• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çeyiz Serme

Benim hic kullanmadigim sifir esyalari baskasi kullanamaz. Ister ceyiz serme olsun ister baska bir sey. Ben hevesimi alinca ancak kullananilir baskalari. Ben olsam eve esyalarimi koymam nasil kaliyorsa kalsinlar.

Ceyiz serme mi kaldi diyenlere evet kaldi.Herkes de yapiyor bende yapmak istedim fakat ceyizim 1100km öteye gidemedi gitsede kim ceyiz gormeye gelecekti?oyusden yapamadik ama hep icimdedir:/hemde geri insanlarda degiliz akademisyeniz.yani anneanne babaanne yaslarinda degiliz.
Düğunden 2 hafta önce gelip kalmak ne alaka ?ne yapacaklarmis?sana tavsiyem eger ceyizini kimse gelip görmeyecekse yapma boşver.he dersen ki görecekler yap.Bide düğünden sonra kalip neyapacaklar taTil mi?izin vermeyin.evinizdede kalirsa koltuklarda yatsinlar.Bunu kaynananizin düşünmesi lazim.

Benim esyalarimi ben ellemeden baskasi kullanamaz anneniz dogru bir sekilde soylesin bence.
Ayrica ceyiz sermek bana cok gereksiz geliyor millete esyanizi gostermek neden bu kadar onemli ki

Çeyiz sermeden kim ne anlayarak yorum yapıyo onu da çözemedim tüm ev eşyası çeyiz midir mesela, ya da havlu yazma lif dantel vs bunlar mıdır, netten bakayım dedim görsellerde bolca el işi çıktı, bendeniz içinde çeyiz bu gibi şeyler oluyo ve artık önemi yok, gelin çalışsın yeter onlar parayla da alınır diyo etrafımdaki çoğu kv adayı, annemin bana yaptırdığı hiçbir şeyi de kullanmadım hediye ettim ya da dolabı bekliyo öyle

Evimde kimse kalsın istemezdim ama eşyalarımı da sermezdim

Arkadaşlar merhaba, size kısaca bi konuyu anlatacam lütfen yorumlarınızı gönderin;(( belki sizin için basit gibi gelebilir ama nişanlımla benim aramda ciddi probleme yol açtı.

Benim kısmetse eğer sonbaharda düğünüm olacak. Nişanlımın ailesi bi anadolu şehrinde benim ailemde İstanbul'a yakın bi şehirde oturuyor ve düğün İstanbul'da olacak. Keza bizde kısmetse İstanbul'da oturacağız.

Problemse şu; bilirsiniz nişandan bir hafta önce çeyiz serilir. Biz eşyalarımız alıp çeyiz sermeye İstanbul'da oturacağımız eve götüreceğiz düğünden bir hafta önce. Ben şu şekilde istiyorum. Çeyizimiz serilsin sonra evde bir hafta boyunca kimse kalmasın. Kalırsa bitek nişanlım kalsın. Çeyizimizi biz düğünden sonra evimize gittikten sonra toplamak istiyorum.

Nişanlım ise düğünden bir iki hafta önce annesi va abisinin düğün için geleceğini ve düğüne kadar bizim evde kalmalarının daha uygun olduğunu söylüyor. Çeyiz serildikten sonra bile. Oysa çeyiz serilen ev artık gelin evi olur ve orada düğüne kadar kimse kalmaz. Nişanlımın annesi ile abisinin kalabilecekleri yakın akraba evleri var aslında ama nişanlım kendi düğünü için gelen 1. derece akrabalarının yani anne ve abisinin kendi evinde kalmasını istiyor. Ben anneme ve abime biim evde çeyiz serili onun için siz diğer akrabalarda kalın diyemem diyor. Oysa annesinin ve abisinin bunu düşünüp başka yerde kalmaları lazım değil mi.

Biz bunun yüzünden baya tartıştık.

Sizden ricam bu konu hakkında yorumlarınızı söyleyin. Ben mi anlayışsız davranıyorum yoksa nişanlım mı. O çeyiz serme adetinin çokta gerekli olmadığını düşünüyor.

Valla hiç de anlayışsız değilsin, haziranda evliliğimin 4 yılı bitecek. Benim eşyalarım gelmiş, döşenmiş evimde (!) kına için eşimin ailesi geldi kaldı, istemediğimi söylememe rağmen hem de. Neymiş başka nerde kalacaklarmış!! (eşim 15-20 gün öncesinden geçti eve, daha hiçbir eşyamız gelmemişken.) hala içimde kalmıştır, boğazımda düğüm gibi. Benden önce eşyalarımı kullandılar, benden önce sözde benim olması gereken evde kaldılar. Keşke o zaman salaklık etmeseydim de daha çok yaygara kopardaydım. Bence ne yap ne et ne nişanlın ne de başkası kalabilsin o evde, izin verme. Bir iki gece vs için bile olsa insan yapılan saygısızlığı kabul edemiyor.

Çeyiz serme bence de saçmalık ama malesef ki var
Tabiki de oğullarının ve gelinlerinin evinde kalmalılar biraz insaflı olun siz de
Sadece iki kişi geleceklermiş neden akrabalara minnet etsinler?
Ayrıca ne güzel nişanlınız adetler gibi gereksiz olaylara önem vermiyormuş, ona uysanıza
hem kafanız da rahat eder..

Çeyiz serme derken havlu dantel sergilemekse bence gereksiz. Benim bildiğim gelinin eşyaları yerleşir sonra düğüne kadar kimse o evde kalmaz. Ne yapcan düğünden sonra bi de onların havlusunu çarşafını yıkamakla mı uğraşcan? Ben bir şeyi anlamadım düğün niye kv olduğu şehirde olmuyor da ev tuttuğunuz şehirde oluyor

düğün neden istanbul da oluyor onu merak ettim ben?

çeyiz serme yapmadım çünkü serilecek çeyizim yoktu, her şeyimi kendim aldım =) o nedenle bu tür şeyler bana çok angarya geliyor. hadi kınadır vs bazı gelenekleri anlarım da, iki dantel sermenin nesini özelleştiriyorsunuz anlam veremiyorm.

Benim öyle ev döşemem bilmem neyim olmadı düğünden önce bir ev tuttuk eşimle. Eşyasını aldık yarım yamalak yerleştirdik daha eksiğimiz çoktu. Sonra düğün yaptık eksikleri yavaş yavaş tamamladık. 5-6 ay sonra ailelerimizi kabul edebildik.

ne demek o evde kalmak?
o evden sizden başka kimse kalamaz kesinlikle kabul etmeyin
gerekirse olay çıkartın gitsinler otelde kalsınlar ne yani otel dediğin gecesi 100-150 tl versinler allah allah çok sinir bozucu
sakın kabul etme

Benim bildiğim çeyiz serme, gelinin bütün getirdiği eşyalarının ortalara donulup, gelen gidene gösterilmesidir.
Bence oldukça abes ve ayıp gördüğüm bir adet.
Fakat eşimin ailesinde çeyiz serme denilen şey, birkaç yakın akraba ile gelinip bütün eşyaların yıkanıp, kendi yerlerine konularak evin düzenlenmesiymiş, biz öyle yaptık.
Yardımcı oldular, evi yaşanılacak hale getirip kilitleyip gittik.
Bu aşamadan sonra, evimde bırakın birinin kalmasını, benden habersiz girmesini bile istemezdim ve büyük olay çıkarırdım.
Sonuçta eşyalarımla yerleşmişim ben o eve ve ev sahibi benim.
Benim olmadığım bir eve de kimse misafir gelemez diye düşünüyorum.

Arkadaşlar merhaba, size kısaca bi konuyu anlatacam lütfen yorumlarınızı gönderin;(( belki sizin için basit gibi gelebilir ama nişanlımla benim aramda ciddi probleme yol açtı.

Benim kısmetse eğer sonbaharda düğünüm olacak. Nişanlımın ailesi bi anadolu şehrinde benim ailemde İstanbul'a yakın bi şehirde oturuyor ve düğün İstanbul'da olacak. Keza bizde kısmetse İstanbul'da oturacağız.

Problemse şu; bilirsiniz nişandan bir hafta önce çeyiz serilir. Biz eşyalarımız alıp çeyiz sermeye İstanbul'da oturacağımız eve götüreceğiz düğünden bir hafta önce. Ben şu şekilde istiyorum. Çeyizimiz serilsin sonra evde bir hafta boyunca kimse kalmasın. Kalırsa bitek nişanlım kalsın. Çeyizimizi biz düğünden sonra evimize gittikten sonra toplamak istiyorum.

Nişanlım ise düğünden bir iki hafta önce annesi va abisinin düğün için geleceğini ve düğüne kadar bizim evde kalmalarının daha uygun olduğunu söylüyor. Çeyiz serildikten sonra bile. Oysa çeyiz serilen ev artık gelin evi olur ve orada düğüne kadar kimse kalmaz. Nişanlımın annesi ile abisinin kalabilecekleri yakın akraba evleri var aslında ama nişanlım kendi düğünü için gelen 1. derece akrabalarının yani anne ve abisinin kendi evinde kalmasını istiyor. Ben anneme ve abime biim evde çeyiz serili onun için siz diğer akrabalarda kalın diyemem diyor. Oysa annesinin ve abisinin bunu düşünüp başka yerde kalmaları lazım değil mi.

Sizden ricam bu konu hakkında yorumlarınızı söyleyin. Ben mi anlayışsız davranıyorum yoksa nişanlım mı. O çeyiz serme adetinin çokta gerekli olmadığını düşünüyor.
Bence bu durum çeyiz ser serme ile alakalı değil ki. Benim yaşamadığım evde Benin eşyalarımın kullanılmasını istemem. Ben daha o evde yaşamaya başlamadan başkasının kalması hoş değil. Eşim bile tek kalmamalı bence. Çeyiz illa serilmek istiyorsa serilir kapı kilitlenir. Birisi görmek isterse refakatçi eşinde kısaca gezdirilip yine kilitlenir. O evde misafir ağırlanmaz yada kalmaz çok gereksiz. Yeğenim başka şehire evlenmişti ve oraya eşyalarını yerleştirmeye gittiğimizde bile mümkün olduğu kadar bir bardak bile kullanmamaya çalıştık. He kullanılan oldu mu oldu ama kimse öyle kafasına göre takılmadı ve herşeyi toplayıp çıktık bir daha düğüne kadar da kimse girmedi eve. Burda anahtar anlayışlı olması karşı tarafın. Umarım kv anlayışlıdır ve doğru olanın ne olduğunu görür

bence çeyiz serme sen. bırakın bu işleri. ben cidden anlamıyorum yeni gelin evine başkası girip kalınca ne oluyor? koltukları mı yiyorlar kanepeleri mi eskitiyorlar? çeyiz falan sermeyin , annesi abisi de düğün için geldiğinde kalsın evde 2-3 gün ne olacak..

bence çeyiz serme sen. bırakın bu işleri. ben cidden anlamıyorum yeni gelin evine başkası girip kalınca ne oluyor? koltukları mı yiyorlar kanepeleri mi eskitiyorlar? çeyiz falan sermeyin , annesi abisi de düğün için geldiğinde kalsın evde 2-3 gün ne olacak..

Mesele o değil aslında

Diyelim siz kendinize yeni bir ayakkabı aldınız, daha siz hiç giymeden ben (kardeşinizim mesela) "ablaaaaaa lütfen ben giyeyim" deyip giysem.

Kazak alsanız kendinize, ben kuzeniniz olsam, "ya kuzi, şu kazağı ver bi giyeyim" desem, daha siz hiç giymeden ben giysem.

Paranızı biriktirseniz, ne zamandır heves ettiğiniz Mac marka ruju alsanız, ben size gelip "ya kanka, partiye gidicem, senin şu ruj bana çok yakışır, versene süreyim, benden kalsın bu gece" desem, daha siz hiç sürmeden ben alsam sürsem?

Mesele çeyiz değil sadece.

Bu insanlar sokakta kalmazlar, tüm şehirde kalacak yer o ev değil. Kalacak başka yer de bulunabilirdi, niyetleri olsa idi.

Ben hoş bulmuyorum bu davranışı. Evet koltukları yemezler ama heves diye bir şey var ve bence saygı duyulmalı.

Valla hiç de anlayışsız değilsin, haziranda evliliğimin 4 yılı bitecek. Benim eşyalarım gelmiş, döşenmiş evimde (!) kına için eşimin ailesi geldi kaldı, istemediğimi söylememe rağmen hem de. Neymiş başka nerde kalacaklarmış!! (eşim 15-20 gün öncesinden geçti eve, daha hiçbir eşyamız gelmemişken.) hala içimde kalmıştır, boğazımda düğüm gibi. Benden önce eşyalarımı kullandılar, benden önce sözde benim olması gereken evde kaldılar. Keşke o zaman salaklık etmeseydim de daha çok yaygara kopardaydım. Bence ne yap ne et ne nişanlın ne de başkası kalabilsin o evde, izin verme. Bir iki gece vs için bile olsa insan yapılan saygısızlığı kabul edemiyor.

Biz de benzer bir şey yapmıştık 20 yıl önce bir gelin evinde

Biz otelde kaldık gece sonra gelinle birlikte kuaföre gittik

Damat zaten evde koltukta yatıyordu

Toplu halde gelinin evine gittik damat giyindi biz giyindik hatta pide söyleyip yedik bardak vs de kullanmışızdır

Düğünden sonra da gelin arkadaşları biz onun ailesinden bir kaç kişi gidip tüm büfedeki bardaklar ile birşeyler içip çıktık otelde kaldık yine

Arada üst giyinmeye neden otele gitmedik bilmiyorum ben 15 yaşındaydım

Sonra bir ara gelin ertesi sabah evini görmediler diye düğüne gelen akrabalarının da et ettiğini söyledi mesela

Uzun kalmaları hoş değil ama eve eşyaya çok anlam yüklemek de gereksiz

İki hafta önce gelip ne yapacaklar nişanlınız geç gelin desin

o akrabalara da rica etsin annesine, gelin evinde kalınmaz bizde kal desinler

1- Çeyiz sermek çok saçma bulduğum bir şey.
2-Eşinin ailesi böyle bir şeyi kabul ediyorsa cahil ve anlayışsiz olduklarını varsayiyorum.
3- şimdi kalan insanlar yüz bulup ilerde her şeyine karışma yetkisini kendilerinde bulup ne de olsa oğlumun evi havasına girebilirler. Zırt pırt gelmeye başlayabilirler. Oranın size de ait olduğunu düşünselerdi sizin fikrinizi alırlardı.
4- Yasadigimiz evlerin, odalarının,eşyalarının hafızası vardır. Bu yüzden ilk kalan kişiler gelin ve damat olmalıdır. Hatta damat bile tek kalmamalıdır.

Görüşlerimi bildirdim.

Konu sahibi eğer "bunlar daha evlenmeden bende kalacaklar evlendikten sonra yüz bulurlar mı" gibi bir endişede olsaydı anlardım
Bu kadar kasmaya gerek yok bence zor gününde o insanlar yanında olacak
Çok üzülecekseniz hevesiniz kursağınızda kalacaksa da yaygara koparın demek de mantıksız çünkü bu olay her zaman ısıtılıp ısıtılıp önünüze sunulacak

Mesele o değil aslında

Diyelim siz kendinize yeni bir ayakkabı aldınız, daha siz hiç giymeden ben (kardeşinizim mesela) "ablaaaaaa lütfen ben giyeyim" deyip giysem.

Kazak alsanız kendinize, ben kuzeniniz olsam, "ya kuzi, şu kazağı ver bi giyeyim" desem, daha siz hiç giymeden ben giysem.

Paranızı biriktirseniz, ne zamandır heves ettiğiniz Mac marka ruju alsanız, ben size gelip "ya kanka, partiye gidicem, senin şu ruj bana çok yakışır, versene süreyim, benden kalsın bu gece" desem, daha siz hiç sürmeden ben alsam sürsem?

Mesele çeyiz değil sadece.

Bu insanlar sokakta kalmazlar, tüm şehirde kalacak yer o ev değil. Kalacak başka yer de bulunabilirdi, niyetleri olsa idi.

Ben hoş bulmuyorum bu davranışı. Evet koltukları yemezler ama heves diye bir şey var ve bence saygı duyulmalı.
Abla senin yorumlarına bayılıyorum. Çok olgun düşünüp olgun cevaplar yazıyorsun. En Büyük KKEn Büyük KK

ceyiz serme adetini hic sevmem, gerejsiz bulurum... ama gelin evindede kalinmaz.

sen bu ceyiz serme kalma isini, ailene soyle. onlar uygun bir dille dünürlerine soylesinler.
yada bunda utanilacak birsey olmadigini nisanlina anlatmayi deneyin. yada sizinkiler nisanlina olmaz boyle birsey diyin. ama soyleyin.
hatta siz evlilik issini azicik daha uzatsaniz..sanki ayri dunyalarin insani gibisiniz...
ya birde dugunden once kalan dugunden sonrada kalir. oyle ya nerde kalacaklar?... esin akrabalarda kalin diyemecekmis...

Back
X