- 7 Kasım 2013
- 13.434
- 31.575
- 598
Oyle ceyiz degil yani ceyiz derken danteldegil ceyiz nedir bir evi bastan asagi disersin yani yerigelir yatak odasi takimi da ceyiz olur tencere tava da o anlamda yani ceyiz derken hic birsey getiremedim anlaminda zaten elisi gunumuz kadar onemli gorulmuyor ama bizim kv cok onem verir oyle seylere
Vallahi ne yalan söyleyeyim benim de bir parça bile çeyizim yoktu. Annemler yapmak istediler ama ben saçma bulduğum için kabul etmedim. Neyim var neyim yoksa da evlenmeden iki ay önce gittim kendim aldım. Eksik olanlar da eksik kaldı ama kimseye de laf ettirmedim çünkü kimseyi ilgilendirmez. Çeyiz dediğin şey zaten başlı başına bir saçmalık. Burada her konuda yazıyorum, insanlar çocuklarını zaten büyütürken ellerinden geleni öyle ya da böyle yapıyorlar (senin ailen için söylemiyorum genel olarak) bir de çocukları evlenirken çeyizdi, altındı, düğündü masrafa sokmak bana büyük insafsızlık geliyor. İki insan evleniyorsa herşeyi kendileri yapmalı kafasındayım. Aynı şekilde kayınvalidemin ve kayınpederimin de normal birer bilezik dışında bir şey takmalarını istemedim. İstemedim az kalır resmen yasakladım. Aynı annemlere yaptığım gibi. İki taraf da düğüne gelen diğer misafirler gibi altın takmak zorunda kaldılar yani. Düğün masraflarını da eşimle ben karşıladık aynı şekilde. İnsanların konuşmasını istemiyorsanız insanlara sorumluluk yüklemeyin derim ben. Gelenekleri falan bir kenara bırakın. Mutluluğunuz herşeyden önemli. O onu taktı, bu bunu yapmadı diye diye evliliğinizin ilk yılları zehir oluyor (bunu da yine senin için değil evlenecek bütün kadınlar için yazıyorum. Üç tane metal parçası için inanın değmez böyle üzülmeye) Bundan sonra da kayınvalidenizin ağzına tek laf vermeyin. Ben çeyiz getirmediysem, sen de oğluna taktıklarını aldın deyin gitsin bitsin. Ezdirmeyin de kendinizi.ARKADASLAR ARANIZDA BENIM GIBI OLAN VARMI VE BU KONU NE ZAMAN GUNDEME GELSE COK UZULUYORUM. CEYIZ KONUSU BAKIYORUM MILLET EVLENIRKEN 20 BIN TL LIK CEYIZ DUZUYOR AMCALARI CAMASIR MAKINESI KIMI BULASIK MAKINESI ELEKTRIK SUPURGESINI ALIYOR TRNCERE TAVA CATAL KASIK BICAK TUL PERDE HALI KILIM YANI CEYIZ DERKEN DANTEL DEGIL SIRF KONUYU ACIYORUM BIR EVE NE LAZIMSA YANI O ANLAMDA AKLINIZ ENTELE DANTELE GITMESIN SIRF ONLAR ZATEN KULLANISLI OLMUTOR CEYIZ GOSTERMEYE GELINDIKLERINDE BIR ANLIK FORS BU DA BENIM ZUGURT TESLLIM ZATEN O AYRI BI KONU SOBRACIIIMA ANNESI DANTEL OYA KANAVIVICE PIKE ISLIYOR VEYA YAPTIRIYOR YA DA KITKANAAT DE OLSA ANNE YUREGI ISTE PARA BIRIKTIRIP KIZININ CEYIZINI DUSUNUYOR. AMA BENIM ANNEM OYLE OLMADI BABAM ZATEN KENDIMI BILDIM BILELI CALISMIYOR O DA SAGOLSUN BENI REZIL ETTI BASIMIZI EGDI INSANIN ICI BURKULUYOR NORMAL BIR AILE GORUNCE AMA BIZIM HERSEY ANORMAL AKRABA DUGUNE GELMEDI KIMSE CEYREK TAKMADI ZENGIN OLAN BILE GRAM ALTINLA GELDI BASIM HEP EGILDI HEP EGILDI KV BIRININ DUGUNUNE GITSE LAF SOKAR GIBI O SUNU TAKTI BU SUNU TAKTI MILLETIN NE AKRABALARI VAR BENIM DIGER GELINIM 3 KIZIN EVLENECEGI KADAR CEYIZLE GELDI FALAN FILAN NAPIYIM BEN MI IZTEDIM BOYLE OLSUN INSAN AILESINI SECEMIYOR MAALESEF BIR TEK BEN MI BOYLEYIM DUGUNDE TAKTIGI BEZIKLERI KV ALDI MADEM ALTINLAR BENIM DEGIL BEN KURBAN KESMEKLE MUKELLEF DEGILIM YA HANI PEKI NIYE TAKTIN ESKI BILEZIKLERI BI DE UTANMADAN KINADA AVUCA KONULAN CEYREGI ISTEDI BENDEN DUGUNDEN HEMEN SONRA DANKI KACIRCAM ALTINLARINIZI
ARKADASLAR ARANIZDA BENIM GIBI OLAN VARMI VE BU KONU NE ZAMAN GUNDEME GELSE COK UZULUYORUM. CEYIZ KONUSU BAKIYORUM MILLET EVLENIRKEN 20 BIN TL LIK CEYIZ DUZUYOR AMCALARI CAMASIR MAKINESI KIMI BULASIK MAKINESI ELEKTRIK SUPURGESINI ALIYOR TRNCERE TAVA CATAL KASIK BICAK TUL PERDE HALI KILIM YANI CEYIZ DERKEN DANTEL DEGIL SIRF KONUYU ACIYORUM BIR EVE NE LAZIMSA YANI O ANLAMDA AKLINIZ ENTELE DANTELE GITMESIN SIRF ONLAR ZATEN KULLANISLI OLMUTOR CEYIZ GOSTERMEYE GELINDIKLERINDE BIR ANLIK FORS BU DA BENIM ZUGURT TESLLIM ZATEN O AYRI BI KONU SOBRACIIIMA ANNESI DANTEL OYA KANAVIVICE PIKE ISLIYOR VEYA YAPTIRIYOR YA DA KITKANAAT DE OLSA ANNE YUREGI ISTE PARA BIRIKTIRIP KIZININ CEYIZINI DUSUNUYOR. AMA BENIM ANNEM OYLE OLMADI BABAM ZATEN KENDIMI BILDIM BILELI CALISMIYOR O DA SAGOLSUN BENI REZIL ETTI BASIMIZI EGDI INSANIN ICI BURKULUYOR NORMAL BIR AILE GORUNCE AMA BIZIM HERSEY ANORMAL AKRABA DUGUNE GELMEDI KIMSE CEYREK TAKMADI ZENGIN OLAN BILE GRAM ALTINLA GELDI BASIM HEP EGILDI HEP EGILDI KV BIRININ DUGUNUNE GITSE LAF SOKAR GIBI O SUNU TAKTI BU SUNU TAKTI MILLETIN NE AKRABALARI VAR BENIM DIGER GELINIM 3 KIZIN EVLENECEGI KADAR CEYIZLE GELDI FALAN FILAN NAPIYIM BEN MI IZTEDIM BOYLE OLSUN INSAN AILESINI SECEMIYOR MAALESEF BIR TEK BEN MI BOYLEYIM DUGUNDE TAKTIGI BEZIKLERI KV ALDI MADEM ALTINLAR BENIM DEGIL BEN KURBAN KESMEKLE MUKELLEF DEGILIM YA HANI PEKI NIYE TAKTIN ESKI BILEZIKLERI BI DE UTANMADAN KINADA AVUCA KONULAN CEYREGI ISTEDI BENDEN DUGUNDEN HEMEN SONRA DANKI KACIRCAM ALTINLARINIZI
Valla biz eşimle her şeyimizi kendimiz yaptik yapabildiğimiz kadar iki taraf da misafir gibi gelip gittiler ailemle problemlerim vardi zaten annem gram altin bile takmadi düşün yani..ARKADASLAR ARANIZDA BENIM GIBI OLAN VARMI VE BU KONU NE ZAMAN GUNDEME GELSE COK UZULUYORUM. CEYIZ KONUSU BAKIYORUM MILLET EVLENIRKEN 20 BIN TL LIK CEYIZ DUZUYOR AMCALARI CAMASIR MAKINESI KIMI BULASIK MAKINESI ELEKTRIK SUPURGESINI ALIYOR TRNCERE TAVA CATAL KASIK BICAK TUL PERDE HALI KILIM YANI CEYIZ DERKEN DANTEL DEGIL SIRF KONUYU ACIYORUM BIR EVE NE LAZIMSA YANI O ANLAMDA AKLINIZ ENTELE DANTELE GITMESIN SIRF ONLAR ZATEN KULLANISLI OLMUTOR CEYIZ GOSTERMEYE GELINDIKLERINDE BIR ANLIK FORS BU DA BENIM ZUGURT TESLLIM ZATEN O AYRI BI KONU SOBRACIIIMA ANNESI DANTEL OYA KANAVIVICE PIKE ISLIYOR VEYA YAPTIRIYOR YA DA KITKANAAT DE OLSA ANNE YUREGI ISTE PARA BIRIKTIRIP KIZININ CEYIZINI DUSUNUYOR. AMA BENIM ANNEM OYLE OLMADI BABAM ZATEN KENDIMI BILDIM BILELI CALISMIYOR O DA SAGOLSUN BENI REZIL ETTI BASIMIZI EGDI INSANIN ICI BURKULUYOR NORMAL BIR AILE GORUNCE AMA BIZIM HERSEY ANORMAL AKRABA DUGUNE GELMEDI KIMSE CEYREK TAKMADI ZENGIN OLAN BILE GRAM ALTINLA GELDI BASIM HEP EGILDI HEP EGILDI KV BIRININ DUGUNUNE GITSE LAF SOKAR GIBI O SUNU TAKTI BU SUNU TAKTI MILLETIN NE AKRABALARI VAR BENIM DIGER GELINIM 3 KIZIN EVLENECEGI KADAR CEYIZLE GELDI FALAN FILAN NAPIYIM BEN MI IZTEDIM BOYLE OLSUN INSAN AILESINI SECEMIYOR MAALESEF BIR TEK BEN MI BOYLEYIM DUGUNDE TAKTIGI BEZIKLERI KV ALDI MADEM ALTINLAR BENIM DEGIL BEN KURBAN KESMEKLE MUKELLEF DEGILIM YA HANI PEKI NIYE TAKTIN ESKI BILEZIKLERI BI DE UTANMADAN KINADA AVUCA KONULAN CEYREGI ISTEDI BENDEN DUGUNDEN HEMEN SONRA DANKI KACIRCAM ALTINLARINIZI
Evlenirsem durumun seninkinden cokta farkli olmayabilir durum kotu amal elden gelen bisey yok kaynana lafi ne zaman ceyize getirse kalk o ortamdan git oda falan degistir yavas yavas vazgecekyir vazgecmesede sen duynassin moralin bozulmaz en azindan
10 yıllık mı? Onun garantisi bile bitmiştir yahu 10 yıl önceden elektronik mi alınır.ya yıkın yakın bu gelenekleri hepsi gösteriş
bazen görüyorum plazmaya dantel servis tepsine dantel kapının üzerine havlu bumu yani
çeyiz eşyası köşesi arkadaşın beyaz eşya almış kızına kız daha 17 yaşında almaya başladı kızı 26 yaşında 10 yıllık eşyayı ne yapsın bu kız bir beyaz eşyanın ömrü zaten on yıllık
baştan aşağıya döküntü gelenekler
evet alınır10 yıllık mı? Onun garantisi bile bitmiştir yahu 10 yıl önceden elektronik mi alınır.
E kız çalışmıyor mu?evet alınır
hepsini bir anda alacak durumda olmayabirmiş böyle pazardan marketten arta kalanla taksitle alıyormuş yarın kızı evlendiğinde millet laf etmezmiş
insan kendi değil başkası için düşünürse bal gibide yapar
çalışıyor mimarlar odasında sekreterE kız çalışmıyor mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?