- 1 Ekim 2011
- 6.339
- 4.851
Harikasın souvvenir. Sende benim kafadansın ne kadar az eşya o kadar huzur :)
Bana kalsa çoğu şeyimi evlendikten sonra ihtiyaca göre alırım kendimide kasmadan ama malum çeyiz meselesi :)
Görüyorum bazı arkadaşları aman allahımnevresimler pikeler yatak örtüleri havlular bana sıkıntı geliyor bakarken evde nasıl muhafasa edecekler bilmiyorum
harıka bır konu olmuş vala yenı gördüm bıkac sayfa okudum ve not aldımdıger sayfalarıda yarın okuyacağım :)
souvvenır harıkasınnnnnnn tek kelimeyle.
Bızım gıbı heyecanlı ve telaşlı gençlere yol gösteriyorsun.
Sabrına ve açıklayıcı paylaşımların için kocaman teşekkürlerrrrrrrrrrrr.....
Bu yemek takımlarının yanında çkb takımları veriliyor bazen. karaca da kütahya porselende felan. Tavsiye eder misin onları üstad yoksa çeliklerin hepsi hisar mı olsun?
öncelikle gerçekten teşekkürler .. neleri dogru yaptım neleri yapmam gerekiyor sayenizde gözden geçirmiş oldum şükür içime sinmeyen ya da işime yaramayacak birşey almadım şimdiye kadar sayenızde pek çok detayıda not ettım -kı bence evde esyada mobılyada saglamlığı ve duzenı saglayan bu detaylardır..... ben beyaz eşya ve mobılya hakkında konuusnda birşey sorucaktım eşimde bende öğretmeniz yani tayın durumumuz olucak en az 1 kez belkıde daha fazla o yuzden koltuklarımı spor bırsey almayı dusunuyorum ılerde ınsallah kendı evıme gecersem oturma odası ıcın kullanabılırım yatak halıne donen koltuklar olursa mısafırede kullanabılırım.. henuz kafama gore bırsey goremedım sağlamlık konusunda istikbal ve bellona dıısnda onerebılecegınız marka varmı.. birde beyaz eşya için düğün paketlerini almak avantajlı gorunuyor fakat kullanım acısından bızı pısman edermı sonra hıc duğün paketi alan varmı sitede bilmiyorum ama... son olarakta beko arcelık sımens profılo bosch- bır sıralama yapılsa nasıl olur bu sıralama
tesekkurler sımdıden
Esse`den aldigim tencerem bu (18 cm)
Eki Görüntüle 768846
Bir de ayni tencerenin 26 cm olani var bende, kayinvalidem dogum gunumde hediye etmisti.
Karniyarik tenceresi diye geciyor bunlar, fakat gecende biber dolmasi yaptim.
Tencereden cok memnun kaldim...
Eki Görüntüle 768848
Simdi hedefimde bu tava var veya bunlarin kare sekilli olanlari da hosuma gidiyor.
Esse`nin indirimlerini takip etmenizi tavsiye ederim... Bazen cok guzel indirimler yapiyor...
Eki Görüntüle 768847
merhaba
seramik tencere ile ilgili yazdıklarını görünce bişey sormak istedim
seramik tencere seti almak istiyorum tava tancere, yukarıda gösterdiklerin gibi, çok araştırıp bakmadım henüz ama fiyatları ne kadar olmalı acaba?
bayramda özdilek mağazasında 3 lü set vardı, 100 kusur tl gibi bir fiyattı yanlış hatırlamıyorsam ancak markası bilindik bir marka değildi.
bana uygun geldi ama fiyat bilgim olmadığından yorum yapamadım açıkcası:26:
bu konuda fikir verebilirsen çok sevinirim
teflon yerine seramik almak çon mantıklı geliyor.
bir de ben kızartma türü yemekleri seviyorum, onun için kızartma makinesi mi almak mantıklı, süzgeçli kızartma tenceresimi?
şuan da teflonda kızartma yapıyorum ancak çeyizim için başka birşey tercih etmek istiyorum.
şimdiden çok teşekkürler
Seramik tencereler konusunda dikkatli olmali diye dusunuyorum. Cunku nihayetinde onlar Teflon olmasalar dahi, tabanlari kalkabiliyor. Ama bu taban sorunu ancak kotu kalitede olanlarda oluyor. Bence bir arastir derim, fiyat olarak uygun gelebilir, ancak 100 TL gibi birsey verip 3 gun kullanmak mi mantikli olur, yoksa 1-2 kati verip 3-5 yil kullanmak mi daha mantikli olur? Tabii birazda butce meselesi... O yuzden butcene gore alabileceginin en iyisini almani tavsiye ederim... Umarim yardimci olabilmisimdir bu konuda...
Kizartma bende seven biriyim. Annemin evinde pek yapmazdik, o yuzden orada pek boyle bir tecrubem olmadi. Ozellikle ramazan ayinda sahurda patates kizartmasi iyi oluyordu. Benim tecrubeme gore, ben de tavada kizartiyordum patatesi. Bu anlamda benim icin en buyuk SIKINTI yag sicramasiydi. Her ne kizartirsan kizart, illa ki ocak batiyor. Annemin kullanmadigi bir fritozu vardi. Annem zaten `aticam bunu istersen al` diyordu, bende alayim dedim begenmezsem ben atarim, o nasilsa zaten atacak... Simdi iyiki de almisim diyorum. Modeli eski birsey, fakat cok is goruyor. Hele ki cok kizartma yapilacaksa, patatesten baslayip, patlican, biber, kabak, vs. kizartip saksuka yapabiliyorum... isimi cok kolaylastirdi senin anlayacagin.
Sozun ozu, benim tavsiyem bir fritoz. Fakat fazla buyuk olmasin, cok ta kucuk olmasin. Fritozun artilari, etrafa yag sacmiyor, koku konusunda daha iyi, tavada kizartildigi kadar koku yaymiyor (benim kullandigim eski dahi olsa kapagi var ve kapaginda da filtre var, fotografini paylasirim), pratiklik sagliyor, kizartma basinda bekleme, cevirme gibi bir derdin olmuyor, kizartilani her yani esit kizartiyor...
Bana gore fritozun eksileri ise, mutfakta yer kaplamasi. Benim tezgahimda atil bir bolge vardi o yuzden sansliyim... Fakat herkes bu anlamda sansli olmayabilir. Cok acil birsey degil fritoz bana gore, o yuzden istersen evine tasindiktan sonra da alabilirsin. Bir diger tavsiyem, eger kizartmayi tavada yapacaksan, kizartma icin ayri bir tava alman. Cunku kizartma yapilan tavalarin genelde omurleri daha kisa oluyor. Sebebi ise devamli kizgin yagi gormesinden kaynakli.... Verebilecegim tavsiyeler simdilik bu kadar...
Eki Görüntüle 777392 Unutmadan benim fritoz bunun aynisi. Dedigim gibi eski bir model, neticede annemden kalma... Simdi daha yeni teknolojide fritozler var, daha az yag kullanilan vs.
tupper laarı bende cok duydum alabılecegım bırını bulamadım ama malesefevıme tasındıktan sonra almayı dusunuyorum o yuzden plastık bıse almadım hıc dedıklerı kadar var heralde ben ozellıkle soganı bıberı pazardan alıp haftalık dograyıp tupperlara koymayı dusunuyorum yada ne bılıyım rende salataları .. ama dendıgı gıbı dayanırmı yanı ben yarım kılo sogan dogradım haftalık yemek ıcın 3 gun kokma bozuma yapmaz dımı o kutularda bana vakıt kazandırsın ıstıyom haftada bıgun keser dograrım gerı kalan gunler rahat olurum pratık olur en azından