• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışmamak, ev hanımı olmak ayıp mı?

Evde oturmaktan kasıt ne peki? Ben evde oturmuyorum mesela. Kafami dagitmak icin sanatsal bi kursa gidiyorum. Eğitim icin haftanin iki günü gittigim bi kursum var. Akıcı kuran okumak için kursa gidiyorum. Evde sporumu yapıyorum. Kitabimi okuyorum. Canim sikilirsa arkadasima gidiyorum. Bunlar evde oturmak mi oluyor?
Topluma fayda sağlamamak oluyor dersem ortalık karışır gibime geldi ama diyorum.

Evde oturmaktan kasıt ne peki? Ben evde oturmuyorum mesela. Kafami dagitmak icin sanatsal bi kursa gidiyorum. Eğitim icin haftanin iki günü gittigim bi kursum var. Akıcı kuran okumak için kursa gidiyorum. Evde sporumu yapıyorum. Kitabimi okuyorum. Canim sikilirsa arkadasima gidiyorum. Bunlar evde oturmak mi oluyor?
Bütün bunlar belli bir yerden sonra sıkacak
Çocuk oluncada tamamen ev hayatı başlayacak bundan bahsediyorum

Ben suclamaya hak verdigimi soylemedim zaten. O kiskanclik duygusu bana anormal gelmiyor baskasina zarar vermedigi surece. Cunku bazilarina hic ugrasmadan gelen seyler calisip didinseniz bile nasip olmuyor. Bu durumda gipta edilmesinde pek beis gormuyorum.
Sizin yasadiginiz farkli bir sey.
Ben yıllarca didinip bekledim çok bekledim o beklemeden oldu onun adına çok mutlu oldum ama kıskanmadım dostluk böyle birşey bana göre. Kıskanmak çok saçma geliyor kim olursa olsun kısmetidir olmuştur. Bunu anlatamıyorum ben insanlara. Senin var ne anlıcan modundalar. Yani özetle kıskanmayı doğru bulmuyorum

Bu arada sizin arkadaşlığıniz arkadaşlık değil
Sen onu evlenmemesiyle vuruyorsun o seni çalışmamanla
Yok birbirinizden farkınız
Hiçbir zaman onu evlenememesiyle vurmadım. Hep söyledim. Senin çok güzel aile hayatin var bak benim ailem paramparca diye. Karsima eşim çıktı duygusal mantıksal birbirimize uygunduk ve evlendik. Eşim bana koca degil en iyi arkadaştır. Evlenememek aşağılık bi durum değil ama sürekli evli insanlarla alay eden bi sosyal medyaniz varsa önce kendi hayatiniza bakin derim. Madem evlilige karşıydı feministti onca kişiye neden çıkma teklifi etmiş? Red yaniti alınca flört kotuyken neden yeni birinden hoslaninca butun bu sozler unutuluyor

Normalde ben çalışmasam çok mutlu olsam eşim desteklese arkadaşım laf soksa yandan gülen emoji ile gezerdim ortalıkta.
Sizin için bi kompleks sebebi olmuş ki etkilenmiş konu açmışsınız.
Arkadaşınızın kompleksi daha ağır tabi ki.
Ne demişler feminizm koca buluncaya kadar ateizm uçak düşünceye kadar :D

Bütün bunlar belli bir yerden sonra sıkacak
Çocuk oluncada tamamen ev hayatı başlayacak bundan bahsediyorum
İş sikmayacak mi? Çocuguyla kendini geliştiren insanlar yok mu? Ben hayatımı cocuguma adamayi kastetmiyorum. Çocuğum olursa bi gün benden başka bakacak kimsesi yok bundan bahsediyorum

Ya iyide ben ortada birşey göremedim
Zamanında bir laf etmiş
Sonra yolunda giden evliliğinden bahsediyorsun
Ülkeler gezdiğini gezeceğini anlatıyorsun
Arkadaşınıda seviyormuşsun
Bunu çalışmamaya ayıba nasıl bağladın ki

Ya ayıp değil tabi de insanın bazı şeyleri kendi emeği ve alın teriyle yapmasının hazzı bi başka oluyor. Yanlış anlamayın üç sene ben de çalışmadım ev hanımıydım, son bir senedir çalışıyorum, hep hayallerim için uğraştım başardım sonunda. Ama ömür boyu ev hanımı olmak istemezdim. Elin adamı eninde sonunda kafana kakıyor inan bana...

Normalde ben çalışmasam çok mutlu olsam eşim desteklese arkadaşım laf soksa yandan gülen emoji ile gezerdim ortalıkta.
Sizin için bi kompleks sebebi olmuş ki etkilenmiş konu açmışsınız.
Arkadaşınızın kompleksi daha ağır tabi ki.
Ne demişler feminizm koca buluncaya kadar ateizm uçak düşünceye kadar :KK70:
Çocukluk arkadaşınız ve arkadasiniz her.firsatta sizi bunla asagiliyor. Size laf soylemese evli kadinlarla sürekli alay ediyor. Ha bi yandan da uzun yıllardır arkadasiniz cok sey paylaştınız ama boyle bi sorununuz var. Hayatinda biri varken inanin cok iyi konuşabiliyoruz ama yokken sürekli asagilama modunda

Kimse sormamış ayse kariyer yaptı mi?

Ben calismamayi asla dusunmedim. Zengin olsak gelirim iui olsa keyif icin ise giderdim.

Mesala ben tatildeyken gorevli olmayi cok özlüyorum. Yani bir isin ucundan tutmak keyif veriyor bana.

Doktor arkadasin gorumcesi vardi mesaka kiz kocasiyla yaşıyor zenginler iyi hoş bir kiz arkadas diyordu valla o bizden akilli biz bir suru stress cekiyoruz o ise kocayi buldu ailesine kendini sevdiriyor hayati mutly neyse bir gun , grup olarak bulustugumuzda en guzel kiyageti o giymisti oturup kalkmasi ayri ahenkliydi. Ama calismiyor aramiza giremedi mesala herkes isle ilgili bir anısını anlatti krizi nasil cozdugunden bahsetti, herbirimiz bravo kelimesini duyduk. bu bizim icin acayip keyifli bir durumdur aslinda o biblo bebek gibi guzel ve ahenkli oturusuyla kaldi.

Ama cocuk yapacaksan en guzeli onunla yasamak tabiki bu calisan kadinlarin en buyuk sorunu.

Kendine bunu cok iyi yapiyorum dedigin
Bir ugras bulmalisin. Hayatina anlam katan. Fotografcilik olur. El isleri olur, spor yapmak olur. Oyle hayat daga keyifli inan bana

Bu arada ayse saglikli degil kimse kimseyi kucumseyemez. Sende ayseyi kucumseme terk edilmek onun elinde olan birdey degil. Kısmeti fatkli herkesin

Yani siz nasıl mutlusunuz o önemli.Ev hanımı olmak da kötü bir durum değil. Çalışan kadınlara gelince işleri çok daha zor. Hem ev hanımı oluyor hem iş kadını. Ben herhalde hep çalışan tarafta olmayı isterim çünkü evde duramıyorum koşturmam gerek :) siz bırakın başka insanları nasıl hissediyorsunuz ona bakın

Ben iyi bir diploma sahibiyim ve daha önce 16 yasimdan bu yana hep calistim. Cocugum olmasa calismaya devam ederdim ama su anda iki oglum var ve evde onlara kendim bakiyorum. Kendimi eksik hissermiyorum. Tam tersi aslinda sansliyim cünkü cocuklarima kendim bakabiliyorum herkesin hayat modeli kendine. Benim annemde ev hanimi. Ben onu hic kücümsemedim. Büyüttügü bütün cocuklari okuyup bir yere gelmis insanlar. ev hanimlari kücümseyen ya kiskaniyordur yada hakkinda yalnis seyler düsünüyordur. Arkadasiniz sirf kiskanmis sizi maalesef

Tabi ki evde oturmak ayıp değil en azından benim için böyle
Ama artık günümüzde kadınların evde oturması pek hoş karşılanmıyor
Küçk bir yerde yaşıyorum
Bizim köyde bile çalışan kadın üst seviye olarak görülür
Okumamış oğullarına bile çalışan gelin arıyorlar
Ya çalışacaksınız ya da bu sözleri duymazdan geleceksiniz
Yapacak bir şey yok

Ya ayıp değil tabi de insanın bazı şeyleri kendi emeği ve alın teriyle yapmasının hazzı bi başka oluyor. Yanlış anlamayın üç sene ben de çalışmadım ev hanımıydım, son bir senedir çalışıyorum, hep hayallerim için uğraştım başardım sonunda. Ama ömür boyu ev hanımı olmak istemezdim. Elin adamı eninde sonunda kafana kakıyor inan bana...
Eşime muhtac degilim. Calisana büyük saygim var ve asla da çalışmam demiyorum. Ama suanki kosullarda kendi ilimde çalışmak pek mümkün degil. Il degistirsem imkanim oluyor. Çalışmak cok guzel tabiki

Tabi ki evde oturmak ayıp değil en azından benim için böyle
Ama artık günümüzde kadınların evde oturması pek hoş karşılanmıyor
Küçk bir yerde yaşıyorum
Bizim köyde bile çalışan kadın üst seviye olarak görülür
Okumamış oğullarına bile çalışan gelin arıyorlar
Ya çalışacaksınız ya da bu sözleri duymazdan geleceksiniz
Yapacak bir şey yok
Iyi de evde oturmak başka çalışmamak baska. Ben kendimi geliştiren şeyleri yapıyorum zaten

Ben yıllarca didinip bekledim çok bekledim o beklemeden oldu onun adına çok mutlu oldum ama kıskanmadım dostluk böyle birşey bana göre. Kıskanmak çok saçma geliyor kim olursa olsun kısmetidir olmuştur. Bunu anlatamıyorum ben insanlara. Senin var ne anlıcan modundalar. Yani özetle kıskanmayı doğru bulmuyorum
Neye var ne anlican densigine bagli.
Misal evlenmek calismayla didinmeyle olacak bir sey degil. Nesi kiskanilsin anlamam. Ama iki insan ayni oranda calisip biri atanir biri atanamazsa digeri gipta etmekte haksiz degil. Ama bunu dillendirdiginde haksiz.

25 yasindayim. Daha önceki konularimda bahsetmiştim ailevi sorunlarim vardı. Annem ve babam ben çok küçükken ayrıldı ve biz babamda kaldık. 4 yillik Üniversite okudum. Güzel bir işim oldu. Çalıştım. Sonra da eşimle evlendim. Eşimin işi de maaşı da iyi. Güzel gecinebiliyoruz ve maddi anlamda bi sıkıntımız yok. Ama iş tempom ağırdı. Evlilik önceki süreçte çok yoruldum. Sosyal hayatım yoktu nerdeyse. İş çıkışı yemek yiyip uyurdum.

Kendi isteğimle işi biraktim. Kendi ilimde iş olanağım çok az. mecbur başka bi ilde çalışacağım o zaman da eşim sifirdan baslamak zorunda kaliyor maaşı işi tamamen en başa sariyor. Şimdiki işinde devam ederse belki yurtdisinda yaşama imkanimiz da var.

Maddi sıkıntım olmadığı icin işi ben biraktim. Evlilik ve iş beni zorlayacakti çünkü. Yogun Tempolu bir isti. Simdi kendime cok iyi vakit ayirabiliyorum geziyorum kendimi gelistiriyorum kitap okuyorum cesitli kurslara gidiyorum. Eşim hep destek oldu. Çalışmami asla sorun etmedi. Ama cocugumuz olursa onu başka bi kadinin büyütmesini istemiyorum dedi. (Annem yok kv baya uzak mesafede ve yaş saglik olarak çocuk bakimina uygun degil). Yani çocuğuma benden baska bakacak biri yok. Kendi başıma yapamayacagim herşeyi eşimle doyasiya yaşıyorum şimdi. Gece 2de sinemaya gidiyoruz. Balayinda bi kaç ülke gezdik yine planda yurtdışı var. Kendi ailemle yapamadigim seyleri şuan eşimle yasiyorum yani.

Bi cocukluk arkadaşım var. Beraber büyüdük. Adı Ayşe olsun. Ayşe güzel bi kiz ama hiç sevgilisi olmadi. Kendi gitti açıldı bi cok kişiye ama hep reddedildi. Bende aksine hep çıkma teklifi alirdim. Reddettiğim cocuklar benim niyetim ciddi diyip pesimden kosarlardi. Ayşe bi gün bana " sen kesin hemen evlenir çocuk yaparsin evde cocuk bakarsin ben kariyer yapicam" dedi. Seçim onun saygim sonsuz ama bunu öyle bi aşağılamayla söyledi ki.

Bi çocukla konusmaya başladı o zamanlar sevgili flört işleri güzeldi ama çocuk tarafindan terkedildi. Birinden hoslandiginda cok iyi arkadasiz. Ama hoslandigi kisi reddedince feminist takilip habire laf sokma aşağılama moduna giriyor. Galiba hamileyim dedim. Sok oldu tepki verecekti bişey diyemedi. Sosyal medyasinda habire evlilere laf sokma paylasimlari var. Kendisini çok seviyorum cocukluk arkadasim ama hayatinda biri yokken sürekli böyle. gerçekten evli olmak çocuk sahibi olmak çalışmamak ayıp mi? Asagilanacak bisey mi?
Arkadaşın Ayşe erkeklerden incinmiş, küskün olduğu için böyle davranıyor. Size yönelik değil. Ne yapsın garip.

Ben de 2,5 senedir ayni durumdayim. İlk kez ne zaman yuzyuze geldim bu hisle bilmiyorum ama emin oldugum bir sey var ki calismiyorsaniz insanlarin size bakis acisi degisiyor. Bu da benim hosuma gitmiyordu hic.
Ben yine ayni ben. Calisinca bana daha cok saygi duyuyorlar neden diye uyuz oluyorum :KK66: ama haklilar sanirim. En azindan ben onlara hak veriyorum.
Tum aktiviteler (cocuk haric) calisirken de yapilabiliyor. Hatta insan daha enerjik oluyor.
Elalem denen kısım aslında paraya saygı gösteriyor
Bizse topluma daha çok katkıda bulunabilirken kendimizi sınırlandırdığımız için böyle hissediyoruz bence
Sanki birşeyler eksik gibi
Çalışırken bencede zaman daha iyi değerlendiriliyor
Etrafın saygısından ziyade kendime olan güvenim eksiliyor sanırım
Eşim kendi kartıma aktarıyor oradan kullanıyorum ama o parayı kendim kazanmamış olmak beni üzüyor
Kızanlar olacaktır belki ama oğlum ilerde okulda annem ev hanımı dese sanki ezilecekmiş gibi hissediyorum
Bi taraftan güvenipde kimseye 5 dk bile bırakamıyorum
Home ofis bi işmi kursam ne yapsam :)

Çalışan kadına köle demeler,
Ev hanımlarını aşağılamalar,
Karşılıklı hakaretler,
Mune ablanın gelmesi,
İstiklâl marşı ve kapanış..

Daha önce zibilyon kere şahit olduğum üzere böyle olacak ;)

Konu sahibi kimseyi takmayın canınız nasıl istiyorsa öyle davranın. Kimse keyfinizin kahyasi değil. Oğlum doğduktan sonra 6 yıl çalışmadım, iki çocuğumu da okula yolladim artık çalışıyorum.

İkisini de tattım. Çalışırken evi özlüyorum, evdeyken işi :)

Herkesin hayatı da,doğrusu da kendine...kime ne yani bu soruların cevabı sizde efendim.Anlattıklarınıza göre çok sevdiğiniz arkadaşınız reddedilen ilişki yönünden zayıf başarısız biri.Siz evli mutlu durumdasınız.Eeee niye şimdi kendi hayatınııza doğrusunuza bakmak yerine onay bekliyorsunuz.

Back