CEYIZI OLMAYAN GELIN

Diyorum cunku kedi uzanamadigi cigere mindar dermis

sen evinde kocanla huzurlu musun onu de..
benim eşimin ailesi çöp almadı çöp. bilezikLER diosn ya 2 tane teneke bilezik taktılar.
biz eşimle 50-60 bin masraf yaptık tamam benim ailem destek oldu ama olsa olsa 10bin tutar. gerisini kendimiz yaptık. düğünde takılan altınları da bi sayarken gördüm ertesi gün bozuldu borçların bi kısmı ödendi.
evimizde huzurlu muyuz ben ona bakıyorum. sen hangi altının derdindesin?? kocan iyi mi? evin mutlu mu ona bakacaksın.

kaç yaşında evlendiniz ? artık herşeye ulaşmak kolay , çeyiz yapmak isteyen 2 sene çalışsa en alasından yapar çeyizini.

Lutfen ya yeter artik ceyiz evet.. yorumumu okuyorsunuz yoksa kelimeleremi dikkat ediyorsunuz.. bu arada ben turkceyle baska bir dili ayni anda ogrendigim icin, bazen turkce kelimelerinin yazim seklini bilmiyorum.. affola

Ailen yapamamış olabilir sen niye calısıp kendın yapmadın çeyızını benımde aılemın durumu yoktu tum ceyızımı kendım yaptım oyle evlendım her zaman aılelerden beklemekle olmuyor herkes anadan babadan şanslı degıl maalesef,kayınvalıden olacak kısıye soyleyecek bırsey bulamıyorum ama onun oyle oldugu bellıymıs sende bıraz bılerek gıtmıssın.

ben evimin her şeyini düzmüştüm KP duğun gunu gelin ne getirdi ne getirdi diye sormustu eşimde saymış teker teker geç bunları geç demiş.artık yat kat getirecekmişim doymazlar uzulme

Benim 4 ay sonrA düğünüm var tamam mı geçen aya kadar hiçbir şeyim yoktu annemin kiler hariç hiç te hevesim yok tu sevgilim zatrn istemiyor hiç bir şey alma ben istemiyorum diyor du ama ben gittim geçen ay sadece bu yatak örtüsü yorgan nevresim gibi ufak tefek şeyler 3 bin tuttu neyse onu ödedikten sonra tabak çatal küçük ev aletleri Alcam ama bilemiyorm Nasıl olacak bunalrı aldım diye de kavga çıkabilir mi olabilir alma dedim niye benim haberim yok gibi ama haklısın ilerde laf etmesin kaynana diye alıyorum tabi olabilir böyle şeyler şuan çalışmasam bunların hiçbirini alamazdım yani önemli olan çeyiz değil ki önemli olan mutluluk uzun ömürlü birliktelik çeyiz dediğin nedir ki ne yani millet saçmalamasın

Ne çeyizi ya, çalış çabala çeyiz ısı ne ki artık bi senede iki senede düzersin oldu bitti. Cok gereksiz çünkü eskide kaldı kaneficeler, pike takımları alan filan. Benim de var ahim şahım olmasa da ama sor bi kere kullandım mi diye?

babanız almadıysa bile kendiniz alabilirdiniz. takı konusunda da muhtemelen sizin ailenizde o akrabalara gram fln takmıştırki herkes size gram takmış

Annenden babandan akrabandan sorumlu değilsin. Kimsenin eksik tarafini kapatmaya calismak zorunda değilsin. Yeni evliysen bunlar bir sure söylenir sonra kapanir. Boşver duyma,bunlar senin suçun değil. Eşini de suçlama, sen nasil aileni secemediysen o da annesi seçemedi. Bunlar bayagi konular ,boşver.

Kimsenin amcası şunu bunu eşya almak pahalı altınlar takmak zorunda değil. İki insan evlenebilecek durumu varsa evlenirler. birilerinin alacağı eşyaya güvenip evlenilmez. Çünkü eşyayla iş bitmiyor sonrasında geçinmek için de para lazım. Ben de çeyiz filan yaptırmadım aldık kendimiz ödedik. Kenarda param da vardı ama almadım onunla. Borç yapıp ödedik hazıra dağlar dayanmaz çünkü. Şimdi sen de mutluysan bu tür şeylere takılma insanlara minnet etmeden evlenmek en güzeli. Kimsenin altında ezilmezsin. Kayınvalidene de böyle söyle. Başkasının bana yaptığı çeyizle gelin olmak da övünülecek bir şey degil. Göğsümü gere gere her şeyi Allah ın yardımıyla kendi kazancımla yaptım demek daha gurur verici

Benim evde tek bir tül ya da el yapımı bir şey yok. Hiç eksikliğini duymuyorum. 10 yıl oldu nerdeyse. Bundan sonra da duymam herhalde. Ciğer misali banal demişsin ama cidden banal ya.

Lutfen ya yeter artik ceyiz evet.. yorumumu okuyorsunuz yoksa kelimeleremi dikkat ediyorsunuz.. bu arada ben turkceyle baska bir dili ayni anda ogrendigim icin, bazen turkce kelimelerinin yazim seklini bilmiyorum.. affola
Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp.

Oncelikle hayirli olsun nolursa olsun baban var oyle konusma bnmde ceyizim yoktu bnmde amcam teyzem vs hic destegim yoktu esim arkamdaydi herseyimi aldi ama ben cok az sey istedim simdi ise bi cok seyi yuzume vuruyo calisiyodum herseyimi alirdim ama calismami istemedi simdi vuruyo iste evliligin iyi olsunda ferisi hic onemli degil gercekten insanin her zaman yaninda olan biri oldugunu bilmek iyi oluyo insana iyi geliyo

kız haklı kendini bilmez densizmi ararsın takmasanda taktırırlar sanki yüzsüzmüşsün gibi ama eşinle mutluysan bir önemi yok sende eşyalarınla değilde eşinin sana yaptıklarıyla övün belli bir yaştan sonramı böyle oluyo bu kaynanalar anlamıyorumki

senin huuzurun yerindeyse esya altin falan hikaye kocanla mutlumusun ona bak ben evlenirken tamda dedigin gibi olmasi gereken herseyle evlendim yalniz takilarima varana kadar kendim aldim calistim biriktirdim anne yapmamis baba yapmamis tamam anneye babaya dusen gorevler elbette vardi ama keske sen biraz elini tasin alatina koysaydin en azindan kendin icin durumunu bilmiyorum belki calustin yillarca eve baktin sanada haksizlik etmek istemem ama eger boyleyse sen en guzel ceyizi yaninda goturmussun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…