CEYIZI OLMAYAN GELIN

Green Day

Değermişuleşdünyaiçinsonsuzahiretiniyakmaya
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2016
890
6.695
68
ARKADASLAR ARANIZDA BENIM GIBI OLAN VARMI VE BU KONU NE ZAMAN GUNDEME GELSE COK UZULUYORUM. CEYIZ KONUSU BAKIYORUM MILLET EVLENIRKEN 20 BIN TL LIK CEYIZ DUZUYOR ANNESI DANTEL OYA KANAVIVICE PIKE ISLIYOR VEYA YAPTIRIYOR YA DA KITKANAAT DE OLSA ANNE YUREGI ISTE PARA BIRIKTIRIP KIZININ CEYIZINI DUSUNUYOR. AMA BENIM ANNEM OYLE OLMADI BABAM ZATEN KENDIMI BILDIM BILELI CALISMIYOR O DA SAGOLSUN BENI REZIL ETTI BASIMIZI EGDI INSANIN ICI BURKULUYOR NORMAL BIR AILE GORUNCE AMA BIZIM HERSEY ANORMAL AKRABA DUGUNE GELMEDI KIMSE CEYREK TAKMADI ZENGIN OLAN BILE GRAM ALTINLA GELDI BASIM HEP EGILDI HEP EGILDI KV BIRININ DUGUNUNE GITSE LAF SOKAR GIBI O SUNU TAKTI BU SUNU TAKTI MILLETIN NE AKRABALARI VAR BENIM DIGER GELINIM 3 KIZIN EVLENECEGI KADAR CEYIZLE GELDI FALAN FILAN NAPIYIM BEN MI IZTEDIM BOYLE OLSUN INSAN AILESINI SECEMIYOR MAALESEF BIR TEK BEN MI BOYLEYIM DUGUNDE TAKTIGI BEZIKLERI KV ALDI MADEM ALTINLAR BENIM DEGIL BEN KURBAN KESMEKLE MUKELLEF DEGILIM YA HANI PEKI NIYE TAKTIN ESKI BILEZIKLERI BI DE UTANMADAN KINADA AVUCA KONULAN CEYREGI ISTEDI BENDEN DUGUNDEN HEMEN SONRA DANKI KACIRCAM ALTINLARINIZI

Bos verin
Bizim akrabalardan biri dört dörtlük çeyiz yaptik kadin o esyalari kullanamadi metresi geldi kullandi
Esya sonuçta
Ama ben de el emeğine önem veririm ama annen yapmadiysa yapacak bir seyin yok

Diyorum cunku kedi uzanamadigi cigere mindar dermis

Bende evlenmeyi dusunuyorum, hic birseyim yok.. cunku eski cehizlerim komple hic kullanilmamis hepsi eski es eski kvnin evinde kaldi.. benim sorunum maddi degil aslinda, manevide degil.. ama annemin yaptiklarini hic kullanamadim bile... Bunada sukur diyorum, yavas yavas alirim tekrardan, ki cehiz artik eskisi gibi degil.. cehiz olayida adetten ibaret, adetlere fazla kafa yormam ben.. sadece kullanisli, ve kullanacagim seyleri alacagim.. fazlasina gerek yok.. israf

Oyle ceyiz degil yani ceyiz derken danteldegil ceyiz nedir bir evi bastan asagi disersin yani yerigelir yatak odasi takimi da ceyiz olur tencere tava da o anlamda yani ceyiz derken hic birsey getiremedim anlaminda zaten elisi gunumuz kadar onemli gorulmuyor ama bizim kv cok onem verir oyle seylere

Yahu eskiden tekstil yoktu da elde yapıyorlardı. Şimdi her şeyin güzeli kalitelisi hem de ucuza alınabiliyor. Annen eliyle yapmadıktan sonra parayla yaptırmış ne anlamı var. El işlerine 20 bin verip başkasına yaptırmak nasıl bir mantık?
Mantıksız bir şey savunuyorlar sen de bunu takıp üzülüyorsun. Yok mu onların eksiklikleri, siz de böyle böylesiniz de. Sana bel altı vurana sen de vur. Ne üzülüyorsun.

Tek meziyeti el işi yapmaksa ondan önemli görüyordur. Keşke ufukları daha geniş olsa şu insanların.

Diyorum cunku kedi uzanamadigi cigere mindar dermis
Deme oyle ya. Uzuldum simdi he ne düşünüyorsan onu soyle o vakit. Icine atip, olmadigin biri gibi davranip yeme kendini. Ceyiz dedigin nedir Allah askina. Hepsi bazanin altinda duruyor. Çul caput iste. Uzme kendini bosver.

Anlatamadim yani evlenirken maddi yukumlulugu hep karsi taraf aldi onu diyorum sorumsuz baba ve anne diyorum siz onami taktiniz hemen acik ariyorsu uz bdv degil mi bura derdimi paylasiyorum biriktim onceki konumda fikirlerle catismayla alakaliydi ben burda uzuntumudile getirmistim yani hic olmadi mi sizin ruhsal cokuntunuz ne anadan fayda oldu ne babadan o yani olay

Bence de anlatamadin. Konuya 20bine kanavice pike diye girince olmadi yani. Onemli olan senin esinle iliskin. Kayinvaldeni cok takiyosun sen bence.

Hani bu forumun ceyiz kosesi var a dan z ye yazmislar ceyizlerini zergiliyorlar onun kapsaminda o anlamda bahsettim yetim nir insanla evlendiginizi dusunun hadi o yetim kimsesi yok benim vardi ama anam babam ama sozde

Bence de anlatamadin. Konuya 20bine kanavice pike diye girince olmadi yani. Onemli olan senin esinle iliskin. Kayinvaldeni cok takiyosun sen bence.
kv kendini cok onemsettiriyo ogullarina ol dese olur bizde napak gozune girek diye kirk pervane

Hani bu forumun ceyiz kosesi var a dan z ye yazmislar ceyizlerini zergiliyorlar onun kapsaminda o anlamda bahsettim yetim nir insanla evlendiginizi dusunun hadi o yetim kimsesi yok benim vardi ama anam babam ama sozde
Bak ben de evlendim. Ne ceyizim vardi ne bisey. Zaten artik dantelin falan modasi kalmadi. Ceyiz ne yahu. En guzel ceyiz sensin. Sen kendini getirmissin. Deger katmissin geldigin yere. Ay kendine deger vetsene sen biraaz. Yok kimse ceyrek takmamis. Yok kanavicesi eksikmis. Seni begenen seven boyle sevsin.

Bak ben de evlendim. Ne ceyizim vardi ne bisey. Zaten artik dantelin falan modasi kalmadi. Ceyiz ne yahu. En guzel ceyiz sensin. Sen kendini getirmissin. Deger katmissin geldigin yere. Ay kendine deger vetsene sen biraaz. Yok kimse ceyrek takmamis. Yok kanavicesi eksikmis. Seni begenen seven boyle sevsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…