canım kayınvalidem

değerli kardeşim yazdıklarınızı okudum sonuna kadar
böyle kaynanalar az bulunur ne güzel değerini hep bil
bir örnek kaynanada benim annem ama gelinimiz malesef uzak duruyor hep neyse
sen sen ol kaynananı ziyarete git ankara batman arası ne ki diyecem ama demekle olmuyor uzaklık var ama
sen genede bi ziyaretine git
öyle bir şefkate karşı görsün sizleri torunlarını yani
ahhh ahhh keşke benim kaynanada böyle kaynana olaydı
şimdi bayağı yaşlandı da ne mutluki sizi dışlamamış ilk gördüğünden demiştir o söylediği sözü sakın alınmayın
hala böyle kaynanalar var he allah mutluluğunuzu bozmasın

çok güzel çok çok severim böyle özverili insanları allah herkezi böyle iyi insanlarla karşılaştırsın inşallah bende çok severim kayınvalidemi bana bir kere bile ismimle hitap etmedi ya annem der bana yada kzım canım benim seninkininde ellerinden öperimm :nazar:

Farklı kültürlerden olup da kayınvalidenle bu kadar iyi ilişki kurman, hakkında söylediğin bu sözler beni şaşırttı. Allah bozmasın. Senin kayınvalidenin düşünceli davranışlarından, iyiliğinden bir parça da Allah benim kayınvalideme versin :KK9:

Son düzenleme:
okurken gözlerim doldu :KK43: ALLAH ağzınızın tadını bozmasın. benim kaynanacığım da böyledir. tek kusuru temizlik hastalığı olması. o yüzden bazen kaynanalığını yapar. bence tek taraflı değil bu sevgi sen de demek ki saygıda kusur etmemişsin. ALLAH mutluluğunuzu daim etsin :KK71:

Kürtleri hep dışlarlar,sevmezler ama evet yaşayan ve tanıyanlar bilir.....Hepsi mert insanlar,kadını erkeği insana değer verir....Helal olsun daima da kürtlerin destekçisiyim.....Allah mutluluğunuzu daim etsin....

Kızlar cidden ne kadar iyi olursanız olun, karşındaki kaynana olursa yapıcak bişeyim yok. Eşimi 3 tane daha kız kardeşi var, kayınvalidem onlar kıskanmasın diye bana her hafta aldığı hediyeli gizliden verir. Kızlara söyleme kıskanmasınlar der hep:nazar: Görümcelerimde aynı şekilde ben hepsinden zayıfım kim ne alırsa alsın bide sen dene derler ve yakışan ne varsa hiç aldırış etmezler fiyatına falan bana verirler. Eşim sevmez mini etek falan, görümcelerimde açıktır, kayınvalidem doğum günümde mini elbise aldı,oğlunada istersen ağzını aç bi diyor. Mesela ihanetten falan konu açılır hele sen bi gözünü kaydır bi yerede bak nasıl kapılarda kalırsın der. Bana evlenirken yatak örtüsü almak için ev temizliğine gittiğini bile biliyorum. Hiç kaynana demedim. Yaklaşık 2 yıl yanlarında yaşadım. Aynı evdeyken gerçekten sorunlar olabiliyor ama iki kardeş bile yan yana birbirini yerken sürtüşmelerde garip değildir. Benim annem kadar emeği var bende. Allahım onu elden ayaktan düşürmesin kimseye muhtaç olmasın ama hasta olsa altından üstünden alırım, yemem ona yediririm ama bakarım bende. İki iyi niyetlinin yan yana gelmiş olmasıdır tabiki bu. Ve rabbim karşınıza hep iyi niyetli insanları çıkartsın :KK69: Bu arada saat 3 de işten çıkıcam ve totişini yediğimle(kayınvalidemle) sahile çay içmeye gidicez

maşallah diyorum hem size hemde kayınvalidenize,olmayan ama olması gereken çok güzel bir örneksiniz siz,darısı herkesin başına :nazar:

kayınvalidesini sevdiği için çok güzel anlatmış herşey normal oys a. eğer sorun etmek isteseydi bana biir çeyrek takıtı diye bile düşman olmazmıydı. ders almak lazım bu kızdan mutlu olmasını bildiği için çoğumuz kendimizi mutsuz etmek için savaşıyoruz çok beğendinm saygı ve sevgi dengelemsini ben bu gelinden kaynaklanıyor diye düşünüyorum iyi ve mutlu yaşamanın sebebini

hepsini okumadım ama nedense bir cümleyi okuyunca hemen cevap yazasım geldi . hani sen türkçe o kürtçe biliyormuş ya. konuşamadığınız için canım kayınvalidem demişsindir sen :KK66:

(uzatmayayım 7. ayımda geldi ve kızım 8 aylık olana kadar beraber kaldık)

Canım...ŞAKA GİBİSİN...insanın inanası gelmiyor...kayın valide nekadar iyi olursa olsun...bu güzellik tamamen sana ait.

Artık kimse evinde 3 günden fazla misafire tahammül edemezken...dil'i dahil..her şekilde kültürü farklı...hepsi bi tarafa..sıfatı kayınvalide olan

birini hiç kusur bulmadan barındırmış olman bile tez konusu.

Seni bütün samimiyetimle tebrik ediyorum.

:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:
.

Pardon siz nerede yaşıyorsunuz?

Bizim yaşadığımız ülkede kayınvalideler gelinleriyle ballı börek olmasalar da evlatlarının evinde barınabilirler(!)

Bu yadırganacak bir durum değildir.

Pardon siz nerede yaşıyorsunuz?

Bizim yaşadığımız ülkede kayınvalideler gelinleriyle ballı börek olmasalar da evlatlarının evinde barınabilirler(!)

Bu yadırganacak bir durum değildir.

öncelikle evlimisiniz mrk ettim. Herseye karışan bir kayınvalde ile aylarca aynı evde yaşanmaz bu sadece çeken bilir çekmeyen hiç lagaluga yapmasın. oğlunun evinde hersey ona aitmiş gibi davranan bir kayınvalde gelinin herseyine mana bulan bi kayınvalde arabaya gelinden önce koşup öne oturan bir kayınvalde gelini ve oğluyla heryere gitmeye çalışan bir kayınvalde (başbaşa planlanan tatilde dahil buna bnm kayınvaldem balayına gidicez dediğimizde bizde gelelim dedi ( buarada bizde kelimesi içinde kayınpederim görümcem ve görümcemin oğlu) biz ayrı odada kalırız hatta yanyana gelmeyis !!!!! Kimse yaşamadan bilemez bunları yaşayan ve çeken bilir sadece

öncelikle evlimisiniz mrk ettim. Herseye karışan bir kayınvalde ile aylarca aynı evde yaşanmaz bu sadece çeken bilir çekmeyen hiç lagaluga yapmasın. oğlunun evinde hersey ona aitmiş gibi davranan bir kayınvalde gelinin herseyine mana bulan bi kayınvalde arabaya gelinden önce koşup öne oturan bir kayınvalde gelini ve oğluyla heryere gitmeye çalışan bir kayınvalde (başbaşa planlanan tatilde dahil buna bnm kayınvaldem balayına gidicez dediğimizde bizde gelelim dedi ( buarada bizde kelimesi içinde kayınpederim görümcem ve görümcemin oğlu) biz ayrı odada kalırız hatta yanyana gelmeyis !!!!! Kimse yaşamadan bilemez bunları yaşayan ve çeken bilir sadece

Merak etme evliyim.

Kyınvalideme de bayıldığım söylenemez .

Diyorum ki nasıl kadının annesi kendi eviymiş gibi gelip kalabiliyorsa adamın annesi de sev ya da sevme, begen ya da begenme oğlunun evinde gelip kalabilir

Bunun adı da BARINDIRMAK(!) olmaz; olamaz. Çirkin bir tabir.

olayı farklı boyuta taşımak istemiyorum ama benimde kürt olan cok arekadaşım var.. onlarda böyleler.. onların birbirine bağlılıklarına gıpta ediyorum.. benim k.validede akisne edirneli :) biraz hatta fazla bencil.. senin k.validen gibi olsun cok isterdim... Allah bozmasın cnmm:nazar::nazar:

Merak etme evliyim.

Kyınvalideme de bayıldığım söylenemez .

Diyorum ki nasıl kadının annesi kendi eviymiş gibi gelip kalabiliyorsa adamın annesi de sev ya da sevme, begen ya da begenme oğlunun evinde gelip kalabilir

Bunun adı da BARINDIRMAK(!) olmaz; olamaz. Çirkin bir tabir.

Ben hiçbir kız annesinin tatile damatı ve kızı ile gelmek isteyceğini sanmıyorum etrafımda hiçde duymadm. yada kızından önce koşup damatın yanına öne bindiğinide görmedim.nedense bu tip olaylar hep erkeğin annesi tarafından oluyor.tabiki gelmeli bnm annem gibi(ki ailem uzakta sıksık gelmezler bile) gelince ne yapması nasıl davranmasını bilmeli. herseye bilmişlik yapmadan diline hakim olan tum kayınvaldeler istenir

kayınvalidenizle olan ilişkinize o kadar çok özendim ki...inşallah hep böyle devam eder canım.allah ağzınızın tadını mutluluğunuzu hiç bozmasın inşallah.

Henüz evli değilim ama müstakbel kayınvalidemi tanıyorum. Ama bir samimiyetim yok. Senin yazını okumadan öncede hep dua ederdim senin gibi bir kayınvalide ilişkim olsun diye. Hep de dua ederim allah bana o sabrı ve iyi niyeti versin diye. Ben ona karşı kötü olmayayım diye.

Birincisi; sen kayınvalidene önyargılı bakmamışsın. Yani onun kültürüne diline sosyal yaşantısına ekonomik hayatına bakmadan insan olduğu için sevmişsin. O da seni karşılıksız sevmiş. Bu sitede çok okudum kayınvalidem bana nişanda şu kadar altın taktı gibi şikayetleri. Ama sen bir çeyrek altını bile gönlünde değer biçemediğin yere koymuşsun, bundan dolayı asıl sen iyi niyetlisin.

İkincisi; yine bu sitede sevgilisinin ailesini, eğitim durumunu, ekonomik durumunu, kendisine kendi ailesine yakıştıramayan insanlar gördüm. Sen böyle maddi kaygılarla yaklaşmayıp insan olarak gördün ve sevdin yine sen iyi niyetlisin. E karşı taraf da senin iyi niyetine karşılık seni insan olduğun için daha sonra kızı gibi gördüğü için sevdi.

Üçüncüsü; kayınvalidesine 1 hafta bile dayanamayan üstelik o aslında kötü bir insan değil denmesine rağmen katlanamayanlar varken sen 8 ay beraber yaşıyorsun ve hala canım diyebiliyorsun asıl sen iyi niyetlisin.

İnan burda okuyorum bir dünya olay. Diyorum bütün kaynanalar mı kötü. Ama hayır biz iyi olduktan sonra karşımızda kim olursa olsun iyiliğimize karşı kötü olmaz (istisnalar hariç). İnsanları önce insan olduğu için sevmeliyiz.

Bu hikayeni anlattığın için teşekkür ederim. karşılıksız sevmenin kazandığını gösterdin. Bende senin gibi olmak istiyorum. Sevgilimin annesi ve babası yaşlı insanlar, 70 yaşlarında filanlar. Oğullarından ayırmayı düşünmezler. Onun dışında yapacakları şeylerde yaşlılıktan cahillikten yaparlar. Umarım hoşgörü göstermeyi nasip eder allah bana. umarım onlara karşı tek bir saygısızlığım olmaz. Allah bani kötü gelin olmaktan esirgesin.

Henüz evli değilim ama müstakbel kayınvalidemi tanıyorum. Ama bir samimiyetim yok. Senin yazını okumadan öncede hep dua ederdim senin gibi bir kayınvalide ilişkim olsun diye. Hep de dua ederim allah bana o sabrı ve iyi niyeti versin diye. Ben ona karşı kötü olmayayım diye.

Birincisi; sen kayınvalidene önyargılı bakmamışsın. Yani onun kültürüne diline sosyal yaşantısına ekonomik hayatına bakmadan insan olduğu için sevmişsin. O da seni karşılıksız sevmiş. Bu sitede çok okudum kayınvalidem bana nişanda şu kadar altın taktı gibi şikayetleri. Ama sen bir çeyrek altını bile gönlünde değer biçemediğin yere koymuşsun, bundan dolayı asıl sen iyi niyetlisin.

İkincisi; yine bu sitede sevgilisinin ailesini, eğitim durumunu, ekonomik durumunu, kendisine kendi ailesine yakıştıramayan insanlar gördüm. Sen böyle maddi kaygılarla yaklaşmayıp insan olarak gördün ve sevdin yine sen iyi niyetlisin. E karşı taraf da senin iyi niyetine karşılık seni insan olduğun için daha sonra kızı gibi gördüğü için sevdi.

Üçüncüsü; kayınvalidesine 1 hafta bile dayanamayan üstelik o aslında kötü bir insan değil denmesine rağmen katlanamayanlar varken sen 8 ay beraber yaşıyorsun ve hala canım diyebiliyorsun asıl sen iyi niyetlisin.

İnan burda okuyorum bir dünya olay. Diyorum bütün kaynanalar mı kötü. Ama hayır biz iyi olduktan sonra karşımızda kim olursa olsun iyiliğimize karşı kötü olmaz (istisnalar hariç). İnsanları önce insan olduğu için sevmeliyiz.

Bu hikayeni anlattığın için teşekkür ederim. karşılıksız sevmenin kazandığını gösterdin. Bende senin gibi olmak istiyorum. Sevgilimin annesi ve babası yaşlı insanlar, 70 yaşlarında filanlar. Oğullarından ayırmayı düşünmezler. Onun dışında yapacakları şeylerde yaşlılıktan cahillikten yaparlar. Umarım hoşgörü göstermeyi nasip eder allah bana. umarım onlara karşı tek bir saygısızlığım olmaz. Allah bani kötü gelin olmaktan esirgesin.

Amin öyle tabi ama bazılarıda malesef benimkide aynı gelin değil hizmetçi aldım diye düşünür sonra benim gibiler tabi kendini kullandırmayıncada kötü olur yani biz melek olsak yaranamayız yaranmamız için kendimizi onlara adamalıyız arkadaşın kayınvalidesi demekki iyiymiş

X