• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız kardeşim ve kaynım.

mayissinegi mayissinegi Gecmis sayfalara bakmadim ama kac yasindalar kardesin calisiyormu
Kaynin calisiyormu bunlar onemli
Anneniz agirligini koyacak sinirlenip sayip dokmek krdesini karsi tarafa daha cok iter sakin annayisli dusunceli anne olacak ornekler verecek beraber oturmak olmaz bak x su sikintilari yasadi b de bunlar oldu sen benim kiymetlimsin goz gore gore he diyemem seklinde
Oncelikle kaynininizi cagiracak ayri ev olmadan nisan yapamayacaginizi belirtecek onlada oglumlu canimli sakin konusacak yani cocuk sizden cikinca annem demeyecek onunda annesi hakli diyebilecek bir konusmadan bahsediyorum
Smdi gecim zor x te ise girsin evinizi tutacak duruma gelin yapariz diycek
Kardesin bir is hayatina atilsin birazda sure uzasin anneci diyorsun kaynin icin elbet bir yerde falso verir kadinda bahsettigin gibiyse elbet bir cikintilik yapar yine evlenicem derse nisanlarsiniz artik kendi dusen aglamaz ama en azindan ayri evi olur

Bu surecte siz benim kv bole dedi sole biri yorumlari yapmayin hersey tecrube annemi dinle ona birak olur ablacim gec olsun guc olmasin annem sana benden daha duskun benim yasadiklarimi yasama istiyor diye onlem aliyor illa evlenmesinler demiyor babinda yapici konusun

İnanır mısınız cok denedik.. guzelliklede konussak ornekte versek bana misin demiyor ? Millet oyle oldu diye bende mi oyle olcam diyor. Yapılanlari gormuyor. Gormedigi gibi bizi suçlu buluyor. İkiside istiyorki bize denmeyen kalmasin, ama biz hep susalim. Hep aman efendim sepet efendim modunda olalim. Buda bir oldu iki oldu ama anneminde sabri bi yere kadar. Kaynim annemi yolda gorur selam vermez mesela, ama kendi annesine onca seye ragmen sonsuz hurmet gosterilmesini ister. Ben hic bi sekilde saygisizlik yapmadim kaynanama olaylardan sonra bile. Muhattab olmadim, gidip gelmedim. Kaldi ki benim kardesimle gorusmese bile benim annemi biliyor evimize o kadar girdi cikti, arada akrabalik olustu. İnsan bı Allah'ın selamını vermez mi büyüğüne? Birbirlerini doldurusa getirip duruyorlar. Eskiden kadinlarimiz nasılmış vefakar cefakar.. o zamanin şartları yetistirilme tarzi tabi etki ediyordur ama sehirde buyumus az cok insan gormus, okul hayati gormus bir genc kiz bu kadar kor olmamali..

Guzel soylemissiniz istiyorsa size laf dusmez.tipki siz istediginizde kimseye dusmedigi gibi

Hanfendi saniyorum ki kardesimle ayni kafadasiniz. Ne kadar anlatirsam anlatayim almicaksiniz.. o yüzden cevap vermiyorum size. Yazmadan once bi okuyun kardesimle benim aramdaki, esimle kaynim arasindaki fark ney diye. Sonra muhalefet olursunuz

Kayinvalidenizin sizinle zoru nedir bilemem..
Ama ben olaya kiz kardesiniz tarafindan bakmak istiyorum..

Gozunun onunde yasanilan onca olayi ve aileye edilen hakaretleri gormezden geliyor kendisi..
Hic demiyor mu " benim annem ailem bu laflari haketmiyor , bizler oyle insanlar degiliz vs " diye..

Bir kardesim olsaydi eger, yasanilan tecrubelere dayanarak onun bu yanlisa suruklenmesine goz yummazdim herhalde..
Her ne kadar mutluluguma engel oluyorsunuz, kiskaniyorsunuz, sen neden evlendin o zaman tarzindaki verecegi tepkilere aldiris etmeden uyarimi yapardim..

Sizde uyarinizi yapin ve cekilin bir koseye..
Yarin bir gun kardesiniz sizlanmaya basladigi vakit , tekrar konusursunuz bu konuyu..

Keske mutlu olsa da ben o konuşmayı hiç yapmasam.. teşekkür ederim degerli fikirleriniz ve tüm sayfalari, tum yazdıklarımı okuyup öyle yorum yaptığınız için..

Ama yavrum diger evladına yapmamış ki, benim esime karşıda yapmasi gereken sorumluluk ve annelik haklari vardi. Simdi mi aklı başına geliyor? Baska bir aileden kiz alsa yine anlicam dicem ki bizi begenmedi istemedi ondan o laflar sozler. Ama bu ne perhiz bu ne lahana turşusu

Ben de diyorum ki zaten sizi birbirinize dusurme pesinde bence. Belki baska bir ailenin kizi olsa yine ayni olurdu ama sizin aranizi bozmak ugruna daha cok vaat de bulunuyordur. Ayrica size yapmamis iste. Ne guzel kardesinize yapsin. Disariya gitmiyor en azindan :KK8:

Ben de diyorum ki zaten sizi birbirinize dusurme pesinde bence. Belki baska bir ailenin kizi olsa yine ayni olurdu ama sizin aranizi bozmak ugruna daha cok vaat de bulunuyordur. Ayrica size yapmamis iste. Ne guzel kardesinize yapsin. Disariya gitmiyor en azindan :KK8:

Ya keşke yapsa, ama ayni evde oturmadan bahsediyorlar. Bi arkadas yazmisti ertesi gun zaten el koyar diye.. olacagi o. O gosterisini yapcak ama borcunu sonra bunlar oducek. E yazik gunah degil mi 20 yaşında gencecik kiz caliscak etcek kv kp para yedircek. Borc oducek

İnanır mısınız cok denedik.. guzelliklede konussak ornekte versek bana misin demiyor ? Millet oyle oldu diye bende mi oyle olcam diyor. Yapılanlari gormuyor. Gormedigi gibi bizi suçlu buluyor. İkiside istiyorki bize denmeyen kalmasin, ama biz hep susalim. Hep aman efendim sepet efendim modunda olalim. Buda bir oldu iki oldu ama anneminde sabri bi yere kadar. Kaynim annemi yolda gorur selam vermez mesela, ama kendi annesine onca seye ragmen sonsuz hurmet gosterilmesini ister. Ben hic bi sekilde saygisizlik yapmadim kaynanama olaylardan sonra bile. Muhattab olmadim, gidip gelmedim. Kaldi ki benim kardesimle gorusmese bile benim annemi biliyor evimize o kadar girdi cikti, arada akrabalik olustu. İnsan bı Allah'ın selamını vermez mi büyüğüne? Birbirlerini doldurusa getirip duruyorlar. Eskiden kadinlarimiz nasılmış vefakar cefakar.. o zamanin şartları yetistirilme tarzi tabi etki ediyordur ama sehirde buyumus az cok insan gormus, okul hayati gormus bir genc kiz bu kadar kor olmamali..
E kor demekki yapicak bise yok birakicaksiniz yasayarak ogrenecek kardes hatrina gelip istemelerinede ses cikartmiyacaksiniz baska yolunuz gorunmuyor is ve ayri evi sart kosup bekleyin
Sizin esiniz ne dusunuyor bu konuda

Hanfendi saniyorum ki kardesimle ayni kafadasiniz. Ne kadar anlatirsam anlatayim almicaksiniz.. o yüzden cevap vermiyorum size. Yazmadan once bi okuyun kardesimle benim aramdaki, esimle kaynim arasindaki fark ney diye. Sonra muhalefet olursunuz
Su usluptan sonra sizi yorum yapmaya deger bulmuyorum ama durun size hosunuza gidecek seyler soyliyim.Kesinlikle kardesinizi sevdiginden ayirin nasil olur da sizin dugununuze gelmeyen kayinvalidenizin oglunu sever.Ne hakki var kendi hayatini yasayip kendi secimlerini yapmaya.Sizin gibi mukemmel bir ablasi varken kardesinize dusunmek secmek mi duser(!)

Su usluptan sonra sizi yorum yapmaya deger bulmuyorum ama durun size hosunuza gidecek seyler soyliyim.Kesinlikle kardesinizi sevdiginden ayirin nasil olur da sizin dugununuze gelmeyen kayinvalidenizin oglunu sever.Ne hakki var kendi hayatini yasayip kendi secimlerini yapmaya.Sizin gibi mukemmel bir ablasi varken kardesinize dusunmek secmek mi duser(!)

Hala okumaya usenip yorum yapmayin allah askina ? Biz zaten ayrılsın demiyoruz. Ama yapilanlarida gormemezlikten gelmesin. Empati yoksunu insan.

E kor demekki yapicak bise yok birakicaksiniz yasayarak ogrenecek kardes hatrina gelip istemelerinede ses cikartmiyacaksiniz baska yolunuz gorunmuyor is ve ayri evi sart kosup bekleyin
Sizin esiniz ne dusunuyor bu konuda

Benim eşim tabi ki benim ailemi haklı buluyor. Kardeşimin bu sekilse giderse ne duruma dusucegini biliyor. Kendi ailesi sonucta insan bilmez mi ? Oda cok konustu ayni ev olmaz, annem beni evden atti ufacik kavgada sizide kovar daha kotu olur diye. Ama onuda terslediginden eşim artık karismiyor. Kim ne yaparsa yapsin modunda

Hala okumaya usenip yorum yapmayin allah askina ? Biz zaten ayrılsın demiyoruz. Ama yapilanlarida gormemezlikten gelmesin. Empati yoksunu insan.
Cevrenizdeki insanlara da bu sekilde mi davranirsiniz genel uslubunuz hakarete cok yatkin biraz da saldirgan ama ne yazik ki size uymayacagim.Buraya yazarken herkesin sizinle ayni fikirde olmayacagini tahmin etmeliydiniz.Daha fazla uzatip polemik haline getirmeyin.Hoscakalin.

Benim eşim tabi ki benim ailemi haklı buluyor. Kardeşimin bu sekilse giderse ne duruma dusucegini biliyor. Kendi ailesi sonucta insan bilmez mi ? Oda cok konustu ayni ev olmaz, annem beni evden atti ufacik kavgada sizide kovar daha kotu olur diye. Ama onuda terslediginden eşim artık karismiyor. Kim ne yaparsa yapsin modunda
E daha kardesin acmis ellerini Allahim senden belami istiyorum diyor kulla Allah arasina girilmez sizde yaptiysaniz uyarinizi cekilin kenara
Esiniz gibi kendi hallerine birakin esinizlede hic konusmayin yarin birde evde senin kardesin benim kardesim huzursuzlugu olmasin

Bakin hanfendi az once ki tavrim icin özür diliyorum. Ama anlatmak istedigim su;

Kiz kardesim bahsettigim kosullarda evlense. Daha sonra benim anlattiklarimi basina gelen olaylar olarak anlatsa burda herkes bosan ne duruyorsun diye yorumda bulunucak. Yalan degil..

Cunku ilkokul mezunu sevgilisi istedi diye unv. Terk etti. Aşağılamak icin soylemiyorum bakin. Kaynimin kompleksinden bahsediyorum. Meslek yok, tahsil yok. Kaynana kayınpeder hepsi ayni evde. Essek gibi çalışıp onların borcunu oducek. Kaynanasi evine yeni esyalar aldiricak gelin geliyor diye a dan z ye. Daha sonra ayri eve cikmak isteseler de yeni esya alip ayrilamicaklar. Mecbur oturmaya devam edicekler. Evinde istedigi gibi giyinemicek, kaynim sabah yediden aksam bire ikiye kadar calisiyor. Bu kizda calissa ne ara gorusucekler. Kari koca hayati nasil olucak. Kaynim kavga ederlerse ikisinide bozar oturtturum diyor. Kesinlikle karısının arkasinda durucak bir tip degil. Kaynana desen kıskanç gezmege dahi tek başlarına cikamicaklar.

Simdi elinizi vicdaniniza koyup soyleyin. Bu hayatla benim yasadigim hayat arasinda alaka yok. Neden ? Esim anneci degil. Egriyi dogruyu gorur hakliyi ezdirmez. Evim ayrı barkim ayrı.. siz bir abla olarak kiz kardesiniz bu durumda olsa bu evliligi ister miydiniz ?

Biz evlenmesinide geçtik. Mesele evlenmesi degil. Ama ayni ev vs olmaz. Ustelik kaynanamin onca lafina ragmen hala onu savunmasi bizim sorunumuz.. umarım anlatabilmisimdir.

Bakin hanfendi az once ki tavrim icin özür diliyorum. Ama anlatmak istedigim su;

Kiz kardesim bahsettigim kosullarda evlense. Daha sonra benim anlattiklarimi basina gelen olaylar olarak anlatsa burda herkes bosan ne duruyorsun diye yorumda bulunucak. Yalan degil..

Cunku ilkokul mezunu sevgilisi istedi diye unv. Terk etti. Aşağılamak icin soylemiyorum bakin. Kaynimin kompleksinden bahsediyorum. Meslek yok, tahsil yok. Kaynana kayınpeder hepsi ayni evde. Essek gibi çalışıp onların borcunu oducek. Kaynanasi evine yeni esyalar aldiricak gelin geliyor diye a dan z ye. Daha sonra ayri eve cikmak isteseler de yeni esya alip ayrilamicaklar. Mecbur oturmaya devam edicekler. Evinde istedigi gibi giyinemicek, kaynim sabah yediden aksam bire ikiye kadar calisiyor. Bu kizda calissa ne ara gorusucekler. Kari koca hayati nasil olucak. Kaynim kavga ederlerse ikisinide bozar oturtturum diyor. Kesinlikle karısının arkasinda durucak bir tip degil. Kaynana desen kıskanç gezmege dahi tek başlarına cikamicaklar.

Simdi elinizi vicdaniniza koyup soyleyin. Bu hayatla benim yasadigim hayat arasinda alaka yok. Neden ? Esim anneci degil. Egriyi dogruyu gorur hakliyi ezdirmez. Evim ayrı barkim ayrı.. siz bir abla olarak kiz kardesiniz bu durumda olsa bu evliligi ister miydiniz ?

Biz evlenmesinide geçtik. Mesele evlenmesi degil. Ama ayni ev vs olmaz. Ustelik kaynanamin onca lafina ragmen hala onu savunmasi bizim sorunumuz.. umarım anlatabilmisimdir.
Zaten kayinvalideyle yasamayi kabul etmek demek evlenmeden bosanmayi kabul etmek demek bence.Ama bence oyle sizce oyle kardesinize gore oyle degil.Benim demek istedigim bu.Siz kizkardesinize bunlari anlattiniz o yine de istiyorum dedi degil mi?O zaman bundan sonrasi sizin isiniz degil.Kizkardesiniz baskasiyla evlenip mutsuz olsa sonra dese ki abla senin yuzunden,ben enistemin kardesiyle evlenseydim mutlu olurdum belki dese ne olacak.Sizin bile icinizde kusku kalacak acaba hakli mi diye.Evlilik piyongo isi birakin kardesiniz zarlarini kendisi atsin.Bu isin sonunda herkes iyi olur siz kotu olursunuz benden soylemesi.Dedikleriniz cikar belki ama o surecte cok yorulursunuz

Önce kocana sahip çık derim. Niye kurbanda evlerine gidiyor. Kardeşinin de ne hali varsa görsün

Annesi çünkü her firsatta pişkin pişkin arayip neden gelmiyorsun etmiyorsun diye aglaniyor. Resmen telefonla taciz ediyor acmadikca. Artık insana lanet olsun dedirtecek duruma getiriyor. Bende o kadar gitme etme diyemem sonucta kendi annesi. Tabiki samimiyet istemem ama illaki gorusucek

Back