• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çekişmeli boşanma aşamasındaki biri

Empati yapalım bu konu hakkında. Konu sahibi evli bir adam ve eşi var. Ilk olarak eşinin yerine kendimizi koyalım. Adamla boşanma aşamasında adam başka kadınlarla buluşuyor. Belki kadının haklarını vermedi. Hala boşanmamışlar. Kadın hala bu adamın soyadını kullanıyor. Burda evli olan bir kadın konu açsa ve dese ki boşanma aşamasında olduğum eşimin hayatında bir kadın var başkalarıyla konuşuyor. Burdakiler yorumları tahmin edersiniz sanırım.
Şimdi konu sahibi sizin için empati yapalım . Bekar bir kızsınız. Biriyle buluştunuz ve cok hoşlandınız. 4 ay görüştünüz hayallerinizdeki gibi bir erkek. O da ne bir gün diyor ki boşanma aşamasındayım. Bu hayaletinizdeki erkek evli çıkmaz mı? Sizde tabi üzülüyorsunuz. Hayallerinizdeki erkek size 4 ay rahat bir şekilde yalan söylemiş.
Erkek için hiçbir empati yapamam. Neden biliyor musunuz? İşte kritik nokta bu adam. Sizi bile karşıdaki kadının kusurlu olduğuna inandırabilecek kadar profesyonel biri. Oysaki sizi 4 ay kandırıp kendini haklı çıkartabilecek kadar iyi bir oyuncu. Karar sizin konu sahibi...

Gelmiyor değil mesela bşr tanesine gelmiyor işlerini hastalığını bahane edip erteleme talebi istiyor sonra gelşyorum seviyorum diyor vs durumlar
Oyle yaparak anca 1 -2 duruşma erteletir. Zaten avukatı varsa ertelenmez bile işlemlere devam edilir. 10 defa gelip ben seviyorum bosanmicam demesi davanın ilerlemesini durdurmaz.

Evli adamla beraber olan kadın metrestir , bunun böyle olduğunu sizde yazmışsınız zaten. Ayrıca o boşanma davasının kesin kabulle sonuçlanacağını nereden biliyorsunuz. Daha dava sonuçlanmamış, 4 yıldır devam ettiğine göre kadının boşanmada ağır bir kusuru yok, davacı senin sevgilin, davası reddolursa, aynı nedenle üç yıl dava açamayacağını biliyormusınuz, kaldı ki bu sürenin başlayabilmesi için bu davanında kesinleşmesi gerekir yani bu dava bir 4 yıl hatta daha fazla sürebilir. Bu süre içinde siz o adamla beraber olduğunuzda toplum nezlinde alacağınız sıfat belli. O kadın gelip iş yerinizde olay çıkarsa kime tek laf söyleme hakkınız yok ya da ailenize ve sosyal çevrenize sizi rezil etse ne duruma düşeceğinizin farkındamısınız? Ayrıca karşınızdaki adam gerçekten dürüst olsa size bunu en başta söylerdi, şimdide mecburiyetten söylemiş , siz ciddi bir adım beklemeyin diye. Kendinizi bu tür belirsizliğe sokmaya değer mi? İlerde arkadaşlarınızla sosyalleştiğinizde durumu bilmeyen bir arkadaşınız evlilik ne zaman diye sorduklarında sevgilim karısından boşandığında mı diyeceksiniz? Hadi her şeyi geçtim adamla kadın boşanmaktan vazgeçse ki bir avukat olarak söylüyorum olmayacak birşey değil, siz kime ne hesabı soracaksınız?
Ama bence siz kararınızı vermişsiniz sadece sizi cesarerlendirelim diye konu açmışsınız ama bence yanlış yoldasınız.

Oyle yaparak anca 1 -2 duruşma erteletir. Zaten avukatı varsa ertelenmez bile işlemlere devam edilir. 10 defa gelip ben seviyorum bosanmicam demesi davanın ilerlemesini durdurmaz.
Durmuyor zaten gecikiyor bir de onunla ilgili olmayan corona vs gibi şeyler derken uzadıkça uzuyor tarihlere baktım

Durmuyor zaten gecikiyor bir de onunla ilgili olmayan corona vs gibi şeyler derken uzadıkça uzuyor tarihlere baktım
İyi niyetinizi anlıyorum ama şunu göz önüne alın. Evlilik güzel ama eş ailesiyle diyalog en zoru. Ben nişan döneminden itibaren canım ikinci annem ikinci babam, asla ayırmayacağım annemden babamdan diye toz pembe gezdim. Tecrübeliler uyardı kıskanç fesatlar herkes kötü geçinecek değil ya dedim. Sonra sonra evlendik, kazın ayağı öyle değilmiş. Tecrübeye kulak vermek gerekirmiş.
Sevgilinizin annesi için yuva yıkması mesela hiç iyi bir işaret değil. Biz de ilk sene bir kaç müdahale yaşadık. Eşim hop dedi durdurdu annesini, ayılma bayılma tansiyon numaralarına da eşime saygı duyun dedi geri adım attırdı. Ondan beri kayınvalidem bana daha az karışır.
Yani annesinin müdahalesine karışmayan, karısıyla sorun olduğunda iki tarafı da mesafeye çekemeyen erkek demektir.
Muhtemelen sorunlu bir aileyle uğraşırsınız. Ki 7 senelik evlilik içinde tek diyeceğim şey evlilik güzel kayınaile zor. En zor kısmı bu. Zor olanı daha zorlaştıran tiplerden uzak durun. Aşkından ölseniz de...

Evli adamla beraber olan kadın metrestir , bunun böyle olduğunu sizde yazmışsınız zaten. Ayrıca o boşanma davasının kesin kabulle sonuçlanacağını nereden biliyorsunuz. Daha dava sonuçlanmamış, 4 yıldır devam ettiğine göre kadının boşanmada ağır bir kusuru yok, davacı senin sevgilin, davası reddolursa, aynı nedenle üç yıl dava açamayacağını biliyormusınuz, kaldı ki bu sürenin başlayabilmesi için bu davanında kesinleşmesi gerekir yani bu dava bir 4 yıl hatta daha fazla sürebilir. Bu süre içinde siz o adamla beraber olduğunuzda toplum nezlinde alacağınız sıfat belli. O kadın gelip iş yerinizde olay çıkarsa kime tek laf söyleme hakkınız yok ya da ailenize ve sosyal çevrenize sizi rezil etse ne duruma düşeceğinizin farkındamısınız? Ayrıca karşınızdaki adam gerçekten dürüst olsa size bunu en başta söylerdi, şimdide mecburiyetten söylemiş , siz ciddi bir adım beklemeyin diye. Kendinizi bu tür belirsizliğe sokmaya değer mi? İlerde arkadaşlarınızla sosyalleştiğinizde durumu bilmeyen bir arkadaşınız evlilik ne zaman diye sorduklarında sevgilim karısından boşandığında mı diyeceksiniz? Hadi her şeyi geçtim adamla kadın boşanmaktan vazgeçse ki bir avukat olarak söylüyorum olmayacak birşey değil, siz kime ne hesabı soracaksınız?
Ama bence siz kararınızı vermişsiniz sadece sizi cesarerlendirelim diye konu açmışsınız ama bence yanlış yoldasınız.
Benim aklıma takılanlar da bunlar zaten lafım yok. Sadece tek kafamı kurcalayan zaten ayrı illerden yaşaya insanlar kanundaki yavaşlıktan dolayı veya şartlardan dolayı evli sayılıyor ve insanların hayatları gidiyor insan ömründen bir gün bile kıymetliyken yıllar haksızlık değil midir bu adama? Burada bir mağduriyet yok mu reva mı bu diyorum işte arasıra bende sonra sizin dediğiniz şeyler aklıma geliyor bunlardanda korkuyorum yaşamak şstemiyorum böyle olayları bu çelişkilerin içine düşmek istemiyeoum
Offf çekişmeli boşanan insanlar nasıl sürdürüyor hayatlarını bu sistemle 😳

3 yılda sadece birkaç dava görülmüş olmasına imkan yok pandemi 1 yıldan beri var kalan 2 yılda o kadar az mı gitmişler mahkemeye bir de kadınlar intikam için nadir uzatır genelde erkek kabullenemez uzatır kadın genelde bir an önce bitsin yoluma bakayım der zaten ayrılarsa..

ayrıca boşanma davasında temyize gidilmez ceza durumunda temyize gidilir 3 yıl sonunda boşanma direkt olur ve daha nisan ayında tam kapanmadan önce zaten adliyeler açıktı bi.yakınımın davası vardı sonuçlandı ramazandan önce oradan biliyorum yani çok saçma sizin araştırmadan kanmaya hazır olmanız ayrı saçma çünkü inanmak istiyorsunuz boşanma belgeni al öyle gel diyeceksiniz bu kadar..

Benim aklıma takılanlar da bunlar zaten lafım yok. Sadece tek kafamı kurcalayan zaten ayrı illerden yaşaya insanlar kanundaki yavaşlıktan dolayı veya şartlardan dolayı evli sayılıyor ve insanların hayatları gidiyor insan ömründen bir gün bile kıymetliyken yıllar haksızlık değil midir bu adama? Burada bir mağduriyet yok mu reva mı bu diyorum işte arasıra bende sonra sizin dediğiniz şeyler aklıma geliyor bunlardanda korkuyorum yaşamak şstemiyorum böyle olayları bu çelişkilerin içine düşmek istemiyeoum
Offf çekişmeli boşanan insanlar nasıl sürdürüyor hayatlarını bu sistemle 😳
Senin bunlardan evvel düşünmen gereken başka şeyler var. Yarın bu bozuk sistemin içinde debelenen sen olabilirsin bu adam ile.

3 yılda sadece birkaç dava görülmüş olmasına imkan yok pandemi 1 yıldan beri var kalan 2 yılda o kadar az mı gitmişler mahkemeye bir de kadınlar intikam için nadir uzatır genelde erkek kabullenemez uzatır kadın genelde bir an önce bitsin yoluma bakayım der zaten ayrılarsa..

ayrıca boşanma davasında temyize gidilmez ceza durumunda temyize gidilir 3 yıl sonunda boşanma direkt olur ve daha nisan ayında tam kapanmadan önce zaten adliyeler açıktı bi.yakınımın davası vardı sonuçlandı ramazandan önce oradan biliyorum yani çok saçma sizin araştırmadan kanmaya hazır olmanız ayrı saçma çünkü inanmak istiyorsunuz boşanma belgeni al öyle gel diyeceksiniz bu kadar..
Buradaki çekişmeli boşanma konularını da okudum inanın o konuda yğzde yğz doğru söyüyor herbir duruşmanın arası neredeyse 6 aya verilmiş o tarih geldiğinde de çeşitli sebeplerle bşr iki ay etelenmiş vs

Tarihlerin hiç bir anlami yok , önemli olan duruşmaları içeriği .Yani kadın gelmedi diye hakim iyi tamam dosya 3 ay sonraya atalım demez. Siz adamın e devlet şifresini isteyin, ordan vatandaş uyaptan girip dilekçelerin içeriğine bakın. Hadi diyelim davayı gerçekten uzatmak istiyor. Eğer kadına yüklenecek kusur yoksa dava reddediler, istinafa gider 2 yıl , adamın 3 yıl sonra boşanma davası açma hakkı var o davada sürse 3 yıl . Adam en erken 7-8 yıla bekar.🤦🏻‍♀️. Bir de bu işin nafakası , tazminatı , altın parası var. Adam sizden 4 ay saklamış, bu konuda deneyimli . Şu boşanma davasının sürdüğü 3 yıl içinde görüştüğü ilk kadın değilsiniz bence. Diğerleri olmayacağını anlayıp ayrılmışlardır.

Senin bunlardan evvel düşünmen gereken başka şeyler var. Yarın bu bozuk sistemin içinde debelenen sen olabilirsin bu adam ile.
İşine gelmiyor ki o sebepleri düşünmek.
Annesi yüzünden boşanan evli mükemmel sevgili, adama da yazık oluyormuş, kıyamam.

Yaşayıp görsün konu sahibi, şimdi kafasını kuma sokmayı tercih ettiği kayinvalide ve anneci oğul neler yapacak ona da.

Fikriniz için Teşekkür ederim . Siz de işin içinde biri olarak ne düşünüyorsunuz bu süreçte tarafların hayatına biri girebilirmi?
Ben söyleyeyim: boşanma gerçekleşinceye kadar tarafların sadakat yükümlülüğü devam eder, karşı taraf sizin ilişkinizi ispat ederse dava red olur ve davacı(sevgiliniz) üç yıl dava acamaz.

Bu arada dilekçelere e devletten değil UYAP vatandaştan bakın gözünüzü aşk kör etmiş gibi görünüyor.Yalanla başlamış bir ilişki bu,kim bilir daha ne yalanları vardır henüz söylemediği..

Benim şu an çekişmeli boşanma davam var,karşı taraf da ilk tanıştığımızda bana bir kez evlilik geçirdiğini söylemişti,1 ay sonra aslında 2 evlilik geçirdiğini itiraf etti..ve adam hep yalan söyleyen bir adam çıktı,gerekli gereksiz..Davada da bu huyunu sürdürüyor..

33 yaşındasınız 28 yaşında birini bulmuşsunuz bel altı vurmak için söylemiyorum,genc filan diye hint kumaşı gibi mi geliyor?? Ben o yuva yıkan kayınvalide hayattayken o adama hayatta bulaşmazdım bi de devam eden boşanma davası var ki o apayrı.

Ben söyleyeyim: boşanma gerçekleşinceye kadar tarafların sadakat yükümlülüğü devam eder, karşı taraf sizin ilişkinizi ispat ederse dava red olur ve davacı(sevgiliniz) üç yıl dava acamaz.

Bu arada dilekçelere e devletten değil UYAP vatandaştan bakın gözünüzü aşk kör etmiş gibi görünüyor.Yalanla başlamış bir ilişki bu,kim bilir daha ne yalanları vardır henüz söylemediği..

Benim şu an çekişmeli boşanma davam var,karşı taraf da ilk tanıştığımızda bana bir kez evlilik geçirdiğini söylemişti,1 ay sonra aslında 2 evlilik geçirdiğini itiraf etti..ve adam hep yalan söyleyen bir adam çıktı,gerekli gereksiz..Davada da bu huyunu sürdürüyor.

Benim şu an çekişmeli boşanma davam var,karşı taraf da ilk tanıştığımızda bana bir kez evlilik geçirdiğini söylemişti,1 ay sonra aslında 2 evlilik geçirdiğini itiraf etti..ve adam hep yalan söyleyen bir adam çıktı,gerekli gereksiz..Davada da bu huyunu sürdürüyor..
Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için
Umarım sizin davanız da bşr an önce biter

Back