• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çeşit Çeşit Giyinebilen Var mı ?

hanımlar bütün yorumlarınızı okudum öncelikle vakit ayırıp yazdıgınız için çok teşekkür ederim
bu konuda ciddi anlamda bakış açımı değiştirdiniz..
bundan sonra her ay bir miktar para ayıracağım mutlaka örnegn hiç ayıramassam 50 tl.. en azından 2 bluz alırım yahut bir kot bir bluz parası.. böylece daha fazla birikmiş olur.
sizlerinde dediği gibi bende hep uygun şeyler alırım asla gidip bir bluza 50 tl vermem mesela maksimum vereceğim 25 hadi 30 tl dir. kışın kıyafetler çok daha pahalı oldugu için pek alamıyorum ama yaz gelince bu kıyafet konusu benim için çok büyük önem taşıyor =)
ben babet giyemiyorum bu arada ayaklarım rahat etmiyor ama gezmelere gidilince giyilmek üzere 2 tane babet almaya karar verdim siyah ve lacivert =) sizlerinde dediği gibi kombin yapabilmek önemli evdeki kıyafetlerimle tamamen uyumsuz uyduramayacağım birşey almamaya karar verdim =)

Lacivert yerine taba ya da nude renklerde bir ayakkabı tercih edin bence. Laciverti her şeyle giyemezsiniz ama söylediğim renkler her şeyin altına uyum sağlar. Çantaların da çoğunun bir köşesinde taba detay oluyor zaten. Bu şekilde daha rahat kombinlersiniz.

Boy uzatıcı nedir merak ettim vallahi
bende ki boyle bisey
3 tanesini kullaniyorum ben cunku benim sporlar 3 tanesini kaldiriyor

images (2).jpeg

Benim o. 3 ay kışlık 3 ay yazlık geri kalan 6 ayı da geçiş mevsimi gibi düşünürsek bu 3 dönem için giydiğim kıyafetler farklı. Dönem içinde de genelde bir kombini 1 kez giyiyorum. İndirimden alıyorum kıyafetleri. 500 tl vereyim 1 tane alayım diyen de var ben daha çok 100 er lira vereyim 5 tane alıp değişik giyeyim diyenlerdenim. Kardeşleri var mı? Kızkardeşler bedenler aynıysa x 2 gardrop oluyor.

Kıyafete para vermiyorum ama çeşit çeşit kıyafetim var (görümcemin mesleğinden dolayı) buna rağmen çok çeşitli giymem, sevdiğim parçaları sık sık giyerim, basic parçalara bayılırım, beyaz tişört/jean/takı kombinleri favorimdir mesela.

Kusura bakmayın ama görümcenizin mesleğinden dolayı sizin nasıl çok kıyafetiniz oluyor orayı anlamadım..

Benim o. 3 ay kışlık 3 ay yazlık geri kalan 6 ayı da geçiş mevsimi gibi düşünürsek bu 3 dönem için giydiğim kıyafetler farklı. Dönem içinde de genelde bir kombini 1 kez giyiyorum. İndirimden alıyorum kıyafetleri. 500 tl vereyim 1 tane alayım diyen de var ben daha çok 100 er lira vereyim 5 tane alıp değişik giyeyim diyenlerdenim. Kardeşleri var mı? Kızkardeşler bedenler aynıysa x 2 gardrop oluyor.

Ben de sizin kafadayım. Gidip sezondan indirimde en az yarı fiyatına düşecek şeyleri ihtiyacım var deyip alıp tüm sezon aynı kıyafetle gezmek bana göre değil...Eskiden sadece yaz ve kış indirimi vardı şimdi her zaman indirim var artık, internette zaten bir çok şeyi çok uyguna yakalayabiliyorsunuz.

%100 yün kumaştan aşırı pahalı bir markaya ait eteği 25 tl ye aldım bu kış...Diğer ürünlere yetişemeden tükenmişti zaten:) 30 tl ye aldığım ipek gömleğim de var, 1 hafta önce 80 tl ye kışlık deri bot aldım çok bilindik kaliteli bir markadan ve deri.

Ama kimisi uğraşmayı sevmez, gider bir kaç parça alır çıkar hep onları giyinir, tercih meselesi. Ben giyinmeyi seviyorum kendim için giyiniyorum öncelikle, özgüvenli hissediyorum iyi göründüğüm zaman, insanlar da size farklı gözle bakıyor.

Ben insan içinde çalıştığım bir işteyim, belki daha farklı bir işte olsam bu kadar dikkat etmezdim ya da serbest giyim olsaydı da her gün topukluyla gezmezdim.

Merhaba hanımlar herkese hayırlı ramazanlar. ben çalışan bir bayanım bir evladımız var kendi yağımızda kavrulup gidiyoruz şükürler olsun evladımın hiç birşeyini eksik etmiyorum kıyafet olsun yiyecek olsun canın istediği birşey olsun hafta sonları bol bol aktivite yapıyoruz ailecek..
Rabbim bu günümüzden geri koymasın inşallah.
ondan sıra kalırsa kendime alıyorum tek tük eşime alıyoruz..
İş yerinde 2 bayan ve 2 erkek olarak çalışıyoruz. o 2 bayan sürekli çeşit çeşit kıyafet giyiniyor.. kıskanmak değilde ne bileyim imreniyorum. her kıyafetın altına uygun ayakkabı- çanta takı vs.
Benim düğünde takılan sade bir setim vardır hep onları takarım.
Genellikle spor giyinirim dar paça pantolon üzerine bluz tşört vs ..
onlar gibi çeşit çeşit ayakkabım yok. 3 tane sandalet bir sporum vardır. 3 tane de cantam bana yeterli gelir..
düğünler ve özel gün içinde mesela 2 kumaş pantolon bir elbise 2 topluklu ayakkabım vardır..
Eğer bütcemizden para kaldıysa kendime birşeyler almaya çalışırım hep uygun fiyatlı aylık 1 2 birşey derken birikir böylece.. bir ay pantolon alırım bir ay 2 bluz gibi.. zaten genelde yavrumuza alıyoruz onun ihtiyaçları daha çok oluyor çok fazla para kalmıyor açıkcası
bu hanımlarda evli geçim geçindirmek çok zor iken bu kadar çeşit kıyafeti nasıl giyiniyorlar anlamıyorum hiç üstelik asgari ücretten 200 tl fazla bir miktara çalışıyoruz. ben birde tabi bakıcı parası veriyorum tabi ki.. ama o 2 bayanında cocugu var.
Çalışan hanımlara sormak istedim siz de çeşit çeşit giyiniyormusunuz ? aylık kıyafete ne kadar para harcayabiliyorsunuz.?
Ben aslında bunu dert etmedim ama ne bileyim onlar öyle giyince kendimi bir tuaf hissediyorum bazen üzülüyorum böyle giyinebilen varsa nasıl bütce ayarladığını merak ediyorum
herkese değerli yorumları için teşekkür ederim
ben trendyoldan alıyorum, çok ta uyguna çok güzel şeyler var ve çeşit çeşit giyiniyorum, dükkanlarda daha pahalı oluyor ve aradığımı bulamıyorum çoğu zaman

Bu arada amme hizmeti konu da denk gelmişken size bazı markaların indirim tarihlerini yazayım, Twitter'da bu tarz indirimleri paylaşan bir hesaptan gördüm. :) Şimdiden bir şey değil ehehe.

H&M: 4 Haziran (Kadınlar için, erkekler ve çocuklar için de birer gün arayla indirim olacak)
Zara, Bershka, Pull & Bear, Oysho, Massimo Dutti: 21 Haziran
Mavi Jeans: 25 Haziran

İpekyol ve Twist'te de indirim başlamış bu arada %50'ye varan, şimdi internet sitelerine bakınca gördüm. Koşuuuunn :KK55:

Zara ve grubu Temmuzdan önce asla indirime girmez ki...Ocak ve temmuz fikstir.

En son kendime trençkot almaya karar verdiğimde, orta sınıf markalar olmasına rağmen fiyatların 300 ile 600 arasında olduğunu görmemle birlikte almaktan vazgeçtim. Doğru düzgün giyinmeye karar versem asgari ücret miktarını gözden çıkarmam gerek. Ben alışveriş yapmaktan nefret ederim. Mağazalar, soyunma kabinleri beni boğuyor. Bu yüzden mecbur kalmadıkça alışveriş yapmıyorum ki, mecburiyet dolaptaki giysilerin eskimiş olmasıdır benim için.

Başkalarına göre yaşarsak mutsuzluk kaçınılmaz olur. Siz kendinizi nasıl iyi hissediyorsanız öyle hareket edin. Rahmetli yengem giyinmeyi, makyaj yapmayı çok severdi. Hayret ederdim hastaneye bile bakımlı gitmesi karşısında. Zaman zamsn imrenirdim haline ama asla öyle bir kadın olamayacağım belliyken kasmaya gerek yok.

Benim dolabım çok dolu değildir. Minimal yaşamı seviyorum. Evimde de ihtiyaç dışında eşya yok. Obje, süs, çiçek böcek yok. Mutfak tezgahım boş, salonumda koltuk takımı, konsol ve masa var. Benim için eşya, "bir işe yarıyor mu?", kıyafet de "ihtiyacım var mı?" sorularının akabinde alınır.

Son günlerde ayyuka çıkan tüketim manyaklığı karşısında dehşete kapılıyorum. Çoğu kadının 20 tane ruju var. Rimel dediğin bir tane olur yahu. Beş tane rimel alıp ne yapıyorlar anlamıyorum ki. Kirpikler her gün farklı mı olmalı. Bir gün dolgun, öteki gün kıvrımlı falan. Evleri zaten pavyon gibi. Saçma sapan yüzlerce aksesuar. Ekmek sepetleri bile devasa boyutta pembeli, çiçekli. Yeminle ruhum daralıyor öyle evlerde.

Çok uzattım. Sadelik iyidir efenim. Eşyada da kıyafete de. Az olan makbuldür. İnsanı boğmaz.

Ben 1 hafta önce Mango nun trençkotunu 100 tl ye aldım mercan rengi %100 pamuk ve çok kaliteli bir ürün. İlla dediğiniz tutarlara gerek yok kaliteli olması için.

Merhaba hanımlar herkese hayırlı ramazanlar. ben çalışan bir bayanım bir evladımız var kendi yağımızda kavrulup gidiyoruz şükürler olsun evladımın hiç birşeyini eksik etmiyorum kıyafet olsun yiyecek olsun canın istediği birşey olsun hafta sonları bol bol aktivite yapıyoruz ailecek..
Rabbim bu günümüzden geri koymasın inşallah.
ondan sıra kalırsa kendime alıyorum tek tük eşime alıyoruz..
İş yerinde 2 bayan ve 2 erkek olarak çalışıyoruz. o 2 bayan sürekli çeşit çeşit kıyafet giyiniyor.. kıskanmak değilde ne bileyim imreniyorum. her kıyafetın altına uygun ayakkabı- çanta takı vs.
Benim düğünde takılan sade bir setim vardır hep onları takarım.
Genellikle spor giyinirim dar paça pantolon üzerine bluz tşört vs ..
onlar gibi çeşit çeşit ayakkabım yok. 3 tane sandalet bir sporum vardır. 3 tane de cantam bana yeterli gelir..
düğünler ve özel gün içinde mesela 2 kumaş pantolon bir elbise 2 topluklu ayakkabım vardır..
Eğer bütcemizden para kaldıysa kendime birşeyler almaya çalışırım hep uygun fiyatlı aylık 1 2 birşey derken birikir böylece.. bir ay pantolon alırım bir ay 2 bluz gibi.. zaten genelde yavrumuza alıyoruz onun ihtiyaçları daha çok oluyor çok fazla para kalmıyor açıkcası
bu hanımlarda evli geçim geçindirmek çok zor iken bu kadar çeşit kıyafeti nasıl giyiniyorlar anlamıyorum hiç üstelik asgari ücretten 200 tl fazla bir miktara çalışıyoruz. ben birde tabi bakıcı parası veriyorum tabi ki.. ama o 2 bayanında cocugu var.
Çalışan hanımlara sormak istedim siz de çeşit çeşit giyiniyormusunuz ? aylık kıyafete ne kadar para harcayabiliyorsunuz.?
Ben aslında bunu dert etmedim ama ne bileyim onlar öyle giyince kendimi bir tuaf hissediyorum bazen üzülüyorum böyle giyinebilen varsa nasıl bütce ayarladığını merak ediyorum
herkese değerli yorumları için teşekkür ederim
Canım benim ah ah diyorum başka bişey demiyorum. Evimde alaturka wc kullanmıyorum. Ayakkabılarımla dolu, kıyafetimlerim de var.
Bana sor giyiyormusun die.
İnan bak giyinmiyorum.
İki spor ayakkabımı giyiyorum.
Nedeni biliyormusun, Allah varya Allah Allah sağlık versin. Paramızı kendimize harcamayı nasip etsin.
Düştüm kendi dertlerime bir sürü sağlık sorunu, ameliyatlar hayattan zevk almaz oldum.
Bu evlat sahibi olmak icin neler neler yapiyoruz.
Hayatım alt üst oldu.
Bırak kıyafetin olmasın. Rabbim sana ne güzel evlat nasip etmiş.
İnşallah bana da nasip eder.
Kıyafetim varda ne oluyor söylermisin, icimden giyinmek gelmiyor.
Allah var yukarda eşimde alır eder.
Düştüm bir evlat peşine.
Belki sen çok kıyafeti olana özeniyorsun ama ben de bir evladım olsun die Allah'a yalvarıyorum.
Bak hayatına boşver, kıyafet felan ufak detay bunlar.

üzüldüğün şeye bak yada merak ettiğiniz şeye bakın..az eşya...az insan....huzurlu ,mutlu yaşam
o kadar kıyafet o kadar ayakkabı ne oluyor ki..eşyanın hamanlığından başka,,
3 tane kotum var kaç senedir yikayıp yikayıp giyiniyorum....diğer giyimlerinde çok az ..mis gibi vallahi.

7 yıldır çalışıyorum çok fazla para geçti bazen elime ama almadığıma çok pişmanım
kardeşim evlendi
evlenmeden önce öncelikle kıyafet alırdı kalan parasını idareli kullanırdı
bazen iş değiştirmek istiyorum sırf bu kıyafet derdi yüzünden vazgeçiyorum
ciddi kilo aldım birde sürekli kıyafetlerim çöp oluyor dar gelenleri ilk 1 yıl atmıyorum da hani kilo veririm diye ama maalesef
ve iş hayatımda anladığım en önemli şey kıyafet önemli

Bence gayet yeterli kıyafet miktarınız. Ara sıra takviye de ediyorsanız farklı şekillerde kombinleyip giyebilirsiniz.

Yaşantı olarak minimalizm yanlısıyım. Yani fazla olan hiçbir şeyi sevmem.

Ev eşyam azdır, mutfak eşyam herşeyden bir takım, beğenip birşey alırsam elimde olanı mutlaka ihtiyaç sahibi birine veririm.

Kıyafetlerim de aynı şekilde, yeni birşey aldıysam elimdekilerden bir parçayı elden çıkarırım. Var olan kıyafetlerimi farklı kombinleyip giyerim.

Çok eşyanın da çok insanın da derdi büyük olur :) herşeyi azda tutmak en güzeli bence.

He imreniyorum demişsiniz. O zaman bütçeniz yettiğince yeni birşeyler alabilirsiniz kendinize. Bu ay ayakkabı diğer ay çanta gibi.

Emin olun farklı kombinlerseniz ilk defa kullanıyormuşsunuz gibi olur zaten.

O hanımların ya eşleri maddi olarak iyi durumdadır yada çocukları yoktur bence :)

Canım benim ah ah diyorum başka bişey demiyorum. Evimde alaturka wc kullanmıyorum. Ayakkabılarımla dolu, kıyafetimlerim de var.
İnan bak giyinmiyorum.
Nedeni biliyormusun, Allah varya Allah Allah sağlık versin. Paramızı kendimize harcamayı nasip etsin.
Düştüm kendi dertlerime bir sürü sağlık sorunu, ameliyatlar hayattan zevk almaz oldum.
Hayatım alt üst oldu.
Düştüm bir evlat peşine.
Belki sen çok kıyafeti olana özeniyorsun ama ben de bir evladım olsun die Allah'a yalvarıyorum.
Allahım sana da bana da ve isteyen herkese bir evlat nasip etsin inşallah. Bir topiğimiz var hamile kalmaya çalışan arkadaşlar var çok samimi, gelmek ister misin?

İnan bak giyinmiyorum.
Hayatım alt üst oldu.
Düştüm bir evlat peşine.
al benden de o kadar vermeden önce saydım 30 dan fazla ayakkabım birr sürü etiketi üstünde kıyafetim bir o kadar çantam vardı hala da var bir yığın ama giydiklerim bir elin parmaklarını geçmez Allah can sağlığı versinde varsın az kıyafetiniz olsun bende ameliyatlar tüp bebek tedavileri ... :kahve:

Back