siz olsaniz ne yapardiniz?

annenin çocuguna yaptıgı göz ardı ediliyor belkide 9 ay karnında taşımanın hatrınadır diye ama eşinin anneside olsa bir yabancının kimseyi üzmeye hakkı yok bence.
belki de insanı en sevdiği daha çok üzer lafının ispatı oldu bu durum :KK43:

Aynen kaynanası yapsa insanın bu kadar zoruna gitmez insan öz annesinede güvenip sığınamıyacaksa kime güvenecek
anne olması kızına yaşattığı acıyı hafifletmiyor

çok iyi anladım sni inan.. mevzu para değil ya mevzu ihtiyacı oldugunda annesinin ona destek olmak yerine başka şeylerle meşgul olması.. bende hoşlanmam benim yanımda annem eşimi pış pışlasın ne ya omu çocugun ben mi ? hele ki sen hamilesin hassassın olmamış o..
yine de annene karşı doldurma kendini insan zor gününde kan bağı olan birini arıyo senin yaşadıklarının detayını bilmiyorum ama sende anne oldun artık daha iyi hissedersin mecburen idare edicen..
6 ay sonra eşine okadar masraf yaptırırsa araları açılabilir..onuda düşünmek gerek..

neresi alakasız.doğru değil mi,şimdi konu sahibi bu konuyu anne olarak değil de kaynanası olarak açşaydı gelecek yorumlar ne olurdu sence:KK14:
Kaynana bilerek ve bunu amaçlayarak geline eziyet edebilir. Yani art niyet arama denmez, kanından değil canından değil. Ancak 9 ay karnında taşımış büyütmüş bir insanın kötü niyetle bir şeyler yaptığını kabullenmek zor.

Aynen kaynanası yapsa insanın bu kadar zoruna gitmez insan öz annesinede güvenip sığınamıyacaksa kime güvenecek
anne olması kızına yaşattığı acıyı hafifletmiyor
tamam hafifletmiyorda atsan atılmaz satsan satılmaz bir durum var burada elden ne gelir sevgi ve nefret çatışması allah kimseyi düşürmesin bu duruma..

Ben sizi anladim, bakmayin siz kimi yorumlara, ne yasadiginizi siz biliyorsunuz ve verdiginiz bikac örnek bile bana yetti...öyle dokuz ay karninda tasimakla anne olunmuyor maalesefki, aaa anne kutsaldir ama Anne vardir Anne vardir...:ssz:

Kaynana bilerek ve bunu amaçlayarak geline eziyet edebilir. Yani art niyet arama denmez, kanından değil canından değil. Ancak 9 ay karnında taşımış büyütmüş bir insanın kötü niyetle bir şeyler yaptığını kabullenmek zor.
bak çok yakınımın annesi kızına hiç ilgi göstermedi,evliliğini bile kabullenmedi,ben anneanne olmak istemiyorum dedi.kaynanası ise el üstünde tutuyor.en sıkıntılı zamanlarında yanında annesi değil kaynanası var.kısacası herkes anne niteliği taşımıyor aynen konu sahibinde olduğu gibi:KK66:

tamam hafifletmiyorda atsan atılmaz satsan satılmaz bir durum var burada elden ne gelir sevgi ve nefret çatışması allah kimseyi düşürmesin bu duruma..
aynen doğru bu kadar yaşattığı şeye rağmen yinede annesi mesafe koyup saygısını sürdürmesi gerekli,
ama kendisinide onun için daha fazla hırpalamamalı annesi nasıl bencilmiş ilişkilerinde o da biraz kendini düşünsün

Annenizin Eşinizin yanında sürekli onu pofpofluyor sizi küçümseyecek davranışlarda bulunuyor olmasi çok yanlış.
Ama sizinde sürekli şunu aldım bunu ettim şu parayi verdim üstünü vermedi eteğe baktı pantolona baktı gibi yazmalariniz bence bir evladin yapmaması gereken birşey.
Anne bu yapsanız ne olur ki ?
Anne babadan sadece 1 tane var başka yok bunun farkında mısınız ?
Birgün rahmetli olduğunda ( allah gecinden versin) tüm dünyayı verseniz tekrar getiremezsiniz. .
Maddi durumunuz musait ise biletinide alın hacliginida verin ne var ki ?
Kendinize ait bir geliriniz olmadığını söylemişsiniz esiniz bu durumdan şikayetçi değilse abartmaya hiç gerek yok.
Annemi hiç bişeye degismem . 100 tl param varsa 99 unu anneme harcarim. .

Son pişmanlık fayda etmez. .. !

bak çok yakınımın annesi kızına hiç ilgi göstermedi,evliliğini bile kabullenmedi,ben anneanne olmak istemiyorum dedi.kaynanası ise el üstünde tutuyor.en sıkıntılı zamanlarında yanında annesi değil kaynanası var.kısacası herkes anne niteliği taşımıyor aynen konu sahibinde olduğu gibi:KK66:

E ben de farklı değilim ki:)
Annem çocuğun olsa gelmem hastalansan gelmem arama beni diyor. Yinw de farketmez annedir deniyor işte. Zaten uzakta ,bu kadar dert edecekse mesafeyi kendisi ayarlayabilir diye dişünüyorum

Öyle anneler var ki malesef, mesela öğretmen bir bayan, polis sevgilisinden hamile kalmıştı, 9 ay karnında taşıdı sonrada bebeğini ölüme terk etti, ailesinin yanına gitti, mamasını da yanına bırakmıs yeni doğmuş bebek kalkıp kendi yiyecek ya düşünceye bak numara tabi hepsi, haberlerde ölecegini düşünemedim dedi öğretmen oldugu halde düşünememiş annecik, o yüzden biyolojik anne olmakla her anlamıyla anne olmak arasında çok fark var bende bir anneyim ve evladımın bir tek saç teline ölürüm, sizden alıntı yaptım sadece örnek vermek amaçlı arkadaşım...

Gelmek istedigi zaman orali olmayin, cok gelmek istiyorsa kendi imkanlariyla gelsin, sizden istiycek olursada durumumuz yok deyin...siz kendi cocugunuza konsantre olun, annenizin sizde yaptigi hatalari siz onda yapmayin, bolca sevgi verin, belliki siz anne sevgisine acsiniz.... Bu arada madem bukadar laf edicen neden evinde agirliyon diyen arkadaslar var, biraz empati yapin, belliki konusahibi hic bu yakinligi ve sevgiyi görmedigi icin hala bi umutla anneye sarilmaya ugrasiyor ama nafile, bi nevi ilgi sevgi dileniyor ama karsilik alamiyor, ve buna ragmen sirt cevirmiyor evini aciyor, hani annedir ya... Anlayan anladi...:KK14:

Bilmiyorum ki ne yapilabilir..
Sanirim bir konunuza daha rastlamistim yine ailenizle alakali.
Bu da biraz kismet isi galiba.
İnsan ailesini secemiyor.
Ama simdi siz anne olmussunuz.
Minicik elleri olan, size muhtac ve yarin bir gun ayni yegenim gibi astiiim bibigiim (askim, bebegim) diye ellerinize yapisacak sevimli bir veledin emanetcisi olmussunuz.
Bu mutluluk da az degil ki.
Musmutlu yuvaniz olsun insallah.

İlk kez bir konuyu okurken hiç tarzım olmayan şeyleri yazmak geldi içimden ama kendime saygımı kaybetmek istemediğim için susuyorum.
O bu şu.. Bu yazdıklarınızın hiç bir mazereti olamaz.. Evet her anne bir değildir, evet belki annelik vasıfları taşımayan anneler vardır ama şu cümleleri yazan insanda da gram vicdan yoktur ve ben vicdansız insandan çok korkarım..
Ay yok nutkum tutuldu yazamayacağım daha fazla..

E ben de farklı değilim ki:)
Annem çocuğun olsa gelmem hastalansan gelmem arama beni diyor. Yinw de farketmez annedir deniyor işte. Zaten uzakta ,bu kadar dert edecekse mesafeyi kendisi ayarlayabilir diye dişünüyorum
ben de yakınıma diyorum,bak en azından kaynanan tarafından şanslısın diye ama gene de ne olursa olsun doğumunda annesinin yanında olmasını istedi.gelmediğinde de kendini yıprattı:KK43:

İlk kez bir konuyu okurken hiç tarzım olmayan şeyleri yazmak geldi içimden ama kendime saygımı kaybetmek istemediğim için susuyorum.
O bu şu.. Bu yazdıklarınızın hiç bir mazereti olamaz.. Evet her anne bir değildir, evet belki annelik vasıfları taşımayan anneler vardır ama şu cümleleri yazan insanda da gram vicdan yoktur ve ben vicdansız insandan çok korkarım..
Ay yok nutkum tutuldu yazamayacağım daha fazla..
Yazmaya değmez gerçekten, annesine karşı 3kurus para üstünü hesaplayan birinden kimseye de hayır gelmez. Besle büyüt danayı tanımasın anayi...

ne acı bu olanların 2 yada 3 tanesini kaynana yapsaydı şu anda taşlanıyor olacaktı.kaynananın da bir anne olduğu göz ardı edilecekti.maalesef anne sadece kız annesi oluyor ve ne yaparsa yapsın ama o anneeeennn deniyor:KK51:
Konu dışı olacak ama bu seferlik beni affetsin mune :KK68:
Egem yanlış anlama beni seni çok eskilerden tanır ve severim bu yüzden anlayacağını düşünerekten yazıyorum; sanırım sen yıllar geçtikçe kendini kayınvaldeliğe tamamen adapte etmişsin:) Sen buradaki "cadoloz" :KK53: gelinlerin yazdıklarına bakıp da doldurma kendini daha şimdiden müstakbel gelinlerine karşı:KK66:

Ayrıca evet ne bir kayınvalde gerçek bir anne gibidir ne de bir gelin gerçek kız gibidir ve anneler çookk özeldir..:KK39:

Konu dışı olacak ama bu seferlik beni affetsin mune :KK68:
Egem yanlış anlama beni seni çok eskilerden tanır ve severim bu yüzden anlayacağını düşünerekten yazıyorum; sanırım sen yıllar geçtikçe kendini kayınvaldeliğe tamamen adapte etmişsin:) Sen buradaki cadoloz(!) :KK53: gelinlerin yazdıklarına bakıp da doldurma kendini daha şimdiden müstakbel gelinlerine karşı:KK66:

Ayrıca evet ne bir kayınvalde gerçek bir anne gibidir ne de bir gelin gerçek kız gibidir ve anneler çookk özeldir..:KK39:
neden yanlış anlayayım canım.ben kız annesi olamama üzülüyorum sadece.evlenince bana kapısını açacak bir kızım yok:KK12:

Konu sahibi çalışmıyormuş eşimde ortalama bir maaş alsa birde çocuk masraflar o annenin her gün sigarası çikolatası tek maaşla geçinenler anlayacaktır belki inanın çok külfetli ana var ana var canım annem evlendiğimde geldide evimin eksiklerini aldı beş ay yetecekde erzak aldı bıraktı :((

Yazmaya değmez gerçekten, annesine karşı 3kurus para üstünü hesaplayan birinden kimseye de hayır gelmez. Besle büyüt danayı tanımasın anayi...

Konu sahibinin diğer mesajlarını okumadan yorum yaptığınız cok belli. Çocukluğunda surekli annesinden dayak yemiş sevgi görmemiş. Kendi annenizle bir tutmayın çünkü baskalarının ne yaşadığını tecrübe etmeden anlayamayiz. Nio annenle ilgili olan durum icin cok üzüldüm, senin yerinde olsam sanırım o aileden hiçbiriyle görüşmezdim. Evlisin cocuğun var artık kendi ailen icin yasa derim umarım hep mutlu olursun...

Back
X