• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

canım kayınvalidem

Allah ağzınızın tadını bozmasın. İyilik karşılıklıdır. Bir taraf kıymet bilmese bu ilişki böyle yürümez.

Çok şükür ki artık birinin gelini değilim. Deli gibi korkuyorum evlilikten. Bunun nedeni de eski eşimle yaşadıklarım değil. Çoktan aştım onları ama. Yine kayınvalide, kayınpeder faktörünün hayatıma girecek olma ihtimali arkama bakmadan kaçma isteği uyandırıyor erkeklerden. Adamların ne olduğunun hiç önemi olmaksızın.

Ama kaçınılmaz olan ben de bir gün kayınvalide olucam inşallah. Umarım sizin gibi bir gelinim olur ve ben ona sizin kayınvalideniz gibi davranırım :))

benim eşim de anne evinden çıkalı yıllar olmuştu evlendiğimizde. hatta biz tanıştığımızda seyrek gider gelirdi. ama yazdığım cevaplara bakabilirsiniz. kayınvalideme yaranamam gene de. ki ben oğluna ailen ile iyi ol demiştim. şimdi oğlu ailesi için beni ezdirir.

insanın içinde olacak.

kayınvalıdene ..anne..dıyebılırmıyım:) benım esımınde annesı olurmu acaba:)
Allah agzınızın tadını bozmasın canım..
Allah benım kayınvalıdecıgımı de bunlardan nasiplendırsın:D

kayınvalidenizin size karşı bu kadar iyi olmasında sizin de çok payınız var belliki :)
o size iyilik etmiş siz de suistimal etmemişsiniz oğlunu mutlu etmişsiniz kendisine değer vermişsiniz
mutluluğunuz daim olsun

senin kayınvalidene bu gelin sevgisi verilirken benimki nerdeydi acaba ... :1:

şaka bi yana adına cok mutlu olarak ama kendi adıma içim burkularak okudum...

ama ilk basta tepki gostermiş sonra boyle olmus bak diye de bi umutlandım belki sonrası bizim içinde bole olur, içinde bi cevher vardır goremedigim de onu cıkarmayı basarırım dedim

allah bozmasın :nazar:

merhaba
bende size alışılmışın dışında hamdolsun eksiği var fazlası yok bir hikaye anlatacağım
eşim kürt kökenlidir. evlendik. evlenene kadar ailesinden kimseyi görmedim tanımadım. annem çok yaşlıdır hasta gelemez dedi tek başına geldi halamla eniştem erkek tarafı oldu. beni de babaannem büyütmüştü zaten annem babam ayrıydı. velhasıl nişan kına nikah derken biz evlendik. Ankara dan Batman a gittim. yanlış anlamayın evlenip oraya yerleşmedim eşim balayına mı gidelim memlekete mi dedi bende ailesini çok merak ettiğimden memleketine dedim:) gittim ilk defa annesini gördüm açıkçası çok çekindim o Türkçe bilmiyor ben Kürtçe düşünün:) neyse evlerinin avlusunda düğünümüz oldu akrabalarını çağırdılar. ben gelinliğimi orda da giydim. arkadaşımın gelinliğiydi zaten. annecim ( kayınvalidem yani) bir çeyrek altın taktı bana çünkü elinden o kadar geldi ve bu beni hiç üzmedi biliyordum durumunu. orada mikrop kaptım tifo olmuşum hamileyim bilmiyorum hastalandım kayınvalidemin etrafımda pervane oluşunu yemekler yapışını uyumadan başımı bekleyişini (ve çok çok afedersiniz istifra ettiğimde temizlediği bile oldu kendimde değildim ben ayakta bile duramıyordum) işte bunları hiç unutmadım. hamileliğimin 7. ayında kaynanam ve görümcem yanıma geldi. çok kilolanmıştım elim ayağım şişmişti görümcem evin işini yemeği temizliği bir defa olsun bana bırakmadı kaynanam ise inanın allah yukarda şahittir yorulup uzandığım bir gün ayaklarıma masaj bile yaptı. ayaklarıma ve belime masaj yaptığı o günü hiç unutamam o kadar utanmıştım ki. sevgisiz ezik mutsuz büyümüştüm. kaynanamdan gördüğümü ben öz annemden görmedim:( doğum yaptım aylarca yanımda kaldı şu gun bile bende gitsem o da gelse bana iş yaptırmaz. o kadar çok bir arada kaldık baktı gelinin dil öğrendiği yok o öğrendi:) ilk kızımın doğumundan sonra kilolarımı pat diye veremedim tabii hiç unutmuyorum çok güzel ama o zamanki bütçemize göre pahalı bir elbise aldım çekiniyorumda eşimden ama kadınlık işte dayanamadım aldım. neyi desem ki anne söyleme diye asla söylemezdi oğluna. neyse aradan zaman geçti eşim elbiseyi gösterdiğimde biraz söylendi fiyatından dolayı ve kaynanam hiç unutmuyorum " elleme gençtir alacak giyecek karışmayacaksın" dedi oğluna:) şu gun bile hala der ki eğer ..... üzersen sütüm sana haram olsun hakkım sana haram olsun. eşim yurtdışında görevli bana telefon eder derim ki " anneni ara seni özlemiştir sesini duysun" derki " annemi arıyorum diyor ki oğlum paran yoktur sen karını ara o duysun sesini ben haberini ondan alırım seni arıyorum sende anneni ara diyorsun aramıycam ikinizide göreceksiniz:) ikinci kızımın hamileliğinde de aynı şeyler yaşandı uzatmayayım 7. ayımda geldi ve kızım 8 aylık olana kadar beraber kaldık 10 yıllık geliniyim 1 defa incinmedim ne sorsam "sen bilirsin" der:) 2. kızım sezeryandı şimdi 5 yaşında ama kaynanam hala bana " sen ameliyatlısın" deyip iş yaptırmaz:) geçenlerde birşey öğrendim kaynanam beni ilk gördüğünde oğluna söylenmiş demiş ki büyükşehirden aldın bunu getirdin bakalım başına neler getirecek? ama ben anne demem annecim derim hep saygı duydum sarılırım öperim sıkıştırırım dizine yatarım dertleşirim ağlarım oğlu beni üzse kaynanam kendini kaybeder çekinmez oraları arar fırçalar oğlunu:)bir kaç ay evvel anjiyo yapılmış kızlarına demiş ki benim için ona söylemeyin çok üzülecek zaten kocası yoktur yanında. ama bana kaynım söyledi aradım nasıl ağlıyorum sesi öyle kötü geliyor ki " ben iyiyim hiç birşeyim yok ağlama dedi bana o an hayatımda ilk defa kuş olup uçmak istedim Ankara dan Batman a :(biraz uzun oldu nolur kusura bakmayın ben en baştan önyargılı değil sevgi dolu yaklaştım ilk gördüğünde benden hoşlanmadı anladım bunu ama önemsemedim yok saydım hep ama hep sevgi oldu oldum saygı duydum eşimi o kadar çok seviyorum ona o kadar aşığım ki annesi de onun dünyaya gelme vesilesi olduğu için onada asla saygısızlık etmem ve kötü davranmam söz konusu olamaz.işte benimde yaşadıklarım bunlardı paylaşmak istedim hayırlı günler:)

canım benim ya valla ağlayarak okuyorum...içim tuhaf oldu ............................Allah hiç bir zaman bozmasın:nazar::nazar::nazar:

evet bende başka şehre gelin gittim ve hava değişiminden çook hasta oldum...kaynanam olacak o kadın birbardak su bile vermedi tuvalete bile kalkamayacak durumdaydım... inip komşularla dedikodu etmiş hasta numarası yapıyor iş yapmamak için yatmış kalkmıyor diye ..ve beni evde yapayanlız bırakıp komşu komşu gezip dedikoduya .... ki ben onu yani onla yaşamayı kabul ederek evlendim daha ilk günlerden hep nefret doluydu halen öyle.....ve hep böyle kalacak...
i

masallah canim:nazar::nazar: boyle seyler duyunca ne kadar cok seviniyorum. cok guzel bisi bir kaynananin gelinini sevmesi ve ona deger vermesi tabi ayni sekilde gelininde kaynanasina hep sevgisi ve saygisi olmasi..
allah nazardan korusun sizi..
bende yeni evlendim canim ve cok sukur benim kaynanamda cok iyi bir kadin. ben yeni evliyim ama 15 yillik gelini yani buyuk eltimden hep duyarim kaynanamin iyiliklerini.

gelin kaynana dirdirini duya duya bi hal olduk, birazda boyle guzel seyler duysak ne guzel yaa:nazar::nazar:

ne kadar güzel demekki kaynana yavrum kızım dediğinde herşey çok güzel gidiyor . benim kaynanam ağzına geleni söyledi yapmadığını bırakmadı gene ameliyat olunca eşimde ben baktıkta kadın ayaklanıpta işlerini kendi yapmaya başlayınca gene istemedi bizi. bırak beni kendi oğlunun yediği bir lokmayı çok gördü işte anne var annecik var. eşim annesinin yüzüne bile söyledi üvey anne olsa senin yaptıklaırnı yapmaz diye ama anlayana işte. karşılıklı iyi niyet saygı olduğu sürece kavga gürültü olmaz büyükte küçükte karşısındakine saygı duymalı.

merhaba
bende size alışılmışın dışında hamdolsun eksiği var fazlası yok bir hikaye anlatacağım
eşim kürt kökenlidir. evlendik. evlenene kadar ailesinden kimseyi görmedim tanımadım. annem çok yaşlıdır hasta gelemez dedi tek başına geldi halamla eniştem erkek tarafı oldu. beni de babaannem büyütmüştü zaten annem babam ayrıydı. velhasıl nişan kına nikah derken biz evlendik. Ankara dan Batman a gittim. yanlış anlamayın evlenip oraya yerleşmedim eşim balayına mı gidelim memlekete mi dedi bende ailesini çok merak ettiğimden memleketine dedim:) gittim ilk defa annesini gördüm açıkçası çok çekindim o Türkçe bilmiyor ben Kürtçe düşünün:) neyse evlerinin avlusunda düğünümüz oldu akrabalarını çağırdılar. ben gelinliğimi orda da giydim. arkadaşımın gelinliğiydi zaten. annecim ( kayınvalidem yani) bir çeyrek altın taktı bana çünkü elinden o kadar geldi ve bu beni hiç üzmedi biliyordum durumunu. orada mikrop kaptım tifo olmuşum hamileyim bilmiyorum hastalandım kayınvalidemin etrafımda pervane oluşunu yemekler yapışını uyumadan başımı bekleyişini (ve çok çok afedersiniz istifra ettiğimde temizlediği bile oldu kendimde değildim ben ayakta bile duramıyordum) işte bunları hiç unutmadım. hamileliğimin 7. ayında kaynanam ve görümcem yanıma geldi. çok kilolanmıştım elim ayağım şişmişti görümcem evin işini yemeği temizliği bir defa olsun bana bırakmadı kaynanam ise inanın allah yukarda şahittir yorulup uzandığım bir gün ayaklarıma masaj bile yaptı. ayaklarıma ve belime masaj yaptığı o günü hiç unutamam o kadar utanmıştım ki. sevgisiz ezik mutsuz büyümüştüm. kaynanamdan gördüğümü ben öz annemden görmedim:( doğum yaptım aylarca yanımda kaldı şu gun bile bende gitsem o da gelse bana iş yaptırmaz. o kadar çok bir arada kaldık baktı gelinin dil öğrendiği yok o öğrendi:) ilk kızımın doğumundan sonra kilolarımı pat diye veremedim tabii hiç unutmuyorum çok güzel ama o zamanki bütçemize göre pahalı bir elbise aldım çekiniyorumda eşimden ama kadınlık işte dayanamadım aldım. neyi desem ki anne söyleme diye asla söylemezdi oğluna. neyse aradan zaman geçti eşim elbiseyi gösterdiğimde biraz söylendi fiyatından dolayı ve kaynanam hiç unutmuyorum " elleme gençtir alacak giyecek karışmayacaksın" dedi oğluna:) şu gun bile hala der ki eğer ..... üzersen sütüm sana haram olsun hakkım sana haram olsun. eşim yurtdışında görevli bana telefon eder derim ki " anneni ara seni özlemiştir sesini duysun" derki " annemi arıyorum diyor ki oğlum paran yoktur sen karını ara o duysun sesini ben haberini ondan alırım seni arıyorum sende anneni ara diyorsun aramıycam ikinizide göreceksiniz:) ikinci kızımın hamileliğinde de aynı şeyler yaşandı uzatmayayım 7. ayımda geldi ve kızım 8 aylık olana kadar beraber kaldık 10 yıllık geliniyim 1 defa incinmedim ne sorsam "sen bilirsin" der:) 2. kızım sezeryandı şimdi 5 yaşında ama kaynanam hala bana " sen ameliyatlısın" deyip iş yaptırmaz:) geçenlerde birşey öğrendim kaynanam beni ilk gördüğünde oğluna söylenmiş demiş ki büyükşehirden aldın bunu getirdin bakalım başına neler getirecek? ama ben anne demem annecim derim hep saygı duydum sarılırım öperim sıkıştırırım dizine yatarım dertleşirim ağlarım oğlu beni üzse kaynanam kendini kaybeder çekinmez oraları arar fırçalar oğlunu:)bir kaç ay evvel anjiyo yapılmış kızlarına demiş ki benim için ona söylemeyin çok üzülecek zaten kocası yoktur yanında. ama bana kaynım söyledi aradım nasıl ağlıyorum sesi öyle kötü geliyor ki " ben iyiyim hiç birşeyim yok ağlama dedi bana o an hayatımda ilk defa kuş olup uçmak istedim Ankara dan Batman a :(biraz uzun oldu nolur kusura bakmayın ben en baştan önyargılı değil sevgi dolu yaklaştım ilk gördüğünde benden hoşlanmadı anladım bunu ama önemsemedim yok saydım hep ama hep sevgi oldu oldum saygı duydum eşimi o kadar çok seviyorum ona o kadar aşığım ki annesi de onun dünyaya gelme vesilesi olduğu için onada asla saygısızlık etmem ve kötü davranmam söz konusu olamaz.işte benimde yaşadıklarım bunlardı paylaşmak istedim hayırlı günler:)

okudum hepsini çokta zenk alarak.
bende kürt kökenleyim
benm ailemde böyle..
anneannem gelinlerine ev döşüyo bi dediklerini iki yapmıo emekli maaşıyla
babaannemde türkçe bilmezdi:(
o vefat etti şimdi çok özledim en onu:(
bende hakkariye gelin gidicem. sevdiğim insan için..
çok çekingelerim vardı.. halada var.
inş bnmde böyle olur:(

Allah mutluluğunu daim etsin ne güzel sana değer vermiş çok önemli

benim kayınvalidem güya kızım der kızımdan farkı yok der ama kızı yan gelip yatar hiç bişi yapmaz ayağına hizmet bekler onlarda gelin şunu getir gelin bunu getir der dururlar bi kere de kızına dese ya ayrıca benim eşim 11 yaşında ayrılmış evden okul için göndermişler şimdi 29 yaşında bu zamana kadar gitmemiş memleketine ama sanki ben ayırmışım gibi onlardan tavır yaparlar evlenince kıymete bindi eşim bile der ben oğlumu hiç yere o yaşta göndermem nasıl göndermişler beni anlamıyorum diye bi kere de bayram dönüşü eve gidicez bana oğlun burda kalsın dediler oğlumda 2.5 yaşında 9 saatlik yol hemen geri dönecek bi yer değilki dursunda biz onu akşama alırız dicek bi yer değil ben nasıl bırakıyım en az 2 3 ay kalması gerekir tekrar almamız için bırakamam dayanama ben ona dedim kayınvalidem nerdeyse beni dövecekti 'ben nasıl dayanıyom oğluma sende dayan' diye bağırmazmı sanki o yaşa kadar dizinin dibindeydide benle evlenince ayrıldı benim sayemde daha çok görüyo oğlunu eskiden bu kadar çok gitmezmiş gidincede arkadaşlarıyla vakit geçirir gece yarısı gelirmiş eve akrabaları bile diyo biz şimdi daha çok görüyoruz diye ben zorlarım ayıp olmasın gidince hepsini ziyaret edelim diye...
bende dedim senin oğlun 29 yaşında benim ki 2.5 birmi tutuyosun dedim eşimde dedi beni vermeseydiniz o yaşta yurda ben çok mu severek gittim ilkokulda başka yere dedi tabi bişi bişi diyemedi...

Güzel bir hikaye... Allah mutluluğunuzu daim etsin.

Bende çok sevmek isterim k.validemi. Çok iyidir aslında bana karşı, birçok iyi huyunu söyleyebilirim. Evine gittiğimde sen çalışıyorsun diye yeminler eder birşey yaptırmaz. Hava soğuksa zorla yelek yada kazak giydirmeye çalışır. Düşünür beni. O konuda hiç sıkıntım olmadı şükürler olsun:nazar:. Ancak laf sokmayı sever. Hayatta yaşadıklarından dolayı belki güven sorunu var. Bana ve çevresine güvenmediğini fark ediyorum.

Bazen ne kadar iyi davransamda, güler yüzlü olsamda, olmayınca olmuyor. Güvenmemeyi ilke edinmiş insanlara güvenmeyi öğretemiyorsunuz. Sevgi, saygı, tam olsa güven olmasa ilişkiler sağlıksız oluyor malesef.

Back