• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık 🌸🌸 2023 Nisan/Mayıs Gebelik Planlayanalar 🌸🌸

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Kızlar selam,

Malum bende pcos var, bugün Endokrinoloji bölümüne muayene oldum. 3 ay diane doğum kontrol hapı kullandırmaya karar verdi, hormonlarım baya düzensizleşmiş, prolaktin çıkmış falan filan, değerlere çok değinmeyeceğim. Ancak 3 ayda toparlarız dedi.

Senin de her gün yarım saat tempolu yürüyüş yapmanı isteyeceğim ancak dışarıya çıkıp yapmanı istiyorum mutlaka dedi. Peynir ve sütü tamamen hayatından çıkartacaksın bu süreçte dedi. Ekmek, ekmek yerine geçecek makarna pilav vs, bunları tüketmek yok dedi. Yürüyüş dışında da pilatese başlamanı öneririm dedi. Çok şükür insülin direncim çıkmadı. Hedefte 13 kilo verebilmek var.

Hızlı kilo verebimem için de ekstra takviyeler verdi. "Venatura Krom", "Alfa Lipoik Asit" ve "Insulex - İnositol" kullanmamı istiyor bu 3 aylık süreçte de. Lütfen doktorlarınıza sormadan alıp kullanmayın ama.

Pcos asla tamamen iyileşmeyecek diye bir daha da hatırlattı. 2,5 cm lik kistim oluşmuş yeni. Umarım reglimle birlikte atılır hala regl olmadım.

Ayrıca eşimde muayene oldu, onda insülin direnci çıktı. "Glifor" diye ilaç verdi ona, zamanında bende kullanmıştım. İkimiz birlikte önümüzdeki 3 ay içerisinde kilo vererek sağlığımıza kavuşmak istiyoruz nasip kısmet ise. İnşallah her şey yolunda giderse de ilk bebiş denememizi Ağustos ayında yapmaya başlayacağız.

Uzun süredir baya vakit geçirdik, paylaşmak istedim gelip :KK16:

Kızlar selam,

Malum bende pcos var, bugün Endokrinoloji bölümüne muayene oldum. 3 ay diane doğum kontrol hapı kullandırmaya karar verdi, hormonlarım baya düzensizleşmiş, prolaktin çıkmış falan filan, değerlere çok değinmeyeceğim. Ancak 3 ayda toparlarız dedi.

Senin de her gün yarım saat tempolu yürüyüş yapmanı isteyeceğim ancak dışarıya çıkıp yapmanı istiyorum mutlaka dedi. Peynir ve sütü tamamen hayatından çıkartacaksın bu süreçte dedi. Ekmek, ekmek yerine geçecek makarna pilav vs, bunları tüketmek yok dedi. Yürüyüş dışında da pilatese başlamanı öneririm dedi. Çok şükür insülin direncim çıkmadı. Hedefte 13 kilo verebilmek var.

Hızlı kilo verebimem için de ekstra takviyeler verdi. "Venatura Krom", "Alfa Lipoik Asit" ve "Insulex - İnositol" kullanmamı istiyor bu 3 aylık süreçte de. Lütfen doktorlarınıza sormadan alıp kullanmayın ama.

Pcos asla tamamen iyileşmeyecek diye bir daha da hatırlattı. 2,5 cm lik kistim oluşmuş yeni. Umarım reglimle birlikte atılır hala regl olmadım.

Ayrıca eşimde muayene oldu, onda insülin direnci çıktı. "Glifor" diye ilaç verdi ona, zamanında bende kullanmıştım. İkimiz birlikte önümüzdeki 3 ay içerisinde kilo vererek sağlığımıza kavuşmak istiyoruz nasip kısmet ise. İnşallah her şey yolunda giderse de ilk bebiş denememizi Ağustos ayında yapmaya başlayacağız.

Canım bende de pko var.Senin insülin değeri homo ır değerin kaç çıktı direnç olması için insülin kaç üzeri olmalı merak ettim

Kızlar selam,

İnşAllah bu sürecin sonunda sağlıkla bebişine kavuşursun canım ☺️ Ne güzel yaptın bak gitmeden boşa vakit kaybedecektin aylarca. Şimdi hormonlarda düzene girince belki sürpriz yapar bebiş😍

Canım bende de pko var.Senin insülin değeri homo ır değerin kaç çıktı direnç olması için insülin kaç üzeri olmalı merak ettim
Kuzum insülin açlığım 7 çıktı. Normal. Referans aralığı 1,9-23

Ancak 4-5 yıl önce insülin direncim de vardı, birbirini tetikliyormuş pcoslularda o yüzden çok dikkat etmeleri gerekiyor. Ben kendi irademle 1 senedir şekeri baya azaltmıştım ve egzersiz yapmaya çalışıyordum ara ara, bunun faydasını görüp kırmışım direnci.

İnşAllah bu sürecin sonunda sağlıkla bebişine kavuşursun canım ☺️ Ne güzel yaptın bak gitmeden boşa vakit kaybedecektin aylarca. Şimdi hormonlarda düzene girince belki sürpriz yapar bebiş😍
İnşallah yavrum, çok istiyoruz. Ben 34 eşim 39 yaşında, olursa ilk çocuğumuz olur. Dediğin gibi boşa kürek çekmek vardı. Şimdi 3 ay kampa gireceğim sağlığım için :spor: Sonrasında da nasipse bebiş haberiyle gelirim :KK22:

Kızlar ya ben 7. Gün pik değeri gördüm sonra git gide silikleşti uygulamaya göre yarın yumurtlama görünüyor ama galiba yumurtlamıycam çok erken olmadı mı sizce de
Senin çoktan çatlamış kuzum yumurtan o zaman erken yumurtlamışsın. Değerlendirdin mi piki

Kızlar merhabalar birşey sormak istiyorum. Biz ilişkiye girdikten bir gün sonra göğüslerim aşırı şişti ve gerildi. Böyle birşey başına gelen varmı. 5 gün geçti hala şişler inmiyorlar yani

İnşallah yavrum, çok istiyoruz. Ben 34 eşim 39 yaşında, olursa ilk çocuğumuz olur. Dediğin gibi boşa kürek çekmek vardı. Şimdi 3 ay kampa gireceğim sağlığım için :spor: Sonrasında da nasipse bebiş haberiyle gelirim :KK22:
Ay hadi inşAllah hayırlısıyla sağlıkla bekletmeden gelsin hepimizden güzel haberler 🥰😍

Kuzum insülin açlığım 7 çıktı. Normal. Referans aralığı 1,9-23

Ancak 4-5 yıl önce insülin direncim de vardı, birbirini tetikliyormuş pcoslularda o yüzden çok dikkat etmeleri gerekiyor. Ben kendi irademle 1 senedir şekeri baya azaltmıştım ve egzersiz yapmaya çalışıyordum ara ara, bunun faydasını görüp kırmışım direnci.
Benimde 5 çıktı canım

Çok geçmiş olsun canım rabbim dayanma gücünü arttırsın İnşAllah 🤲🏻 Evet 37. Haftada sezaryen oldum benim kanama alanım epey fazlaymış o yüzden acil ameliyata almışlardı.kanama dışa vermemiş o yüzden anlamamıştım dekolman yaşadığımı, ben doğum sancısı başlıyor sanmıştım.Doktorum mayısı haziranı bir görelim demişti o yüzden artık planlayabiliriz diye düşünüyorum.

Dekolman yaşayıp sonrasında sağlıklı gebelik geçirip kucağına alan çok insan var o yüzden umudum çok yüksek. Rabbim ömür versin yeterki. Şu anda ne hissettiğini çok iyi anlıyorum ama inanıyorum ki öyle güzel mutluluklar yaşayacağızki bu acılar dinecek. Bebeklerimizlede cennette kavuşacağız İnşAllah 🤲🏻
İnsallah rabbim size de bana da tum isteyenlere de nasip etsin insallah saglikla bebeklerimizi kucagimiza almayi. Ben de 34. Haftada yasadim benim de disa kanama yoktu hastanedeydim sira beklerken bir anda şiddetli karin agrisi oldu ultrasonla bakinca kalbi durmak uzere diye aldilar meger icerden kanama varmis 15 dakika icinde sezeryana almalarina ragmen melek oglumub kalbi durmustu😢 doktorum basta 1 yil dedi bu ay gittim iyi olmadigimi bebek istedigimi soyleyince 6. Ayda korunmayi birak o zaman dedi o yuzden mayis ayinda baslayacagiz insallah. Basta tekrarlar diye cok korkuyordum ama ben de saglikla kucagina alanlari gordukce umut doldum insallah bize de nasip olur

Mayıs ayına devreden, gebelik isteyen güzel anne adayları!! inşallah hep birlikte burdan 9 aylık kırmızısız bir döneme transfer olacağız🌺🌺🌺

❗️İsmini yazdıracak arkadaşlar lütfen yazdırıp ortadan kaybolmayın sonra😂 son durumu bizimle de paylaşın.. ❗

Anne adayı 🌺SATBATDurum

Hanimefendi97

6 nisan30 nisan🍀🐞

Sunshine1

1 nisan30 nisan🍀🐞

Y yenibirhayal

28 mart30 nisan🍀🐞

evremm22

4 nisan30 nisan🍀🐞

garfiuss

2 nisan30 nisan🍀🐞

Kevssooo

6 nisan30 nisan🍀🐞

maya8

30 mart1 mayıs🍀🐞

jeybey

3 nisan1 mayıs🍀🐞

Mikmik Kizim

4 nisan2 mayıs🍀🐞

A ayse2325

2 nisan2 mayıs🍀🐞

Seboist16

7 nisan2 mayıs🍀🐞

sed2

4 nisan3 mayıs
🍀🐞

aynurland

6 nisan3 mayıs🍀🐞

mlh5

5 nisan3 mayıs🍀🐞

1sunshine1

6 nisan3 mayıs🍀🐞

ayamarg

1 nisan3 mayıs🍀🐞

Hayirlisi123

3 nisan3 mayıs
🍀🐞

Feyzacim

7 nisan4 mayıs🍀🐞

beyons

8 nisan4 mayıs🍀🐞

C cnlrm

10 nisan4 mayıs🍀🐞

umayela

31 mart4 mayıs🍀🐞

arastirmasever

7 nisan5 mayıs🍀🐞

esmercicegim

7 nisan5 mayıs🍀🐞

Tuttyy

6 nisan6 mayıs🍀🐞

merniss

7 nisan6 mayıs🍀🐞
mavininumutlutonu9 nisan6 mayıs🍀🐞

mevsimofm

9 nisan6 mayıs🍀🐞

fnd_50

17 mart6 mayıs🍀🐞

Crknkz

7 nisan7 mayıs🍀🐞

Belisimm

5 nisan7 mayıs🍀🐞

els1993

14 nisan7 mayıs🍀🐞

kubra005

10 nisan8 mayıs🍀🐞

Elenaaa1990

11 nisan8 mayıs🍀🐞

simurgggg

11 nisan8 mayıs🍀🐞

Slcn_29

13 nisan8 mayıs🍀🐞

INCIEYLUL

12 nisan9 mayıs🍀🐞

mucizem0111

14 nisan10 mayıs🍀🐞

E Eymennnannesi

11 nisan11 mayıs🍀🐞

victoriahamburt victoriahamburt

13 nisan11 mayıs🍀🐞

zeyzey2

12 nisan12 mayıs🍀🐞

felicitays17

12 nisan12 mayıs🍀🐞

atanamamis ogretmen

12 nisan12 mayıs🍀🐞

Pasiphea

16 nisan12 mayıs🍀🐞

Endop

16 nisan14 mayıs🍀🐞

D defnew

17 nisan14 mayıs🍀🐞

ikikedibirdeli

17 nisan14 mayıs🍀🐞

sundy9416 nisan16 mayıs🍀🐞

loyalty16

18 nisan16 mayıs🍀🐞

Chen31

18 nisan16 mayıs🍀🐞

Yasmize

17 mayıs🍀🐞

eylulcmre

23 nisan18 mayıs🍀🐞

papatyam3

19 nisan18 mayıs🍀🐞

kakulelib

17 nisan18 mayıs🍀🐞

Asella

19 nisan19 mayıs🍀🐞

🍀🐞

lavinya-

22 nisan19 mayıs
🍀🐞

MatthewClairmont

26 nisan20 mayıs🍀🐞

edahandro

25 nisan20 mayıs🍀🐞

gossipbusra

24 nisan20 mayıs🍀🐞

Mervenur277

23 nisan20 mayıs🍀🐞

Maviyiseven

23 nisan21 mayıs🍀🐞

01ncl41

23 nisan21 mayıs🍀🐞

Beren

18 nisan22 mayıs🍀🐞

melegim can

22 nisan22 mayıs🍀🐞

Mevsimlisan

26 nisan24 mayıs🍀🐞

senayektan

26 nisan26 mayıs🍀🐞

Dilaryy

25 nisan26 mayıs🍀🐞

Sunshine1

30 nisan28 mayıs🍀🐞

pcospcos

20 nisan30 mayıs🍀🐞
dream2311🍀🐞

melisaa93 melisaa93

🍀🐞

Marryyj

7 mart🍀🐞
Merhaba 2 mayisda kryo transfer olucam

Evet koyulasmasi gerekiyor pko var mi sende bende aynı şeyi yaşıyordum hep ovu testlerinde 3 gün koyu cizgi çıkıyordu ama yumurtlama çizgisi değil sonra çizgi yok oluyordu. Moralim bozuluyordu bidaha yapmadım. En son femara kullanırken kontrole gitcegim gün yaptım inanır mısın ikinci çizgi normalde ovu testlerinde hep çıkar bende o bile çıkmadı ama doktora gittiğimde yumurta oluşmuştu. O yüzden ben çok güvenemiyorum bu testlere yanıltabiliyor tabi hamile kalan çok arkadaşımız var bu testler sayesinde ama ya da bana denk geldi artık böylesi
Var canım pcos üç ay üst üste catlatma iğnesi letu kullandım yumurta gelişiyor ama tutmuyor du. Bir kaç gün daha yapacağım oldu oldu olmadı bu ay olmazsa aşılama yapacam artık yoruldum. Bu ay clife kullanıyorum o yüzden bekliyorum

Senin çoktan çatlamış kuzum yumurtan o zaman erken yumurtlamışsın. Değerlendirdin mi piki
5. Gün değerlendirdim sadece araya bayram girdi ama dün kasık ağrım vardı birde göğüslerim hassaslaştı gebelik twsti için adeti mi beklemem lazım erken yumurtaladım ya

Kızlar test malesef ter temiz şaşırmadım nedense yok diye düşünmüştüm bugün 10.Gün ilaçta son günüm bitiyor bugün gelir yakında

Eklentiler

• 20230429_073913.jpg
    20230429_073913.jpg
    36,5 KB · Görüntüleme: 64
  • 20230429_073802.jpg
    20230429_073802.jpg
    104,5 KB · Görüntüleme: 39
  • 20230429_075141.jpg
    20230429_075141.jpg
    36,6 KB · Görüntüleme: 53
Kızlar ben yaptım test

Eklentiler

• BB598F40-48F6-439D-A302-55091D453E5A.jpeg
    BB598F40-48F6-439D-A302-55091D453E5A.jpeg
    85,7 KB · Görüntüleme: 68
  • 14D9BF65-903F-4C84-BB06-473F8F118289.jpeg
    14D9BF65-903F-4C84-BB06-473F8F118289.jpeg
    86,2 KB · Görüntüleme: 73
Boğaz ağrım son günler artmıştı. 2 gündür hafif ateşim vardı. Burnum biraz daha tıkanmaya başlamıştı. Gerçekten hasta olmuşum demekki🥲😕

Back