- 16 Ekim 2012
- 32.409
- 95.793
- 598
MILLET EVLENIRKEN 20 BIN TL LIK CEYIZ DUZUYOR AMCALARI CAMASIR MAKINESI KIMI BULASIK MAKINESI ELEKTRIK SUPURGESINI ALIYOR TRNCERE TAVA CATAL KASIK BICAK TUL PERDE HALI KILIM YANI CEYIZ DERKEN DANTEL DEGIL SIRF KONUYU ACIYORUM BIR EVE NE LAZIMSA YANI O ANLAMDA AKLINIZ ENTELE DANTELE GITMESIN
yeni moda evlenirken kesim kesiyolar kiz tarafina sunlar sunlar duser diye eskiden bohcayi alan gidiyodu simdi erkek taraflari yuzsuzlugu ele almis buzdolabini bile istiyolar :))Eve alinan ihtiyaclar ne zamandan beri ceyiz kapsamina giriyor. Ben geriden mi takip ediyorum ileriden mi?
Aynen bi Allahin kulu gelmedi akrabalardan..Noktalama işareti kullanın da daha rahat okuyalım konularınızı.
Amcası camaşır makinası falan alanlar mı varmış çeyize oy oyyy :) Benim amcalarım düğüne bile gelmedi :)
Biz her şeyimizi eşimle çalışarak yaptık.
Benim akrabalarım geldi düğüne takılarını taktılar, eşimin ailesinden de kötü bir hediyelik bilezik geldi. Oyuncak gibi, bükülüyordu
Takmamak lazım bunları, bu kadar ayrıntı düşünürsen mutlu olamazsın, ben düğünde olay çıkarsaydım eşimin ailesinin yapmadığı şeyler için ooo şimdiye evde kan gövdeyi götürmüştü.
Zaten o yuzden yuz buluyor kv kimsesizligimden. Borcu o oduyo ondan anneme ilk zamanlar annem bebek gormeye geldiginde lafi donup dolastirip 20 milyar borc yaptik 20 milyar borc yaptik (halbuki 17 bintl) diyip diyip duruyordu. Zaten ona sorsan Dunya malina meyletmiyor dersli tarikatli kendisi ama ooooo... Sekil..lütfen ailenizi onların yanında atmayın. yoksa sizi kimsesiz zannedip iyice kendi istedikleri kıvama getirirler. herkes üç gelinlik çeyiz getircek diye bir kaide yok ! eskiden babalar anneler kızlarına durumu iyi damat bakarlardı şimdi de erkek tarafı durumu iyi gelin mi bakıyor??? valla benim düğünümde de eşimin tarafı 15 bilezik getirdiyse bizimkiler 5 bilezik getirmiştir küçük altınlarda aynı oranda.. ne yapayım yani kendimimi öldüreyim? utanmaz kadın bir de kıyas yapıyor. ölümlü dünya altın çeyiz eşya ıvır zıvır mı önemli yoksa yarının bile garantisi olmayan Allah'ın emaneti canınız mı? lütfen sabır dileyin ve kendisiyle münakaşaya girmeyin.baktınız çok terbiyesizleşiyor ben mi senin kapına geldim beni alın diye diyin. ama ne olursa olsun ailenizi atmayın.yoksa çoook güzel kullanıyorlar bunu.. benim annemde 5 bin çeyiz parası yıktı üzerime halaaaaa oğlum ödedi o borcu der nalet! halbuki çalışıp ben ödüyorum.. yani sen doğruda yapsan bunları beyinleri sadece para para diye çalıştığı için her şeyini eğri görcekler. hem elin kızını alıyolar hem de hırpalıyolar. Allah a havale et..
İyi de kaç yaşındasınız ki ? Neden aileniz yapıyor her şeyi iğne ipliğe kadar ? Ben ailemden beyaz eşya ve yatak odası takımı parasını aldım, kalan her şeyi iğne ipliğe kadar kendim hallettim. Neden her şeyi onlara yüklediniz anlamadım.
Cevap verirsem kiyamet koparNeden kalkıpğ değiştirsin odayı?Cevap versin mutlaka,kadın da vazgeçer.Anlar bunun insani bir durum olduğunu.
Anlamıyosa da anlayana kadar her yerde bu işin imkan dahlinde olduğunu,olmayınca olmadığını söylesin.
Benim ailem oyle seylere onem vermez. Cunku biz normal aile hic olamadik babam hic kimsenin isinde calismayi sevmeyen uyusuk tembel biri. Evde huzur birakmazdi annem de son 7 senedir evi gecindirmeye calisiyor garibim. Bi kizkardesim var o da su an 8. sinifta. Ben calisirken evde kimse calismiyordu. Babam olacak o serefsiz parami istiyordu. Eve veriyordum kirayi oduyordum. Annem evlenecegim yaz calisirken "tek ben calisiyorum "deyip kaynanamla gittigimiz ceyizcide kaynanamin zoruyla 1 bucuk tllik alisveris yaptik. annem heray odedi taksitle.İyi de kaç yaşındasınız ki ? Neden aileniz yapıyor her şeyi iğne ipliğe kadar ? Ben ailemden beyaz eşya ve yatak odası takımı parasını aldım, kalan her şeyi iğne ipliğe kadar kendim hallettim. Neden her şeyi onlara yüklediniz anlamadım.
pardon 1500 olacaktiBenim ailem oyle seylere onem vermez. Cunku biz normal aile hic olamadik babam hic kimsenin isinde calismayi sevmeyen uyusuk tembel biri. Evde huzur birakmazdi annem de son 7 senedir evi gecindirmeye calisiyor garibim. Bi kizkardesim var o da su an 8. sinifta. Ben calisirken evde kimse calismiyordu. Babam olacak o serefsiz parami istiyordu. Eve veriyordum kirayi oduyordum. Annem evlenecegim yaz calisirken "tek ben calisiyorum "deyip kaynanamla gittigimiz ceyizcide kaynanamin zoruyla 1 bucuk tllik alisveris yaptik. annem heray odedi taksitle.
Helal olsun kendi ayaklarinin ustunde durmak gibisi yok.. Herseyinizi kendiniz yapmissiniz sansiniz yaver gitmis.. Kvniz bulmusta bunuyor..Kv ne benden selam soyle.Vallahi ne yalan söyleyeyim benim de bir parça bile çeyizim yoktu. Annemler yapmak istediler ama ben saçma bulduğum için kabul etmedim. Neyim var neyim yoksa da evlenmeden iki ay önce gittim kendim aldım. Eksik olanlar da eksik kaldı ama kimseye de laf ettirmedim çünkü kimseyi ilgilendirmez. Çeyiz dediğin şey zaten başlı başına bir saçmalık. Burada her konuda yazıyorum, insanlar çocuklarını zaten büyütürken ellerinden geleni öyle ya da böyle yapıyorlar (senin ailen için söylemiyorum genel olarak) bir de çocukları evlenirken çeyizdi, altındı, düğündü masrafa sokmak bana büyük insafsızlık geliyor. İki insan evleniyorsa herşeyi kendileri yapmalı kafasındayım. Aynı şekilde kayınvalidemin ve kayınpederimin de normal birer bilezik dışında bir şey takmalarını istemedim. İstemedim az kalır resmen yasakladım. Aynı annemlere yaptığım gibi. İki taraf da düğüne gelen diğer misafirler gibi altın takmak zorunda kaldılar yani. Düğün masraflarını da eşimle ben karşıladık aynı şekilde. İnsanların konuşmasını istemiyorsanız insanlara sorumluluk yüklemeyin derim ben. Gelenekleri falan bir kenara bırakın. Mutluluğunuz herşeyden önemli. O onu taktı, bu bunu yapmadı diye diye evliliğinizin ilk yılları zehir oluyor (bunu da yine senin için değil evlenecek bütün kadınlar için yazıyorum. Üç tane metal parçası için inanın değmez böyle üzülmeye) Bundan sonra da kayınvalidenizin ağzına tek laf vermeyin. Ben çeyiz getirmediysem, sen de oğluna taktıklarını aldın deyin gitsin bitsin. Ezdirmeyin de kendinizi.
3 senelik evliyim. Calismiyorum.kaç yaşında evlendiniz ? artık herşeye ulaşmak kolay , çeyiz yapmak isteyen 2 sene çalışsa en alasından yapar çeyizini.
Kv sizofreni teshisini ben koydum herseyi abartan kendisi ben takan bi insan degilim. Cogunuz benimle ayni fikirdesiniz ama sonra isler degisiyo. Insani bunaltiyorlar.Annenden babandan akrabandan sorumlu değilsin. Kimsenin eksik tarafini kapatmaya calismak zorunda değilsin. Yeni evliysen bunlar bir sure söylenir sonra kapanir. Boşver duyma,bunlar senin suçun değil. Eşini de suçlama, sen nasil aileni secemediysen o da annesi seçemedi. Bunlar bayagi konular ,boşver.
kk nin ceyiz bolumune bakin anlarsiniz.Eve alinan ihtiyaclar ne zamandan beri ceyiz kapsamina giriyor. Ben geriden mi takip ediyorum ileriden mi?
He ya aldi vala. Ama so nra noldu alma mazlumun ahini cikar ahedte aheste. Kendisinin hediye saati ve yuzugu kayboldu ortadan. Cok uzuldu hocalara gitti bulma duasi icin.Kinadaki ceyrek altina bile coken bir kadin istedigi kadar laf sokmaya calissin bosver. Kendi capsizligini sana laf carparak kapatacak akli sira.
Var fikirler uyusmuyor. Sende oyle insanlarla takil ayni onlar gibi oluyosun zamanlaCanım önceki konunda da kültür farkı var bizim aramızda diyordun.ama yazdıkların ve açtığın konular pek yüksek tahsil yapmış birisinin konuları gibi de durmuyor.
kk nin ceyiz bolumune bakin anlarsiniz.
Ben bekarim bana yapmislar ben kullanmam diye iki bavul bir vakfa gonderdim kermrsde satip paraya cevirdiler gereksiz geliyor ole selerdantel nedir?
hala dantel seren var mı ki yazık onca emeğe
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?