canım kayınvalidem

herkese tekrar teşekkür ediyorum. bana iyi olduğumu söyleyenlerede çok mersi sağolun. hayata ben 1 değil 5-0 yenik başladım ezik sahipsiz büyüdüm hor görüp tartaklandım. örneğin kendi ailem hiç sevmez beni. istemez. yakın zamanda neredeyse yuvamı yıkacaklardı çok şükür rabbim fırsat vermedi. beni babaannem büyüttü. halalarımı abla bilerek büyüdüm. beni asla sevmediler ve en büyük kötülüğü onlardan gördüm. eşimin ailesinin diğer fertleride asla bir benzerini görmediğim şekilde şahane insanlar kayınvalidem öyle yetiştirmiş maşallah. rabbim herkese nasip etsin inşallah. son sözüm arkadaşlar iyilik de kötülükde tek taraflı değildir asla. hayırlı günler

pardon yanlış okumuşum farklı davranış görseydin demişsin:KK43: ilk etapta benden hoşlanmadığını bana karşı önyargılı olduğunu zaten anladım konuşmasakda anlaşılır değil mi bir çok şey anladım ama anlamamazlıktan geldim onun hoşnutsuzluğuyla değil benim hoşgörümle başlasın herşey istedim hamdolsun öyle oldu:)

herkese tekrar teşekkür ediyorum. bana iyi olduğumu söyleyenlerede çok mersi sağolun. hayata ben 1 değil 5-0 yenik başladım ezik sahipsiz büyüdüm hor görüp tartaklandım. örneğin kendi ailem hiç sevmez beni. istemez. yakın zamanda neredeyse yuvamı yıkacaklardı çok şükür rabbim fırsat vermedi. beni babaannem büyüttü. halalarımı abla bilerek büyüdüm. beni asla sevmediler ve en büyük kötülüğü onlardan gördüm. eşimin ailesinin diğer fertleride asla bir benzerini görmediğim şekilde şahane insanlar kayınvalidem öyle yetiştirmiş maşallah. rabbim herkese nasip etsin inşallah. son sözüm arkadaşlar iyilik de kötülükde tek taraflı değildir asla. hayırlı günler

Öncelikle çok mutlu oldum sizin adınıza, umarım hep böyle devam eder. Herşey karşılıklı olursa devam eder, siz iyi niyetliydiniz iyi yaklaştınız ama onlar iyi olmasa bu şekilde olmazdı inan. Ben de aynı durumda sayılırım, eşim için ankaradan doğuya geldim hatta gezmeye değil tamamen yerleşmeye, iki senedir de burdayım, eşinizin memleketine 1 saat uzaklıkta bir şehirdeyim. İlla ki her iki tarafta da bir önyargı oluyor başlarda, bizde de oldu ama malesef biz sizin gibi çözemedik sorunlarımızı. Sana yapılanların hiç birini bana yapmadılar mesela, benim hatam var mı vardır bir kere soğuk bir yapım var ben de dil farklılığından ötürü biraz tedirgin oldum, onlar başta çok güler yüzlü, sıcak kanlı, kayınvalidem gelir sarılırdı ama bunların hepsinin sahte olduğunu zaman gösterdi. Bir insan evde 2 tane genç kız, 3 tane genç erkek varken çalışmayan, çalışan gelinden işten gelince iş bekliyorsa bence bir sorun var demektir.
Kusara bakmasın kimse ben hem paramı kocamın eline sayıp hem de evlerinde hizmetçilik yapamam.
Yani demem o ki onlar iyi olmasaydı ne yaparsan yap ayaklarını da öpsen yaranamazdın.

Henüz evli değilim ama müstakbel kayınvalidemi tanıyorum. Ama bir samimiyetim yok. Senin yazını okumadan öncede hep dua ederdim senin gibi bir kayınvalide ilişkim olsun diye. Hep de dua ederim allah bana o sabrı ve iyi niyeti versin diye. Ben ona karşı kötü olmayayım diye.

Birincisi; sen kayınvalidene önyargılı bakmamışsın. Yani onun kültürüne diline sosyal yaşantısına ekonomik hayatına bakmadan insan olduğu için sevmişsin. O da seni karşılıksız sevmiş. Bu sitede çok okudum kayınvalidem bana nişanda şu kadar altın taktı gibi şikayetleri. Ama sen bir çeyrek altını bile gönlünde değer biçemediğin yere koymuşsun, bundan dolayı asıl sen iyi niyetlisin.

İkincisi; yine bu sitede sevgilisinin ailesini, eğitim durumunu, ekonomik durumunu, kendisine kendi ailesine yakıştıramayan insanlar gördüm. Sen böyle maddi kaygılarla yaklaşmayıp insan olarak gördün ve sevdin yine sen iyi niyetlisin. E karşı taraf da senin iyi niyetine karşılık seni insan olduğun için daha sonra kızı gibi gördüğü için sevdi.

Üçüncüsü; kayınvalidesine 1 hafta bile dayanamayan üstelik o aslında kötü bir insan değil denmesine rağmen katlanamayanlar varken sen 8 ay beraber yaşıyorsun ve hala canım diyebiliyorsun asıl sen iyi niyetlisin.

İnan burda okuyorum bir dünya olay. Diyorum bütün kaynanalar mı kötü. Ama hayır biz iyi olduktan sonra karşımızda kim olursa olsun iyiliğimize karşı kötü olmaz (istisnalar hariç). İnsanları önce insan olduğu için sevmeliyiz.

Bu hikayeni anlattığın için teşekkür ederim. karşılıksız sevmenin kazandığını gösterdin. Bende senin gibi olmak istiyorum. Sevgilimin annesi ve babası yaşlı insanlar, 70 yaşlarında filanlar. Oğullarından ayırmayı düşünmezler. Onun dışında yapacakları şeylerde yaşlılıktan cahillikten yaparlar. Umarım hoşgörü göstermeyi nasip eder allah bana. umarım onlara karşı tek bir saygısızlığım olmaz. Allah bani kötü gelin olmaktan esirgesin.

:KK9::KK9::KK9::KK42:bencede önce iyi niyet olmalı insanda:KK71:

senamm hanım yazdıklarınızı okurken kendimin ne kadar sabırsız bir insan olduğumu algıladım.. gerçekten takdir ettim sizi maşallah sübhanallah..

senamm hanım yazdıklarınızı okurken kendimin ne kadar sabırsız bir insan olduğumu algıladım.. gerçekten takdir ettim sizi maşallah sübhanallah..
estağfurullah canım elbette hepimizin sabrının sınırı farklı yerlerdedir:) rabbim verdi bu sabrı hamdolsun. aynı sabırla ben 5 yıldır eşimi bekliyorum:KK43: hasret ve özlem içersinde. ne diyelim hamdolsun. mevlam görelim neyler neylerse güzel eyler

estağfurullah canım elbette hepimizin sabrının sınırı farklı yerlerdedir:) rabbim verdi bu sabrı hamdolsun. aynı sabırla ben 5 yıldır eşimi bekliyorum:KK43: hasret ve özlem içersinde. ne diyelim hamdolsun. mevlam görelim neyler neylerse güzel eyler

eşinizle siz ayrı şehirdemisiniz? O zaman sizin sabrınız burada ölçülüyor demektir. Mevlam hakkınızda her daim hayırlı şeyler yaşamayı görmeyi nasip etsin arkadaşım..

eşinizle siz ayrı şehirdemisiniz? O zaman sizin sabrınız burada ölçülüyor demektir. Mevlam hakkınızda her daim hayırlı şeyler yaşamayı görmeyi nasip etsin arkadaşım..

evet canım maalesef ayrı şehirde olsak ne ki ayrı ülkelerdeyiz:KK43: o kazakistanda ben burdayım. hamdolsun buna da şükür. sizden de rabbim razı olsun

evet canım maalesef ayrı şehirde olsak ne ki ayrı ülkelerdeyiz:KK43: o kazakistanda ben burdayım. hamdolsun buna da şükür. sizden de rabbim razı olsun

Allah ım sabır versin kolaylık versin bol bol.. cümlemizden razı olsun mevlam Örnek alınası arkadaşımız :KK16:

canım bende kaynanamla beraber oturcam burdan çok zorlanacağım şeyler okudum kaynanlarla ilgili ama senin yazın bi umut oldu bana önyargılı yaklaşmamak lazım dedim inşlalh ebnimide öle olur

Aman Allah'ım burada böyle bi konu görmek:))):nazar::nazar::nazar:

Allah muhabbetinizi arttırsın canım.

Ama yanlış topiğe açılmış sanki konu:)

canım demek ki sende şanslısın benim gibi:) normalde giyim tarzın nedir bilmiyorum ama biraz tutucu bir yer orası. naçizane tavsiyem etek götür mutlaka. ben sırf orda giymek için etek aldığımı bilirim çünkü pantolonu biraz garip karşılıyorlar bayanlarda. elinden geldince aralarına girmeye çalış onlar zaten sana kucak açacaklardır. hele de bebekle gidersen tamam ballı ekmek kadayıfı olursun gözlerinde:)

Evet canım bunu bana eşimde söyledi ben tesettürlüyüm ama tunik pantolon şekli eşim bana bizim oralarda pantolon giyme ne olur diye rica etti doğumdan sonra alışverişe gidicem etekler almak için :)

yanlış anlamayın ama kayınvalideniz hayattan pek haberi olmayan cahil bir kadınsa cahil derken (saflık anlamında) ben bilmem siz bilirsiniz tavrında olacağı için ipler sizin elinizdedir ve geçiminizde tabiki harika olacaktır bunun sizin ilk başta ön yargısız başlamanızla ilgisi yoktur emin olun
çünkü benkayınvalidemin tüm yanlışlarına karşı aynen sizin gibi bi başlangıç yaptım dedim iyi niyetimle götürürüm bu işi ama tek taraflı bi süre gidiyo sizin iyi niyetinizin altında eziliyo ama bi yerde kötü olan taraf fiyasko veriyo diycem o ki saf bir kayınvalideniz olması şansınız olabilir
maşallah ne güzel hep böyle olursunuz inşallah öz anneniz yerine koymuşsunuz ne güzel ..

benim kayınvalideme de ben iyi niyetle davrandım ama malesef tepeme çıktı :KK43:( o hani hasta oldum yemekler yaptı demişsin ya burnumun direği sızladı ben tiroid kanseri oldum geçen yaz ameliyat geçirdim o ara taşınmamız gerekti ameliyattan bir buçuk ay sonra evimi kayınvalidemin alt katındaki eşimin evine taşıdım yardım lazım mı demediği gibi bir de yazlığa kaçtı hanımefendi ilgilenmemek için sonra radyoaktif iyot aldım yan etki yaptı 1 ay falan tad alamadım bişi yerken canım çıktı tükürük bezlerimin ağrısından gene ortada yoktu sonra biraz düzeldim ama hormonlarımı düzenleyemediler hipotiroid kaldım bi de radyoaktif iyot kan değerlerimi çok düşürmüş (ameilayattan sonra da düşüktü toplayamadım) biraz fazla ayakta durduğumda başım dönüyor yatıyordum (mesela çorba karıştırmak yetiyordu) bu süre içinde bir kızım napıyorsun ne yiyor içiyorsunuz dur bir tas çorba getireyim demedi durumu bildiği halde bir de üzerine ameliyattan sonra gelip de bir buçuk ay başımda kalıp yemek temizlik alışverişimi yapıp evimi toplayan anneme de laf etmeye kalkıştı öyle bir çıkıştım ki eşim bile şaşırdı :KK43:(

ama ne oldu çok hasta olmuş, ağır bir grip geçirmiş iki apartman yanda olup da anasına çorba yapmayan kızını görünce gene ben çorbasını yapıp götürdüm ama gene yaranamadım hakkımda türlü çeşit şey uydurup dedikodumu yaptı en son eşimin onlardaki emeklerini inkar edince ben delirdim görüşmüyorum mümkün olduğunca küs değilim ama komşu teyze gibi davranıyorum artık

Allah önce vicdan verecek iki tarafa da bir tarafta olmayınca olmuyor

Ama Allah mutluluğunuzu daim etsin umarım herkesin böyle kayınvalideleri olur siz daha önce çok çektiğiniz için Allah size böyle güzel bir aile vermiş

yanlış anlamayın ama kayınvalideniz hayattan pek haberi olmayan cahil bir kadınsa cahil derken (saflık anlamında) ben bilmem siz bilirsiniz tavrında olacağı için ipler sizin elinizdedir ve geçiminizde tabiki harika olacaktır bunun sizin ilk başta ön yargısız başlamanızla ilgisi yoktur emin olun
çünkü benkayınvalidemin tüm yanlışlarına karşı aynen sizin gibi bi başlangıç yaptım dedim iyi niyetimle götürürüm bu işi ama tek taraflı bi süre gidiyo sizin iyi niyetinizin altında eziliyo ama bi yerde kötü olan taraf fiyasko veriyo diycem o ki saf bir kayınvalideniz olması şansınız olabilir
maşallah ne güzel hep böyle olursunuz inşallah öz anneniz yerine koymuşsunuz ne güzel ..
teşekkür ederim ama emin olun kaynanam dediğiniz anlamda cahil değil. çocuklarını o kadar güzel çekip çeviriyor ki maşallah esasen ben bazen onun otoriter olduğunu bile görüyorum. fakat bana karşı nedense var bi zaafı:) hamdolsun. örneğin kızlarına yarım kollu giydirmez ama bana ses çıkarmaz mesela çoğu kez onun sözü üstüne söz demezler yaşı hürmetine ama ben "tontişimm" diye başlayıp kendi fikrimi söyleyince bişey demez güler hemen:) tuhafdır mesela birde enişte var ailede yaşı büyük çok otoriter gerçekten dış görünüş itibariyle ürkütücü bir adam yanında neredeyse hapşurmaya korkuyordum:KK43: emin olun herkes öyle yani. ama adam benimle sohbet etmekten çok hoşlanıyor ve artı kimsenin ona söyleyemeyecekleri şeyleri ben uygun bi dille söylüyorum. eşi diyor ki ben söylersem kıyametleri kopartacak keşke sen söylesen ben söylüyorum hem gülerek hemde böyle şive falan yapmaya çalışıyorum o zaman o da gülüyor karşı çıkamıyor:) gezilecek bir yer olsun izin alınamamış bir düğün olsun iki dakika da tamam:) arkadaşlar bilenler bilir doğu çok farklı sakın yanlış anlamayın lütfen ama batıya oranla aile bağları çok kuvvetli vallahi ben ilk orda gördüm birinin başı ağrısa taa istanbuldaki onu arıyor diyor ki senin başın ağrımış neden? geçti mi doktora gittin mi? aile bağları çok güçlü büyük ve küçük kavramı çok güçlü delikanlılar maşallah saygılı efendi. bizim aile mesela kendi ailem yani paşam paşam diye yetiştirdi oğlanları şimdi hayırsız kerata oldular. ama eşimin ailesi o kadar saygılı disiplinli ezerek yetiştiriyorlar ki vallahi hepside adam oluyor:KK43: bir defasında evime gelmişdi uzak akrabaları ben çay tutuyorum tepside anne baba 3 erkek evlat neyse ben ebeveynlere tuttum tam büyük oğlana tutacağım babası bir gürledi " sen utanmıyorsun yengene kendine çay tutturuyorsun" deyince oğlan fırladığı gibi tepsiyi elimden alıp diğerlerine ve bana çay tuttu üstelik boşalan bardaklarla falan o ilgilendi. yanlış anlaşılmaktan çok korkuyorum lütfen beni yanlış anlamayın sadece olanı anlattım kimseyi aşağılıyor veya yüceltiyor değilim gözlemlerim bunlar ve son olarak bir şey söyleyip bitireceğim çok uzun oldu afedersiniz bu söylediğimi isterseniz açın google dan araştırın bu bir gerçek. batı da huzurevlerinin kontenjanları dolu kapılarında sıra var almıyorlar bile ama doğuda kaç huzurevi kapandı biliyor musunuz doğuda dolu huzur evi yok doluyu bırakın huzur evi yok. siz oraya anne babanızı koymaya kalksanız sizi rezil ederler koyamazsınız oysa batıda anne babasını huzrevine yatırıp kedi köpek besleyen insanlar var haksız mıyım? hayırlı geceler

:nazar:Allah bozmasın canım ne güzel böyle örnekleride görmek Allah herkese böyle kayınvalide ,senin gibide gelin versin :KK71:

İlk sayfa harici pek okumadım canım ama Allah mutluluğunuzu daim etsin ayrıca bir an benmi yazdım diye düşündüm. Benim k.validem de doğulu, dil sorunu bizdede var ve bu yüzden k.validem evime pek gelmez, gelsede az kalır, ama o yaşlı halinde öyle düşüncelidirki bazen eşime ben sitem ederim. başka k.valideler zorla kalır benimkide davetle gelmiyor diye. Bir arkadaş demiş ya belki cahilliğndendir diye ama benim k.validemde diğer gelinlerine kızlarına çok otoriterdir. bende 10 yıllık evliyim bir kez kalbimi kırmadı. evine gittiğimiz zaman en az 10 kez söyler sakın aç kalma, çay iç, kahve iç diye. Allah herkese böyle k.valideler nasip etsin. bizimkilerede hayırlı uzun ömür versin inşallah.

Ayrıca sen babanne elinde büyümüşsün bende üvey anne elinde büyüdüm. belki de ondan Rabbim bize böyle şefkatli k.valideler. verdi.

Son düzenleme:
teşekkür ederim ama emin olun kaynanam dediğiniz anlamda cahil değil. çocuklarını o kadar güzel çekip çeviriyor ki maşallah esasen ben bazen onun otoriter olduğunu bile görüyorum. fakat bana karşı nedense var bi zaafı:) hamdolsun. örneğin kızlarına yarım kollu giydirmez ama bana ses çıkarmaz mesela çoğu kez onun sözü üstüne söz demezler yaşı hürmetine ama ben "tontişimm" diye başlayıp kendi fikrimi söyleyince bişey demez güler hemen:) tuhafdır mesela birde enişte var ailede yaşı büyük çok otoriter gerçekten dış görünüş itibariyle ürkütücü bir adam yanında neredeyse hapşurmaya korkuyordum:KK43: emin olun herkes öyle yani. ama adam benimle sohbet etmekten çok hoşlanıyor ve artı kimsenin ona söyleyemeyecekleri şeyleri ben uygun bi dille söylüyorum. eşi diyor ki ben söylersem kıyametleri kopartacak keşke sen söylesen ben söylüyorum hem gülerek hemde böyle şive falan yapmaya çalışıyorum o zaman o da gülüyor karşı çıkamıyor:) gezilecek bir yer olsun izin alınamamış bir düğün olsun iki dakika da tamam:) arkadaşlar bilenler bilir doğu çok farklı sakın yanlış anlamayın lütfen ama batıya oranla aile bağları çok kuvvetli vallahi ben ilk orda gördüm birinin başı ağrısa taa istanbuldaki onu arıyor diyor ki senin başın ağrımış neden? geçti mi doktora gittin mi? aile bağları çok güçlü büyük ve küçük kavramı çok güçlü delikanlılar maşallah saygılı efendi. bizim aile mesela kendi ailem yani paşam paşam diye yetiştirdi oğlanları şimdi hayırsız kerata oldular. ama eşimin ailesi o kadar saygılı disiplinli ezerek yetiştiriyorlar ki vallahi hepside adam oluyor:KK43: bir defasında evime gelmişdi uzak akrabaları ben çay tutuyorum tepside anne baba 3 erkek evlat neyse ben ebeveynlere tuttum tam büyük oğlana tutacağım babası bir gürledi " sen utanmıyorsun yengene kendine çay tutturuyorsun" deyince oğlan fırladığı gibi tepsiyi elimden alıp diğerlerine ve bana çay tuttu üstelik boşalan bardaklarla falan o ilgilendi. yanlış anlaşılmaktan çok korkuyorum lütfen beni yanlış anlamayın sadece olanı anlattım kimseyi aşağılıyor veya yüceltiyor değilim gözlemlerim bunlar ve son olarak bir şey söyleyip bitireceğim çok uzun oldu afedersiniz bu söylediğimi isterseniz açın google dan araştırın bu bir gerçek. batı da huzurevlerinin kontenjanları dolu kapılarında sıra var almıyorlar bile ama doğuda kaç huzurevi kapandı biliyor musunuz doğuda dolu huzur evi yok doluyu bırakın huzur evi yok. siz oraya anne babanızı koymaya kalksanız sizi rezil ederler koyamazsınız oysa batıda anne babasını huzrevine yatırıp kedi köpek besleyen insanlar var haksız mıyım? hayırlı geceler
Öncelikle bir yabancı gözüyle bakıldığında doğu kültüründe bu anlattıklarınız gerçekten var ancak istisnalar kaideyi bozmaz, siz iyi insanlara denk gelmişsiniz eğer kötü olsalardı bu överek anlattığınız şeyler gözünüze batardı o zaman güzel gelmezdi.
İki yıldır doğuda yaşıyorum ve eşim de buralı o yüzden aradaki farkı görmemem mümkün değil.
Mesela demişsiniz ya erkeklerin otoriter olduğunu, burda bir ailede baba ya da büyük ağabey evin reisidir, onun dediği olur, fazla iş yapmazlar, sözleri dinlenir, aile bağları çok kuvvetlidir o yüzden siz evlenseniz de onların bir parçasısınız, ayrı bir aile olduğunuz idrak edemezler.
Örneğin benim eşimin babası vefat etmiş ondan sonra evin reisi ağabey, ilk geldiğim gün abisi eşime komşudan git şunu getir dedi ben şok oldum çünkü benim eşim de 33 yaşında işi gücü olan bir insan, ki nişanlıydık o zaman abisi bekar. Onlarda erkekler iş yapmaz, iki tane bekar kız var evde benden büyükler ben işten geldiğim zaman üç tane erkek oturur kızlar ortadan kaybolur bütün iş bana kalırdı, iş dediğim önemli birşey değil sofrayı kurmak kaldırmak gibi şeyler zor değil ama ben hergün 1,5 saat git 1,5 saat gel yaparak ilçeye gidiş dönüş yapıyordum yoruluyordum ve bunlarda yemek yerde yeniyor eğilip toplamak çok zor, şimdi biri çıkıp hemen ne var falan demesin bir iki kez yapmakla birşey olmaz ama sürekli yorgun bir şekilde işten gelip hergün o sofrayı kurup kaldırmak gerçekten zor. Ayrıca ayrı bir aile olsan da onlara maddi manevi yardım etmen gerekir, eşimin abisi evin reisi olduğu için hiç iş yapmaz, benim eşim gidecek onlara yoğurt alacak, et alacak, tüplerini dolduracak, bir düğüne ya da misafirliğe giderlerse eşim bırakacak sonra gidip alacak, hem kendi hem benim maaşımdan onlara para verecek bunlar eşimin görevleri. Ancak ben çalıştığım için desem ki haftaiçi biriniz gelin temizliğe bir kadın çağırayım 2 saat başında durun yapmazlar, yani ben gelin olarak onlara hep yardım edicem evlerine gidince iş yapacam ama onlar yapmak zorunda değil. Bilmiyorum bizimkilerde bir de yaptıkları iyiliği yüze kakmak ta var, bana biz seni taaaa bilmem nereye istemeye geldik, yok taşınırken yardım ettik diye sürekli söylerler ancak ben onların ev kirasını öderim, para veririm, ablasına bulaşık makinası alırım, her işlerine koştum en önemlisi Ankarayı bırakıp geldim bunların önemi yok onlar için. Çünkü onlar mükemmel, çok iyiler ben batılı olduğum için fesatım, kötü düşünüyorum. Eşimin düşüncesi de bu.
Ayrıca batıya nazaran aile bağları kuvvetlidir sözü de çok çok doğru değil, biz de ailecek birbirimize çok bağlıyız bizde annenin sözü geçer, annem bir şeye tamam demişse tamamdır, babamı ikna eder yaptırır, aile arasında bir sorun varsa annem hep yapıcıdır, hiçbir evladının ezilmesini istemez, evlendikten sonra benden para beklemezler, ben ailemin benim bir aile kurduğumu idrak ettiklerini görebiliyorum ama eşimin ailesi eşimi arayıp şunu öde şu kadar para ver derler yok derse ne zaman bitirdin daha yeni maaşını almadın mı derler. O yüzden bana faydası olmayan hep benim dezavantajıma olan bu kuvvetli aile bağlarını almıyım daha iyi. Ayrıca sürekli bizim işimize karışma isteklerini anlatmıyım hiç onların yüzünden 1,5 yılda 3. kez taşınmak zorunda kalıyorum.
O yüzden istisnalar kaideyi bozmaz diyorum, her yörenin iyi de kötü de insanları vardır, kültürler farklı olabilir ancak bu karşındaki iyiyse senin için iyi bir şey olabilir, kötülerse daha kötü bir duruma düşersin.

Şöyle bir tespitte bulunsam : Ailesinden erken yaşta ayrılan kendi hayatını kuran ve yonlendıren erkek anneleri
daha bır anlayışlı ve açıkgörüşlü oluyor gelinlerine karşı .. zaten oğlundan yıllar önce ayrılmış oldugu ıcın evlenmesini garipsemiyor gibi ..

Ama evlenene kadar ailesi ile yaşayan ve evlılıkte ılk defa oğlundan ayrılan anneler daha mı bir hassas ve tepkısel oluyorlar gelınlerıne karsı ? ..

bu tamamen annenin olgunluğuyla alakalı bence. Abim evlenene kadar hep bizimleydi. Üniversiteyi de İstanbulda okudu bitirince çalışmaya başladı 28 yaşında evlendi. ama annem hiç garpisemedi evliliğini. abim 4 senedir evli yengemi severiz o da bizi ama hep bir mesafe olmuştur aramızda. çat kapı gidemeyiz, bunu yadırgamayız.istanbulda arabayla 15 dk mesafedeyiz. telefonumuzu bazen duymadığı olur geri dönmez alınsak da dile getirmeyiz. bu mesafeden ilk zamanlar şikayetçiydik kızkardeşimle ben çünkü abimize çok düşkündük ve o da bizimle zaman geçirmeyi severdi bekarken. ama annem hep bizi yatıştırdı, "o artık bir aile kurdu onun önceliği eşi, çoluğu çocuğu olacak bencil olmayın empati yapın" derdi. Asla yengemize laf söylettirmedi. Şimdi yeğenimiz oldu artık daha rahat gidebiliyoruz evine daha samimiyiz o da yeni gelin değil zaten:)) Abim bize düşkündür, yeğenim doğmadan önce hemen her hafta bi akşam gelirlerdi yemeğe. Annem asla yengemden iş beklememiştir. yengem kalkar mutfağa gelir tutar elinden "sen işten geliyorsun geç otur dinlen" der. giderlerken hep ona dua eder. Abim gerçekten bakanın bi daha dönüp bakacağı cinsten yakısıklıdır yengemse güzel olmasa da şirindir. Bütün sülale komşular bunu dile getirmişlerdir. Annem hep, "bence gelinim çok güzel çok da şirin o sizin hüsnü kuruntunuz "der.

Yani k.valide var bi de k.valide var :)) Ben de evleneli 1.5 ay oldu :)) Kayınvalidem ve kayınpederimden İncileri dizdim kolye yaptım :)))

Maşallah ne güzel..
Benimde kayınvalidem iyi biri.
Ama bazen öyle bakışlarını öyle laflarını yakalıyorumkii korkuyorum kötü olucaz diye.
Başka birinden bahsederken konuyu bana getiriyor anlıyorum ben.
Çok fazla koz vermemek lazım sanırım keşke herkes sizin kayınvalideniz gibi olsa..

X