siz olsaniz ne yapardiniz?

ben yatiyorum.
lutfen konum kapansin.
durduk yere mahvettim kendimi yaaa

Yapma be guzelim boyle, anne bu... Hakkini bu saydiklarinla odemen mumkun bile degil. Sanirim logusasin, o yuzden hassassin. Yok birsey bunda, anneler bazen oyle konusur.

ne acı bu olanların 2 yada 3 tanesini kaynana yapsaydı şu anda taşlanıyor olacaktı.kaynananın da bir anne olduğu göz ardı edilecekti.maalesef anne sadece kız annesi oluyor ve ne yaparsa yapsın ama o anneeeennn deniyor:KK51:

Egem gerçekten bu konularda çok önyargılısın. Kaynanalara karşı pozitif ayrımcılığın var. Konusahibinin sonraki mesajlarını okuyan kimse ama o anneee demez. En fazla 1 kişi çıkar. O kadar kişi kaynana konularında kaynanayı savunanlardan da çıkıyor. Burda herkes yaşanmışlıkları bilmeden konu sahibinin ilk yazdığına yorum yapıyor.
Yani önceden senin kadınlara aynayı tutup kaynanalar konusundaki acımasızlıklarını söylemen güzel geliyordu da artık her konuya yazdığın bu oldu. Bazen her konuda alakalı olmuyor. Bu konuda da kimse o yaşanmışlıkları bilmiyordu. Yoksa millet manyak mı kızına bu kadar eziyet eden anneyi savunsun.

annenden dolayı çok mutsuz görünüyorsun.seni çocukluğundan beri bu kadar üzen bir anneyle arana neden mesafe koymuyorsun? madem bu kadar canını yakıyor psikolojik olarak seni yoruyor o halde neden doğumuna geliyor? yılda bir kez yanına gidersin. onun dışında telefonla arar, konuşursun yapabileceğin bir şey olursa yaparsın. yanına gelmek istiyorsa da açık açık rahatsızlıklarını söylersin ya da bahane üretirsin gelmez.

Egem gerçekten bu konularda çok önyargılısın. Kaynanalara karşı pozitif ayrımcılığın var. Konusahibinin sonraki mesajlarını okuyan kimse ama o anneee demez. En fazla 1 kişi çıkar. O kadar kişi kaynana konularında kaynanayı savunanlardan da çıkıyor. Burda herkes yaşanmışlıkları bilmeden konu sahibinin ilk yazdığına yorum yapıyor.
Yani önceden senin kadınlara aynayı tutup kaynanalar konusundaki acımasızlıklarını söylemen güzel geliyordu da artık her konuya yazdığın bu oldu. Bazen her konuda alakalı olmuyor. Bu konuda da kimse o yaşanmışlıkları bilmiyordu. Yoksa millet manyak mı kızına bu kadar eziyet eden anneyi savunsun.
neresi alakasız.doğru değil mi,şimdi konu sahibi bu konuyu anne olarak değil de kaynanası olarak açşaydı gelecek yorumlar ne olurdu sence:KK14:

neresi alakasız.doğru değil mi,şimdi konu sahibi bu konuyu anne olarak değil de kaynanası olarak açşaydı gelecek yorumlar ne olurdu sence:KK14:

Açan bir tanesi hazırda mevcut egem. Bak bu konuda:
http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/kayınvalideden-bombalar.752713/unread

Kayınvalidesine 2 tane cümle dedi diye kızı ayıplıyorlar. Ki belki onun da yaşanmışlıkları var ama gene de yaşlı başlı kadına o kadar kaba cevap vermeye gerek var mıydı? KK o kadar da vicdansız değil. Ayrıca anne ile kayınvalide bir değil egem. Zorlasak da değil. Anne yapınca tolere edilebilecek şeyler var. Aynı şeyi kayınvalide yapınca tolere edilemeyebilir. Ama bu kaynana olduğundan değil anne ile bir olmadığından.
Aynı şekilde bir kayınvalide için de gelini ile kızı tıpatıp değildir. Kızı bir şey yapar ona batmaz ama gelini yapınca batabilir. Kızı 30 yıllık kızıdır da gelini daha yeni aile içine dahil olmuştur.
Ben ne bir görümce ile gelinin bir olmasını beklerim ne de kimse anne ile kayınvalide bir demesin. O yüzden bazı durumlarda evet anne yaparsa ayrı kayınvalide yaparsa ayrı. Bu yarışı anlamlandıramıyorum.

annen mi kv mi anlayamadım...
bence oldugu şehirde kalsın, hiç yakın olamya gerek yok..

Yapma be guzelim boyle, anne bu... Hakkini bu saydiklarinla odemen mumkun bile degil. Sanirim logusasin, o yuzden hassassin. Yok birsey bunda, anneler bazen oyle konusur.

Aşağıdaki mesajları gördünüz mü?

konu aasam daha iyi bozuk olan psikolojim daha da bozuluypr.
o oyle bir anne ki regl oldugum ilk gun komsudaydi kicini kaldirip yanima bile gelmedi felanca yerde bez var dedi kulagima ne yapacaktim o bezi ? sildim gene geldi sildim grne geldi o gelene kadar tuvallette bekledim daha fazla konusmak istemiyorum konum kapansin

icim cok kotu oldu.
15 yasina kadar ic camasirlarimla banyo yaptim.
kizim neyin var neden boyle yapiyorsun diye 1 gun sormadi 18 yasimda agir okb cikti acaip ilaclar ictim nevrim dondu kustum kustugumu ayilinca bana sildirdi

Açan bir tanesi hazırda mevcut egem. Bak bu konuda:
http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/kayınvalideden-bombalar.752713/unread

Kayınvalidesine 2 tane cümle dedi diye kızı ayıplıyorlar. Ki belki onun da yaşanmışlıkları var ama gene de yaşlı başlı kadına o kadar kaba cevap vermeye gerek var mıydı? KK o kadar da vicdansız değil. Ayrıca anne ile kayınvalide bir değil egem. Zorlasak da değil. Anne yapınca tolere edilebilecek şeyler var. Aynı şeyi kayınvalide yapınca tolere edilemeyebilir. Ama bu kaynana olduğundan değil anne ile bir olmadığından.
Aynı şekilde bir kayınvalide için de gelini ile kızı tıpatıp değildir. Kızı bir şey yapar ona batmaz ama gelini yapınca batabilir. Kızı 30 yıllık kızıdır da gelini daha yeni aile içine dahil olmuştur.
Ben ne bir görümce ile gelinin bir olmasını beklerim ne de kimse anne ile kayınvalide bir demesin. O yüzden bazı durumlarda evet anne yaparsa ayrı kayınvalide yaparsa ayrı. Bu yarışı anlamlandıramıyorum.
yooo ben bu ara kk hanımlarından çok umutluyum zira her yanlışa doğru demiyorlar bir ara ben tek gibiydim sitede.:KK48:

ama bu konuda bak kaç kişi ama anneeen dedi:KK66:

yooo ben bu ara kk hanımlarından çok umutluyum zira her yanlışa doğru demiyorlar bir ara ben tek gibiydim sitede.:KK48:

ama bu konuda bak kaç kişi ama anneeen dedi:KK66:

Anlatamıyorum sanırım. Kaç kişi devamındakileri de okuyup annen dedi?
Ve dediğim gibi aynı hareketi annem yapsa hissedeceklerimle kayınvalidem yapsa hissedeceklerim bir olmak zorunda değil. Biri annem bendeki emeği sonsuz, 30 yıldır ciğerini biliyorum yaşadıklarını biliyorum neyi neden diyor yapıyor biliyorum. Diğeri kayınvalidem, ona da anne diyorum ama daha yeni yeni tanıyorum ve neyi neden der yapar bilmiyorum. Saygımı eksik etmem ama bu annemle aynı kefeye koyacağım anlamına gelmiyor.

Ne dememi isterdiniz? Kaldir anani cope at mi? Annesinden bu kadar nefret eden biri niye evine cagirir? Ne yazdiginizi bilmiyorsunuz, sadece munakasa yaratmak istiyorsunuz.

Valla ben ne yazdığımı biliyorum. Size de bu kadar sert çıkmanızı gerektirecek bir şey yazmadım ama çattığınıza göre kimin münakaşa çıkarmaya çalıştığı belli. Ben belki görmemişsinizdir diye başka bir arkadaşla da tam bu konudan konuştuğumuz için belirttim. Yoksa akşam akşam hasta ruhlu değilim millete çatayım. Size iyi geceler dilerim.

egemcim sen ne düşünüyorsun..anneyi pek olgun bulmadım ben..benim kızkardeşimde geldi doğumumda..ama böyle yapmaz yapmadıda..anne belkide çok parasızlık çekmiştir..ama damadı iyiyniş bence..

ne acı bu olanların 2 yada 3 tanesini kaynana yapsaydı şu anda taşlanıyor olacaktı.kaynananın da bir anne olduğu göz ardı edilecekti.maalesef anne sadece kız annesi oluyor ve ne yaparsa yapsın ama o anneeeennn deniyor:KK51:
Bence su anda bu konunun k.valideyle hic ama hic alakasi yok.
Karsilastirabilecek iki konum da degil zira.

Ben de burada k.valideleri savunurum cogunlukla ama sonucta normal sartlar altinda annenin sadece 9 aylik emegi bile bir baska.
Siz ancak bu beklentilerinizi evladinizda tatmin edebilirsiniz,gelininizden bu kadar buyuk beklentileriniz olmasin bence.

Konu sahibi, yazdiklariniza uzuldum ama maalesef su saatten sonra degistiremezsiniz.
Olabildigince beklentilerinizi azaltip her hareketini gozetlememeye calisin ki siniriniz bozulmasin.
Allah yardimciniz olsun.

egemcim sen ne düşünüyorsun..anneyi pek olgun bulmadım ben..benim kızkardeşimde geldi doğumumda..ama böyle yapmaz yapmadıda..anne belkide çok parasızlık çekmiştir..ama damadı iyiyniş bence..
anneyi menfaatçi gördüm.insan torununa bir mendil de almaz mı hadi almadı bir patik de örmez mi.gerçi bizde de var bitane,sadece kendini düşünen,ben ne yaparsam yapayım ben anneyim beni böyle kabul etsin diyen.böyle anneyi kabullenemiyorum:KK43::KK43:

annenin çocuguna yaptıgı göz ardı ediliyor belkide 9 ay karnında taşımanın hatrınadır diye ama eşinin anneside olsa bir yabancının kimseyi üzmeye hakkı yok bence.
belki de insanı en sevdiği daha çok üzer lafının ispatı oldu bu durum :(

icim cok kotu oldu.
15 yasina kadar ic camasirlarimla banyo yaptim.
kizim neyin var neden boyle yapiyorsun diye 1 gun sormadi 18 yasimda agir okb cikti acaip ilaclar ictim nevrim dondu kustum kustugumu ayilinca bana sildirdi
ben sana hak verdim arkadaşım..sakin ol lütfen....anneler olgun olmalı olmak zorunda..sen güzel davranmışsın anneciğine tebrikler..ama 6 ay sonra aynı şekilde ağırlayamazsın çok masraflı olur eşine mahcup olursun..

Konu sahibi, hayati boyunca annesinden cok cekmis olabilir ama burada bunlari yazdiginda, bunu okuyanlar konu sahibine nasil hak verebilir? Anne bu ya... Vurup oldurelim mi yani? Ben sonradan diger yazdiklarina degil, konu basligina cevap verdim. Kaldi ki tum bu hassasiyetini de logusaligina verdim. Once konuyu yaziyorlar, sonra olumsuz elestiri alinca, ben ne cektim sen biliyor musun oluyor... Yok yaaa? Istedigimi de yazarim, istedigim gibi de gorusumu bildiririm.

annem benim dogumuma gelmisti.
gelis biletini biz aldik gidisini de zaten babam asla vermez bilet parasi filan.
birde mesafe uzak.300 tl gibi bi para bilet.
babam anneme 15 tl harclik vermis.
annem dedi sadece bu kafar.
annem geldi bana pekte faydasi olmadi.esimin gozune girmek icin onu ovdu de ovdu beni yerdi de yerdi.
iyi idare ediyormus esim beni.
9 aylik hamileydim evim piril piril yemegim salatam tatlim herseyimi yapiyordum tutumlu davraniyordum hatta yuvam icin kendimden ödün veriyordum.neden esim beni idare ediyor? boyle sacma cumle olur mu?
bide diyor ki ali kimle evlense mutlu olurdu cok iyi cocuk cunki herkesle anlasir o.
esimin yaninda diyor bunu.
cok iyi koca onun gibi bulamassin tek maksati da esime yalakalik olsun.
sigar iciyor aaa sigaram bitmis eeee??
vardi da evde unutmusum.
torununa cöp getirmemis babama alalim diye israr etmismis babam almamismis.
kontorum yok diyor.
bende var benden konus sinirsiz tarifem diyorum sen giderken Ali yukler sana diyorum surat asiyor.
kontorunu yukluyorum dur felancayi arayayim diyor aaa benim kontorum bozulmasin paket yapicam senden konusayim diyor.
gidene kadar milleti aradi benden.
kuafore gittim sende bisey istersen yaptir dedim yooo ben hic istemem dedi ya yaptir dedim bi kasimi aldiriyim dedi bi geldi kas biyik sakal :) yahu aldirma demiyorum da istemem yan cebime yapma cok gicik duruyor.
markete gidicem dedi para verdim cikilota alicakmis sekeri dusuyormus paranin ustunu vermedi.
torunuma bisey alamadim diye hayiflanip duruyordu sonra laf lafi acti bana dedi ki biraz birikmisim var Ali bilir altin mi alayim bankaya mi koyayim diyor.birisinden alacagi vardi 200 tl aldi o parayi da simdi parasi vardi torununa hic mi bisey alamazdi? bi takim bile?
kv altin takti esim anneme gelen altinlardan bir tane
onlarin yaninda taksin kotu
hissetmesin diye...
ben hastanede yatarken para verdim kahve al sigara al kendine diye gidip ebeyi hemsireyi sikistiriyor sigara icin.
yahu rezil oluyorum al iste para in asagiya al diyorum diyorum da kime yok onlardan idare etti evde su bitti su alicam baktim param yok zaten lohusayim disari cikamiyorum ki para cekeyim anneme sana hastanede para vermistim diyorum evet bende diyor eee versene diyorum anca kalkip getiriyor :KK43:
ip aliyim lif oreyim dedi tamam dedim param yokda bakarim dedi beni tanir tuhafiyeci adima yazdir dedim bu sefer pantalonum yok.
yahu almasina etmesine bisey demiyorumda cok cig ve cok kotu duruyor yaaa madem paran yok. nasil alacaksin? pardesu. goruyor bakiyor ediyor anlayamiyorum.giderken esim harcligina kadar verdi.
ben calismiyorum kendime ait param yok ve gercekten utaniyorum annemin davranislarindan.
annem her tel actiginda ki o caldirmadan ben aramam ben kizinin dis bulguruna (6, ayda yapilan ve ilk cikan disi kutlayan bir gelenek) gelecegim diyor herseferinde.
tabi ki tum masraflar yine bize ait.
Hiç sizi eleştirmeyeceğim, mesele ufak oydu buydu değil, diğer mesajlarınızı da okudum. Hiç de ama o senin annen demeyeceğim, annesini küçük yaşta kaybetmiş biri olmama rağmen. Yaşadığınızı siz bilirsiniz, uzak tutun kendinizden, canımızı sıkmalarına izin vermeyin. Anne kutsaldır evet ama sevgi görmüyorsanız kutsallığı da orda biter benim gözümde... Lütfen hırpalamayın kendinizi...

Bence su anda bu konunun k.valideyle hic ama hic alakasi yok.
Karsilastirabilecek iki konum da degil zira.

Ben de burada k.valideleri savunurum cogunlukla ama sonucta normal sartlar altinda annenin sadece 9 aylik emegi bile bir baska.
Siz ancak bu beklentilerinizi evladinizda tatmin edebilirsiniz,gelininizden bu kadar buyuk beklentileriniz olmasin bence.

Konu sahibi, yazdiklariniza uzuldum ama maalesef su saatten sonra degistiremezsiniz.
Olabildigince beklentilerinizi azaltip her hareketini gozetlememeye calisin ki siniriniz bozulmasin.
Allah yardimciniz olsun.
benim kimseden beklentim yoktur.çocuklarımdan bile.Allah bana sağlık versin ben hepsine yeterim:KK66:

onların aramalarını beklemem ben ararım:KK53:

anneyi menfaatçi gördüm.insan torununa bir mendil de almaz mı hadi almadı bir patik de örmez mi.gerçi bizde de var bitane,sadece kendini düşünen,ben ne yaparsam yapayım ben anneyim beni böyle kabul etsin diyen.böyle anneyi kabullenemiyorum:KK43::KK43:
inan ilk evladıma alırım egem,sonra eşim sonra kendime alırım..evladınında bu şekilde üstüne gitmemek gerek değilmi..

Back
X