canım kayınvalidem

Şöyle bir tespitte bulunsam : Ailesinden erken yaşta ayrılan kendi hayatını kuran ve yonlendıren erkek anneleri
daha bır anlayışlı ve açıkgörüşlü oluyor gelinlerine karşı .. zaten oğlundan yıllar önce ayrılmış oldugu ıcın evlenmesini garipsemiyor gibi ..

Ama evlenene kadar ailesi ile yaşayan ve evlılıkte ılk defa oğlundan ayrılan anneler daha mı bir hassas ve tepkısel oluyorlar gelınlerıne karsı ? ..

kesinlikle hayır derim. yıllarca dışarıda üniversite okumuş ve çalışmışsa evlendiğinde kıymete biner. eskiden oğlunu pek aramayan yokluğuna alışan kayınvalide, oğlu evlenince onsuzluğa dayanamaz zaten hep bu gelin oğlunu ondan ayırıyor olur.

merhaba
bende size alışılmışın dışında hamdolsun eksiği var fazlası yok bir hikaye anlatacağım
eşim kürt kökenlidir. evlendik. evlenene kadar ailesinden kimseyi görmedim tanımadım. annem çok yaşlıdır hasta gelemez dedi tek başına geldi halamla eniştem erkek tarafı oldu. beni de babaannem büyütmüştü zaten annem babam ayrıydı. velhasıl nişan kına nikah derken biz evlendik. Ankara dan Batman a gittim. yanlış anlamayın evlenip oraya yerleşmedim eşim balayına mı gidelim memlekete mi dedi bende ailesini çok merak ettiğimden memleketine dedim:) gittim ilk defa annesini gördüm açıkçası çok çekindim o Türkçe bilmiyor ben Kürtçe düşünün:) neyse evlerinin avlusunda düğünümüz oldu akrabalarını çağırdılar. ben gelinliğimi orda da giydim. arkadaşımın gelinliğiydi zaten. annecim ( kayınvalidem yani) bir çeyrek altın taktı bana çünkü elinden o kadar geldi ve bu beni hiç üzmedi biliyordum durumunu. orada mikrop kaptım tifo olmuşum hamileyim bilmiyorum hastalandım kayınvalidemin etrafımda pervane oluşunu yemekler yapışını uyumadan başımı bekleyişini (ve çok çok afedersiniz istifra ettiğimde temizlediği bile oldu kendimde değildim ben ayakta bile duramıyordum) işte bunları hiç unutmadım. hamileliğimin 7. ayında kaynanam ve görümcem yanıma geldi. çok kilolanmıştım elim ayağım şişmişti görümcem evin işini yemeği temizliği bir defa olsun bana bırakmadı kaynanam ise inanın allah yukarda şahittir yorulup uzandığım bir gün ayaklarıma masaj bile yaptı. ayaklarıma ve belime masaj yaptığı o günü hiç unutamam o kadar utanmıştım ki. sevgisiz ezik mutsuz büyümüştüm. kaynanamdan gördüğümü ben öz annemden görmedim:KK43: doğum yaptım aylarca yanımda kaldı şu gun bile bende gitsem o da gelse bana iş yaptırmaz. o kadar çok bir arada kaldık baktı gelinin dil öğrendiği yok o öğrendi:) ilk kızımın doğumundan sonra kilolarımı pat diye veremedim tabii hiç unutmuyorum çok güzel ama o zamanki bütçemize göre pahalı bir elbise aldım çekiniyorumda eşimden ama kadınlık işte dayanamadım aldım. neyi desem ki anne söyleme diye asla söylemezdi oğluna. neyse aradan zaman geçti eşim elbiseyi gösterdiğimde biraz söylendi fiyatından dolayı ve kaynanam hiç unutmuyorum " elleme gençtir alacak giyecek karışmayacaksın" dedi oğluna:) şu gun bile hala der ki eğer ..... üzersen sütüm sana haram olsun hakkım sana haram olsun. eşim yurtdışında görevli bana telefon eder derim ki " anneni ara seni özlemiştir sesini duysun" derki " annemi arıyorum diyor ki oğlum paran yoktur sen karını ara o duysun sesini ben haberini ondan alırım seni arıyorum sende anneni ara diyorsun aramıycam ikinizide göreceksiniz:) ikinci kızımın hamileliğinde de aynı şeyler yaşandı uzatmayayım 7. ayımda geldi ve kızım 8 aylık olana kadar beraber kaldık 10 yıllık geliniyim 1 defa incinmedim ne sorsam "sen bilirsin" der:) 2. kızım sezeryandı şimdi 5 yaşında ama kaynanam hala bana " sen ameliyatlısın" deyip iş yaptırmaz:) geçenlerde birşey öğrendim kaynanam beni ilk gördüğünde oğluna söylenmiş demiş ki büyükşehirden aldın bunu getirdin bakalım başına neler getirecek? ama ben anne demem annecim derim hep saygı duydum sarılırım öperim sıkıştırırım dizine yatarım dertleşirim ağlarım oğlu beni üzse kaynanam kendini kaybeder çekinmez oraları arar fırçalar oğlunu:)bir kaç ay evvel anjiyo yapılmış kızlarına demiş ki benim için ona söylemeyin çok üzülecek zaten kocası yoktur yanında. ama bana kaynım söyledi aradım nasıl ağlıyorum sesi öyle kötü geliyor ki " ben iyiyim hiç birşeyim yok ağlama dedi bana o an hayatımda ilk defa kuş olup uçmak istedim Ankara dan Batman a :KK43:biraz uzun oldu nolur kusura bakmayın ben en baştan önyargılı değil sevgi dolu yaklaştım ilk gördüğünde benden hoşlanmadı anladım bunu ama önemsemedim yok saydım hep ama hep sevgi oldu oldum saygı duydum eşimi o kadar çok seviyorum ona o kadar aşığım ki annesi de onun dünyaya gelme vesilesi olduğu için onada asla saygısızlık etmem ve kötü davranmam söz konusu olamaz.işte benimde yaşadıklarım bunlardı paylaşmak istedim hayırlı günler:)

herkese böle kv nasip etsn:nazar::nazar::nazar::nazar:

merhaba
bende size alışılmışın dışında hamdolsun eksiği var fazlası yok bir hikaye anlatacağım
eşim kürt kökenlidir. evlendik. evlenene kadar ailesinden kimseyi görmedim tanımadım. annem çok yaşlıdır hasta gelemez dedi tek başına geldi halamla eniştem erkek tarafı oldu. beni de babaannem büyütmüştü zaten annem babam ayrıydı. velhasıl nişan kına nikah derken biz evlendik. Ankara dan Batman a gittim. yanlış anlamayın evlenip oraya yerleşmedim eşim balayına mı gidelim memlekete mi dedi bende ailesini çok merak ettiğimden memleketine dedim:) gittim ilk defa annesini gördüm açıkçası çok çekindim o Türkçe bilmiyor ben Kürtçe düşünün:) neyse evlerinin avlusunda düğünümüz oldu akrabalarını çağırdılar. ben gelinliğimi orda da giydim. arkadaşımın gelinliğiydi zaten. annecim ( kayınvalidem yani) bir çeyrek altın taktı bana çünkü elinden o kadar geldi ve bu beni hiç üzmedi biliyordum durumunu. orada mikrop kaptım tifo olmuşum hamileyim bilmiyorum hastalandım kayınvalidemin etrafımda pervane oluşunu yemekler yapışını uyumadan başımı bekleyişini (ve çok çok afedersiniz istifra ettiğimde temizlediği bile oldu kendimde değildim ben ayakta bile duramıyordum) işte bunları hiç unutmadım. hamileliğimin 7. ayında kaynanam ve görümcem yanıma geldi. çok kilolanmıştım elim ayağım şişmişti görümcem evin işini yemeği temizliği bir defa olsun bana bırakmadı kaynanam ise inanın allah yukarda şahittir yorulup uzandığım bir gün ayaklarıma masaj bile yaptı. ayaklarıma ve belime masaj yaptığı o günü hiç unutamam o kadar utanmıştım ki. sevgisiz ezik mutsuz büyümüştüm. kaynanamdan gördüğümü ben öz annemden görmedim:KK43: doğum yaptım aylarca yanımda kaldı şu gun bile bende gitsem o da gelse bana iş yaptırmaz. o kadar çok bir arada kaldık baktı gelinin dil öğrendiği yok o öğrendi:) ilk kızımın doğumundan sonra kilolarımı pat diye veremedim tabii hiç unutmuyorum çok güzel ama o zamanki bütçemize göre pahalı bir elbise aldım çekiniyorumda eşimden ama kadınlık işte dayanamadım aldım. neyi desem ki anne söyleme diye asla söylemezdi oğluna. neyse aradan zaman geçti eşim elbiseyi gösterdiğimde biraz söylendi fiyatından dolayı ve kaynanam hiç unutmuyorum " elleme gençtir alacak giyecek karışmayacaksın" dedi oğluna:) şu gun bile hala der ki eğer ..... üzersen sütüm sana haram olsun hakkım sana haram olsun. eşim yurtdışında görevli bana telefon eder derim ki " anneni ara seni özlemiştir sesini duysun" derki " annemi arıyorum diyor ki oğlum paran yoktur sen karını ara o duysun sesini ben haberini ondan alırım seni arıyorum sende anneni ara diyorsun aramıycam ikinizide göreceksiniz:) ikinci kızımın hamileliğinde de aynı şeyler yaşandı uzatmayayım 7. ayımda geldi ve kızım 8 aylık olana kadar beraber kaldık 10 yıllık geliniyim 1 defa incinmedim ne sorsam "sen bilirsin" der:) 2. kızım sezeryandı şimdi 5 yaşında ama kaynanam hala bana " sen ameliyatlısın" deyip iş yaptırmaz:) geçenlerde birşey öğrendim kaynanam beni ilk gördüğünde oğluna söylenmiş demiş ki büyükşehirden aldın bunu getirdin bakalım başına neler getirecek? ama ben anne demem annecim derim hep saygı duydum sarılırım öperim sıkıştırırım dizine yatarım dertleşirim ağlarım oğlu beni üzse kaynanam kendini kaybeder çekinmez oraları arar fırçalar oğlunu:)bir kaç ay evvel anjiyo yapılmış kızlarına demiş ki benim için ona söylemeyin çok üzülecek zaten kocası yoktur yanında. ama bana kaynım söyledi aradım nasıl ağlıyorum sesi öyle kötü geliyor ki " ben iyiyim hiç birşeyim yok ağlama dedi bana o an hayatımda ilk defa kuş olup uçmak istedim Ankara dan Batman a :KK43:biraz uzun oldu nolur kusura bakmayın ben en baştan önyargılı değil sevgi dolu yaklaştım ilk gördüğünde benden hoşlanmadı anladım bunu ama önemsemedim yok saydım hep ama hep sevgi oldu oldum saygı duydum eşimi o kadar çok seviyorum ona o kadar aşığım ki annesi de onun dünyaya gelme vesilesi olduğu için onada asla saygısızlık etmem ve kötü davranmam söz konusu olamaz.işte benimde yaşadıklarım bunlardı paylaşmak istedim hayırlı günler:)

vallahi hem imrendim hem de kıskandım Allah bozmasın daim etsin huzurunuzu mutluluğunuzu sevginizi ama olmuyo işte bazen veriyosun alamıyosun hatta üstüne iğneleniyosun delik deşik oluyosun (mecazi anlamda iğnelenmek) anana hakaret ediliyo babana hakaret ediliyo susuyosun evimin huzuru kaçmasın diyosun yine de kendini beğendiremiyosun. Keşke herkez senin kaynanan gibi olabilse bak demek ki gelinler aslında kaynanaları anneleri gibi sevebiliyolarmış ama işte kendini sevdirecek kaynana biz bulamadık kendimizi sevdirelim dedik taviz verdik ama kıymet bilemedik napcaksın bazen olmuyo işte:KK68:

masallah diyeyim nazar değmesin tıpkı benim teyzemi anlatmışsın 2 gelini var ve kızları gibi seviyo annemin teyzeside öyle yani bizim sülalenin hepsi senin kayıvaliden gibi keşke benimde kayınvalidem böyle olsaydı çok imreniyorum böyle ilişkileri kayınvaliden melekmiş vallahi kavga yaratmak isteyen bulur bişey çıkarır kavgayı hamileyken her yerim şişti dedin kayınvaliden bi iş yaptırmamış benimki benimle dalga geçiyodu bende çok şişmiştim ellerim ayaklarım yürümekte zorluk çekiyodum ama yinede git bana kahve yap diyodu....

kesinlikle hayır derim. yıllarca dışarıda üniversite okumuş ve çalışmışsa evlendiğinde kıymete biner. eskiden oğlunu pek aramayan yokluğuna alışan kayınvalide, oğlu evlenince onsuzluğa dayanamaz zaten hep bu gelin oğlunu ondan ayırıyor olur.

kesinlikle aynı kanaatteyim..örneğin benim bir de bekar kaynım var; k.validem oraya gitmek hiç istemiyor, açıkça söylüyor; ona gidince evde canı sıkılıyormuş tek başına:)
eşim bekarken de onun evine senede bir-iki ya gelir ya gelmezmiş, bekar evinin işinden gücünden hoşlanmıyordu herhalde pek:KK9:...o zamanlar senede bir gördüğü oğlu evlenince çok kıymetlenmiş olmali ki; yirmi iki saatlik yolu, iki ayda bir gelin diyebiliyorr :KK24:

ne olursa olsun Allah hepsine sağlık sıhhat versin, kimseyi kimseye muhtaç etmesin..
tüm k.valideler de; konu sahibininki gibi kendi kızı gibi görsün gelinlerini inşaAllah....

gozlerim doldu okurken valla cok guzel..Allah herkeze nasip etsin mutlu oluyorum boyle hikayeler duydukca..

Ay ben de ağladım okurken. Paran yoktur önce eşini ara demesine özellikle. Dostlar başına, böyle kaynanam olsun el üstünde tutarım.

ilişkinizi öyle güzel anlatmışsın ki canım okurken benimde gözlerim doldu
ağzınızın tadı hiç bozulmaz inşallah

Bende istdayım kayınvalidem batman da benimkide hiç türkçe bilmiyor bende yaşlı olduğu için tanışamadım.Onlar gelemedi ben gitmedim.
Şimdi hamileyim inşallah doğumdan sonra bende gidip yanında kalıcam 2 ay kadar.
Anlattıklarının darısı başıma diyorum.
Allah ağzınızın tadını bozmasın.

maşallah maşallah....:nazar::nazar:

bende kayınvalideye aşıkgillerdenim :)

karşılıklı sevgimiz ve saygımız maşallah subhannalh rabbim herkese böyle kayınvalide nasip etsin inşallah...

senin adına da çok sevindim arkadaşım...:nazar::nazar:

forumda böyle kaynanaların olduğunu okuyunca duygulandım yahuu:))
Allah muhabbetinizi arttırsın nazar değmesin
biri de iyi bir kaynana yazmış daha da gam yemem
yoksa fake mi bu?:KK70:
bakın geleceğe yönelik duygularımla oynamayın:KK70:

eğitim farkı,kültür farkı,anlayış farkı diye düşünenler sorun yapanlar inşallah bu hikayeden etkilenirler:KK50:.inşallah ömür boyu ağzınızın tadı bozulmaz:KK71:

arkadaşlar çok çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için allah razı olsun. benim hayatım çok zor geçti çocukluğum bekarlığım bir felaketti:KK43: rabbim kocadan ve onun ailesinden yana güldürdü hamdolsun:) şimdi ben anne oldum artık kendi anne babama zaten ihtiyacım yok ama gelin görün ki onlar için kıymetlendim şimdi. görseniz dersiniz ki anne babanız ölür sizin için canlarını verirler. ne zaman ki ben bu evliliği yaptım rayına oturdu hamdolsun o zaman sülalem kıymet verdi bana. bunun evvelinde itilen kakılan her daim dışlanan horlanan kendi halinde bir kızcağızdım:KK43: hamdolsun rabbime ne kadar şükretsem azdır. şimdi de derdimiz hasret. eşime olan hasretim inşallah bu da biter. güveniyorum rabbime. herkese tekrar teşekkürler allah razı olsun hayırlı geceler:)

ben bekarım,br kaynanam yok ama bu başlığı sevdiğimden takip ediyorum hep.
içimden bir ses bana hep kaynanamı çok seveceğini söyler.
bunu kime desem dalga geçer
kaynana sevilmezmiş
işte bak böyle de sevilir siz de görün diyesim geldi.
inşallah benim kayınvalidem de böyle olur.
Sağ elinizi başıma alayım

Bende istdayım kayınvalidem batman da benimkide hiç türkçe bilmiyor bende yaşlı olduğu için tanışamadım.Onlar gelemedi ben gitmedim.
Şimdi hamileyim inşallah doğumdan sonra bende gidip yanında kalıcam 2 ay kadar.
Anlattıklarının darısı başıma diyorum.
Allah ağzınızın tadını bozmasın.
canım demek ki sende şanslısın benim gibi:) normalde giyim tarzın nedir bilmiyorum ama biraz tutucu bir yer orası. naçizane tavsiyem etek götür mutlaka. ben sırf orda giymek için etek aldığımı bilirim çünkü pantolonu biraz garip karşılıyorlar bayanlarda. elinden geldince aralarına girmeye çalış onlar zaten sana kucak açacaklardır. hele de bebekle gidersen tamam ballı ekmek kadayıfı olursun gözlerinde:)

ben bekarım,br kaynanam yok ama bu başlığı sevdiğimden takip ediyorum hep.
içimden bir ses bana hep kaynanamı çok seveceğini söyler.
bunu kime desem dalga geçer
kaynana sevilmezmiş
işte bak böyle de sevilir siz de görün diyesim geldi.
inşallah benim kayınvalidem de böyle olur.
Sağ elinizi başıma alayım
inşallah canım benim. emin ol öyle olur allahın izniyle çünkü bende bekarken hep düşünürdüm ben ona iyi davranırsam o da bana iyi davranır nolucak ki diye:) hamdolsun böyle de oldu ne düşündüğün çok önemli. bekarlık dedim de bekarken karnıma yastık koyup aynaya bakardım hamilelik yakışacak mı diye. ölüyordum bebek diye evlendim ilk gece hamile kalmışım:) 27 eylülde evlendim 26 haziran da kızımı doğurdum hamdolsun rabbime velhasıl ne istediğiniz çok öenmli rabbim mutlaka veriyor hamdolsun

masallah.. kardesim iyi niyetinizi anlamis ama cok iyi bir insan demekki.. anlamiyanlar cook.. kavgadan ne cikarki bu olumlu dunyada.... ama seytan iste... omur boyu boyle cok cok mutlu olun insallah..:KK16:

forumda böyle kaynanaların olduğunu okuyunca duygulandım yahuu:))
Allah muhabbetinizi arttırsın nazar değmesin
biri de iyi bir kaynana yazmış daha da gam yemem
yoksa fake mi bu?:KK70:
bakın geleceğe yönelik duygularımla oynamayın:KK70:
fake değil kızzz:)
gerçek bu benim tontiş yeşil gözlü güleç yüzlü kaynanam canım o benim darısı başına

X