• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çeyiz Serme

Akrabaları var ve çok uzakta değiller. Bence de onlarda kalabilirler. Hatta orda kalmaları daha uygun. Ama nişanlım onlara siz gidin başka yerde kalın diyemem diyor. Uygun olan benim düğünüme gelen annemin abimin benim evimde kalması diyor.
o zaman nişanlında o sureçte evde kalmasın.kendisi annesi abisi o yakın akrabalarında kalsın.annesinede biz bu eve eşimle birlikte giricez desin.

Benim serecek ceyizim yoktu o konu da bişey diyemem ama..
Evimde kimse benden önce gelip 2 hafta kalsin istemem..
Eşyalar ve ev bi zahmet bizi beklesin kullanilmadan..

Aslında kalabilecekleri uygun yer var ailesinin. Ama nişanlım da onların özellikle düğün için geldiklerini ve bizim evimiz de kalmalarının daha uygun olacağını söylüyor. Benim yatağımda yatıp odamı kullanmazlar ama bir hafta kalınacağı için çeyiz serilmiş evin mutfağını ve diğer odalarını kullanacaklar mecburen.

Nişanlım şöyle düşünüyor; tamam senin hevesin var çeyiz sermekte yine ser bi hafta önceden. Yatak odası hariç diğer yerler kullanılsın noolacak bi hafta da eskimezya. Ben eskimemesi için demiyorum. Bu bizim için özel bi durum ama onlar bunu anlamıyorlar. Anlamadıkları gibi de sanki ben eşyalar eskiyecekmiş te onun için istemiyormuşum gibi davranıyor. Beni çok kırdı. Artık hiç bir şeyde hevesim kalmadı:KK43:((( abartıyor muyum bilmiyorum:KK43:(((((
Senin hiç kullanılmamış yeni eşyalarınımı kullanacaklar?

Tersini dusun..mesela senin ailen dugun icin sizin evde kalmak istese izin verirmiydin?
Verirdin. Bence kayinailen icinde gecerli olsun bu durum. Akrabalari olsada o sehirde kendi ogullarinin evi dururken baskasina yuk olmak istemezler belki.

Gerci birazda kayinaileyi sevmekle alakali bir durum herhalde..benim eski sevdigimin ailesi olsa seve seve izin verirdim..anneside temiz titiz bir hanimdi. İnsanina gorede degisir yani.. Sende esini uzme bence annesi ailesi iyi iseler ozaman izin ver.
Zaten yeni gelinin evinde kimse oyle rahat edemez merak etme..ardindan temizlerde ortaligi kayinvaliden..tabi oyle bir tip insansa..bi dusun kestirip atma.

yeni gelin evinde kalinmaz bir kere
nedemek ya sacmsliga bak konu sahibi ceyiz sermrk derken evini esyasini yerlestirmekten bahsetmis.benimde evime ceyizim serildi esyalar mutfak yatak odasi takimi seriliyo zaten mutfak ta ozene bezene alinsn tabak canak yerlesiyor hersey yeni.banyo tertemiz adi ustinde gelin evi daha gelin girmden ailesi ve abisi gelecek banyoyu kullanacak yemek yiyecek ve o ev dagilmayacak yazik ya olur seymi bu dupeduz saygisizlik.ailesinin ksbul etmemesi lazim bikre ysni ben olsam asla ve asla kabul etmem.hicde kirginlik falan cikmaz sizin en dogal hakkiniz bu o ev sizin ve ilk giren siz olmalisiniz.
annesi ve abisi baska akrabalar da idare etsinler bir zahmet su erkekler de ne rahat ya insallah kv kabul etmez zaten duzgun bir insansa kabul etmez evinizde kalmayi oda anlar yani gelin evi sonucta.bunun yemegi var uyumasi var evin darmadagin olur izin verme sakin.bizede okadar misafir geldi koyden ama kimse benim evimde kalmadi akrablar da kaldilar hani lafi be edilmez sonuna kadar haklisin evine sahip cik.nisanlinlada arana sogukluk falan girmez oyle herseye eyvallah demeyeceksin sınırlarıni ciz herkes haddini bilsin...

Ne isi var yeni gelin evinde kaynana ve kaynın yahu! Kıran mı girmiş başka yerlere . Orası yeni gelin evi ben olsam ben gelin girmeden nişanlım bile kalamazdı o evde izin vermezdim. Oldu sen yeni evini bilme çeyizini bilme eşyanı bilme hevesle hazirladigin gözünün nuru yuvanın herseyini daha girmeden kullansınlar. Yeni gelin evi falan kalmasın ortada. Al anahtarlarn hepsini sokma eve. Ailesini fikrini geç. Sen tek tek emek ver düz o evi o nisanlinda sırf ailesi diye yeni gelin olarak sokacagi nişanlısının gözünden yaş getirip üzsün seni. Alma bacım sen bu adamı. Bugün sen daha evime girmeden evinden anasından ailesinden kopamayan tavrına giren adam yarın balayına da götürür mazallah anasıyla abisini . Hic mi saygısı yok bu adamların anlamıyorum. Tabi onlara göre yeni eski tabak mi tabak bardak mi bardak. Oldu bide kaynana kayın damat vedalasir gibi sarılıp sarılıp 2 hafta doya doya uyusunlar yatağınız da . Nişanlınıza söyleyin ortalarında yatsın utanmazsa.

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba, size kısaca bi konuyu anlatacam lütfen yorumlarınızı gönderin;(( belki sizin için basit gibi gelebilir ama nişanlımla benim aramda ciddi probleme yol açtı.

Benim kısmetse eğer sonbaharda düğünüm olacak. Nişanlımın ailesi bi anadolu şehrinde benim ailemde İstanbul'a yakın bi şehirde oturuyor ve düğün İstanbul'da olacak. Keza bizde kısmetse İstanbul'da oturacağız.

Problemse şu; bilirsiniz nişandan bir hafta önce çeyiz serilir. Biz eşyalarımız alıp çeyiz sermeye İstanbul'da oturacağımız eve götüreceğiz düğünden bir hafta önce. Ben şu şekilde istiyorum. Çeyizimiz serilsin sonra evde bir hafta boyunca kimse kalmasın. Kalırsa bitek nişanlım kalsın. Çeyizimizi biz düğünden sonra evimize gittikten sonra toplamak istiyorum.

Nişanlım ise düğünden bir iki hafta önce annesi va abisinin düğün için geleceğini ve düğüne kadar bizim evde kalmalarının daha uygun olduğunu söylüyor. Çeyiz serildikten sonra bile. Oysa çeyiz serilen ev artık gelin evi olur ve orada düğüne kadar kimse kalmaz. Nişanlımın annesi ile abisinin kalabilecekleri yakın akraba evleri var aslında ama nişanlım kendi düğünü için gelen 1. derece akrabalarının yani anne ve abisinin kendi evinde kalmasını istiyor. Ben anneme ve abime biim evde çeyiz serili onun için siz diğer akrabalarda kalın diyemem diyor. Oysa annesinin ve abisinin bunu düşünüp başka yerde kalmaları lazım değil mi.

Biz bunun yüzünden baya tartıştık.

Sizden ricam bu konu hakkında yorumlarınızı söyleyin. Ben mi anlayışsız davranıyorum yoksa nişanlım mı. O çeyiz serme adetinin çokta gerekli olmadığını düşünüyor.

Siz nerede kalacaksınız peki? Siz de İstanbulda oturmuyorsunuz. Diğer yandan düğünden sonra siz o eve girince annesi abisi nereye gidecek. İstanbulda ki akrabaları kimler?

Aslında kalabilecekleri uygun yer var ailesinin. Ama nişanlım da onların özellikle düğün için geldiklerini ve bizim evimiz de kalmalarının daha uygun olacağını söylüyor. Benim yatağımda yatıp odamı kullanmazlar ama bir hafta kalınacağı için çeyiz serilmiş evin mutfağını ve diğer odalarını kullanacaklar mecburen.

Nişanlım şöyle düşünüyor; tamam senin hevesin var çeyiz sermekte yine ser bi hafta önceden. Yatak odası hariç diğer yerler kullanılsın noolacak bi hafta da eskimezya. Ben eskimemesi için demiyorum. Bu bizim için özel bi durum ama onlar bunu anlamıyorlar. Anlamadıkları gibi de sanki ben eşyalar eskiyecekmiş te onun için istemiyormuşum gibi davranıyor. Beni çok kırdı. Artık hiç bir şeyde hevesim kalmadı:KK43:((( abartıyor muyum bilmiyorum:KK43:(((((

Nişanlım neden o evde kalıyor onu anlamadim

Çeyiz sermeyi ver gelmesinler demiş herkes ama bununla alakası yok ki. Düğüne bir hafta kala gelinin evi hazır olacak ve damadın annesi ve abisi gelip o evde yatacaklar, yeyip içecekler, wc ve banyoyu kullanacaklar. Bence hiç hoş değil. Düğün gecesi de evlerine dönmez ki bunlar. Ya o gece de o evde kalmaya kalkarlarsa diyeceğim ama o kadar da olmaz herhalde. O zaman zaten başka akrabanın evine gidip kalacaklar. Geldikleri günden itibaren kalsınlar madem. Bence bu kadar da düşüncesiz değillerdir. Belki de nişanlın kafana göre birşeyler söyledi annesinin öyle niyeti yoktur. Olmamalı yani.

Evet yani düğünden 2 gün önce gelinir kalınır düğünün ertesi günü de dönülür memlekete. 1 hafta İstanbulda ne yapacaklar. Sanki dertleri gezmek gibi geldi

Çeyiz serilince ne oluyor yahu eve girilmez falan filan anneannem zamanından kalma hiçbir işe yaramayan adetler için insanların kalbini kırmaya değer mi Allah aşkına? Sermeyiverin. Kalacak yerleri yoksa da kalsınlar ne olacak, sonra eviniz zaten sizin dilediğinizce takılırsınız.

Madem iki kişi siz de ailenizin evinde ya da akrabalarinizdan birinde kalacak yer ayarlayabilirsiniz
ayrıca bir hafta önceden ne gerek var düğünde bir gün önce gelsinler yeter
bir de ben bunu müstakbel esinizin ailesine yaramislik yapmak için teklif ettiğini düşünüyorum
kimse boş evde gelip kalmak istemez

Ceyiz sermek luzumsuz
Daha kiz kendi evini kullanmadan onun evinde kalmak da luzumsuz

Arkadaşlar merhaba, size kısaca bi konuyu anlatacam lütfen yorumlarınızı gönderin;(( belki sizin için basit gibi gelebilir ama nişanlımla benim aramda ciddi probleme yol açtı.

Benim kısmetse eğer sonbaharda düğünüm olacak. Nişanlımın ailesi bi anadolu şehrinde benim ailemde İstanbul'a yakın bi şehirde oturuyor ve düğün İstanbul'da olacak. Keza bizde kısmetse İstanbul'da oturacağız.

Problemse şu; bilirsiniz nişandan bir hafta önce çeyiz serilir. Biz eşyalarımız alıp çeyiz sermeye İstanbul'da oturacağımız eve götüreceğiz düğünden bir hafta önce. Ben şu şekilde istiyorum. Çeyizimiz serilsin sonra evde bir hafta boyunca kimse kalmasın. Kalırsa bitek nişanlım kalsın. Çeyizimizi biz düğünden sonra evimize gittikten sonra toplamak istiyorum.

Nişanlım ise düğünden bir iki hafta önce annesi va abisinin düğün için geleceğini ve düğüne kadar bizim evde kalmalarının daha uygun olduğunu söylüyor. Çeyiz serildikten sonra bile. Oysa çeyiz serilen ev artık gelin evi olur ve orada düğüne kadar kimse kalmaz. Nişanlımın annesi ile abisinin kalabilecekleri yakın akraba evleri var aslında ama nişanlım kendi düğünü için gelen 1. derece akrabalarının yani anne ve abisinin kendi evinde kalmasını istiyor. Ben anneme ve abime biim evde çeyiz serili onun için siz diğer akrabalarda kalın diyemem diyor. Oysa annesinin ve abisinin bunu düşünüp başka yerde kalmaları lazım değil mi.

Sizden ricam bu konu hakkında yorumlarınızı söyleyin. Ben mi anlayışsız davranıyorum yoksa nişanlım mı. O çeyiz serme adetinin çokta gerekli olmadığını düşünüyor.
Bizde çeyiz serme falan yok. Ama bizde yine de sadece eşim kaldı. Ben daha ben hiç girip oturamamışken misafir olmaz o evde dedim. Babam eşimin ailesine misafirhane ayarladı. Sizin de zaten akraba varmış. Abartmış nişanlınız bence. Yeni gelin evinde kalınmaz. Olsa olsa nişanlı kendi kalır.
Şimdiden belli annesinin falan uzun süreli sizde kalmasını istemezseniz nasıl davranacağı.

Ben ceyiz sermedim. Cunku yetisememistik annem ve teyzem iki gun once ancak toparlayabilmisti. Topluca eve insan sokup hadi bu evi yerlestirin diyebilecegimiz bir ortam olmadi. Ama ben evimizde kalsinlar diye cok israr ettim. En son esimi ve kardesini ikna edebildim, iki kisi kaldilar. Rahat etsinler sakince uyusunlar ertesi gune dinc kalksinlar istedim. Bence hata yapiyorsunuz sonra karsiniza katlanarak buyuyerek gelecek bir sorun. Orasi sadece gelinin degil damadin da evi olacak ve onunda sizin kadar soz hakki var bana gore o oyle istiyorsa konu kapanmistir

Extra gereksiz bir adet.. Artik kalmadi boyle serme filan. Millet icin bosuna yoruyorsunuz kendinizi..

Çeyiz sermek kaldı mı hakikaten ?

Gelinlik giymek kaldıysa çeyiz sermek de kalmış olabilir

Sadece ve sadece 1 kez bir kaç saatliğine giyilen birşeye binlerce lira vermek normal, çeyiz sermek çağ dışı !!!

Adetleri, gelinin isteklerini eleştirmeyin lütfen. Sözüm sadece size değil, burada "çeyiz serme"ye banal olarak bakan herkese.

Canı ister, yapar. Bizim kınamaya hakkımız yok. Başlarsak bitmez çünkü. Kimine nişan gereksiz, kimine düğün. Kimine çeyiz serme, kimine gelinlik giyme.

Konu sahibi,

Bence anneniz kalacak yer bulsun yakın akrabalarınızdan. Sonra da arayıp hiç bu olayları bilmiyormuş gibi "dünürcüm, siz hiç merak etmeyin, ben kalacak yerinizi ayarladım, bilmem kimin evi sizin için hazır olacak" desin.

Heves ediyorsun ceyiz serme olayina galiba saygi duyarim. Nisanlin hakli kendi evi dururken gidin baska yerde kalin denmez annesine abisine. Bosver lavga edecek konu degil ya agzinizin tadini bozmayin bunun icin.

Back
X