Çekişmeli boşanma aşamasındaki biri

Bende 28 im

Siz yarın birgün bu adamla evlenseniz de şimdi gözardi ettiğiniz kayınvalide problemlerini yaşasaniz, eski eşinin ahı diye kendinizi kandıracak gibi duruyorsunuz.

Ne yaşarsanız kendi seçiminiz olacak bunu da unutmayın.

Size bir hukukçu olarak söylüyorum. Haklı olanın elinde sağlam delilleri olan hiç kimsenin davası ilk derece mahkemesinde o kadar beklemez, belli ki sevgilinizin davada eli boş, büyük ihtimallede davası reddolacak. Burada haksız olarak dava açan sevgiliniz çok seviyorsa sizi açacak kesenin ağzını kadını maddi yönden tatmin ederek boşanmaya ikna edecek ya da hem haksız olup hemde boşanmaya kalktığı için paşa paşa davası reddoldukduktan sonra üç sene uslu uslu bekleyecek, eğer sizin ilişkiniz gibi evliyken kendine sevgili( kibar halini yazdım siz anlayın) yaptığında üç sene sonra açılan davada da bu kusuru da eklenerek güzel bir tazminat ve nafaka ödeyerek, bir insanın hayatı ile oynamasının bedelini ödeyecek. Hani şimdi siz o kadına olayın iç yüzünü bilmeden yolunuza çıkmış pürüz gibi konuşuyorsunuz ya, emin olun ilerde o kadının durumuna düşmeyeceğinizin hiç bir garantisi yok. Hayatta insanlarının her yaptığının ve tercihinin bir bedeli var. Ben bayan arkadaşlarımdan boşanmış adamlarla görüşen herkese onların boşanma dosyasının bir örneğini istemesini söylüyorum. Zira adamın o davadaki tavrı ve deliller adamın karakteri ile ilgili herşeyi ortaya koyuyor. Bir iki sene sonra o kadınların yerine kendilerinin olmayacağının bir garantisi yok çünkü. Ayrıca bir kadın olarak söylüyorum. Biraz karakterli olan bir adam ne evlilik gibi ciddi bir durumu , dört ay gibi uzun bir süre karşısındakinden saklar ne de gerçekten sevdiği kadını metres durumuna düşürür. Sizi gerçekten seviyor ve hayatında istiyorsa, boşanmayı bekleyip, kapınızı çalar. Ama siz diyorsuz ki beni beklemez onu bu hali ile isteyen başkasına gider; sizce şu anda beraber olamamanızın tüm suçu kendisindeyken, başındaki durumu bitirip size gelmek yerine başkasına gideceğini düşündüğünüz bir adam için milletin gözünde metres olmaya; belki bu yüzden hem iş hemde sosyal çevrenizde rezil olmaya değer mi?
Ama dediğim gibi siz kararı vermişsiniz, sadece destekçi arıyorsunız

Son düzenleme:
28 yaşında 3 yıldır davası sürüyor yani 25 yaşında dava açılmış. Kadınla empati kurarak düşünürsem, arada çocuk da yoksa bir an önce dava bitse bende yoluma gitsem diye düşünürüm çünkü giden yıllar benden de gidiyor ve bende yeniden hayat kurmak için geç kalmış olurum. Anlaşma saglayanadiklari mevzular vardır mesela adam düğün altınlarını vermeye yanaşmıyordur yada ortak kazanılmış malın bölünmesine razı değildir bu yüzden kadın anlaşmaliya yanaşmıyordur. Görüldüğü üzere adam davası sürse dahi tekrar ilişki kurabiliyor fakat kadınlar boşanmadan kolay kolay hayatlarına birini alamıyor çevre baskısı yüzünden. Adamın annesine ders vermek için hiçbir kadın istemediği adamın soyadını taşıyıp nikahı altında olmak istemez.

Bence hiç bu işlere kalkışıp huzurunuzu bozmayın. Belki davaları 5-6 sene daha sürecek. 33-34 yaşına kadar bekleyip karşılığında anlaşamaz ayrilirsaniz size çok büyük haksızlık olur.

Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için
Umarım sizin davanız da bşr an önce biter
Rica ederim.Burada ne yazılırsa yazılsın bildiğinizi okuyacak gibi duruyorsunuz ama yine de söyleyim.Ben evlendiğim kişiyle düğün yapmadan önce eski eşiyle telde görüşmüştüm.Soyledigi ne varsa doğru çıktı.Onu dinlemedigim için pişmanım.

Ve ben şu an bosanmamis iken,davayı açan kişi de olsam yeni birini asla düşünemiyorum.

Bir de ben değil de eşim olacak şahis eski eşinin ahını aldı mutlu olamıyor mutlu edemiyor.Kritik bir yastasiniz,bu bir sınav,bile bile lades demeyin,nokta.

Neden boşanıyorlar ? Kadın neden bırakıp hayatını kurmuyor ? Hasta ruhlu mu , yoksa gerçekten hasta mı ettiler ?

1.Kagit uzerinde de olsa hala evliler.
2. Gelinini oglundan ayiracak kadar cadi bir kayinvelide var karsinizda. Ola ki adam bosandi, siz de evlendiniz. O kayinvalide oldugu surece ayni seyleri yasamaniz kuvvetle muhtemel.
3. Annesi bu ciftin bosanmasina sebep olurken bu adam tum bunlara sessiz mi kalmis ve kiz esimi seviyorum diye davayi uzatirken bu da ben de esimi seviyorum deyip davayi dusurmuyorsa sadece tek sebep annesi degildir. Belli ki bu adam da bosanmak istiyor.
4. 28 yasindaymis bu adam. 3 yildir dava suruyorsa ayrildiklarinda 25 yasindaymis. Kac yil evli kalmislar? Ben de sandim ki 40li yaslarda falan adam.
5. Aradan 4 ay gectikten sonra bana birisi hala evli oldugunu soylese benim o kisiye guvenim sarsilirdi.

Son düzenleme:
Davayı adam açmış

Konu sahibi 4 ayda cok sey yasadik falan diyorsunuz da bu kadar cabuk kendinizi kaptirmaniz da dogru degil. Cok hizli degil mi? 4 ayda adamin evli olup olmadigini bile yeni ogrenmisken ozellikle. Yani daha adami tanimiyorsunuz bile. Daha neler var kimbilir ogreneceginiz. Mesela birini ben soyleyim asıl bosanma nedenleri annesi degil, eksik anlatmis.

4 ayda elinde kalan koca bir kandırılma aslında.

Ama hala terkederim diye korkmuş diye düşünüyor konu sahibi. İyi niyet mi kendini kandırma mı bilemedim.

Ama hala terkederim diye korkmuş diye düşünüyor konu sahibi. İyi niyet mi kendini kandırma mı bilemedim.
İyi niyet şu bu değil ama aşklarımı çok matık dışı yaşıyorum bu benim hayatımdaki genel bir hata biri hayatıma girince kalbim daima ağır basıyor mesala önceki sevgilimdede eğitim farkımız vardı herkes bangır bangır bağırdı bu iş olmaz diye kalbim hep ondan yana oldu nitekim o beni terk etmese ben onu yine bırakamazdım bilmiyorum neden böyleyim

Allah allah niye boylesiniz acaba?sevgizisiz mi buyudunuz? Ergenken falan begenilmediniz de ondan mi? Destek alin lutfen asin bu sorunu. Olacak sey var olmayacak sey var degerinizi bilin. Adamin evliligini falan gecin adam yalanci yalanci. Kim bilir daha ne numaralar vardir? Ben birinin yalanini yakalayinca mumkun degil bir daha biraraya gelmem siz de affetmeyin

Kusura bakmayın ama belli sağlıklı düşünemediğiniz

Sizi 4 ay boyunca kandırmış, duygusal olarak belli bir noktaya gelince söylemiş ya da söylemek zorunda kalmış evli olduğunu. Bu başlı başına bir ayrılık sebebi zaten. Dürüst değil çünkü.

Annesi yüzünden bu noktaya gelmesi de çok ciddi bir sorun. O kadar yazıldı ciddiye bile almıyorsunuz bu durumu.

Hala tam bir aydınlanma yaşadığınızı düşünmüyorum. Kandırılıp ikna edilmeye çok müsaitsiniz.

Beğenilmemek olabilir ilk sevgilim 25 yaşında oldu bahsettiğim eğitim seviyemiz hayatımız uygun olmayandı ikinciside bu görüştüğüm kişi değişik bir bağlanma oldu

Aslinda adamdan ayrilmayi istemiyor. Uzuldugu sey metres mi oldum, devam edersem kadinin ahını alir miyim gibi seyler. Yami bilse ki vebal almayacak, devam edecek. Oysa ben olsam sorgulardim. Annesi yuzunden bir adsm karisindan bu kadar kolay bosaniyorsa, bu kadin bana da dirlik vermez derdim. Cunku adam annesine dur dememis. Ki gercek sebep bu olsaydi, adam evliligini kurtarmaya ugrasirdi. Oysa adam acmis bosanma davasini. Yani asıl sebep muhtemelen annesi degil. Annesi de etken olabilir ama baska seyler de var bence. Ve 4 ay sonrasinda medeni durumunu soyluyor, onu da eksik anlatiyor. Cok buyuk guven problemi yasatir bu, ki iliskiler guven uzerine kurulur. Konu sahibi muhtemelen bosluktaydi bu adam karsisina ciktiginda ki kendini dogru durust tanimadigi adama kaptirdi gitti. Ayrilmaya cesareti de yok. Oysa ilislerde durustluk ve guven cok onemlidir.

Burdaki yazılanlar gerçekten çok ışık oldu bana
Dilekçeleri görmek isteyeceğim en mantıklısı bu

Bak sen bu adamda kararlısın çünkü boşandığında onunla evlenip nihayet o kadar yalnızlıktan sonra tam ideal adamı buldugunu ve artık evli biri olacağını hayal ediyorsun...

Sen bu yolda yürümeye kararlıysan yürü ama bu sadece hayal...Kadın ben boşanmak istemiyorum, eşimi seviyorum derse ve adam ortaya çok çok geçerli bi sebep sunamazsa, hakim boşanma davasını reddeder...Ki seninki sunabilseydi zaten 3 sene sürmezdi...Bu dava 1-2 sene sonra reddedilecek...Kadın Uzlaşmazsa ve istemezse hakim boşamıyor kesinlikle... Sen bu sürede sonuç bekleyeceksin, daha da bağlanmış olacaksın, sex yaşayacaksın, artık bu davaya sen de baş koyacak işin içinde olacaksın..Yaşın gelecek 30-31...

Dava reddedildiği için 3 sene dava açılamayacak tekrar aynı sebeple...Sen diyeceksin ki bu kadar bekledim geldim 31'e..3 sene daha beklerim en azından beklediğimin karşılığını alırım, tekrar kimi bulucam...3 sene bekledin...3 sene sonra davayı açtı diyelim pat boşanmıycak, şahitler dinlenecek önce tekrar biraraya gelip gelmedikleri ispatlanacak falan..1 sene sürer o da 2 dava olsa...etti sana 4 sene...Yaş oldu 35...Sen bu süreçte tabi yıpranmış olacaksın, kimseyle tanıştıramayacaksın falan...O sürecin sonunda belki tartışmalar olacak bekle bekle yılacaksın...vs...

Ama şimdi vazgecersen 28 yaşındasın daha...Değer mi? Bir adama ne kadar çaba harcarsan o kadar bağlanırsın. Bu kadar yıl harcamaya değer mi 4 aylık adam acaba

Kim bilir belki de adam o kadar yıl ilişki yurutemeyip 1-2 yıl sonra ayrılacak,ki o bile diğer ihtimalden daha hayırlı

Kim bilir belki de adam o kadar yıl ilişki yurutemeyip 1-2 yıl sonra ayrılacak,ki o bile diğer ihtimalden daha hayırlı

Adam yürütür ayol , hazır evlenmesine de engel varken , kız evlilik bile isteyemeyecek, yani adamın işine gelir hem boşanma aşamasını da boylece rahat geçirir egosu bi taraftan tatmin olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…