canım kayınvalidem

aslında hiç bir gelin önyargıyla başlamıyo öyle bakmıyodur en azından ben ama düğün bitipte hersey için atık çok geç olunca karınlarında kurt kaynamaya başlıyor. :63::63::63:

teşekkür ederim ama emin olun kaynanam dediğiniz anlamda cahil değil. çocuklarını o kadar güzel çekip çeviriyor ki maşallah esasen ben bazen onun otoriter olduğunu bile görüyorum. fakat bana karşı nedense var bi zaafı:) hamdolsun. örneğin kızlarına yarım kollu giydirmez ama bana ses çıkarmaz mesela çoğu kez onun sözü üstüne söz demezler yaşı hürmetine ama ben "tontişimm" diye başlayıp kendi fikrimi söyleyince bişey demez güler hemen:) tuhafdır mesela birde enişte var ailede yaşı büyük çok otoriter gerçekten dış görünüş itibariyle ürkütücü bir adam yanında neredeyse hapşurmaya korkuyordum:KK43: emin olun herkes öyle yani. ama adam benimle sohbet etmekten çok hoşlanıyor ve artı kimsenin ona söyleyemeyecekleri şeyleri ben uygun bi dille söylüyorum. eşi diyor ki ben söylersem kıyametleri kopartacak keşke sen söylesen ben söylüyorum hem gülerek hemde böyle şive falan yapmaya çalışıyorum o zaman o da gülüyor karşı çıkamıyor:) gezilecek bir yer olsun izin alınamamış bir düğün olsun iki dakika da tamam:) arkadaşlar bilenler bilir doğu çok farklı sakın yanlış anlamayın lütfen ama batıya oranla aile bağları çok kuvvetli vallahi ben ilk orda gördüm birinin başı ağrısa taa istanbuldaki onu arıyor diyor ki senin başın ağrımış neden? geçti mi doktora gittin mi? aile bağları çok güçlü büyük ve küçük kavramı çok güçlü delikanlılar maşallah saygılı efendi. bizim aile mesela kendi ailem yani paşam paşam diye yetiştirdi oğlanları şimdi hayırsız kerata oldular. ama eşimin ailesi o kadar saygılı disiplinli ezerek yetiştiriyorlar ki vallahi hepside adam oluyor:KK43: bir defasında evime gelmişdi uzak akrabaları ben çay tutuyorum tepside anne baba 3 erkek evlat neyse ben ebeveynlere tuttum tam büyük oğlana tutacağım babası bir gürledi " sen utanmıyorsun yengene kendine çay tutturuyorsun" deyince oğlan fırladığı gibi tepsiyi elimden alıp diğerlerine ve bana çay tuttu üstelik boşalan bardaklarla falan o ilgilendi. yanlış anlaşılmaktan çok korkuyorum lütfen beni yanlış anlamayın sadece olanı anlattım kimseyi aşağılıyor veya yüceltiyor değilim gözlemlerim bunlar ve son olarak bir şey söyleyip bitireceğim çok uzun oldu afedersiniz bu söylediğimi isterseniz açın google dan araştırın bu bir gerçek. batı da huzurevlerinin kontenjanları dolu kapılarında sıra var almıyorlar bile ama doğuda kaç huzurevi kapandı biliyor musunuz doğuda dolu huzur evi yok doluyu bırakın huzur evi yok. siz oraya anne babanızı koymaya kalksanız sizi rezil ederler koyamazsınız oysa batıda anne babasını huzrevine yatırıp kedi köpek besleyen insanlar var haksız mıyım? hayırlı geceler

gerçekten dediklerinizde halklısınız size sonuna kadar katılıyorum işte bu anlattıklarınız bozulmamışlığın kanıtı doğu kültürünü doğru anlamak biraz zordur doğrusunu anlayıp yaşayanlar sizin kayınvalideniz vs.. eşinizin ailesi gibi temiz insanlar ama yanlış anlayıpta saçma sapan hayatlar yaşayanlarda var özünde doğuda kadın önemlidir annedir bacıdır ama bunun aksini yaşayan aileler var kadını ezen eziyet eden şanslısınız ne güzel.

aslında hiç bir gelin önyargıyla başlamıyo öyle bakmıyodur en azından ben ama düğün bitipte hersey için atık çok geç olunca karınlarında kurt kaynamaya başlıyor. :63::63::63:

benim de önyargım yoktu, annemle yengem gibi hem mesafeli hem sıcak olurum diye düşünüyordum k.validemle. Ama kimse kimsenin kızı kimse kimsenin annesi filan olmuyormuş, bunu kendisi yüzüme hem de gülerek söyledi.

yazdıklarını nasıl bir heyecanla okudum sana anlatamam çokk sevindim senin adına inşallah bir ömür boyu böyle olursunuz canım:)
Benim de annem yok canım ve bende çok severim kayınvalidemi aynı apartmanda oturuyoruz ve ev aldık bu hafta sonu büyük bir ihtimal taşınacağız şimdiden bir hüzün var eşimde bende annemde. çok uzak değil ama gideceğim yer olsun yinede altlı üstlü olduğu gibi olmaz 2 yıldır bir kere bile kırılmadım birkere bile üzmedi beni bir kızım deyişi var bal damlıyor ağzından bende öyle annecim derim hep eşimde bu durumdan çok hoşnut problem olmayınca huzur bir başka oluyor allaha şükür diyorum çok şanlıymışım dilerim bir ömür boyu hep böyle oluruz.

İlk sayfa harici pek okumadım canım ama Allah mutluluğunuzu daim etsin ayrıca bir an benmi yazdım diye düşündüm. Benim k.validem de doğulu, dil sorunu bizdede var ve bu yüzden k.validem evime pek gelmez, gelsede az kalır, ama o yaşlı halinde öyle düşüncelidirki bazen eşime ben sitem ederim. başka k.valideler zorla kalır benimkide davetle gelmiyor diye. Bir arkadaş demiş ya belki cahilliğndendir diye ama benim k.validemde diğer gelinlerine kızlarına çok otoriterdir. bende 10 yıllık evliyim bir kez kalbimi kırmadı. evine gittiğimiz zaman en az 10 kez söyler sakın aç kalma, çay iç, kahve iç diye. Allah herkese böyle k.valideler nasip etsin. bizimkilerede hayırlı uzun ömür versin inşallah.

Ayrıca sen babanne elinde büyümüşsün bende üvey anne elinde büyüdüm. belki de ondan Rabbim bize böyle şefkatli k.valideler. verdi.

:nazar::nazar::nazar: çok bişe istemiyor işte insan sadece saygı sevgi bu olsun yeterki anlayamıyorum şu kötü kayınvalideleri neden ya neden kötülükten ne çıkar sanki nolur herkes mutlu oluverse sanki kötü olunca onlar mutlu oluyorlar Allaha şükürler olsun Kayınvalidem tek istediğim siz mutlu olun der bana bunu söylemesi bile dünyalara bedel.

:nazar:ne mutlu sana:nazar:..benımde kayınvalıdem cok ıyıdır bende kendısını coksever vede sayarım..benım ıcın ozeldır..herkez yanında olmadıgım ıcın ıyı oldugumuzu soyler.ama kotu olan deıl ankaradan istanbula dunyanın obur ucundanda yetısır..allah yokluklarını gostermesın (AMIN)::nazar:

kayınvalidesini sevdiği için çok güzel anlatmış herşey normal oys a. Eğer sorun etmek isteseydi bana biir çeyrek takıtı diye bile düşman olmazmıydı. Ders almak lazım bu kızdan mutlu olmasını bildiği için çoğumuz kendimizi mutsuz etmek için savaşıyoruz çok beğendinm saygı ve sevgi dengelemsini ben bu gelinden kaynaklanıyor diye düşünüyorum iyi ve mutlu yaşamanın sebebini

sen kesin kaynansın......bi kaç yazını okudum...böle heryerde övüyosun kaynanasını sevenleri.....kötüleyenleride çirkin şeyler yazıyosun....senin kızın yokmu yaaaa.....allah o kızına benim yaşadıklarımın....baaaak......beteri demiyorum....aynısını yaşatsın........ O zaman bakalım yorumların aynı olcakmı....çannnım :KK51:

merhaba
bende size alışılmışın dışında hamdolsun eksiği var fazlası yok bir hikaye anlatacağım
eşim kürt kökenlidir. Evlendik. Evlenene kadar ailesinden kimseyi görmedim tanımadım. Annem çok yaşlıdır hasta gelemez dedi tek başına geldi halamla eniştem erkek tarafı oldu. Beni de babaannem büyütmüştü zaten annem babam ayrıydı. Velhasıl nişan kına nikah derken biz evlendik. Ankara dan batman a gittim. Yanlış anlamayın evlenip oraya yerleşmedim eşim balayına mı gidelim memlekete mi dedi bende ailesini çok merak ettiğimden memleketine dedim:) gittim ilk defa annesini gördüm açıkçası çok çekindim o türkçe bilmiyor ben kürtçe düşünün:) neyse evlerinin avlusunda düğünümüz oldu akrabalarını çağırdılar. Ben gelinliğimi orda da giydim. Arkadaşımın gelinliğiydi zaten. Annecim ( kayınvalidem yani) bir çeyrek altın taktı bana çünkü elinden o kadar geldi ve bu beni hiç üzmedi biliyordum durumunu. Orada mikrop kaptım tifo olmuşum hamileyim bilmiyorum hastalandım kayınvalidemin etrafımda pervane oluşunu yemekler yapışını uyumadan başımı bekleyişini (ve çok çok afedersiniz istifra ettiğimde temizlediği bile oldu kendimde değildim ben ayakta bile duramıyordum) işte bunları hiç unutmadım. Hamileliğimin 7. Ayında kaynanam ve görümcem yanıma geldi. çok kilolanmıştım elim ayağım şişmişti görümcem evin işini yemeği temizliği bir defa olsun bana bırakmadı kaynanam ise inanın allah yukarda şahittir yorulup uzandığım bir gün ayaklarıma masaj bile yaptı. Ayaklarıma ve belime masaj yaptığı o günü hiç unutamam o kadar utanmıştım ki. Sevgisiz ezik mutsuz büyümüştüm. Kaynanamdan gördüğümü ben öz annemden görmedim:KK43: doğum yaptım aylarca yanımda kaldı şu gun bile bende gitsem o da gelse bana iş yaptırmaz. O kadar çok bir arada kaldık baktı gelinin dil öğrendiği yok o öğrendi:) ilk kızımın doğumundan sonra kilolarımı pat diye veremedim tabii hiç unutmuyorum çok güzel ama o zamanki bütçemize göre pahalı bir elbise aldım çekiniyorumda eşimden ama kadınlık işte dayanamadım aldım. Neyi desem ki anne söyleme diye asla söylemezdi oğluna. Neyse aradan zaman geçti eşim elbiseyi gösterdiğimde biraz söylendi fiyatından dolayı ve kaynanam hiç unutmuyorum " elleme gençtir alacak giyecek karışmayacaksın" dedi oğluna:) şu gun bile hala der ki eğer ..... üzersen sütüm sana haram olsun hakkım sana haram olsun. Eşim yurtdışında görevli bana telefon eder derim ki " anneni ara seni özlemiştir sesini duysun" derki " annemi arıyorum diyor ki oğlum paran yoktur sen karını ara o duysun sesini ben haberini ondan alırım seni arıyorum sende anneni ara diyorsun aramıycam ikinizide göreceksiniz:) ikinci kızımın hamileliğinde de aynı şeyler yaşandı uzatmayayım 7. Ayımda geldi ve kızım 8 aylık olana kadar beraber kaldık 10 yıllık geliniyim 1 defa incinmedim ne sorsam "sen bilirsin" der:) 2. Kızım sezeryandı şimdi 5 yaşında ama kaynanam hala bana " sen ameliyatlısın" deyip iş yaptırmaz:) geçenlerde birşey öğrendim kaynanam beni ilk gördüğünde oğluna söylenmiş demiş ki büyükşehirden aldın bunu getirdin bakalım başına neler getirecek? Ama ben anne demem annecim derim hep saygı duydum sarılırım öperim sıkıştırırım dizine yatarım dertleşirim ağlarım oğlu beni üzse kaynanam kendini kaybeder çekinmez oraları arar fırçalar oğlunu:)bir kaç ay evvel anjiyo yapılmış kızlarına demiş ki benim için ona söylemeyin çok üzülecek zaten kocası yoktur yanında. Ama bana kaynım söyledi aradım nasıl ağlıyorum sesi öyle kötü geliyor ki " ben iyiyim hiç birşeyim yok ağlama dedi bana o an hayatımda ilk defa kuş olup uçmak istedim ankara dan batman a :KK43:biraz uzun oldu nolur kusura bakmayın ben en baştan önyargılı değil sevgi dolu yaklaştım ilk gördüğünde benden hoşlanmadı anladım bunu ama önemsemedim yok saydım hep ama hep sevgi oldu oldum saygı duydum eşimi o kadar çok seviyorum ona o kadar aşığım ki annesi de onun dünyaya gelme vesilesi olduğu için onada asla saygısızlık etmem ve kötü davranmam söz konusu olamaz.işte benimde yaşadıklarım bunlardı paylaşmak istedim hayırlı günler:)
:KK5::KK5::KK5::KK5::KK5::KK5::KK5::KK5: Ay cok duygulandım çok anlatamam canım benm kadına bak siz yurt dışındasınız gönder bana ben bakarım vallaha böylesine can feda

Senamm inan okurken ağladım ne kayınvalideler varmış keske benimkide böyle olsaydı çok şanslısın...benim kayınvalidem sorun yaratmaktan başka bisey yapmaz çok çektirdi hala çektiriyor

merhaba
bende size alışılmışın dışında hamdolsun eksiği var fazlası yok bir hikaye anlatacağım
eşim kürt kökenlidir. evlendik. evlenene kadar ailesinden kimseyi görmedim tanımadım. annem çok yaşlıdır hasta gelemez dedi tek başına geldi halamla eniştem erkek tarafı oldu. beni de babaannem büyütmüştü zaten annem babam ayrıydı. velhasıl nişan kına nikah derken biz evlendik. Ankara dan Batman a gittim. yanlış anlamayın evlenip oraya yerleşmedim eşim balayına mı gidelim memlekete mi dedi bende ailesini çok merak ettiğimden memleketine dedim:) gittim ilk defa annesini gördüm açıkçası çok çekindim o Türkçe bilmiyor ben Kürtçe düşünün:) neyse evlerinin avlusunda düğünümüz oldu akrabalarını çağırdılar. ben gelinliğimi orda da giydim. arkadaşımın gelinliğiydi zaten. annecim ( kayınvalidem yani) bir çeyrek altın taktı bana çünkü elinden o kadar geldi ve bu beni hiç üzmedi biliyordum durumunu. orada mikrop kaptım tifo olmuşum hamileyim bilmiyorum hastalandım kayınvalidemin etrafımda pervane oluşunu yemekler yapışını uyumadan başımı bekleyişini (ve çok çok afedersiniz istifra ettiğimde temizlediği bile oldu kendimde değildim ben ayakta bile duramıyordum) işte bunları hiç unutmadım. hamileliğimin 7. ayında kaynanam ve görümcem yanıma geldi. çok kilolanmıştım elim ayağım şişmişti görümcem evin işini yemeği temizliği bir defa olsun bana bırakmadı kaynanam ise inanın allah yukarda şahittir yorulup uzandığım bir gün ayaklarıma masaj bile yaptı. ayaklarıma ve belime masaj yaptığı o günü hiç unutamam o kadar utanmıştım ki. sevgisiz ezik mutsuz büyümüştüm. kaynanamdan gördüğümü ben öz annemden görmedim:KK43: doğum yaptım aylarca yanımda kaldı şu gun bile bende gitsem o da gelse bana iş yaptırmaz. o kadar çok bir arada kaldık baktı gelinin dil öğrendiği yok o öğrendi:) ilk kızımın doğumundan sonra kilolarımı pat diye veremedim tabii hiç unutmuyorum çok güzel ama o zamanki bütçemize göre pahalı bir elbise aldım çekiniyorumda eşimden ama kadınlık işte dayanamadım aldım. neyi desem ki anne söyleme diye asla söylemezdi oğluna. neyse aradan zaman geçti eşim elbiseyi gösterdiğimde biraz söylendi fiyatından dolayı ve kaynanam hiç unutmuyorum " elleme gençtir alacak giyecek karışmayacaksın" dedi oğluna:) şu gun bile hala der ki eğer ..... üzersen sütüm sana haram olsun hakkım sana haram olsun. eşim yurtdışında görevli bana telefon eder derim ki " anneni ara seni özlemiştir sesini duysun" derki " annemi arıyorum diyor ki oğlum paran yoktur sen karını ara o duysun sesini ben haberini ondan alırım seni arıyorum sende anneni ara diyorsun aramıycam ikinizide göreceksiniz:) ikinci kızımın hamileliğinde de aynı şeyler yaşandı uzatmayayım 7. ayımda geldi ve kızım 8 aylık olana kadar beraber kaldık 10 yıllık geliniyim 1 defa incinmedim ne sorsam "sen bilirsin" der:) 2. kızım sezeryandı şimdi 5 yaşında ama kaynanam hala bana " sen ameliyatlısın" deyip iş yaptırmaz:) geçenlerde birşey öğrendim kaynanam beni ilk gördüğünde oğluna söylenmiş demiş ki büyükşehirden aldın bunu getirdin bakalım başına neler getirecek? ama ben anne demem annecim derim hep saygı duydum sarılırım öperim sıkıştırırım dizine yatarım dertleşirim ağlarım oğlu beni üzse kaynanam kendini kaybeder çekinmez oraları arar fırçalar oğlunu:)bir kaç ay evvel anjiyo yapılmış kızlarına demiş ki benim için ona söylemeyin çok üzülecek zaten kocası yoktur yanında. ama bana kaynım söyledi aradım nasıl ağlıyorum sesi öyle kötü geliyor ki " ben iyiyim hiç birşeyim yok ağlama dedi bana o an hayatımda ilk defa kuş olup uçmak istedim Ankara dan Batman a :KK43:biraz uzun oldu nolur kusura bakmayın ben en baştan önyargılı değil sevgi dolu yaklaştım ilk gördüğünde benden hoşlanmadı anladım bunu ama önemsemedim yok saydım hep ama hep sevgi oldu oldum saygı duydum eşimi o kadar çok seviyorum ona o kadar aşığım ki annesi de onun dünyaya gelme vesilesi olduğu için onada asla saygısızlık etmem ve kötü davranmam söz konusu olamaz.işte benimde yaşadıklarım bunlardı paylaşmak istedim hayırlı günler:)

Allah bozmasın:nazar: Ama bence dertl bölüme yazma sevgini haykırmalısın yanlış yerdesin:KK64:

Şöyle bir tespitte bulunsam : Ailesinden erken yaşta ayrılan kendi hayatını kuran ve yonlendıren erkek anneleri
daha bır anlayışlı ve açıkgörüşlü oluyor gelinlerine karşı .. zaten oğlundan yıllar önce ayrılmış oldugu ıcın evlenmesini garipsemiyor gibi ..

Ama evlenene kadar ailesi ile yaşayan ve evlılıkte ılk defa oğlundan ayrılan anneler daha mı bir hassas ve tepkısel oluyorlar gelınlerıne karsı ? ..

Aynenn oylee :KK74::KK9::KK9:

çok sanşlısın allah bozmasın ama ben hayatımda böyle insanlarla karşılaşmadım annem bile bana böyle davranmadı çok imrendim ama senin adına sevindim

örnek bi kaynana anlayış sağduyu iyi niyet anlattıklarınızda bunlar var demekki herşeyin kaynağı iyi bi yürek nerde yaşadığın ne kadar tahsil yaptığın önemli deil.....

bence senamm kendisi iyi olduğu için karşılığını görmüş.herşeyi dert sıkıntı etmemiş.evlenirken olanları başkaları büyük dert edinebilirdi:KK34:

:nazar: Allah tadınızı bozmasın canım....

kendini geliştirmiş kadın belli ki aşmış herşeyi...çok şanslısın....

:KK64:

X