadım ve eşimin tepkisi ne oldu buna biliyormusun hadi canım anlatmazsın sen anne falan biliyorum ben seni...ben alıyorum 1000 lira maaş kreşe versem baktım 750 lirayı buluyor...o adam ben gidince çocuğunun hiç bir masrafını karşılamaz asalak gibi annemle yaşayamam ben ev tutarım kendime diyor...iki gün sonra alemlere akar unutur çocuğunu..beziydi mamasıydı bir sürü başka masraflarıda var...nasıl yük olayım anneme...iki kuruş katkımdamı olmayacak eve kreş parasını versme geri kalanıda yol parası yapsam bitti maaşım :(

o zaman tatlım sen çalışcan annen bebeğine bakcakk evi sen geçindiricen en mantıklısı bu annenden daha iyi kimse bakamaz bebeğine sende kafan rahat bi şekilde istediğin gibi çalışırsın üstelik eşin sana babanda annene çok afedersin eşşek gibi nafaka verecek hapis cezası bile var çünki sigortalı çalıştığı sürece eşin ve eğer emekliyse baban MECBUR nafaka ödicekler

Son düzenleme:
sorumsuzluktan baska bırsey degıl bu ...
bır erkek aılesını cocugunu nasıl dusunmeden gdıp barda 750 tl gbı bı ıscının bır aylık calısıpta kazandgı parayı yıyeblır hemde borcun ıcındeyken...
pes dogrusu bu adam evet terkedılır , annenızle konusun ve ona tutulan evde yasayın beraber ...
bu adamla omur gecmez ...
en çok neye yanıyorum biliyormusun...bana dün akşam diyorki sen ne işe yarıyorsunki...ne yapabiliyosunki...sanki evi temizleyip yemek yapıyormuşsun mükemmel bir kadınmışsın gibi bana laf sölüyorsun diyor...kızlar ben sabah 7 de çıkıyorum akşam 8 de geliyorum 5 aylık bir bebeğim var yedir uyut çorbasını hazırla et derken pestilim çıkıyor...ev işini sadece cumartesileri yapabiliyorum doğru...ayrıca yemek yapıpı dolaba koyuyorum her haftasonu dökülüyor yemekler yemeiyoki...yapmadım bende bu hafta hoş dolapta yemek yapacak tek bir malzeme bile yok ya neyse...ben 2 senedir kuaföre bir kaşımı aldırmaya gitmedim 5 lira harcamayaım die...çalışmadığım zamanlarda en kötü sigarayı içtim dışarı adımımı atmadım para gitmesin die...ve şimdi bana neler sölüyor inanamıyorum bu sözlere...evet sadece zararı var bana...sadece zararı oldu...tek yararı biricik kızım...onun için herşeyi yaparım ben...ama neden korkuyorum bilmiyorum...

burcu arkadasim ben fazla yorum yazmam konulara ama senin öbür konunu ve nasil cabaladigini biliyorum .ablam bu adam düzelmez daha gencken yolunu ciz .birkac ay üzülürsün sonra yazik etmisim dört yilima dersin.

şimdi bile diyorum be ablacım...neden bu kadar ezildim neden paran yoksa bende yokum kardeşim deyipte çıkmadım o evden...hep dedimki ben sana yardım ederim veririrz sırt sırta hallederiz herşeyi...ama olmuyo olmuyo...

bi erkekte sorumluluk duygusu yoksa o adamdan ne koca olur ne baba. Anlamıyorum neyi bekliyorsun canım? annen bebeğine baksın sen çalış . Sana tabiri caizse eşşek gibi nafaka vermek zorunda. Vermezse 90 gun hapis yatar. babanda annene verecek.

İşsizlik maaşı alıyo diye 8 ay yattı yatmakta nasıl yatmak gündüz 2 lere kadar arıyorum ulaşamıyorum kendi iş aramadı yine ben ona buldumm

kendi başıma olsam hiç düşünmicem inanın bana ...düşündürecek hiçbirşey kalmadı bende zaten...ama kızım...ayaklarım üstüne durabilicekmiyim tek başıma...ya ona iyi bir hayat sağlayamazsam :( ya daha çok elime yüzüme bulaştırıp çocuğumu sefil edersem :( gerçi benim arkam sağlam hamd olsun babam olmasada aslan gibi dayılarım teyzelerim var dedecim var kale gibi dururlar arkamda ama ben yük olmak istemiyorum kızlar kimseye ya :( nie benim hatamın cezasını onlar çeksin :( babam bakmadıktan sonra onlar bakmak zorunda değilki bana...

Back