• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışmamak, ev hanımı olmak ayıp mı?

Her iş farklıdır herkesin hayat şartlari da farkli. Vücut olarak da beyin olarak da zorlandim. Çalışanlara sonsuz saygım var calismayanlara da. Herkesin kendi tercihi. Ama ben hickimsenin tercihini aşağılama lüksünü kimsede bulmuyorum
Kulaklarinizi tikamalisiniz ;) ben hep oyle yaparim. Kime ne yani sizin calismanizdan veya aktivitelerinizden ,maddiyatinizdan. Aldirmayin. Arkadasiniz kendi kendine paylassin dursun. Su sosyal medyayi ona buna laf sokmak icin kullanan insanlar kendilerini komik duruma dusuruyorlar farkinda degiller bence

Calismak ya da calismamak ayip degil. Herkesin kendi secimi. Ben her ne kadar kadinlarimizin ihtiyaci olmasa da kendi ayaklari uzerinde durma taraftari olsam da herkesin secimlerine saygi duyarim. Sen boyle mutlu isen sorun yok. Ancak arkadas seciminin yanlis oldugunu soylemek isterim. Arkadasim dedigin kisi pek de arkadas degil anladigim kadariyla. Ben olsam gorusmeyi yavas yavas keserdim.

Elalem denen kısım aslında paraya saygı gösteriyor
Bizse topluma daha çok katkıda bulunabilirken kendimizi sınırlandırdığımız için böyle hissediyoruz bence
Sanki birşeyler eksik gibi
Çalışırken bencede zaman daha iyi değerlendiriliyor
Etrafın saygısından ziyade kendime olan güvenim eksiliyor sanırım
Eşim kendi kartıma aktarıyor oradan kullanıyorum ama o parayı kendim kazanmamış olmak beni üzüyor
Kızanlar olacaktır belki ama oğlum ilerde okulda annem ev hanımı dese sanki ezilecekmiş gibi hissediyorum
Bi taraftan güvenipde kimseye 5 dk bile bırakamıyorum
Home ofis bi işmi kursam ne yapsam :)
Ben kesinlikle katiliyorum sana. Kendimi mutsuz hissediyorum o yuzden calisacagim. Bir de ben isten ayrilirken esimin maddiyatina cok guvendiydim. Ne oldu iflas yasadi, cok buyuk darbogazdan gectik,cok kotu gunler yasadik. Demek ki neymis dedim,esinin isine guvenmemeliymissin dedim. Cunku hayat musterek esim bana bakmak zorunda degil,onun isleri kotuyse benim bir isim olsaydi bunlari yasamazdik dedim. Kendi kendime dedim de dedim yani ;)

Kesinlikle ben de cok uzulurum oglum annem ev hanimi derse. Neden bilmiyorum,kisisel bir sey iste

Evet teyit almak cok hosuma gidiyor ego yapıyorum.

Bir derdim var diye konu açıyorum. Çocukluk arkadaşımdan bahsediyorum iki günlük arkadaşlıktan falan degil. Konu başlığı da arkadaşım beni cekemiyor da değil dikkat edersen.
Öyle yap tam olsun, burada tam anlamıyla “çocukluk arkadaşım” dediğin kızı gömmüşsün zaten

Valla ben konuyu anlamadim Esiniz zengin siz de calismiyorsunuz ama dünyayı geziyorsunuz yediginiz onunuzde yemediginiz arkanizda bence siz bu konuyu hava atip kendinizi tatmin etmek icin acmissiniz
Ben öğretmenim Calisan arkadaslarim da var calismayan da Tabi ki calisan arkadaslarimla olan muhabbetimiz farkli oluyor calismayanlarla farkli Ama herkesin kendi tercihi
Allah izin verirse biz kizim olacak Mutlaka okuyup meslek sahibi olmasini isterim Evlendikten sonra ev hanımı olacagim derse once ben karsi cikarim sanirim Ama dedigim gibi herkesin kendi tercihi

Benimde annem olsa belki bende çalışırdım hobi olarak. Ama eve iki kuruş fazla gelecek diye duzenimden esimde yıllardır yaptığı kariyerden olucak. Cok şükür maddi sorunum yok kendi gelirim var. Ben şimdi kendime vakit ayirabiliyorum. Kendimi gelistirebiliyorum.
bence arkadasiniz sizin olanaklarinizi hazmedemiyor bukadar takmaniza gerek yok

sizin kendi fikriniz yok mu bu konuda?
ayıp dersek ne yapacaksınız boşanacak mısınız?

Bide kim haklı konuları var biz haklısın desek hayatında ne değişecek kişinin ya da haksızsın diyince zaten dağ olup direniyolar anlamıyorum bu tip konuları yaşlandım mı nedir yavaştan güzellik topiğine kaycam

Toplumumuzun sürekli insanları bir şekle sokmaya çalışmak gibi bir özelliği var malesef. Bir kadına çalışıyor diye tuhaf bakmak ne kadar saçma ve yobazca bir tutumsa çalışmıyor diye bakmak da aynı oranda yobazca bence.

Çalışmamak ayıp değil. Evliliğinde sıkıntı olursa ve geleceğin garantideyse süper olur. 13 yıl çalıştım yeter bana şimdilik. Biraz başkası katsın topluma bir şeyler. Kendime gelene kadar evdeyim. Çok seversem evde oturmayı, dönmem çalışma hayatına. Bıktım stres yaşamaktan. 2 aydır evdeyim hala kabuslar görüyorum. Ben hassas ve stese karşı dayanıksız bir insanım bundan emin oldum. Kim ne düşünürse düşünsün, kendi hayatına baksın der geçerim. Sen de böyle yap ve takma kimseyi.

Aslında cevabı biliyorsun ve durumun farkındasın.

Çalışan bir kadın olarak ne çalışmayı gereksiz yüceltirim ne ev hanımlığını yererim, allah herkese eksiğiyle yükseğiyle içine sinen bir hayat nasip etsin herkes istediği hayatı yaşasın, böylece kimse kimsenin şartlarıyla çok ilgilenmez. Arkadaşının komplekse girip öyle şeyler söylediğini ve de ev hanımı olmanın kötü birşey olmadığını sen de biliyorsun, buraya konu açıp bunu doğrulamak yerine arkadaşınla arana mesafe koymanı tavsiye ederim. Allah onun da gönlüne göre versin.

Sizinde aşağı kalır yanınız yok yani.Yok kızın hiç sevgilisi olmamışmış yok olanlarda terketmişmiş falan bunu öyle bir diyorsunuz ki. Siz de onu bu durumdan dolayı aşağılıyorsunuz kızın çok birşey dediği yok zaten sana çocuk yapar oturursun demiş evlenince dimi.haklı çıkmış mı çıkmış. Laf sokuyor da ne diyor yani.kaldı ki.daha hamile olup olmadığınıx bile belli değilken hamile olabilirim demeniz de bana misilleme gibi geldi ne gerek var ortada yokken demeye ki.hamile de değilsiniz. O da bulur kısmetini.illa ki. Ayrıca o kadar üniversite okuyup maddi manevi.çava harcayıp çalışmamak bana garip geliyor eşimin durumu iyi gerek yok bulunduğum ilde iş yok bahane rahatlık hoşunuza gitmiş benim de eşimib durumu iyi evimiz arabamız var hamileyim çalışıyorum niye okudum ki yarın bir gün çocuk kreşe başlayacak ihtiyaç.kalmayacak belki yarın birgün ayrılacaksınız nerden bilebilirsin

Bu arada sizin arkadaşlığıniz arkadaşlık değil
Sen onu evlenmemesiyle vuruyorsun o seni çalışmamanla
Yok birbirinizden farkınız
Kesinlikle aynısını düşündüm.Arkadaşım dediğim insanla bu tür şeyler yaşasam arkadaşlığımı bitiririm saygımızı kaybetmemek adına.

çok ayıp:KK51:
böyle bişey sormanız bile bir enteresan geldi bana.yaşla alakası yok ama özellikle yasiniza baktım.
siz yeni evliydiniz sanırım ve genel olarak insanlarla iletişimde sorun yaşıyorsunuz sanki.ortayı bulmakta zorluk çekiyor gibisiniz.
arkadaşınızın bu konuda kendini kötü hissettiğini bile bile biraz fazla evliligin güzel yanlarından dem vuruyor olabilir misiniz?
oda inadına bekarlıği is hayatını on plana çıkıyor dur belki.
arkadaşınızı tanımıyoruz sizi de yazdiklariniz kadar ama karşılıklı bir çekişme olduğu açık.
:KK11:

Tabi ki ayıp değil fakat kişiliğe göre değişen bir konu bu. Bana göre ihtiyaç olmasa bile çalışmak; yemek- içmek gibi yaşamsal bir faaliyet.
Çalışmadığım tek dönem lohusalık zamanıydı; okulların kapandığı döneme de denk gelince hepten boğucu oldu benim için. Oturup gönüllü çeviri yaptım bir nebze rahatladım.
Bu kendinizi nasıl hissettiğinizle ilgili. Ben çalışmadığım zaman kendimi eksik hissediyorum fakat bu herkes için genel geçer bir kaide olamaz ki.
Bir gün çalışamazsam hiçbir şey yapmasam @yesilbahar 'ın derneğinde gönüllü çalışırım.:KK50:

Çalışmamak ayıp değil, kişinin kendi tercihi.. Fakat kadınların da çalışması taraftarıyım ben, çocuk olunca da imkan varsa ücretsiz izin kullanılabilir. Ben şahsen eşimin parasına muhtaç olmak istemem. Bir başkası bunu belki muhtaç olmak gibi görmeyebilir, yine de bana göre öyle..

Eski konularınızı da biliyorum az çok , profil fotoğrafınız akılda kalıcı bir fotoğraf olduğu için konularınıza hakimim.Genel olarak insanlarla sıkıntı yaşıyorsunuz ablanızla , eşinizin çocukluk arkadaş grubundan birinin eşiyle , çocukluk arkadaşınızla hatta eşinizle de.

Yanlış anlamayın hani sorunlusunuz demiyorum asla.Ama belki siz de karşınızdaki insanları gıcık ediyor olabilir misiniz? Yani kızın sosyal medyadaki paylaşımlarını bile üstünüze alınıyorsunuz.Tamam bence de orda öyle saçma sapan aforizmalar paylaşmak hoş değil.Ama insanlar bunu yapıyor yani.Biri eski sevgilisine mesaj olsun diye yazıyor , biri evlenemediği için evlilere laf atıyor vs vs.Tasvip etmesek de bu yapılıyor yani.Sizin üzerinize alınmanız yanlış bence.

Bu konunuza gelirsek de çalışmamak da çalışmak da ayıp değil.Yukarda bi' yerlerde yabancı bi' kadının benim çocuğumu büyütmesini istemem yazmışsınız.Burda bunu yapmak zorunda olan anneler var.İnsan mecbur kalınca yapmıcam dediği şeyi yapabilir.Bu arada galiba işiniz özel sektördeydi.Kamuda çalışıyor olsanız işinizi bırakacağınızı düşünmüyorum açıkçası.İşinizi mecburen bırakmışsınız ama Nasrettin Hoca misali düşmeseydim inecektim modundasınız.Bence siz içten içe çalışmamayı eksiklik görüyorsunuz.Bu konuyu açma sebebiniz de çalışmamayı destekleyen üyeleri bulup içinizdeki o sesi susturmak.

25 yasindayim. Daha önceki konularimda bahsetmiştim ailevi sorunlarim vardı. Annem ve babam ben çok küçükken ayrıldı ve biz babamda kaldık. 4 yillik Üniversite okudum. Güzel bir işim oldu. Çalıştım. Sonra da eşimle evlendim. Eşimin işi de maaşı da iyi. Güzel gecinebiliyoruz ve maddi anlamda bi sıkıntımız yok. Ama iş tempom ağırdı. Evlilik önceki süreçte çok yoruldum. Sosyal hayatım yoktu nerdeyse. İş çıkışı yemek yiyip uyurdum.

Kendi isteğimle işi biraktim. Kendi ilimde iş olanağım çok az. mecbur başka bi ilde çalışacağım o zaman da eşim sifirdan baslamak zorunda kaliyor maaşı işi tamamen en başa sariyor. Şimdiki işinde devam ederse belki yurtdisinda yaşama imkanimiz da var.

Maddi sıkıntım olmadığı icin işi ben biraktim. Evlilik ve iş beni zorlayacakti çünkü. Yogun Tempolu bir isti. Simdi kendime cok iyi vakit ayirabiliyorum geziyorum kendimi gelistiriyorum kitap okuyorum cesitli kurslara gidiyorum. Eşim hep destek oldu. Çalışmami asla sorun etmedi. Ama cocugumuz olursa onu başka bi kadinin büyütmesini istemiyorum dedi. (Annem yok kv baya uzak mesafede ve yaş saglik olarak çocuk bakimina uygun degil). Yani çocuğuma benden baska bakacak biri yok. Kendi başıma yapamayacagim herşeyi eşimle doyasiya yaşıyorum şimdi. Gece 2de sinemaya gidiyoruz. Balayinda bi kaç ülke gezdik yine planda yurtdışı var. Kendi ailemle yapamadigim seyleri şuan eşimle yasiyorum yani.

Bi cocukluk arkadaşım var. Beraber büyüdük. Adı Ayşe olsun. Ayşe güzel bi kiz ama hiç sevgilisi olmadi. Kendi gitti açıldı bi cok kişiye ama hep reddedildi. Bende aksine hep çıkma teklifi alirdim. Reddettiğim cocuklar benim niyetim ciddi diyip pesimden kosarlardi. Ayşe bi gün bana " sen kesin hemen evlenir çocuk yaparsin evde cocuk bakarsin ben kariyer yapicam" dedi. Seçim onun saygim sonsuz ama bunu öyle bi aşağılamayla söyledi ki.

Bi çocukla konusmaya başladı o zamanlar sevgili flört işleri güzeldi ama çocuk tarafindan terkedildi. Birinden hoslandiginda cok iyi arkadasiz. Ama hoslandigi kisi reddedince feminist takilip habire laf sokma aşağılama moduna giriyor. Galiba hamileyim dedim. Sok oldu tepki verecekti bişey diyemedi. Sosyal medyasinda habire evlilere laf sokma paylasimlari var. Kendisini çok seviyorum cocukluk arkadasim ama hayatinda biri yokken sürekli böyle. gerçekten evli olmak çocuk sahibi olmak çalışmamak ayıp mi? Asagilanacak bisey mi?
Sen mutluysan eşinde sorun yapmıyorsa gerisi fasa fiso. Bence o arkadaşı da sil gitsin o hayatında olduğu sürece senin enerjini düşürecek. Kıskandığı o kadar açıkki.

Back