CEYIZI OLMAYAN GELIN

İyi de kaç yaşındasınız ki ? Neden aileniz yapıyor her şeyi iğne ipliğe kadar ? Ben ailemden beyaz eşya ve yatak odası takımı parasını aldım, kalan her şeyi iğne ipliğe kadar kendim hallettim. Neden her şeyi onlara yüklediniz anlamadım.

ben ne yapayım peki Green Day .her şeyi aldım gittim A dan Z ye.bulaşık çamaşır yatak odası fırın ocak tencere tava...bir elektrik süpürgem yoktu onada laf ettiler benden bir hafta sonra aynı apartmanda akrabaları gelin getirdi.balkonda seyrediyoruz dediği şu helal olsun bir çeyiz yapmış bir çeyiz yapmış tebrik etmek lazım annesini ben şookk.banada okadar çalıştın baba evinde bir süpürge alamadınmı oldu.bunları benzin döküp yakacaksın haa kendiside çöp almadı oğluna kalan eşyayıda evlenmeden bir ay önce aldık ödedik evlennce.yani hem kel hem fodul yatacak yerleri yok.

o yüzden takma asla mutlu olmazlar emin ol çeyizin dörtdörtlük olsa bir kulp bulurdu uğraşacak.

Vallahi ne yalan söyleyeyim benim de bir parça bile çeyizim yoktu. Annemler yapmak istediler ama ben saçma bulduğum için kabul etmedim. Neyim var neyim yoksa da evlenmeden iki ay önce gittim kendim aldım. Eksik olanlar da eksik kaldı ama kimseye de laf ettirmedim çünkü kimseyi ilgilendirmez. Çeyiz dediğin şey zaten başlı başına bir saçmalık. Burada her konuda yazıyorum, insanlar çocuklarını zaten büyütürken ellerinden geleni öyle ya da böyle yapıyorlar (senin ailen için söylemiyorum genel olarak) bir de çocukları evlenirken çeyizdi, altındı, düğündü masrafa sokmak bana büyük insafsızlık geliyor. İki insan evleniyorsa herşeyi kendileri yapmalı kafasındayım. Aynı şekilde kayınvalidemin ve kayınpederimin de normal birer bilezik dışında bir şey takmalarını istemedim. İstemedim az kalır resmen yasakladım. Aynı annemlere yaptığım gibi. İki taraf da düğüne gelen diğer misafirler gibi altın takmak zorunda kaldılar yani. Düğün masraflarını da eşimle ben karşıladık aynı şekilde. İnsanların konuşmasını istemiyorsanız insanlara sorumluluk yüklemeyin derim ben. Gelenekleri falan bir kenara bırakın. Mutluluğunuz herşeyden önemli. O onu taktı, bu bunu yapmadı diye diye evliliğinizin ilk yılları zehir oluyor (bunu da yine senin için değil evlenecek bütün kadınlar için yazıyorum. Üç tane metal parçası için inanın değmez böyle üzülmeye) Bundan sonra da kayınvalidenizin ağzına tek laf vermeyin. Ben çeyiz getirmediysem, sen de oğluna taktıklarını aldın deyin gitsin bitsin. Ezdirmeyin de kendinizi.

Ben evlenirken düğünüme gelen tek kişi ailem ve halamdı (çok uzaktı) haliyle tek takı takan da o oldu.

Çeyiz dediğiniz zımbırtılar da toplasan 3 bini geçmez.

Kına da para toplanmış onu da annem almış meğerse hiç haberim yoktu. Helali hoş olsun. Para ne xaman toplanır, kim kime ne zaman nerde ne takar hiç bi zaman ilgilenmedim, ogrenmedim. Hala bilmem.

Ne esim ne de ailesi bir gün olsun bu konu da bisey demedi.

Yani çeyiz olmadan da evleniliyor. Yeter ki karşınızda paraya tapan insanlar olmasın. Eğer gelenek görenek adet gibi saçma sapan kavramlar olmasaydı, eminim kimin gücü yetiyorsa o yapardı. Ama işte...

Son düzenleme:

Niye bu kadar üzüyorsun kendini,sen aileni seçmedin ki? Herşey imkanlar dahilinde olur.

Ben bekarım,adayım yok ve bir tane bile çeyizim yok.Zamanı geldiğinde gücüm yettiği kadar yapacağım ailemden de beklentim sıfır.Ama bu üzülecek bir durum değil,inşallah evinde huzurun ve mutluluğun olur.

Ama kayınvalidenin tavrına bakılırsa ,o huzuru verecek gibi durmuyor.Başını dik tut ve kayınvalidene ezdirme kendini.

Düzgün bir üslupla,herkesin imkanı kadar yaptığını söyle, benim imkanım da bu kadardı de.Gücüm buna yetti de.Bu ne ayıp ne de günah.

Böyle bir mesele yüzünden başın eğik durmasın sakın,bu senin suçun değil.Başında taviz verirsen önünü alamazsın.

Tavrını koy.

Büyük harfle yazmasaydınız keşke okurken gözlerim acıdı.

Benim de düğüne iki ay kala ipliğim bile yoktu. Dantel örgü seven biri zaten değilim para verip de kimseye bişey yaptırmadım (nenelerimin ve annemin gençliğinden hatıra olarak sakladığım danteller var sadece). Tüm evi çok kısa sürede toplam 3-4 mağazadan (korkmaz, arçelik, tepehome, koçtaş, festival halı) dizdim bitti ve düğün paketi falan diye çok da uygun fiyatlı oldu. Bu işlere merasim gözüyle bakarsanız aylarca dantel pike banyo takımı vs vs 20bin dökmeyi normal görürsünüz ama bence görmeyin. Yeni bir hayata başlıyorsunuz ve bunun için koltuk tabak kaşık gibi eşyalar lazım olay bundan ibaret. Boşuna üzülüyorsunuz.

Valla biz eşimle her şeyimizi kendimiz yaptik yapabildiğimiz kadar iki taraf da misafir gibi gelip gittiler ailemle problemlerim vardi zaten annem gram altin bile takmadi düşün yani..

Evlenirsem durumun seninkinden cokta farkli olmayabilir durum kotu amal elden gelen bisey yok kaynana lafi ne zaman ceyize getirse kalk o ortamdan git oda falan degistir yavas yavas vazgecekyir vazgecmesede sen duynassin moralin bozulmaz en azindan

Neden kalkıpğ değiştirsin odayı?Cevap versin mutlaka,kadın da vazgeçer.Anlar bunun insani bir durum olduğunu.

Anlamıyosa da anlayana kadar her yerde bu işin imkan dahlinde olduğunu,olmayınca olmadığını söylesin.

ya yıkın yakın bu gelenekleri hepsi gösteriş
bazen görüyorum plazmaya dantel servis tepsine dantel kapının üzerine havlu bumu yani
çeyiz eşyası köşesi arkadaşın beyaz eşya almış kızına kız daha 17 yaşında almaya başladı kızı 26 yaşında 10 yıllık eşyayı ne yapsın bu kız bir beyaz eşyanın ömrü zaten on yıllık
baştan aşağıya döküntü gelenekler

buz kovası ve maşası , şamdan, karaf bunlar elzem şeyler tabi..
ailenizin durumu yoksa ihtiyaçlarınızı kendiniz alsaydınız keşke..

Kusura bakmayın, ama ben sizi çok agrasif buldum.Buram buram negatif kokuyorsunuz..
İnan ben de evlenirken, senden hiçbir farkım yoktu.. Evlendik farklı bir şehire yerleştik.. Evin durumuna göre, ihtiyacıma göre az az aldım.. Ne benim ailemden, ne de eşimin ailesinden bir mendil görmedik.. Onlar bir ihtiyacınız var mı? diye sormadı, bizde tenezzül etmedik. Çulmuş, çaputmuş eşyaymış, bunlar boş işler. Önemli olan eşinle huzurun, evinin mutluluğu..
Hiç unutmam, evlenme arifesindeyim.. Benim akrabalar tutturdular, sen neden çeyiz sermedin.. Gitmeden çeyizine bakalım. Ben çeyiz meyiz sermek istemiyorum. Bunlar boş işler.. İlla eşya görmek istiyorsanız, yaşayacağımız eve gelin dedim.. Oradan bir bayan bana, ya falancının kızının çeyizlerini, yok şöyleymiş yok böyleymiş. Ne güzel sermişler, ne güzel eşyalar, danteller, söyleniyor.. Tabi ben onların yanında pek takılmadım, ama içten içe üzüldüm. O kız benden bir hafta sonra evlendi. Ama 1 senesini doldurmadan baba evine geri döndü.. Çok zor zamanlar atlattı. Hatta psikolojik destek almak için, hastanede dahi kaldı.. Çok güzel çeyizi vardı, hiçbir eksiği yoktu. Ama o evliliğinde mutlu olamadı..
Bu arada da, kaynanana af söyletme. Anlayacağı dilden cevabını da ver..

10 yıllık mı? Onun garantisi bile bitmiştir yahu 10 yıl önceden elektronik mi alınır.

ay evlenmişsin artık uzatmayın şu mevzuları ya. tamam altınını almış vs iyi bi insan dğeil ama ne var yarın akraban yarım altın değil de gram takınca başın yere eğiliyor. kusura bakma ama sen bu durumdan utanıysan mualeme görmeyi de haketmişsin yani.

ay evlenmişsin artık uzatmayın şu mevzuları ya. tamam altınını almış vs iyi bi insan dğeil ama ne var yarın akraban yarım altın değil de gram takınca başın yere eğiliyor. kusura bakma ama sen bu durumdan utanıysan mualeme görmeyi de haketmişsin yani.

10 yıllık mı? Onun garantisi bile bitmiştir yahu 10 yıl önceden elektronik mi alınır.
evet alınır
hepsini bir anda alacak durumda olmayabirmiş böyle pazardan marketten arta kalanla taksitle alıyormuş yarın kızı evlendiğinde millet laf etmezmiş
insan kendi değil başkası için düşünürse bal gibide yapar

biz çeyiz serdik... modasi geçti deseler millet hala dantellerimi süzüyorlardi:) ah yeni gelin evlerde böle olsa diyende oldu.
nazar degdi bence sermesi daha iyi... porselen bardaklarim kırıldı tabagim kırıldı kaç kere...
yine almayı düşünüyorum
shaffer aldim yemek takimlari...
bu kez korkmaz alicam.onu ileriye doğru.
herşey zamanla.
çeyizi boşver.. kimse bile sermiyo.
millet içinden geldiğinde herşeyi zamanla aliyo 10-.20 yıl sora çook eşyan olucak.

Siz çalışıp hiç olmazsa gerekli olan yemek takımı çatal bıçak takımları tencere tava falan alabilirdiniz madem babanız çalışmıyorsa. Bizim gelinimizde ailesinden hiçbirşey görmedi annesi kızım var deyip de kenarına beş kuruş koymamış hep çalışıp kredi kartına taksit yapıp herşeyini kendi almış. Hatta düğünde taktıkları bileziği bile nişanda takılan paralarla yapıp taktılar ama kız yine de kendi kendine yapmasını bildi yani. Bu kadar ezilecektiniz madem çalışacaktınız. Annenizde mi hiç koymamış kenarına. Ayrıca eşinizle anlaşıyorsanız boşverin gitsin ancak herşeyi de nasılsa alabiliyorlar deyip erkek tarafına yüklemek olmaz bizimde durumumuz yoktu mesela ama çoğu bize düşmeyen şeyi de yaptık yani. Ben de babasız büyüdüm anne babam ayrıydı evlenmeye karar verdiğimde bir iğnem yoktu ama birikmiş param vardı çalışıyordum bir anda herşeyimi aldım yaptım. Siz de durumum olsa yapmak istemez miydim diye söyleyin.

E kız çalışmıyor mu?

yapmak zorundalar mı çalısın kendiniz yapın
adet diye diye ana babaya itelemek bana hiç mantıklı gelmiyor yahu.
evleneceksen kendin yapacaksın (konu sahibi sözüm sana değil genel anlamda)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…