Öncelikle bir hukukçu olarak söylemek istediğim üç yıl önce açılan bir boşanma davasının şu ana kadar henüz üç duruşması olması bana çok mümkün gelmedi. Uyap vatandaş portaldan dosyanın tüm içeriğini, dilekçeler, duruşma tutanakları vs belgelerin tümünü görebilirsiniz. Sadece erkek arkadaşınızın değil, karşı tarafın da dilekçelerini okumanızı öneririm. İddia ettiğiniz yani size aktarılan gibi davalı eşin eşimi seviyorum minvalinde beyanlarını varsa boşanmak da istemiyor demektir ki bu durum eğer kadının boşanmada ağır kusuru olduğu ispatlanmadığı sürece açılan boşanma davası reddedilecek demektir ki bu durum evliliğin hukuken devamı anlamına gelecektir. Burda yapılacak en mantıklı şey eğer davacı eş boşanma da kararlı ise gerçekten önüne bakmak yeni bir hayat kurmak istiyorsa (benim müvekkilim olsaydı önereceğim şey) davalı eş ile maddi koşullarda anlaşıp anlaşmalı olarak boşanmayı sağlamak olacaktır. Bunların haricinde söyleyeceğim evet çekişmeli boşanma davaları uzun süren bir süreç, bu süreçte evlilik gerçekten üç yıl gibi uzun bir süreçte fiilen bitmiş durumdaysa taraflar tercihen hayatına birini sokmak isteyebilir. Bu sizin ‘içine sinen’ bir durumsa ilişkinize devam edebilirsiniz. Ancak erkek arkadaşınız samimiyetini İnanma noktasını biraz daha irdelemenizi tavsiye ederim. Çünkü sizden bir evlilik yaptığını uzunca bir süre saklayarak alenen yalan söylemiş, size dürüst davranmamış. Bu durumda ne derece karşınızdaki erkeğe güvenip, inanabilirsiniz bilemiyorum. Tabi bir de müstakbel kayınvalidenizin evliliğin bitişi noktasındaki müdahale ve telkinlerini düşünmeniz gerekli. Aynı müdahaleleri sizinle kurması muhtemel evlilikte de yaşanacağı kuvvetli bir ihtimal. Zira huylu huyundan vazgeçmez, sizi de oğluna layık görmeyecek bir sebep mutlaka bulacaktır.